HOME
Home » Destination » Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Posted at | Categorised in Destination

Tempat Menarik Di Pantai Cenang – Jika anda merancang percutian anda di Pantai Cenang buat kali pertama, anda akan dapati terdapat banyak perkara untuk dilihat, makan, berbelanja di bandar pantai tersibuk Langkawi. Sepanjang hari, pantai yang luas di Pantai Cenang hebat untuk berjemur dan sukan air yang menarik seperti jet ski dan parasailing.

Pantai Cenang juga merupakan rumah kepada Underwater World Langkawi dan Rice Garden Museum manakala kedai-kedai cenderahati dan kedai bebas cukai menjual pelbagai barangan import dengan harga yang menarik. Pantai Cenang menempatkan banyak kafe dan restoran di tepi pantai yang menyajikan makanan laut segar, hidangan Asia yang original, serta makanan Barat dan Eropah.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah!

Booking.com

Tempat Menarik Di Pantai Cenang

Pemandangan kehidupan malam di Pantai Cenang sangat bergaya, di mana anda boleh bersantai di pantai dengan muzik yang bagus, minuman murah, dan penduduk tempatan yang mesra. Untuk membantu anda “menyelami” bandar pantai yang sibuk ini, ini adalah panduan yang berguna tentang apa yang perlu dilakukan di Pantai Cenang dalam satu hari.

Apa nak buat di tempat menarik Di Pantai Cenang ni?

Shopping Sakan!

10 Tempat Shopping Di Pantai Cenang

Sebagai pulau bebas cukai, Langkawi menawarkan peluang besar untuk pembeli membeli pelbagai barang seperti, coklat, kosmetik yang murah, pinggan mangkuk dan banyak lagi. Pantai Cenang adalah salah satu kawasan yang paling sering dikunjungi di pulau itu. Dengan banyak gerai di kedua-dua sisi kaki lima pantai, pelawat boleh mencari pelbagai jenis pakaian pantai, barang kemas etnik, kraftangan dan cenderahati pada harga yang sangat murah.

Terdapat juga pasar malam berhampiran Temoyong pada hari Khamis dan kompleks membeli-belah bebas cukai. Melawat setiap kedai runcit di kawasan ini sangat “mengerikan”, jadi baca dan pilihlah 10 tempat shopping di Pantai Cenang.

Zon bebas Cukai

Tempat Menarik Di Pantai Cenang

Tempat Menarik Di Pantai Cenang – fatsbyjason

Zon Bebas Cukai adalah kompleks membeli-belah bebas cukai yang terletak di hujung selatan Pantai Cenang. Ia juga terletak betul-betul di sebelah Underwater World Langkawi dan sekitar lima minit dari Pantai Tengah. Para pengunjung berpusu-pusu ke kompleks ini kerana di sini terdapat banyak jualan murah dan terbaik di Langkawi, seperti coklat, pinggan mangkuk, pakaian, minyak wangi dan banyak lagi.

Barang-barang lain yang terdapat di Zon bebas Cukai dengan harga menarik termasuk kosmetik, hadiah dan barang cenderamata, pakaian, barang kemas, barangan alat tulis, jam tangan, serta cermin mata hitam berjenama dan beg. Terdapat banyak kedai di Zon Bebas cukai ini, termasuklah Oriental Village di Pantai Kok.

Coco Valley – Underwater World Langkawi

Tempat Menarik Di Pantai Cenang

Coco Valley, seperti namanya, memaparkan pelbagai jenis produk koko. Terletak di sebelah Underwater World Langkawi, Oleh kerana Langkawi adalah zon bebas cukai bermakna coklat dijual di sini jauh lebih murah daripada kebanyakan tempat di negara ini. Pembeli boleh membeli bar Cadbury di Coco Valley kurang dari RM10. Dari Fererro Rocher dari Itali ke Pepero Korea Selatan, Coco Valley mengeluarkan jenama coklat utama dari kebanyakan negara di dunia, menjadikannya kedai One Stop Center atau “syurga cokelat” untuk para pecinta cokelat yang melawat Pantai Cenang.

Waktu Operasi: Setiap hari 10:00 – 18:30 Tel: +604 955 6100

Pasar Malam Temoyong

Pasar Malam Temoyong tempat menarik di pantai cenang

Diadakan di pelbagai lokasi di Pulau Langkawi untuk setiap hari dalam seminggu, Pasar Malam Temoyong merupakan salah satu bazar jalanan yang paling popular di pulau ini. Ia berlaku pada hari Khamis di mana peniaga tempatan mendirikan gerai-gerai sementara dan menjual semua jenis barang tempatan termasuk makanan, makanan ringan, hasil segar, pakaian, hiasan wanita, jam tangan, cermin mata hitam, dompet dan beg tangan, lukisan, DVD danbanyak lagi.

Di sini juga hebat untuk mencuba pelbagai jenis makanan tempatan dengan harga yang murah, seperti makanan laut panggang, sate ayam atau daging, murtabak, salad mangga hijau, dan ayam lemongrass. Dikunjungi oleh pengunjung asing, dan penduduk tempatan, Pasar Malam Temoyong telah dianggap sebagai salah satu daripada syurga membeli-belah yang paling popular di Pulau Langkawi sejak berdekad yang lalu.

Waktu Operasi: Khamis 17:00 – 20:00
Lokasi: Kampung Temoyong, Mukim Kedawang, Pantai Cenang (terletak di muara Sungai Temoyong)

 

No comment for Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Di Pantai Cenang Langkawi Syruga Bershopping!

Tempat Menarik Indonesia Untuk Dikunjungi

15 Tempat Menarik Indonesia Untuk Dikunjungi

Posted at

15Tempat menarik Indonesia untuk dikunjungi  – Rasakan liburan yang luar biasa di Yogyakarta dengan mengunjungi Indonesia yang luas dengan lebih daripada 17,000 pulau, 300... Read More

Best Port Dickson Homestay

Best Port Dickson Homestay

Posted at

Best Port Dickson Homestay  – Actually, Port Dickson got the name of Sir John Frederick Dickson, a British officer in the British occupation era.... Read More

Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

13 Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

Posted at

Tempat menarik di Indonesia yang popular di Nusantara, adalah koleksi pulau-pulau yang menyimpan harta karun yang tidak terhingga dalam kepelbagaian budaya, lanskap, dan bandar-bandar.... Read More

Tempat Menarik Di Auckland Yang Menyeronokkan

17 Tempat Menarik Di Auckland Yang Pasti Menyeronokkan

Posted at

17 Tempat menarik di Auckland yang pasti menyeronokkan! Kota sebelah pelabuhan Auckland adalah metropolis sebenar di New Zealand dan pusat ekonomi negara yang meriah.... Read More

Inilah Tempat Wisata Menarik Di Jawa Barat Yang Anda Cari

Inilah Tempat Wisata Menarik Di Jawa Barat Yang Anda Cari!

Posted at

Inilah barangkali yang membuat wisatawan tidak pernah bosan untuk menjelajah berbagai tempat wisata menarik di Jawa Barat. Jawa Barat merupakan provinsi Indonesia di Pulau Jawa. Pelancong yang... Read More


0 Shares