HOME
Home » Sik » Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Posted at | Categorised in Sik

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah nampak macam rumah kampung, tapi hiasan dalam cukup menarik, kemas dan selesa.  Terletak di No, 3,Lorong Puteri Maryam, Desa Wawasan Bonda, Banggol Kiat, Sik Kedah , Teratak Puteri Maryam adalah salah sebuah homestay dalam kumpulan Vistana Homestay di negeri Kedah.

Kesungguhan pemilik homestay ini menyediakan tempat penginapan yang selesa patutlah diambil peluang kerana bayaran sewanya pun sangat berpatutan, hanya RM180 semalam.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah Foto

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Kemudahan biasa yang disediakan seperti 3 bilik berhawa dingin, Televisyen beserta ASTRO, 1 tandas dan bilik mandi, dapur dengan pinggan mangkuk, peti sejuk,sterika, sejadah,

Tempahan/ Pertanyaan:Aqilah : 019 5766 733
En Ramli : 019 471 4160

Daerah Sik terletak di sebelah timur Negeri Kedah, bersempadanan dengan Negara Thailand di bahagian timur laut dan utara. Ia juga bersebelahan dengan Daerah Baling di selatan, Daerah Kuala Muda di barat daya, Daerah Pendang di barat dan Daerah Padang Terap di barat laut.

Teratak Puteri Maryam Sik Kedah Interested Location

Tempat Menarik Tempat Rekreasi
Rimba Taqwa
Lata Embun
Lata Lembu Emas
Tasik Beris
Empangan

Hutan Simpan Ulu Muda

Hutan Simpan Ulu Muda merangkumi kawasan seluas 100,000 hektar di sekitar kawasan hutan Ulu Muda dan kaya dengan hidupan flora dan fauna, dengan lebih 100 spesies mamalia dan 50 spesies reptilia.

Ladang Anggur Tasik Beris

Ladang anggur yang terletak di Lot 264 Kampung Ternas, Sik ini diusahakan oleh Syarikat Excel Agrotech Sdn. Bhd. Ladang seluas 34 ekar ini mempunyai 4 jenis buah anggur iaitu Black Opal, Black Grape, White Malaga dan Loose Pelite. Para pengunjung boleh mendapatkan buah anggur yang segar di sini dengan harga yang berpatutan. Ladang ini dibuka mulai jam 9.30 pagi hingga 6.30 petang.

Lata Mengkuang

Lata Mengkuang is located about 12 km from Sik off the road from Sik to Baling. From the road you can see the recreation area, which only attracts visitors during weekends. To reach the waterfall, take the tar road to the left just before you reach the Recreation area. After less than 1 km there is a gate where you can park your car. From there walk along the road for a few hundred meters to the fall.

No comment for Teratak Puteri Maryam Sik Kedah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Teratak Puteri Maryam Sik Kedah


0 Shares