HOME
Home » Destination » Tempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Tempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Posted at | Categorised in Destination

Tempat menarik di Melaka biarkan minda anda hanyut ke tempat yang paling indah di dunia. Terokai keghairahan seni bina yang menakjubkan, syurga tropika. Penuh dengan kesan sejarah yang ditinggalkan oleh penjajah Belanda, Protugis dan Inggeris. Di samping kaya dengan daya tarikan terkini yang menggunakan teknologi moden. Tempat menarik di Melaka menjadi destinasi pelancongan utama bagi rakyat Malaysia dan pelancong luar negara.

Setelah bertungukus lumus mencari rezeki, ramai yang memilih tempat menarik di Melaka sebagai melepaskan lelah. Tak kurang juga yang mencari tempat makan menarik di Melaka seperti di daerah Klebang dan sebagainya.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tempat Menarik Di Melaka

Jika anda sedang mencari tempat menarik di Melaka untuk dilawati, anda boleh membaca senarai tempat menarik di Melaka ini satu per satu sebelum memulakan perjalanan.

Melaka Wonderland Theme Park

Melaka Wonderland Theme Park

Tempat menarik di Selangor yang hampir sama dengan Melaka Wanderland Theme Park.

Melaka Wonderland Theme Park merupakan tempat menarik di Melaka yang menjadi tumpuan utama pelancong dari dalam dan luar negara. Menjadi tempat rekriasi keluarga bagi penduduk tempatan. Ada bermacam-macam aktiviti yang boleh dilakukan di tempat menarik di Melaka yang termashyur ini, antaranya Tornado chaser, Kamikaze Race, 1 Big Wave Pool dan Adventure Island dan banyak lagi.

 • Tiket Masuk:
 • Isnin – Jumaat: Dewasa RM36 / Kanak-Kanak RM29
 • Sabtu & Ahad: Dewasa RM40.50 / Kanak-Kanak RM34
 • Waktu Operasi: Selasa – Jumaat (11.00am – 7.00pm) / Sabtu – Ahad (9.00am – 7.00pm)
 • Lokasi: Lot PT 17178, Lebuh Ayer Keroh, Hang Tuah Jaya, 75450  Ayer Keroh, Melaka

Taman Buaya Tempat Menarik Di Melaka Paling Bahaya

Taman Buaya Tempat Menarik Di Melaka Paling Bahaya

Taman Buaya merupakan antara tempat menarik di Melaka yang tertua. Buaya terkenal dengan keganasannya yang merbahaya, tetapi ianya juga menjadi daya tarikan yang unik di Melaka.

Taman yang mula dibuka pada tahun 1987, mempamerkan berbagai jenis buaya seperti Buaya America, Buaya Marsh Mugger India, Buaya Cayman dan banyak lagi.

Tiket Masuk:

 • Isnin – Jumaat: Dewasa RM15 | Kanak-Kanak RM10
 • Sabtu & Ahad: Dewasa RM18 | Kanak-Kanak RM13
 • Waktu Operasi: Setiap Hari (9.00 am – 6.00 pm)
 • Lokasi: Pusat Pelancongan Ayer Keroh, Lebuh Ayer Keroh, 75450 Melaka

Taman Rama–Rama Melaka

Tempat Menarik Di Melaka oleh malacca.wsTaman Rama–Rama Melaka

Selain dari Taman Rama-rama Cameron Highlands, Melaka juga menyediakan tempat menarik seperti itu.

Ia semua bermula apabila rama-rama pertama dilihat terbang di Sanctuary. Sejak itu, penerbangan tidak pernah berakhir. Di kawasan hutan seluas 11 ekar, Perlindungan Rama-rama & Reptilia Melaka dibuka kepada orang awam pada 1 Februari 1991. Dilancarkan oleh Ketua Menteri Melaka, Sanctuary yang kemudiannya dikenali sebagai The Butterfly Park Melaka pada asalnya meneroka sebagai tempat perlindungan untuk rama-rama.

