HOME
Home » Destination » 50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

Posted at | Categorised in Destination

Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia?

Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia? Inilah soalan yang sangat popular, kerana bajet adalah sebab utama, mengapa ramai orang tidak mampu pergi bercuti.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Adalah mungkin untuk mengembara ke dunia dengan sedikit wang. Inilah petua travel murah terbaik dari saya dan blogger perjalanan paling berpengalaman yang menyumbang kepada penulisan panduan utama ini untuk perjalanan murah.

Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia

Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Di Dunia

Melancong bajet

Melancong bajet adalah seni. Itu juga hobi saya. Apa yang lebih menggembirakan daripada mencari penerbangan pulang 30 euro dari Poland ke Norway atau penerbangan balik 200 euro dari Jerman ke Mexico?

Terdapat banyak cara yang perlu anda ketahui untuk mengembara ke dunia dengan murah. Berikut adalah pecahan topik yang akan kita bahas dalam artikel ini:

  • Masa terbaik untuk melancong dengan bajet
  • Bagaimana untuk mencari penerbangan termurah?
  • Cara untuk menjimatkan wang semasa perjalanan
  • Bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan wang untuk penginapan?
  • Mengurangkan perbelanjaan untuk melawat tempat-tempat menarik
  • Makan sedap dan murah
  • Bagaimana untuk menikmati sebahagian besar perjalanan murah anda?
  • Cara menjana wang semasa anda dalam perjalanan

Masa terbaik untuk melancong dengan murah

Penting untuk memilih masa yang sesuai untuk melancong. Melancong di luar musim boleh menjadi 3-4 kali lebih murah daripada ketika semua orang sedang bercuti. Sebilangan besar travel blogger menekankan fakta ini.

Berikut adalah:

Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia

Tip # 1 “Bersikap fleksibel dengan tujuan anda atau masa percutian anda adalah penjimat wang terbesar dari semua. Ramai orang hanya mahu pergi ke destinasi semasa musim cuti, tetapi memilih untuk melakukan perjalanan di luar musim cuti adalah keputusan yang jauh lebih baik. ”

Tip # 2 Melancong di luar musim cuti. Anda bukan sahaja dapat mengelakkan kenaikan harga tiket kapalterbang tetapi harga hotel akan lebih kompetitif dan tempat-tempat menarik akan menjadi kurang sesak.

Tempat menarik Sabak Bernam

Tip # 3.1 “Jelas mengelakkan musim puncak. Musim bunga biasanya merupakan masa yang baik untuk melakukan perjalanan di kebanyakan tempat. ”

Tip # 3.2 Bersedia untuk mengubah rancangan anda sebaik sahaja sampai ke destinasi anda. Selalunya cara terbaik untuk mencari tempat baru (yang juga cukup murah) adalah dengan bertanya kepada orang tempatan. Oleh itu, anda memerlukan sedikit flexibility.

Tempat menarik air terjun Chemerong

Tip # 4 “Melancong di luar musim – bukan sahaja anda akan menjauhkan diri dari orang ramai, tetapi anda juga akan meminimumkan perbelanjaan perjalanan anda.”

Tip # 5 Rancang perjalanan anda sedemikian rupa sehingga anda mengunjungi tempat-tempat di luar musim. Dengan cara ini anda dapat menjimatkan banyak penerbangan dan hotel kerana anda pasti akan mendapat potongan musim. Anda dapat menikmati pengalaman perjalanan yang menyeronokkan tanpa bersesak-sesak. Anda boleh meluangkan masa dengan santai dan itu boleh menjadi pengalaman yang mengasyikkan.

Homestay murah Ipoh

Tip # 6 Tempah semuanya terlebih dahulu atau pada saat-saat terakhir (minit terakhir dan minit pertama), kerana harganya adalah yang terendah. Beberapa lawatan dari agensi pelancongan besar mempunyai diskaun hebat jika anda menempah pada hari terakhir.

Bagaimana untuk mencari penerbangan termurah

Tip Percutian Bajet Seluruh Di Dunia

Tip # 7 Berhati-hatilah dengan ‘error fares‘, tawaran penerbangan, dan tawaran pakej percutian: anda boleh mendaftar untuk mendapat e-mel peringatan di laman web carian penerbangan seperti Skyscanner sehingga anda akan diberitahu bila harganya menjadi lebih murah untuk perjalanan anda.

