HOME
Home » Destination » 16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Posted at | Categorised in Destination

16 Tempat menarik termurah yang boleh dilawati di dunia – Sekiranya anda kekurangan wang tunai dan anda ingin melancong, atau mungkin anda ingin berpindah tetapi anda belum menemui tempat yang sesuai?

16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Memilih negara yang mempunyai harga rendah adalah praktikal dan ini bermakna anda dapat mencari tempat yang luar biasa dan baru tanpa menghabiskan wang di akaun bank anda. Jadi, tanpa basa-basi lagi, berikut adalah 16 pilihan terbaik kami untuk tempat menarik termurah di planet ini!

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

India

Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Adakah anda ingin melakukan banyak perkara dengan jumlah wang anda yang terhad? India adalah tempat menarik termurah untuk anda melancong! Di samping pemandangan yang menakjubkan dan banyak peluang bersiar-siar, India menawarkan harga makanan dan sewa yang rendah. Anda boleh menyewa sebuah pangsapuri di sana dengan harga sekitar $ 100 sebulan!

Ingin melawat Tajmahal? Ini senarai hotel termurah berhampiran Tajmahal – Semak di sini.

Bukan peminat negara Asia? Kami mendapat lebih banyak pilihan dalam senarai…

Afrika Selatan

Tempat Menarik TermurahTempat Menarik Termurah – topjourneymag.com

Sebilangan besar bekas pekerja mendapati wang mereka mempunyai lebih nilai di Afrika Selatan daripada di kebanyakan negara barat. Di Afrika Selatan, kos sara hidup jauh lebih rendah. Anda mempunyai pilihan antara persekitaran kosmopolitan, tinggal di dekat pemandangan laut yang indah atau di tengah-tengah kawasan desa yang menjadikan perjalanan ke seluruh negara juga merupakan perkara yang sangat baik untuk dilakukan.

Senarai hotel menarik di Cape Town – Semak di sini.

Mari menuju ke destinasi Eropah.

Kosovo

tempat menraik termurah di kosovoTempat menarik termurah Kosovo – freedomhouse.org

Dengan harga $ 324 sebulan untuk tempat tinggal, Kosovo sangat murah berbanding negara-negara barat yang lain. Mereka juga menawarkan harga rendah untuk bahan makanan, dan bir berharga sekitar 1.50 euro. Itu sekitar $ 1.76! Oleh itu, ia adalah tempat yang bagus untuk dilawati sekiranya anda suka minum bir yang murah dan lazat.

Bukan peminat negara-negara bekas Slavia? Maka negara seterusnya mungkin menarik minat anda.

Tempat Menarik:

Homestay Lumut
Homestay Fraser Hill
Homestay murah Kuala Lumpur
Hotel murah Danau Toba
Pantai menarik Banyuwangi
Tempat menarik yang romantik

Ukraine

tempat menarik ukrine

Ukraine adalah negara ketiga termurah di dunia dan tinggal di sana sekitar 65% lebih murah daripada tinggal di Amerika. Yang dikatakan, ini nampaknya paling murah untuk pelancong, tetapi tidak begitu menguntungkan warganya. Jadi mungkin sesuai untuk destinasi pelancongan anda?!

Anda mungkin tidak tahu tujuan seterusnya ini ..

Kazakhstan

kazakhstan

Anda mempunyai pelbagai pilihan dari segi persekitaran di Kazakhstan. Terdapat kawasan pergunungan yang menakjubkan dan kawasan metropolitan lain, seperti Astana atau Almaty, jadi sangat sesuai jika anda suka melalui pelbagai pemandangan di dalam satu negara! Kawasan paling murah mempunyai sewa dengan harga $200 sebulan.

Bercakap tentang gunung, mari kita menuju ke destinasi seterusnya.

Lagi tempat menarik:

Tempat paling menarik di Indonesia
Hotel murah Cameron Highlands
Homestay Bagan Datuk
Tempat menarik di Melaka

Nepal

nepal

Sekiranya anda mencari tempat untuk mendaki atau menikmati tasik yang tenang semasa dalam perjalanan, jangan mencari lebih jauh dari Nepal. Sudah tentu Nepal tempat menarik termurah terbaik di banjaran Himalaya dengan pemandangan yang sangat indah. Ia juga menjadi salah satu tempat tinggal termurah!

917 hotel di Katmandu – Semak di sini.

Sekiranya iklim Nepal bukan secawan teh anda, anda mungkin menyukai destinasi kami yang seterusnya.