Seronok dengan kejayaan yang luar biasa bersama dengan komitmen pihak pengurusan terhadap moto syarikat “Penemuan Berterusan”, rama-rama kecil perlahan-lahan bertukar dari awal yang sangat sederhana hingga keadaan sayap yang berkembang dengan gabungan reptelia lain. Oleh itu nama “Butterfly & Reptile Sanctuary” – yang pertama seumpamanya di Malaysia dengan gabungan yang agak pelik dan menarik dari ular dan ribuan rama-rama yang berwarna-warni di bawah satu bumbung di Sanctuary.

Tempat Menarik Di Melaka

Setakat ini, selepas 22 tahun penubuhan, beribu-ribu imej telah ditangkap oleh pelancong yang gembira. ‘Terbang’ rama-rama itu telah sampai ke tengah-tengah ribuan pelancong di banyak bahagian dunia termasuk Asia Tenggara dan Timur Tengah meluas ke Eropah. Di dalam Malaysia, Sanctuary kini telah menjadi tarikan pelancong utama di bandaraya Melaka yang berkembang pesat yang telah diiktiraf oleh UNESCO sebagai Bandar Warisan Dunia sejak Jun 2008.

Bukan sahaja rama-rama membawa beribu-ribu pelancong ke Sanctuary, luar biasa, persahabatan ajaib di antara rama-rama dan reptilia di Sanctuary juga menarik seperti  Lizards, Amphibians, Crocodiles, Mamalia, Burung dan yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, Koi di kolam ikan Koi.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM22 / Kanak-kanak RM16
 • Waktu Operasi: Isnin – Ahad (8.30am – 5.30pm)
 • Lokasi: Lebuh Ayer Keroh, 75450 Melaka, Malaysia

Masjid Kampung Kling

tempat menarik di melaka

 

Masjid Kampung Kling terletak di sekitar Harmony Street yang terkenal, di mana rumah-rumah ibadat dari pelbagai agama harmoni bersama. Dibina pada tahun 1748 – seperti kebanyakan masjid di Melaka yang dibina sepanjang tempoh itu – ia memaparkan pengaruh Jawa dan Ketimuran  yang kuat dalam seni bina.

Masjid ini telah dibina semula dan diubahsuai pada tahun 1872 dan 1908 untuk menggantikan struktur kayu asli dengan binaan yang diperbuat daripada konkrit. Pada tahun 1999, selepas latihan pemulihan oleh Jabatan Muzium dan Antikuiti, ia diisytiharkan sebagai monumen bersejarah.

Daripada kubah sfera konvensional, bumbung piramida hijau tiga tingkat terletak di atas bangunan utamanya. Struktur gaya pagoda membentuk menara dan, digabungkan dengan beberapa unsur Moor, merupakan contoh indah reka bentuk Timur-bertemu-Barat.

Bahagian dalaman masjid ini mempunyai jubin kaca Inggeris dan Portugis, tiang dan gerbang Korintus, candelier Victoria dan campuran unsur hiasan Hindu, Cina dan Melayu.

Gabungan harmoni gaya dan unsur reka bentuk dari budaya yang berbeza yang menghasilkan keseluruhan estetika menyenangkan sangat mencerminkan keadaan multikultural.

Lokasi: Jalan Tukang Emas, 75200 Melaka

Menara Taming Sari

Bersiaplah dan buat lawatan anda ke Melaka bersejarah, yang benar-benar gembira dan tidak dapat dilupakan.

Dengan ketinggian 80 meter, perjalanan ini menawarkan pemandangan yang menakjubkan dan panorama Melaka UNESCO World Heritage City. Penuh dengan pelbagai pemandangan menarik seperti Bukit St.Paul, Bangunan Memorial Kemerdekaan, Muzium Samudra dan kapal, Flor De La Mar, Dataran Pahlawan, Masjid Pulau Selat, Pulau Besar dan Selat Melaka. Selain itu, anda juga akan melihat perkembangan pesat yang berlaku di negeri ini.