Resort dengan kolam renang di Selangor

Cubalah juga meneliti syarikat penerbangan bajet tempatan yang terkenal di destinasi anda kerana mereka sering membuat promosi di atas tambang murah mereka.

Jika tidak, anda juga boleh melanggan laman web yang selalu menghantar “error fares and crazy flight deals” untuk jangka masa tertentu. Kegemaran saya ialah SecretFlying.com – Saya pernah mendapat tiket pergi-balik dari Eropah ke Jepun dengan harga hanya $ 300! Itu benar-benar sangat menarik!

Tempat menarik di Lombok

Tip # 8 “Mesin carian tambang penerbangan terbaik masih ITA Matrix. Kenapa? Kerana ia memberi anda lebih banyak pilihan untuk mencari tambang lebih rendah daripada laman web lain. Pilihan radius, khususnya, sangat berharga dalam membolehkan anda memeriksa penerbangan ke atau dari sebilangan lapangan terbang. Pilihan kod lanjutan membolehkan anda menyesuaikan carian dengan cara yang sering menghasilkan hasil penerbangan yang lebih baik. ”

Air terjun menarik di Jakarta

Tip # 9 “Ketahui juga bahawa kajian menunjukkan bahawa rata-rata 6 minggu ke depan adalah masa anda akan mendapat tawaran terbaik dalam penerbangan. Tetapi, tempah lebih awal jika anda merancang untuk membayar dengan jarak tempuh yang kerap semasa penerbangan memenuhi. ”

Tempat menarik di Melaka

Tip # 10 “Semasa menempah penerbangan, saya cadangkan menggunakan mesin carian meta (laman web yang mencari banyak laman web) seperti Kayak atau Penerbangan TripAdvisor untuk mencari tawaran penerbangan terbaik.”

Tip # 11 Saya cadangkan menggunakan amateurtraveler.com. Di sini, anda boleh memilih beberapa destinasi, memilih seluruh negara, bahkan benua, memilih tarikh tertentu, bulan tertentu atau memilih pilihan “bulan termurah”. Hebat apabila anda mempunyai fleksibiliti, tetapi berguna dalam apa jua keadaan.

Homestay Cameron Highlands

Tip # 12 Hasil carian penerbangan boleh berbeza di komputer yang berlainan, lokasi yang berbeza, penyemak imbas dan sebagainya. Syarikat pelancongan secara meluas menggunakan cookies untuk memberi anda harga penerbangan terbaik yang masih sesuai untuk anda. Oleh itu, saya cadangkan menggunakan incognito tab di penyemak imbas anda.

Homestay Pulau Mabul

Cara untuk menjimatkan wang semasa pengangkutan

Tip Percutian Bajet Seluruh Di Dunia

Pengangkutan juga merupakan perbelanjaan melancong yang besar. Sekiranya anda tidak merancang untuk tinggal di satu tempat untuk waktu yang lama, atau walaupun anda ingin melawat bahagian lain di bandar, tip ini akan membantu anda melancong dengan murah:

Tip # 13 Sekiranya anda ingin melancong ke bandar lain secara percuma, pergi hitch-hiking. Di banyak negara, ia dibenarkan dan tidak berbahaya. Tetapi, jangan hiking sendirian, lebih baik pergi bersama rakan anda.

Tempat menarik di Sabah

Tip # 14 Sekiranya anda takut berjalan kaki, anda boleh menggunakan perkhidmatan berkongsi kereta seperti BlaBlaCar, ZipCar, Car2Go dan banyak lagi yang bekerjamemberikan perkhidmatan di peringkat antarabangsa atau hanya dalam 1 negara.

Istimewa mengenai perkongsian kereta adalah lebih selamat daripada berjalan kaki, kerana anda melihat ulasan dan maklumat lain mengenai pemandu, dan lebih mudah untuk merancang, kerana selalu ada masa tertentu ketika pemandu datang ke tempat tertentu.

Chalet Bagan Datuk

Petua # 15 Di Eropah dan AS, terdapat perkhidmatan bas bajet besar yang kadang-kadang mempunyai perjalanan dengan harga $ 1-2. Antaranya adalah Megabus, Flixbus, Easybus dan banyak syarikat antarabangsa dan tempatan yang lain.