Zambia

tempat menarik termurah di zambiaTempat menar9k termurah di Zambia – budgetyourtrip.com

Zambia kurang ekonomik dari segi sewa, tetapi ia masih mempunyai harga terendah dari segi perbelanjaan umum. Beberapa tempat paling sensasi di dunia dapat dijumpai di sini, seperti Siavonga, yang terletak di tebing Tasik Kariba.

Mari beralih ke salah satu negara terkecil di dunia.

Moldova

Moldova

Walaupun Moldova hanya tanah kecil, negara ini masih merupakan negara Eropah, terletak tepat di antara Rusia dan Ukraine. Sekiranya anda lebih suka iklim yang lebih sejuk, dan menikmati anggur (mereka membuat banyak!) Ini boleh menjadi tempat menarik terbaik untuk dikunjungi!

Tempat menarik:

Tempat menarik Bukit Tinggi
Tempat menarik di Malaysia
Tempat wisata menarik di Indonesia
Tempat menarik di Semarang
Tempat menarik di Malang

Azerbaijan

tempat menarik azerbaijan

Dengan gaji rendah yang diperoleh di seluruh negara, Azerbaijan menawarkan sewa rendah dengan harga kurang dari $ 150 sebulan. Sekiranya anda mengunjungi Azerbaijan dan anda mempunyai masa lapang, kunjungi tempat menarik murah di sana, atau Yanar Dag, gunung api yang terus menyala!

Sekiranya anda lebih suka iklim yang lebih tropika, kami akan lampirkan pada entri kami yang seterusnya!

Mexico

mexico

Mexico mempunyai banyak tempat menarik yang ditawarkan, mulai dari perairan biru jernih Cozumel, hingga kehidupan malam Cancun. Seperti Ukraine, wang anda bertambah jauh lebih tinggi jika anda bukan orang tempatan, kerana kadar gaji lebih rendah secara purata, yang memberi anda nilai tukar yang baik untuk Peso tempatan.

Untuk iklim yang serupa di zon euro, anda mesti melihat entri seterusnya!

Portugal

tempat menarik

Carvoeiro adalah pilihan utama untuk kehidupan Portugis. Ia menawarkan makanan yang hebat, anggur yang hebat, dan taraf hidup yang tinggi dengan harga yang rendah. Ini juga merupakan tempat yang bagus untuk wanita lajang untuk memulakan perniagaan.

Adakah anda tahu anda boleh hidup murah di Caribbean juga? Lihat sendiri dalam entri kami yang seterusnya.

Republik Dominika

Republik Dominika

Sekiranya anda menyukai idea Caribbean dan suka bertutur dalam bahasa Perancis, maka jangan cari lagi! Republik Dominika mempunyai banyak ekspatriat Perancis yang telah terbang untuk sedikit cahaya matahari. Ini bermaksud makanannya indah, dan kulturnya unik. Harga juga tidak teruk!

Destinasi seterusnya baru-baru ini melonjak populariti!

Tempat menarik:

Tempat menarik Kalimantan
Homestay Langkawi
Homestay Kota Bharu
Homestay Perak

Colombia

Colombia

Cali di Colombia adalah tempat yang indah untuk mendirikan kedai. Adakah anda suka bunyi pokok palma dan boulevards yang luas? Penduduk tempatan sopan dan iklimnya menyenangkan. Sewa sedikit lebih mahal, dengan harga 987 dolar (895 euro) tetapi masih murah jika dibahagi dua.

Mari menuju ke destinasi pulau yang indah.

 

No comment for 16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Best Places To Eat In Kuala Terengganu

Best Places To Eat In Kuala Terengganu | Best Destination For Foodie

Posted at

The state of Terengganu is not only rich in culture, but also with its own variety of dishes. From keropok lekor, nasi dagang, ikan... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur Tempat Percutian Yang Ideal

Posted at

Hotel dengan kolam renang di Kuala Lumpur adalah tempat percutian yang ideal bagi pelancong yang ingin bersantai setelah seharian meneroka banyak peluang bersiar-siar dan... Read More

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Posted at

Looking for Great Malaysian Dishes and the best place to eat in KL? The city of Kuala Lumpur and the Klang Valley is certainly... Read More

Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

Posted at

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100 – Kuala Lumpur adalah sebuah metropolis yang luas – ibu kota Malaysia dan dengan itu, pelancongan... Read More

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Posted at

10 Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap – Sudah tentu, Malaysia adalah gedung bagi makanan Melayu terbaik di dunia. Walaupun hidangan popular seperti nasi lemak... Read More


0 Shares