Bersiaplah dan buat lawatan anda ke Melaka bersejarah, yang benar-benar gembiramenyeronokkan dan tidak dapat dilupakan.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM16.10 | Kanak-Kanak RM10.45
 • Waktu Operasi: Isnin – Ahad (10.00am – 11.00pm)
 • Lokasi: Jalan Merdeka Banda Hilir, 75000 Melaka

Muzium Cheng Ho

Tempat Menarik Di Melaka oleh malaysia-traveller.comTempat Menarik Di Melaka

Muzium Budaya Cheng Ho adalah salah satu muzium terbaik di Melaka. Tumpuan muzium ini adalah pada tujuh pelayaran yang dibuat oleh Laksamana Cheng Ho (juga disebut Zheng He) dalam tempoh 1405-1433, tetapi pelawat juga boleh belajar banyak tentang sejarah Melaka yang lebih meluas, sebuah kota yang ia kunjungi sekurang-kurangnya 5 kali dalam perjalanannya.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM33 / Kanak-Kanak RM23.50 / Warga Emas RM23.50
 • Waktu Operasi: Isnin-Ahad (10.30am – 9.00pm)
 • Lokasi: 2F-01, The Shore Shopping Gallery,193, Pinggiran @ Sungai Melaka,Jalan Persisiran Bunga Raya, 75100 Melaka

The Shore Oceanarium Melaka

Tempat Menarik Di Melaka oleh letsgoholiday.mytempat menarik di melaka

The Shore Oceanarium adalah tempat menarik di Melaka yang terkini. Ia terletak di tingkat 2 The Shore Shopping Gallery, betul-betul di tengah-tengah kota bersejarah Melaka, Tapak Warisan Dunia UNESCO di Malaysia. Perjalanan interaktif yang luar biasa untuk mempelajari ekosistem bumi dan membolehkan anda menemui hidupan darat dan laut.

Sebagai destinasi pelawat tempat menarik di Melaka yang utama dan tarikan hiburan utama, The Shore Oceanarium tidak diragukan lagi menjadi tempat yang tidak boleh dilupakan pada jadual percutian anda. Beberapa jam yang dihabiskan di The Shore Oceanarium Melaka akan menjadikannya pendidikan yang berguna kerana ia menyeronokkan dan mudah diingati.

Ia adalah zon interaktif pertama yang dilengkapi dengan “Magical Vacuum Aquarium/MVA Aquarium”.

The Shore Oceanarium merupakan Aquarium Pertama di Malaysia membawa kepada anda pengalaman 3D semasa lawatan anda.

Ia membawa perjalanan pembelajaran ke dimensi seterusnya. Dengan kaca 3-D anda akan alami “Like Real Vision” di tempat yang berbeza. Anda akan dapat lihat Pokok Bakau di Sungai Melaka, Hutan Hujan Pahang, dan Sungai Perak dalam 3D, batu fosil dalam 3D, dan beberapa spesies ikan yang sudah pupus dalam paparan papan cahaya 3D.

Sekarang anda boleh menonton filem 3D “Pengembaraan Turtle” dengan Pengalaman Enhanched 3D Plus dengan Angin, Bubble, Asap, Kilat …… banyak special effect lain dan menyertai kura-kura laut dalam perjalanan pengembaraan hidup mereka  di laut.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM33 / Kanak-Kanak RM23.50 / Warga Emas RM23.50
 • Waktu Operasi: Isnin-Ahad (10.30am – 9.00pm)
 • Lokasi: 2F-01, The Shore Shopping Gallery, 193, Pinggiran @ Sungai Melaka, Jalan Persisiran Bunga Raya, 75100 Melaka

Masjid Selat Melaka

Tempat Menarik Di Melaka oleh National GeographicTempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Masjid unik dengan senibina yang menakjubkan dibina terapung berhampiran buatan manusia yang dinamakan pulau Melaka. Ketika air pasang, masjid ini seolah-olah terapung. Menggunakan model sebina masjid terapung Jeddah, di bahagian menaranya pula direkabentuk ala-ala senibina China. Mula dibuka pada tahun 2006, sangat seronok bila berada di sini, dapat beribadah dalam suasana tenang.

Selain dari sebagai tempat beribadah, masjid ini juga berfungsi sebagai “rumah api” bagi kapal-kapal yang berlayar di Selat Melaka. Pada sebelah malam, pemandangan masjid ini sangat menarik sekali dengan balikkan sinaran cahaya lamou yang berwarna-warni.

