HOME
Home » Destination » Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Posted at | Categorised in Destination

Tempat Menarik Di Pantai Cenang – Jika anda merancang percutian anda di Pantai Cenang buat kali pertama, anda akan dapati terdapat banyak perkara untuk dilihat, makan, berbelanja di bandar pantai tersibuk Langkawi. Sepanjang hari, pantai yang luas di Pantai Cenang hebat untuk berjemur dan sukan air yang menarik seperti jet ski dan parasailing.

Pantai Cenang juga merupakan rumah kepada Underwater World Langkawi dan Rice Garden Museum manakala kedai-kedai cenderahati dan kedai bebas cukai menjual pelbagai barangan import dengan harga yang menarik. Pantai Cenang menempatkan banyak kafe dan restoran di tepi pantai yang menyajikan makanan laut segar, hidangan Asia yang original, serta makanan Barat dan Eropah.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tempat Menarik Di Pantai Cenang

Pemandangan kehidupan malam di Pantai Cenang sangat bergaya, di mana anda boleh bersantai di pantai dengan muzik yang bagus, minuman murah, dan penduduk tempatan yang mesra. Untuk membantu anda “menyelami” bandar pantai yang sibuk ini, ini adalah panduan yang berguna tentang apa yang perlu dilakukan di Pantai Cenang dalam satu hari.

Apa nak buat di tempat menarik Di Pantai Cenang ni?

Shopping Sakan!

10 Tempat Shopping Di Pantai Cenang

Sebagai pulau bebas cukai, Langkawi menawarkan peluang besar untuk pembeli membeli pelbagai barang seperti, coklat, kosmetik yang murah, pinggan mangkuk dan banyak lagi. Pantai Cenang adalah salah satu kawasan yang paling sering dikunjungi di pulau itu. Dengan banyak gerai di kedua-dua sisi kaki lima pantai, pelawat boleh mencari pelbagai jenis pakaian pantai, barang kemas etnik, kraftangan dan cenderahati pada harga yang sangat murah.

Terdapat juga pasar malam berhampiran Temoyong pada hari Khamis dan kompleks membeli-belah bebas cukai. Melawat setiap kedai runcit di kawasan ini sangat “mengerikan”, jadi baca dan pilihlah 10 tempat shopping di Pantai Cenang.

Zon bebas Cukai

Tempat Menarik Di Pantai CenangTempat Menarik Di Pantai Cenang – fatsbyjason

Zon Bebas Cukai adalah kompleks membeli-belah bebas cukai yang terletak di hujung selatan Pantai Cenang. Ia juga terletak betul-betul di sebelah Underwater World Langkawi dan sekitar lima minit dari Pantai Tengah. Para pengunjung berpusu-pusu ke kompleks ini kerana di sini terdapat banyak jualan murah dan terbaik di Langkawi, seperti coklat, pinggan mangkuk, pakaian, minyak wangi dan banyak lagi.

Barang-barang lain yang terdapat di Zon bebas Cukai dengan harga menarik termasuk kosmetik, hadiah dan barang cenderamata, pakaian, barang kemas, barangan alat tulis, jam tangan, serta cermin mata hitam berjenama dan beg. Terdapat banyak kedai di Zon Bebas cukai ini, termasuklah Oriental Village di Pantai Kok.

Coco Valley – Underwater World Langkawi

Tempat Menarik Di Pantai Cenang

Coco Valley, seperti namanya, memaparkan pelbagai jenis produk koko. Terletak di sebelah Underwater World Langkawi, Oleh kerana Langkawi adalah zon bebas cukai bermakna coklat dijual di sini jauh lebih murah daripada kebanyakan tempat di negara ini. Pembeli boleh membeli bar Cadbury di Coco Valley kurang dari RM10. Dari Fererro Rocher dari Itali ke Pepero Korea Selatan, Coco Valley mengeluarkan jenama coklat utama dari kebanyakan negara di dunia, menjadikannya kedai One Stop Center atau “syurga cokelat” untuk para pecinta cokelat yang melawat Pantai Cenang.

Waktu Operasi: Setiap hari 10:00 – 18:30 Tel: +604 955 6100

Pasar Malam Temoyong

Pasar Malam Temoyong tempat menarik di pantai cenang

Diadakan di pelbagai lokasi di Pulau Langkawi untuk setiap hari dalam seminggu, Pasar Malam Temoyong merupakan salah satu bazar jalanan yang paling popular di pulau ini. Ia berlaku pada hari Khamis di mana peniaga tempatan mendirikan gerai-gerai sementara dan menjual semua jenis barang tempatan termasuk makanan, makanan ringan, hasil segar, pakaian, hiasan wanita, jam tangan, cermin mata hitam, dompet dan beg tangan, lukisan, DVD danbanyak lagi.

Di sini juga hebat untuk mencuba pelbagai jenis makanan tempatan dengan harga yang murah, seperti makanan laut panggang, sate ayam atau daging, murtabak, salad mangga hijau, dan ayam lemongrass. Dikunjungi oleh pengunjung asing, dan penduduk tempatan, Pasar Malam Temoyong telah dianggap sebagai salah satu daripada syurga membeli-belah yang paling popular di Pulau Langkawi sejak berdekad yang lalu.

Waktu Operasi: Khamis 17:00 – 20:00
Lokasi: Kampung Temoyong, Mukim Kedawang, Pantai Cenang (terletak di muara Sungai Temoyong)

 

No comment for Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Best Places To Eat In Kuala Terengganu

Best Places To Eat In Kuala Terengganu | Best Destination For Foodie

Posted at

The state of Terengganu is not only rich in culture, but also with its own variety of dishes. From keropok lekor, nasi dagang, ikan... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur Tempat Percutian Yang Ideal

Posted at

Hotel dengan kolam renang di Kuala Lumpur adalah tempat percutian yang ideal bagi pelancong yang ingin bersantai setelah seharian meneroka banyak peluang bersiar-siar dan... Read More

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Posted at

Looking for Great Malaysian Dishes and the best place to eat in KL? The city of Kuala Lumpur and the Klang Valley is certainly... Read More

Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

Posted at

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100 – Kuala Lumpur adalah sebuah metropolis yang luas – ibu kota Malaysia dan dengan itu, pelancongan... Read More

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Posted at

10 Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap – Sudah tentu, Malaysia adalah gedung bagi makanan Melayu terbaik di dunia. Walaupun hidangan popular seperti nasi lemak... Read More


0 Shares