HOME
Home » Tempat Menarik » Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere!

Cari homestay dan tempat menarik seolahnya tidak puas jika tidak menceritakan tempat menarik aneh yang berbentuk alat kelamin lelaki ini yang menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia.

Pulau syurga ini tersembunyi banyak pemandangan alam yang tersangat indah sehingga mempersonakan hati di samping cerita-cerita menarik di sebalik lagenda dan mitos. Salah sebuah tempat pelancongan tersebut ialah Pulau Karang yang berbentuk alat kelamin lelaki.

Di samping mempunyai khazanah pemandangan dasar lautnya, pulau ini juga sangat unik dari sudut pemandangan daratannya. Di satu bahagian pulau batu karang ini, terjuntai ke bawah dua buah batu yang cukup aneh dan amat menjadi perhatian pelancong.

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Booking.com
okezone.com

Destinasi pelancongan menarik pilihan ini terletak di Daerah Teluk Mayalibit Indonesia. Untuk sampai ke pulau ini memerlukan perjalanan lebih kurang sejam menggunakan kedua-dua jalan darat dan laut. Perjalanan dengan kenderaan darat mengambil masa 45 minit dan selebihnya menaiki speed boat yang disediakan oleh penduduk kampung Warsambin.

Dalam perjalanan dengan speed boat ke Batu Kelamin atau Pulau Lopintol tersebut anda akan dihidangkan dengan keindahan gugusan pulau karang dan keindahan alam yang mengasyikkan di sekitar Teluk Manyalibit.

Apabila sampai sahaja ke destinasi menarik ini, pelancung akan merasa kagum melihat batu kelamin tersebut, malah ramai yang ketawa lucu kerana meihat dua buat batu besar yang tergantung yang menyerupai alat kelamin lelaki.

Jika anda sedang merancang untuk bercuti ... Saya mengesyorkan anda membuat tempahan di Booking.com untuk Malaysia, Singapura atau di mana sahaja!

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Tempat menarik aneh tersembunyi di pulau ini.

Jika diperhatikan betul-betul, nampak sangat batu ini mirip alat kelamin lelaki. Pada bahagian hujungnya berbentuk bulat manakala pada bahagian melonjong ke bawah. Dalam bahasa tempatan objek ini disebut lopintol atau batu kelamin, dan ada juga nama-nama lain yang lebih kasar dan kurang sopan jika menyebutnya.

Seorang penduduk kampung Warsambin menjelaskan batu kelamin ini saudah wujud terlalu lama mungkin sejak dari zaman nenek moyang penduduk Raja Ampat mula tinggal di sana.

“Batu ini sudah ada sejak lama sekali, bahkan mungkin sejak jaman nenek moyang kami, umur Batu Kelamin ini bisa jadi sudah mencapai ratusan atau bahkan ribuan tahun,” ungkap Karim Ansan yang ikut bersama-sama Okezone.

Bukan hanya dua buah batu ini sahaja yang terdapat di sini, menurut penduduk tempatan terdapat juga sebuah batu yang menyerupai alat kelaim wanita tetapi hanya boleh dilihat apabila air surut. Lokasinya betul-betul di bawah batu kelamin lelaki tersebut.

Jika ingin melihat batu yang menyerupai miss V, selain dari menunggu air surut anda juga perlu menyelam ke dasar laut.

Malangnya banyak perkara khurafat yang dilakukan oleh mengunjung pulau ini dengan meletakkan duit syiling dan memasang niat nak mencari jodoh dan sebaginya. Tetapi rahsia pikat lelaki sebenarnya telah diceritakan di sini, malas nak ulas panjang-panjang.

Namun apa pun mitos yang diceritakan oleh penduduk tempatan, batu kelamin ini hanyalah stalaktit yang terhasil dari tindak balas geologi yang bertahun-tahun yang disusun oleh Yang Maha Pencipta yang memberitahu akan kekuasaanNya supaya kita berfikir.

Jika anda ingin ceritakan tempat menarik yang anda lawati sila emelkan ke carihomestay370[@]gmail.com.

Share This Post:

No comment for Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Best Cameron Highlands Hotels In Malaysia

79 Best Cameron Highlands Hotels In Malaysia Grab The Limited Offer

Posted at

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere! 79 Best Cameron Highlands... Read More

Awana Porto Malai Langkawi With Swimming Pool

Resort In Langkawi With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere! Resort In Langkawi With... Read More

Air Keroh D'Village Resort In Melaka With Swimming Pool

Resort In Melaka With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere! Resort In Melaka With... Read More

Resort In Perak With Swimming Pool Vacation Drove

Resort In Perak With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere! Resort In Perak With... Read More

Tempat Menarik Pusat Perlindungan Gajah

Tempat Menarik Pusat Perlindungan Gajah Kuala Gandah

Posted at

If you are planning on vacation ... I recommend you book a hotel in Booking.com for Malaysia, Singapore or anywhere! Tempat menarik Pusat Perlindungan... Read More