HOME
Home » Tempat Menarik » Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia – Tempat Menarik New Zealand Boleh Terokai Projek Eden Di Christchurch.

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Enam tahun selepas dua gempa bumi menggegarkan Christchurch, terdapat perbincangan mengenai projek hemisfera selatan dari Eden untuk meletakkan semula bandar itu di peta dunia. Projek Eden UK ditubuhkan pada tahun 2000 oleh Sir Tim Smit sebagai perusahaan sosial di Cornwall.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Baca juga: 15 Tempat Menarik Ipoh Old Town Yang Harus Anda Lawati

Terletak di dalam bio-kubah besar, yang direka oleh arkitek Nicholas Grimshaw, adalah dalam lingkaran hutan hujan terbesar. Selain pendidikan alam sekitar, pameran, konsert musim panas dan acara keluarga memastikan projek menarik pelancong dari segi kewangan ke rantau ini sepanjang tahun.

Profesor pelancongan University of New Zealand, David Simmons memulakan Eden Project Trust dengan idea untuk membina sesuatu yang serupa di Christchurch di River Avon. Dia memberitahu Stuff.co.nz di New Zealand: “Christchurch telah kehilangan banyak tempat, terutama ke Queenstown. Kita telah menjadi pintu masuk, bermakna bahawa anda membuka pintu masuk, melangkah masuk, mengambil campervan anda, masuk ke dalamnya dan mulakan perjalanan. ”

Penduduk tempatan Christchurch mahu meyakinkan lebih banyak orang untuk menghabiskan beberapa hari meneroka bandar eklektik mereka. Banyak inisiatif baru menceritakan kekukuhan dan kreativiti bandar ini melalui proses membina semula.

Lawatan berbasikal tempatan membawa pelancong melalui kawasan lama dan baru di bandar, menyemak semula bangunan baharu yang menarik dengan seni bina canggih. Quake City yang baru dibuka semula menerangkan sains di sebalik gempa bumi dan carta akibat gempa bumi 4 September, 2010 dan 22 Februari 2011. Terutamanya pedih adalah cerita manusia: sambutan daripada pasukan penyelamat dan beribu-ribu sukarelawan yang menolong untuk membantu selepas itu. Dalam visi Simmons untuk Projek Eden di Christchurch, pelawat akan terjebak di sebelah timur bandar juga. “Ini mengenai peremajaan, pemulihan dan visi harapan,” katanya.

Jambatan Kaca di China Retak Di Bawah Kakimu, Anda Berani?

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Baca juga: Inilah Homestay Murah Langkawi Yang Selesa Seperti Hotel 5 Star

Jmbatan kaca yang menakjubkan di China telah menakutkan ramai orang. Tetapi bagaimana anda akan bertindak balas sekiranya kaca mula retak di bawah kaki anda?

Ia berlaku kepada seorang pemandu pelancong dalam video yang telah menjadi tular. Semasa dia berada di atas laluan kaca di Gunung Taihang Hebei – 1180 meter di atas paras laut – kaca di bawah kakinya kelihatan retak kerana beratnya, menyebabkan lelaki itu kelihatan tersandung pada lututnya dengan penuh ketakutan, berkata “Saya takut mati “.

Walau bagaimanapun, retak itu hanyalah kesan khas yang sengaja dibuat “keterlaluan”. Pentadbir daerah Taihang Timur berkata ia hanyalah satu kesan khas. Menyelaraskan beberapa panel, kaca akan kelihatan mula pecah apabila beban berat diletakkan di atasnya, mengeluarkan bunyi retak yang menakutkan.

 

No comment for Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


1 Shares