HOME
Home » Alor Star » Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Posted at | Categorised in Alor Star

Vistana Homestay Alor Star – Macam tak percaya, sebuah homestay berhampiran bandar Alor Star terletak betul-betul menghadap sawah padi yang menghijau.  Suatu pengalaman baru, suasana kampung ada, suasana bandar pun ada. Lihat saja lokasi tempat-tempat penting yang terletak berhampiran Vistana Homestay Alor Star  ini.

  • 200m dari Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star
  • 150 m Kolej Kejururawatan Alor Setar
  • 2.5 km ke/dari Plaza Tol Alor Star Utara
  • 3 km Kolej Pertanian Alor Setar
  • 5 km ke Pusat Bandaraya Alor Setar
  • 5 minit ke Giant
  • 15 minit ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim
  • 5 minit ke Pekan Langgar

Keistimewaan Vistana Homestay Alor Star, boleh disewa sebuah rumah atau satu bilik sahaja. Seperti homestay lain Vistana Homestay Alor Star menawarkan kelengkapan seperti  Kemudahan dapur, microwave, pemanas air, mini bar, pinggan mangkuk, minuman( teh) dan kemudahan lain seperti sejadah, telekung(sepasang),tuala mandi, selimut, sterika, DVD player (DVD disediakan mengikut permintaan).

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Call/sms: Aqilah 0195766733, SMS only: 0194577211, email to: azmqilah@yahoo.com

Tempat-tempat menarik yang berhampiran Vistana Homestay Alor Star di Alor Star

Menara Alor Setar
Menara Alor Setar terletak di tengah-tengah Alor Setar dan ia menjadi mercu tanda yang mewakili pembangunan pesat di Kedah. Ia adalah menara ke-2 tertinggi di Malaysia dan ke- 19 di dunia. Ia dibuka secara rasmi kepada pelawat pada 14 Julai 2007 oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.
Masjid Zahir
Masjid Zahir dibina pada tahun 1912 di mana ia di antara masjid yang cantik di Malaysia. Ia terletak di tengah-tengah bandar Alor Setar di mana rekabentuknya diilhamkan oleh lewat Sultan Muhammad Jiwa Zainal Abidin II.
Balai Besar
Balai Besar telah dibina pada tahun 1898. Ia terletak berhampiran padang dataran atau bandar utama Alor Setar. Balai Besar masih digunakan untuk upacara diraja dan beberapa fungsi negeri. Pengaruh Thai dalam seni bina ia dilihat dalam beberapa ukiran kayu yang kompleks.
Balai Nobat
Asalnya dibina pada tahun 1854 dan diubahsuai pada tahun 1906. Ia adalah sebuah rumah instrumen suci Orkestra Diraja, dimainkan hanya sepanjang upacara diraja sulung, perkahwinan dan pengebumian. Instrumen yang menghasilkan strain menghantui muzik nobat terdiri daripada tiga gendang, gong, dan seruling.
Pekan Rabu
Pasar Rabu yang dibuka setiap hari dari pagi hingga malam menjual pelbagai hasil ladang tempatan, kraftangan, hidangan tempatan, pakaian, buah-buahan dan perhiasan boleh didapati di sana.
Istana Cik Spacendra
Bangunan ini terletak di Alor Setar, yang dibina pada 1882.Ia juga dikenali sebagai Istana Kampung Bharu. Ia adalah istana Cik Spacendra isteri pertama Sultan Abdul Hanaid Halint Shah (1881-1943).
Pusat Sains Negara
Pusat Sains Negara adalah destinasi yang menarik untuk dilawati di Alor Setar. Ia terletak di Gunung Keriang kira-kira 8 km dari bandar Alor Setar. Ia memaparkan kepada awam tentang sains dan teknologi serta inovasi baru. Pusat ini dibuka bermula dari 9 pagi hingga 5 petang dan masuk adalah percuma.
Muzium Padi
Muzium Padi ini terletak berhampiran Gunung Keriang yang merupakan di anatara tarikan pelancong apabila sampai di Kedah. Antara pameran yang menarik di dalam ialah terdapat pelbagai peralatan padi, basikal tua, perangkap ikan dan banyak lagi. www.mbas.gov.my

No comment for Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Vistana Homestay Alor Star Sawah Padi Di Hadapan Rumah

Naurah Homestay Bandaraya Alor Setar Sangat Selesa

Naurah Homestay Bandaraya Alor Setar Sangat Selesa

Posted at

Naurah Homestay Bandaraya Alor Setar menyediakan sebuah tempat penginapan yang ‘guarantee’ selesa, luas dan lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk anda sekeluarga. Kami akan pastikan... Read More

Suzie Homestay Di Alor Setar Kedah

Suzie Homestay Di Alor Setar Kedah

Posted at

Suzie Homestay Di Alor Setar Kedah Homestay Di Taman Sri Abadi, Jalan Kuala Kedah, Alor Setar. Suzie Homestay Di Alor Setar Kedah Useful Link:... Read More

Zaida Homestay Changlun Kedah Sedia 2 Unit Homestay Berhampiran

Zaida Homestay Changlun Kedah Sedia 2 Unit Homestay Berhampiran

Posted at

Zaida Homestay Changlun Kedah – Ingin mencari penginapan murah di tengah-tengah Pekan Changlun Kedah…!!! Homestay Bajet Premium dengan Pakej sarapan ringkas dengan tawaran harga istimewa. Jom... Read More

Rosira Homestay Alor Setar Menarik Selesa Murah

Rosira Homestay Alor Setar Menarik Selesa Murah

Posted at

Bismillahirohmanirrahim. Assalamualaikum buat semua bakal penghuni Rosira Homestay Alor Setar Menarik Selesa Murah. Kedatangan anda ke bandaraya Alor setar kami alu-alukan. BOSAN DGN BILIK... Read More

49 Homestay Alor Setar Murah Selesa Dan Terbaik Yang Jadi Pilihan

49 Homestay Alor Setar Murah Selesa Dan Terbaik Yang Jadi Pilihan

Posted at

Homestay Alor Setar murah selesa dan terbaik yang jadi pilihan pelancong dari dalam dan luar negara. 49 Homestay Alor Setar Murah Selesa Dan Terbaik... Read More


0 Shares