Tip # 16 Keretapi biasanya lebih mahal daripada pilihan yang disenaraikan di atas, tetapi ada peluang untuk membelanjakan lebih sedikit untuk mereka. Di Jerman, ada tiket hujung minggu untuk 40 Euro jika anda melakukan perjalanan sendirian + 4 Euro untuk setiap orang seterusnya hingga 4 orang untuk melakukan perjalanan ke seluruh Jerman menggunakan kereta api serantau. Eurail adalah kisah lain. Ini adalah sistem, di mana anda boleh membeli pas untuk melalui sebilangan besar negara Eropah dengan kereta api, anda juga boleh tidur di kereta api jika ia sesuai untuk anda.

Tempat menarik di Melaka

Lihat juga panduan untuk Backpacking di Eropah.

Tip Percutian Bajet Seluruh Di Dunia

Petua # 17 Untuk memilih pilihan perjalanan terbaik dari satu titik ke titik yang lain, saya cadangkan menggunakan GoEuro atau Rome2Rio, di mana anda boleh membandingkan beberapa pilihan dari perkongsian kereta ke penerbangan.

Menaiki kenderaan, menggunakan #carsharing, bas dan pas kereta api yang murah untuk melakukan perjalanan dengan murah!

Homestay Pasir Mas

Tip # 18 “Menghabiskan beberapa minit untuk membiasakan diri dengan pilihan pengangkutan awam dapat menjimatkan banyak wang daripada mengambil teksi, tetapi kami juga mengesyorkan untuk meneliti lokasi terbaik untuk tinggal sehingga anda dapat melancong ke lebih banyak tempat. Ianya percuma!”

Tip # 19 Sekiranya anda ingin menghabiskan lebih sedikit wang untuk pengangkutan awam, anda boleh mendapatkan tempat penginapan yang baik di pusat bandar untuk dapat pergi ke tarikan utama dengan berjalan kaki. Ia tidak semestinya mahal, biasanya terdapat banyak asrama murah di pusat ini.

Tempat menarik di Malaysia

Cara berjimat wang untuk penginapan

Menginap di hotel boleh menjadi sangat mahal. Namun, terdapat banyak pilihan lain untuk tinggal semasa anda melancong. Berikut adalah pilihan penginapan bajet:

Tip # 20 “Daripada tinggal di hotel, cubalah berselancar Couchsurfing & nikmati keramahan orang tempatan dan jalani budaya mereka sendiri. Saya secara peribadi telah menjadi tuan rumah orang dari seluruh dunia dan tinggal beberapa kali dengan tuan rumah – ini adalah salah satu pengalaman paling memperkayakan hidup saya. ”

Tip # 21 “Semasa menempah tempat penginapan anda, pastikan untuk memeriksa dengan teliti kerana pelayar web dan komputer yang berbeza akan menghasilkan hasil yang sangat berbeza jika anda menempah penginapan dalam talian atau penerbangan.”

Tempat menarik di Malaysia

Petua # 22 “Pelancong anggaran dapat menjimatkan wang untuk penginapan dengan pelbagai cara. Sudah tentu, terdapat asrama, berkhemah (semasa berkhemah pada musim sejuk; jangan lupa untuk mengambil jaket berpemanas terbaik anda), dan pelbagai jenis penginapan berbayar (penginapan, hotel, dll). Couchsurfing adalah peluang indah untuk melihat dunia dan bertemu dengan orang-orang luar biasa — tanpa kos penginapan. Peluang penginapan percuma lain termasuk rumah, pertukaran rumah (jika anda memiliki harta benda), dan menjadi pengasuh (membaiki / membersihkan harta tanah) .. ”

Homestay Penang

Petua # 23 Asrama adalah pilihan terbaik untuk melancong ke serata dunia dengan murah. Anda boleh tinggal di bandar-bandar Barat terbesar yang berkongsi bilik dengan orang lain dengan harga hanya 8-15 Euro. Pernah, saya hanya menghabiskan 5 Euro untuk katil. Asrama juga merupakan pilihan yang bagus untuk pelancong solo, kerana anda dapat bertemu orang baru dengan mudah dan meneruskan perjalanan bersama.

Homestay menarik Penang

Petua # 24 Airbnb juga merupakan pilihan yang bagus dan murah untuk tinggal di tempat baru yang tinggal seperti orang tempatan. Semasa saya melawat Rom, kami menghabiskan hanya 32 Euro per malam untuk pangsapuri 3 bilik baru, dan pemiliknya sangat ramah dan membantu, memberi kami peta dan menunjukkan tempat-tempat untuk dikunjungi semasa kami tinggal sebentar. Berikut adalah pautan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan 24 Euro dari tempahan pertama anda.