Lokasi: Masjid Selat, Pulau Melaka, 75000 Melaka

Muzium Heritage Baba Nyonya 

Tempat Menarik Di Melaka oleh Chan Cheng Siewtempat menarik di Melaka

Tempat Menarik: Tempat Menarik Di Kundasang

Muzium ini telah dibuka pada tahun 1985 dan berfungsi menyimpan bahan-bahan sejarah dan budaya kaum peranakan di Negeri Melaka. Rumah kedai dua tingkat ini kepunyaan keluarga Baba dan Nyonya dari keluarga Chan yang datang menetap di Melaka untuk meluaskan perniagaan mereka.

Keluarga Chan telah menjalankan usaha mengumpul dan menyimpan koleksi perabot untuk dipamerkan sebagai bahan sejarah.

 • TiketMasuk: Dewasa RM15 | Kanak-Kanak RM10
 • Waktu Operasi: Isnin – Khamis (10.00 am – 6.00 pm) / Jumaat – Ahad (10.00 am – 6.00 pm)
 • Lokasi:  48-50, Jalan Tun Tan Cheng Lock, 75200 Melaka

The Stadthuys

The Stadthuys bangunan berwarna merah tinggalan sejarah yang unik di Melaka. Bangunan ini telah berdiri di situ bermula tahun 1660. Mempunyi ciri-ciri rekabentuk negara Belanda yang dipercayai bangunan didirikan oleh kerajaan belanda yang tertua di Asia Tenggara. Mengikut sejarah The Stadthuys ini merupakan tempat pentadbiran kerajaan Belanda di negeri Melaka pada zaman penjajahan Belanda.

Pada tahun 1982 tempat ini diubah suai menjadi Muzium yang mempamerkan sejarah Melaka, dan sejarah penjajahan Portugis dan British. Seberang jalan dari Stadthuys ini adalah Jonker street.

Lokasi: Jalan Gereja, Bandar Hilir, 75000 Melaka

Melaka River Cruise

Tempat Menarik Di Melaka oleh terragalleria.comMelaka River Cruise

Tempat Menarik: Tempat menarik Di Selangor

Ini pasti menyeronokkan, melihat keindahan Bandar Melaka di kiri kanan Sungai Melaka dengan tenang dan menyeronokkan. Alami kelainan bila berada di atas Melaka River Cruise . Tak kira siang atau malam pemandangan tetap menarik. Pada sebelah malam Bandar Melaka dihiasi dengan lampu berwarna warni yang penuh meriah

Perjalanan cruise mengambil masa 45 minit pergi dan 45 minit balik. Dalam perjalanan anda akan diberi penerangan melalui suara rakaman.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM10 | Kanak-kanak RM5
 • Waktu Operasi: Isnin – Ahad (9.30am – 11.00pm)
 • Lokasi: Melaka River Cruise Boarding Port, Jalan Tun Mutahir, 75300 Melaka

Muzium Kapal Selam Melaka

Tempat Menarik Di Melaka oleh perzim.gov.mytempat menarik di melaka

Tempat Menarik: Tempat Menarik Air Terjun Chemerong, pernah dengar tak nama tempat ni?

Alami kehidupan seorang tentera Laut dalam sebuah kapal selam. Mungkin anda pernah bercita-cita untuk menjadi anak kapal selam. Kapal selam yang dipamerkan ini bernama FS Quessant Agosta 70, ianya adalah kapal selam tentera Perancis suatu ketika dulu.

Ianya menjadi milik Kementrian Pertahanan, seleas itu menjadi hak milik kerajaan negeri Melaka untuk dipamerkan ke orang awam sebagai bahan sejarah. Anda boleh masuk dan alami sendiri bagaimana kehidupan anak kapal selam ini dengn bayaran yang murah.

 • Tiket Masuk: Dewasa & Warga Emas RM5 / Kanak-Kanak RM2
 • Waktu Operasi: Setiap Hari (9.00 am – 5.30 pm)
 • Lokasi: Dataran 1 Malaysia, Klebang, 75200 Melaka

Masjid Kampung Hulu

Tempat Menarik Di Melaka oleh qulamirulhakim.blogspot.comtempat menarik di melaka

Tempat Menarik: Tempat Menarik Di Selangor lengkapkan perjalanan anda!

