HOME
Home » Tempat Menarik » Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Menaiki bot di Mines Cruise Seri Kembangan berhampiran Mines Shopping Mall sangat menyeronokkan. Terdapat dua tasik besar yang akan anda terokai dengan penuh keseronokan. Tempat menarik Mines Cruise Seri Kembangan aktiviti paling menyeronokkan bersama keluarga sepanjang hari.

Mine Resort City dibina pada akhir tahun 80an di atas bekas lombong bijih timah yang terbesar di selatan Kuala Lumpur. Tempat menarik yang merupakan bekas lombong ini, membentuk dua buah tasik seluas 2 kilometer panjang dan 1 kilometer lebar, manakala kedalamannya mencecah 200 meter.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Tempat Menarik:

Tempat Menarik Di Selangor Pulau Ketam
Tempat menarik Di Selangor
15 Tempat Menarik Ipoh Old Town
Paya Indah Wetland Seronok Berada Di sini

Tasik yang sebelah utara seluas 150 ekar dengan kedalaman 200 meter mengunjur dari pusat membelibelah The Mines dan mengunjur ke Waterfront Business Park, bangunan HQK Sapura Group yang berkubah biru dan Mine Resort and Golf Club. Dua buah hotel terbaik telah dibina di sini iaitu Palace of the Golden Horses dan Philea MInes Beach Resort.

Dengan kemudahan yang disediakan ianya menjadi tempat menarik di Selangor yang wajib di kunjungi. Tak rugi jika anda menghabiskan masa senggang anda di sini.

Tasik Selatan yang lebih kecil bersempadan dengan kondominium Warisan, beberapa banglo mewah dan Sekolah Australia.

Tasik dihubungkan dengan terusan yang melalui pusat membeli-belah.

Kedua-dua tasik ini penuh dengan ikan termasuk ikan mas dan ikan keli besar. Bangau, itik dan biawak mencari makanan di sini.

The Cruises (Harga tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa)

Pelayaran utama yang disediakan ialah:

Discovery Cruise (Tasik Utara)

Tempoh 40 minit.

Dewasa RM38 Kanak-kanak RM25

Greenery Cruise (Tasik Selatan)

Tempoh 20 minit.

Dewasa RM28 Kanak-kanak RM20

Pelayaran Menakjubkan (Kedua-dua Tasik)

Jangka masa 60 minit.

Dewasa RM48 Kanak-kanak RM30

Pemandu bot berlabuh di beberapa tempat untuk membolehkan penumpang memberi makan ikan, burung dan itik. Pemandu bot menyediakan makanan ikan yang boleh anda beli pada harga RM3 setiap pek.

Untuk mengakses Lake North (Discovery dan Amazing Cruises) bot harus melalui kunci air yang mana bot diturunkan serendah 7 meter dalam masa 7 minit. Sekiranya anda mengalami penyakit claustrophobia, anda mungkin merasa tidak selesa terkurung di tempat yang sempit yang agak panas, namun ianya akan menjadi satu pengalaman yang sangat menarik.

The Mines Shopping Mall

Jarang-jarang anda menjumpai pusat membeli belah yang mempunyai laluan air yang mengalir ke tengah-tengah, tetapi itulah keistimewaan The Mines shopping Mall, anda tidak perlu berbelanja besar keluar negara mencari tempat yang secangeh ini. Hanya di tempat menarik Mines Cruise Seri Kembangan

Pusat beli-belah Mines  yang sebelum ini dikenali sebagai Mines Shopping Fair kelihatan agak suram beberapa tahun lalu tetapi sejak ia diambil alih oleh pengendali pusat membeli-belah Singapura, CapitaMalls Asia, mereka telah mengubah dan menaik taraf pusat membeli-belah, pengurusan yang lebih baik, membina tandas awam yang lebih baik, memperbanyakkan tempat letak kereta dan sebagainya.

Antara barangan yang dijual di sini sebahagian besarnya ialah peralatan komputer DigiaMart yang merupakan salah satu pusat penjualan komputer terbesar  yang menjadi pesaing kepada pusat penjualan komputer di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur Low Yat di Jalan Bukit Bintang.

Ramai peminat komputer mendakwa harga komputer di sini lebih murah berbanding di Low Yat.

Bagi kanak-kanak pula di sini terdapat sebuah taman lanskap Splash Park yang menyediakan tempat permainan dan permainan air.

Terdapat banyak tempat makan-makan yang menarik di sini seperti Puffs durian yang sungguh sedap yang terletak berhampiran dengan kaunter tiket Mines Cruise.

Penginapan Di Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan

Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Inilah bahagian paling penting untuk difikirkan jika anda datang dari jauh. Jangan bimbang memikirkan tentang penginapan ketanda di Mines Shopping Mall terdapat dua buah hotel yang sungguh selesa dengan harga yang berpatutan.

Palace of the Golden Horses adalah sebuah hotel yang menghidangkan pemandangan yang sangat menarik di tepi bahagian utara tasik. Bahagian luaran mirip dengan hotel Medinat Jumeirah di Dubai tetapi secara jujurnya, ia tidaklah semewah Medinat Jumeirah. Hotel ini sangat sesuai kepada peminat golf.

The Mines Wellness Hotel mensasarkan kepada pelancongan perubatan, terutamanya terutama yang memilih terapi alternatif, namun ia juga terbuka kepada pelancong umum.

Kedua-dua hotel ini mempunyai pantai di tepi tasik, namun ianya tidak sesuai untuk anda berenang dan mandi-manda. Terdapat ikan keli gergasi dan biawak yang menunggu kedatangan anda.

Jalan Dulang, Mines Wellness City,
43300 Seri Kembangan, Selangor
Tel: 603-8943 6688
Fax: 603-8944 3399
Email: enquiry@mwh.com.my

No comment for Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Mines Cruise Seri Kembangan Menarik

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


0 Shares