Homestay Nilai Negeri Sembilan

Sekiranya anda tinggal di satu tempat untuk waktu yang lama, anda harus mempertimbangkan untuk menyewa apartmen selama sebulan. Lebih murah daripada 2 minggu di hotel.

Petua # 25 Sentiasa cari kod baucar semasa anda menempah hotel, percutian ski, tempahan pondok atau tempahan penerbangan.

Tempat wisata menarik di Malang

Jimatkan belanja untuk melawat tempat-tempat menarik

Apabila anda mengunjungi tempat baru, anda tidak mahu memerap dalam bilik hotel anda, anda ingin mengunjungi tempat-tempat tarikan utama. Di bandar-bandar pelancongan yang popular, menarik dan terkenal selalunya sangat sesak dan sangat mahal. Inilah cara anda menjimatkan wang apabila mengunjungi tempat-tempat menarik:

Tempat menarik Nusa Ceningan

Tip # 26 “Tip utama saya untuk percutian bajet adalah meminta nasihat penduduk tempatan. Mereka semestinya dapat menunjukkan anda ke restoran otentik dengan harga yang sederhana. Mereka juga boleh menghantar anda ke destinasi yang tidak terkenal. Tempat kegemaran saya yang saya lawati di England adalah Cotswolds, yang belum pernah saya dengar sehinggalah orang tempatan memberitahu saya mengenainya. ”

Tempat menarik Pulau Kapas

Tip Percutian Bajet Seluruh Di Dunia

Tip # 27 “Hubungi Biro Pelancongan tempatan dan minta beberapa maklumat mengenai tempat-tempat yang tidak dapat dilalui. Ini akan membantu untuk mengunjungi tempat menarik baru yang tidak diketahui oleh banyak orang dan biasanya penginapannya lebih murah. ”

Homestay Kota Bharu

Tip # 28 “Bersedia untuk mengubah rancangan anda sebaik sahaja sampai ke destinasi anda. Selalunya cara terbaik untuk mencari tempat baru (yang juga cukup murah) adalah dengan bertanya kepada orang tempatan. Oleh itu, anda memerlukan sedikit kelonggaran. ”

Tip # 29 “Meneliti perkara PERCUMA yang boleh anda lakukan: jalan raya bandar sering kali menjadi laluan hebat yang bukan sahaja memberi anda akses percuma dan potongan harga ke pelbagai aktiviti tetapi juga dapat memberi anda perjalanan percuma untuk pengangkutan awam ke destinasi anda. Tetapi selain dari jalan bandar, pastikan anda membuat penyelidikan dalam talian mengenai perkara PERCUMA yang boleh anda lakukan untuk perjalanan anda atau anda juga boleh bertanya kepada penduduk setempat untuk meminta panduan. Beberapa perkara yang dapat anda alami: lawatan berjalan kaki percuma, festival percuma, konsert percuma, hari muzium percuma, dll. ”

Tempat menarik Kawah Ijen

Tip percutian bajet seluruh dunia

Tip # 30 Sebilangan besar muzium dan beberapa tarikan lain mempunyai hari kemasukan percuma atau percuma untuk pelajar atau penduduk EU. Suatu ketika, menggunakan hari-hari percuma itu saya mengunjungi muzium-muzium utama Madrid, Istana Kerajaan dan pergi untuk lawatan berjalan kaki percuma dengan hanya menghabiskan wang di asrama di pusat bandar dan membeli makanan. Saya cadangkan untuk memeriksa perkara ini terlebih dahulu.

Makan sedap dan murah

Semasa anda melancong, anda hanya bermimpi menjamu selera di tempat menarik utama sambil menikmati pemandangan. Namun, kami tidak mengesyorkan anda melakukannya, kerana harganya sangat tinggi dan kualiti makanan rendah. Berikut adalah tip masakan kami mengenai cara mengembara di dunia dengan murah:

Tip # 31 “Untuk percutian bajet, kami mengesyorkan anda melakukan seperti yang dilakukan oleh penduduk tempatan. Daripada pergi ke restoran yang dipenuhi pelancong yang menyajikan yang biasa-biasa saja, pergi ke tempat-tempat tempatan yang menyajikan makanan asli. Restoran akan menjadi lebih sibuk dan oleh itu makanannya lebih segar. Tetapi juga, biasanya masakan tempatan jauh lebih murah. ”

Tip percutian bajet

Tip # 32 “Makan makanan tempatan bila-bila masa dan di mana sahaja anda boleh. Ia pasti lebih murah, dan menambah pengalaman yang lebih sahih. ”

Tip # 33 “Makan sederhana adalah tip lain yang saya ada – ia bukan sahaja menjimatkan wang tetapi juga memastikan anda tetap cergas semasa perjalanan – kerana penyakit adalah musuh perjalanan yang paling teruk.”