Inilah masjid paling tua di Malaysia.  Terletak di Jalan Tukan Emas Melaka. Masjid Kampung Hulu ini siap dibina pada tahun 1728 dan ianya kaya dengan senibina yang sangat unik. Ingin kembali ke zaman dahulu kala yang sebenar? Masuk ke dalam masjid ini dan alaminya sendiri.

Emm, jangan lupa solat sunat tahyatul masjid…

Lokasi: Jalan Kampung Hulu, 75200 Melaka

Rumah Terbalik Melaka

Bagaimana rasanya jika anda boleh duduk begini? Alami sendiri dengan berkunjung ke Rumah Terbalik Melaka! Anda pasti seronok bersama keluarga menghabiskan masa lapang di sini.

tempat menarik di melaka

Tempat Menarik: Tempat Menarik Di Perak Apa agaknya keistimewaan angka 8?

Sangat seronok berada di sini. Segala-galanya terbalik! Apa lagi.. jom ambil peluang bergambar.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM18 / Kanak-Kanak RM12
 • Waktu Operasi: Isnin – Khamis (10.00am – 7.00pm) / Jumaat – Ahad (10.00am – 9.00pm)
 • Lokasi: G12&G14,Jalan PM 7,Plaza Mahkota,Bandar Hilir, 75000 Melaka

Dataran 1 Malaysia Klebang

Tempat menarik Di Melaka oleh cintamaniszlite.blogspot.comtempat menarik di melaka

Tempat Menarik: Tempat Menarik Di Selangor – Anda suka makan ketam?

Dataran pantai Klebang sebenarnya sebuah tempat yang agak sunyi dan tidak menarik bagi orang ramai mengunjunginya. Tetapi setelah kerja-kerja membaik pulih kawasan tersebut dan diberi jenama baru dengan dinamakan Dataran 1 Malaysia Klebang, ianya berjaya menarik kembali minat pelancong untuk menghabiskan masa lapang di sini.

Berbagai aktiviti riadah yang yang menarik disedia seperti bermain ATV dan menaiki kereta kuda. Selain dari itu Muzium Kapal Selam yang terletak tidak jauh dari sini juga mengembalikan keceriaan tempat menarik di Melaka .

Sebuah pantai yang direka khas yang menyamaai bentuk sebuah lagoon juga dibina di kawasan ini untuk menambahkan lagi keupayaan Dataran 1 Malaysia ini menjadi destinasi pelancongan percutian di Melaka.

Lokasi: Dataran 1 Malaysia, Pantai Klebang, Melaka

The Orang Utan House

Tempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Tempat Menarik: Tempat Menarik Di Sabah

The Orang Utan House  mula dibuka pada tahun 1992 merupakan sebuah studio peribadi Charles Cham seorang pelukis tempatan. Beliau telah berjaya mengadakan pameran karya lukisannya di peringkat antarabangsa di negara seperti, Portugal, Switzerland, Singapore, Australia dan Hong Kong. Lukisan Orang Utan yang terpapar besar ditepi bangunan adalah hasil karya Charles Cham.

Banyak lagi lukisan menarik yang dipamerkan di dalam bangunan ini.

 • Waktu Operasi: Setiap Hari (10.00 am – 6.00 pm)
 • Lokasi: 59 Lorong Hang Jebat, Bandar Melaka
 • 59 Lorong Hang Jebat, 75200 Bandar Melaka
 • Tel:06-282 6872

The Shore Sky Tower

Tempat Menarik Di Melaka

Tempat Menarik: Tempat menarik di New Zealand

Berjalan di atas bumbung setinggi 42 tingkat, pagar perimeter, lantai dibina dari kaca supaya anda dapat ke bawah dari celah kaki anda! Dengan teleskop yang disediakan, anda boleh dengan mudah melihat pemandangan seluruh bandar Melaka.

Selain itu, untuk lebih banyak keseronokan dan keseronokan, anda dapat melihat pemandangan di bawah kaki anda dengan lantai kaca di Sky Deck. Selain itu, Pencakar Langit yang menyediakan pengalaman yang benar-benar unik dengan panorama panorama 360 ° yang menakjubkan di bandar raya dan sekitarnya.

