HOME
Home » Destination » Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Posted at | Categorised in Destination

Tempat menarik di Malang yang membuat anda terpesona.

Pernahkah anda melihat keindahan di Malang? Rasanya belum lagi, betul tak?

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Ramai di antara kita dengan mudah akan  terpesona dengan keindahan kota ini – mungkin kerana suhuny yang sejuk, pemandangan gunung di kaki langit – atau pantainya yang benar-benar menakjubkan. Semuanya begitu mudah membuatkan kita tertarik dan terpesona.

Tetapi jika anda telah pernah melawat gunung berapi, dan meneroka taman-taman di sini, mungkin sudah tiba masanya untuk menggali lebih mendalam. Anda mungkin mendapati “Paris of East Java” mempunyai lebih banyak daya tarikan dan beberapa pantai tersembunyi yang tersenarai yang nampaknya tidak pernah berakhir.

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Itulah daya tarikan Malang, ianya menjadi ingatan yang mendalam untuk kita. Oleh itu, kami membuat keputusan untuk melakukan kerja keras ini, dan membawa kepada anda pantai-pantai yang paling luar biasa dan menarik di bandar ini – yang bukan biasa-biasa dan bukan semua orang boleh mendapatkannya.

Ini adalah pantai-pantai yang merupakan rahsia terbaik penduduk setempat di Malang, dan tidak diketahui para pelancong untuk waktu yang lama.

Tetapi, jika anda seorang yang mempunyai semangat yang tinggi dalam diri anda, pasti keinginan untuk mengungkap beberapa pantai rahsia yang menarik, menyelam ke destinasi seterusnya di kota Malang yang indah semakin kuat!

Malang Tanah Lot Persendirian – Pantai Balekambang

Pantai Balekambang MalangTempat Menarik Di Malang – liputan6.com

Tidak sukar untuk memahami mengapa Pantai Balekambang sering dipanggil ‘Tanah Lot’ Malang oleh penduduk setempat – dengan candi yang sangat cantik, Amerta Jati. Duduk dengan anggun di Pulau Ismoyo, Amerta Jati dibina untuk menampung upacara Hindu ‘Suroan’, persembahan untuk memperingati tahun baru Jawa / Islam.

Sunsets bukan satu-satunya masa untuk menikmati Pantai Balekambang. Semasa air surut, retret laut, membuka batu-batu karang yang melampaui pasir, memancarkan warna-warna flora karangnya. Teruskanlah dan lakukan sedikit penjelajahan, dan biarkan ikan berwarna terang menggelitik kakimu, kerana mereka menenun masuk dan keluar dari taman karang!

Peregangan 2km di atas pasir rata-rata rata, Pantai Balekambang menyediakan pemandangan panorama yang sangat baik dari 3 pantai di luar pantainya – dinamakan sempena wayang kulit Wayang yang terkenal, Anoman, Wisanggeni, dan Ismoyo.

Alamat: Balekambang Beach, Balekambang, Malang, Jawa Timur
Hubungi: 085764556423
Masuk: IDR 5000 / USD $ 0.30

Menaiki kanu Untuk Sampai Ke Pantai Amazon? – Pantai Kondang Buntung Malang

Pantai Kondang Buntung MalangTempat Menarik Di Malang 

Biarkan fikiran anda ditiup dengan safari hutan utama, di sini di tengah-tengah Malang!

Pantai Kondang Buntung tidak seperti pantai yang anda lihat sebelum ini. Ia akan mengejutkan anda dengan persekitaran hijau yang subur, dan hutan yang padat mengingatkan Amazon.

Pintu masuk ke pantai adalah sama seperti Bale Kambang yang terletak kira-kira 5000 meter jauhnya. Pokok-pokok hijau yang luas, dan perairan yang menenangkan adalah sebab yang cukup untuk pergi, tetapi sebagai bonus anda dapat menaiki sebuah kanu di sini!

Betul, itu sama seperti anda mendarat di beberapa sungai di dalam hutan Afrika yang mendalam.

Menaiki kanu akan membuat anda terpaksa membayar harga Rp.25.000, tetapi pemandangan yang menakjubkan menjamin bahwa ia adalah satu pengalaman yang tidak dapat dilewatkan jika anda “beach-hopping” di Malang!