Tip perjalanan bajet dari IndiTales

Petua # 34 “Masak makanan anda sendiri – anda tidak perlu memasak setiap makanan kerana senang menikmati makanan tempatan, tetapi memasak walaupun satu kali sehari dapat menjimatkan banyak perbelanjaan.”

Petua # 35 “Jangan makan makanan berhampiran tempat pelancongan terkenal kerana semuanya akan mahal di sana. Cari beberapa penduduk tempatan dan tanya mereka di mana tempat makan. Makan di mana penduduk tempatan yang selalunya lebih murah. ”

2 tip percutian bajet terakhir oleh Sonal dan Sandro dari Drifter Planet

Petua # 36  Restoran ternama akan selalu cenderung lebih mahal walaupun lebih menarik. Keluar dari situ dan cari tempat makan penduduk tempatan, bukan pelancong.

Tip percutian bajet dari aluxurytravelblog.com

Tip # 37 “Kami tidak pernah membayar sarapan di hotel, yang boleh menjadi sangat mahal. Sebagai gantinya, kami membeli beg bagel, croissant atau sejenisnya dari kedai runcit yang berdekatan dan membuat sarapan sendiri. Sekadar sebiji buah-buahan dapat menahan anda sehingga makan tengahari dan akan menjimatkan sejumlah besar wang. “

Tip percutian bajet dari savoredjourneys.com

Tip # 38 Sekiranya anda tinggal di asrama atau apartmen, anda mempunyai dapur untuk memasak makanan anda sendiri. Anda boleh menikmati masakan tempatan yang dibeli dari pasar raya berdekatan, yang akan menjimatkan banyak wang. Anda boleh membawa makanan dalam tin untuk dimasak sendiri.

Bagaimana untuk menikmati sebahagian besar percutian bajet anda?

Sekiranya anda ingin mengembara ke seluruh dunia dengan murah, anda tidak hanya menumpukan untuk berjimat setiap sen sahaja, tetapi jangan lupa untuk menikmati pengalaman percutian bajet anda. Berikut adalah cara untuk memanfaatkannya:

Tip # 39 “Tip terbesar saya untuk percutian bajet adalah berhemah. Anda dapat menjimatkan banyak wang dengan meluangkan masa anda. Ini bukan hanya menjimatkan wang untuk kos pengangkutan, tetapi anda boleh mendapatkan tawaran penginapan yang lebih baik apabila anda tinggal di tempat itu dengan lebih lama dan anda juga menjadi lebih baik dalam membuat tawaran makan murah dan mempunyai masa untuk melayani diri sendiri. ”

Petua percutian bajet dari wheressharon.com

Tip # 40 Walaupun anda tidak tinggal bersama penduduk tempatan, anda boleh bertemu dengan penduduk tempatan. Aplikasi Couchsurfing dapat menolong anda. Begitulah cara saya bertemu dengan banyak orang hebat (bukan hanya penduduk tempatan) di Stockholm. Bertemu dengan penduduk tempatan dapat membantu anda untuk mengalami budaya dan tradisi tempatan dengan lebih baik.

Tip # 41 Cari titik panorama terbaik dan tinggal di sana untuk berehat atau bermeditasi. Ia adalah perhentian wajib sepanjang perjalanan saya, seperti yang ke Norway.

Tip # 42 Cari di forum untuk tempat menarik terbaik untuk dikunjungi selain dari tempat pelancongan yang paling popular. Anda juga boleh bertanya tentang restoran tempatan dan asrama. Cari tarikan menarik dan kurang menarik di laman web seperti TripAdvisor, WikiTravel, LonelyPlanet.

Tip# 43 Tip percutian bajet kegemaran saya adalah tidak melakukan lawatan menggunakan pakej syarikat pelancongan ke tempat-tempat menarik yang boleh anda kunjungi secara bebas. Mengetahui bagaimana menuju ke lokasi dengan pengangkutan awam boleh menjadi pengalaman yang luar biasa dan setelah anda sampai di sana, cuba menavigasi tempat atau sumber panduan, ini boleh menjadi sangat menyeronokkan dan menjimatkan wang yang besar!