Shore Sky Tower adalah salah satu tarikan pelancong tempat menarik di Melaka paling unik, anda akan kagum dengan apa yang anda boleh lihat dan lakukan di bawah satu bumbung!

 • Tiket Masuk: Dewasa RM25 / Kanak-kanak RM18
 • Waktu Operasi: Setiap Hari (10.30 am – 9.00 pm)
 • Lokasi: The Shore Shopping Gallery, 193, Jalan Persisiran Bunga Raya, 75100 Melaka

Freeport A’famosa Outlet Village

Tempat Menarik Di Melaka

Tempat MenarikTempat Menarik Di Johor

Freeport A’Famosa Outlet menawarkan lebih daripada 70 jenama fesyen, sukan dan aksesori di sekitar 180,000 kaki persegi. Cawangan ini terletak di pusat membeli-belah terbuka yang memaparkan tasik, air pancut, karusel dan kincir angin dengan senibina yang bertemakan secara meluas di warisan Belanda Melaka.

Antara jenama ternama yang boleh anda dapati di sini antaranya Nike, Cotton On, Esprit, Puma, G2000, Carlo Rino, Clarks, Samsonite dan banyak lagi.

 • ALAMAT Freeport A’Famosa Outlet, Jalan Kemus, Simpang Empat, 78000 Alor Gajah
  TEL 06-552 8961
  EMAIL info@freeportafamosa.com

The Pirate Adventure – Melaka Alive

Tempat Menarik Di Melaka

Tempat MenarikTempat Menarik Di Selangor

Neuvo Attraction & Destination Sdn Bhd  mencipta konsep baru dalam sejarah Melaka, bertujuan untuk menggabungkan unsur-unsur teater dan sejarah terhadap latar belakang teknologi yang sarat untuk mengimbau pengunjung ke Golden Ages melalui Melaka Alive.

Dengan tujuan untuk menempatkan Melaka Alive sebagai tarikan utama untuk pelancongan budaya di Malaysia. Diharapkan pengunjung dari seluruh negara dan di seluruh dunia akan teruja untuk menimba pengalaman dan meneroka kepelbagaian dan warna kompleks Malaysia menerusi sejarah silam.

Pengembaraan Pirate

Bersedia untuk perjalanan 5 deria ketika anda menjadi seorang lanun. Dengan kesan special effect anda akan mengharungi ombak. Rasai laut yang masin dari bot anda, rasai juga tiupan angin di rambut anda. Dan kumpulkan keberanian anda semasa anda mempersiapkan diri untuk pertempuran.

 • Tiket Masuk: Dewasa RM23 / Kanak-kanak (4 – 12 tahun) RM17 / Warga Emas RM17
 • Waktu Operasi: Rabu – Isnin (10.00 am – 7.00 pm) / Jumaat (10.00 am – 12.30 pm, 2.00 pm – 7.00 pm)
 • Lokasi: Melaka Alive, Jalan Parameswara, Bandar Hilir, 75000 Melaka

2 Comments for Tempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Di Melaka Terokai Seni Bina Yang Menakjubkan

Best Places To Eat In Kuala Terengganu

Best Places To Eat In Kuala Terengganu | Best Destination For Foodie

Posted at

The state of Terengganu is not only rich in culture, but also with its own variety of dishes. From keropok lekor, nasi dagang, ikan... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur Tempat Percutian Yang Ideal

Posted at

Hotel dengan kolam renang di Kuala Lumpur adalah tempat percutian yang ideal bagi pelancong yang ingin bersantai setelah seharian meneroka banyak peluang bersiar-siar dan... Read More

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Posted at

Looking for Great Malaysian Dishes and the best place to eat in KL? The city of Kuala Lumpur and the Klang Valley is certainly... Read More

Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

Posted at

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100 – Kuala Lumpur adalah sebuah metropolis yang luas – ibu kota Malaysia dan dengan itu, pelancongan... Read More

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Posted at

10 Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap – Sudah tentu, Malaysia adalah gedung bagi makanan Melayu terbaik di dunia. Walaupun hidangan popular seperti nasi lemak... Read More


0 Shares