Cara menjana wang semasa anda dalam percutian

Sekiranya anda tidak hanya melakukan perjalanan untuk hujung minggu seperti yang biasa saya lakukan, tetapi melakukan perjalanan dalam jangka masa yang panjang, anda boleh mencari kerja semasa perjalanan anda. Ia boleh menjadi pengalaman yang sangat menyeronokkan. Berikut adalah cara untuk menjana wang semasa anda melakukan perjalanan:

Tip # 44 Anda boleh bekerja di asrama. Banyak asrama mencari orang untuk bekerja untuk menmpung perbelanjaan makanan dan penginapan dengan sedikit bayaran.  Anda boleh bekerja di kaunter penerimaan tetamu, sebagai pelayan bar, pelayan, anda boleh mengatur acara yang berbeza.

Tip # 45 Cara lain untuk mendapatkan wang semasa anda melakukan perjalanan adalah dengan bekerjasama dengan beberapa syarikat pelancongan. Anda pergi ke asrama, tanyakan kepada orang-orang jika mereka ingin mengikuti lawatan berjalan kaki secara percuma, membayar jumlah yang tetap untuk setiap orang dan mendapatkan tip di akhir lawatan.

Tip # 46 “Sukarelawan semasa anda melakukan perjalanan untuk menjimatkan wang kos hidup anda. Ini hanya mungkin dilakukan sekiranya anda melakukan perjalanan jangka panjang. ”

Tip percutian bajet oleh Sonal dan Sandro dari Drifter Planet

Tip # 47 Hari ini, di era Internet, tidak menjadi masalah untuk bekerja dari mana-mana tempat di dunia yang hanya mempunyai komputer riba dan sambungan internet anda. Terdapat perkampungan bebas di negara-negara murah dan eksotik. Freelancer memperoleh wang yang baik untuk pekerjaan mereka dan membelanjakan lebih sedikit daripada di negara asal mereka. Berikut adalah laman web freelance yang paling popular: Upwork.com, Fiverr.com, Freelancer.com

Tip # 48 Saya juga mengesyorkan membaca buku “4-hour work week“. Ini adalah buku yang bagus untuk menguruskan syarikat antarabangsa semasa mengembara di dunia dengan murah. Ini benar-benar memotivasi dan mempunyai banyak petua hebat mengenai pendelegasian, automatisasi dan keutamaan.

Tip # 49 Terdapat banyak peluang untuk bekerja dan melancong: kem musim panas, ladang, resort yang boleh anda temui di internet.

Tip # 50 Simpan wang dalam pelbagai mata wang dan bentuk yang berbeza: kad kredit dan debit, wang tunai, dompet dalam talian seperti Paypal atau Webmoney. Dan, periksa kadar pertukaran di negara yang akan anda lawati di forum atau wikitravel.org (laman web kegemaran saya dengan petua perjalanan ke destinasi tertentu).

Ini adalah senarai penuh tip percutian bajet kami mengenai cara mengembara di dunia dengan murah. Terima kasih kepada kepada penyumbang! Saya harap, anda menyukai artikel ini. Sekiranya ya, sila kongsi dengan rakan anda dan baca tentang perjalanan saya yang hebat melalui fjord Norway yang menghabiskan hanya 200 Euro. romanroams.com

No comment for 50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Posted at

25 Tempat Menarik Di Kuala Terengganu dan perkara terbaik yang boleh anda lakukan apabila berada di Terengganu. Kuala Terengganu adalah ibu negeri negeri Terengganu... Read More

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Posted at

Tempat menarik terbaik di Malaysia yang tidak boleh diabaikan… Ke mana mesti pergi di Malaysia – 30 tempat menarik terbaik untuk dikunjungi di Malaysia,... Read More

Ciputra World Hotel Surabaya, Jawa Timur

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia

Posted at

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia – Rekomendasi 8 hotel Bintang 5 di Surabaya yang mewah dengan fasilitas kolam renang dan pelayanan terbaik, jika anda... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan – Tok Aman Bali Beach Resort terletak di Pantai Bisikan Bayu di daerah Pasir Puteh kira-kira 50... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan – Apabila anda merasa sudah waktunya untuk melarikan diri, berehat dan berhubung dengan alam semula jadi, pilihlah resort... Read More


0 Shares