Alamat: Tambakrejo, Sumbermanjing, Malang, Jawa Timur 65176, Indonesia

Pantai Gua China, Malah Lebih Baik! – Pantai Watu Leter Malang

Tempat Menarik Di MalangTempat Menarik Di Malang – blogkulo.com

Pantai Gua China) mungkin menjadi kemarahan, tetapi Pantai Watu Leter mungkin lebih baik.
Terutamanya jika anda adalah orang yang ingin mengelakkan orang ramai, dan menikmati kedamaian dan ketenangan pantai yang terpencil – ini adalah untuk anda!

Pantai ini kelihatan sangat mirip dengan Goa Cina, tetapi yang satu ini lebih kembar daripada kedua-dua mereka. Mungkin itu adalah bakau yang menghalang kereta dari memasuki pantai yang telah mengalihkan perhatian pelancong dari situ.

Segala kerja keras untuk membuat perjalanan anda di sini akan bernilai, ketenangan tempat yang cantik, perairan sejuk, tenang dan angin lembut mengoles wajah anda.

Terutamanya jika anda seorang pencinta hidup marin dan ingin bertemu penyu kecil, anda mesti mencari jalan ke Watu Leter.

Pantai ini telah digunakan, jangan lupa untuk melihat pembentukan batu yang unik dari mana pantai diberi nama – salah satu dari ini bahkan berbentuk seperti huruf Indonesia yang sebenarnya!

Sebagai tempat untuk pemuliharaan penyu dan tempat pendaratan untuk mereka bertelur. Sesuatu yang patut dimasukkan ke dalam senarai percutian anda, betul tak?

Alamat: Rowotrate, Sitiarjo, Sumbermanjing, Malang, Jawa Timur 65176, Indonesia

Pantai super rahsia dengan banyak kejutan – Pantai Bantol Malang

Pantai Bantol MalangTempat Menarik Di Malang – 

Kami akan bongkarkan rahsia ini – Pantai Bantol. Pantai ini adalah dara dan masih tidak sah bagi pelancong – tetapi kejutan yang lebih besar mungkin adalah bagaimana pantai itu telah “terlindung” dari perhatian yang menakjubkan memandangkan betapa indahnya itu.

Hanya segelintir penduduk tempatan, nelayan dan kumpulan hobi yang tahu kewujudannya!

Walaupun secara teknikalnya sebuah teluk, Pantai Bantol mempunyai beberapa jenis tarikan eksotik yang tidak anda temui di tempat lain- dengan perairannya yang jernih dengan kluster karang berwarna-warni yang kelihatan di bawahnya.

Jika anda bernasib baik untuk berada di sana pada bulan yang tepat, anda mungkin dapat menyaksikan matahari terbenam yang paling indah dalam hidup anda. Matahari bergerak perlahan-lahan di belakang terumbu-terumbu cantik yang menjalar ke laut.

Cinta kehidupan marin? Anda bernasib baik! Anda boleh bertemu tiga jenis lobster unik di sini – bunga, harimau belang dan leopard! Kekasih alam semula jadi anda akan menjadi lebih teruja dengan meneroka hutan hijau yang subur di tasik di luar pantai.

Selain itu, terdapat juga gua-gua batu kapur yang boleh anda jumpai di sekitar hutan jati. Jangan ragu untuk melepaskan pengembara batin anda!

Alamat: Dusun Sumberceleng, Desa Banjarejo, Donomulyo, Malang, Jawa Timur 60253, Indonesia
Mendapat ke sana: Lebih kurang. 10 km dari kampung Sumbermanjing Kulon, Kecamatan Pagak

6. Anda Akan Merasa Seperti Berada Di Bulan! – Pantai Mbehi Malang

Pantai Mbehi MalangTempat Menarik Di Malang – malangtimes.com

Anda tahu perasaan berada di bulan? Nah, di Malang, ini yang paling dekat dengan anda, anda boleh berasa seperti anda berada di bulan!

Pantai Mbehi boleh meletakkan semua pantai cantik yang lain di tangga bawah, dengan air biru, pasir putih dan hutan terlindung indah yang terletak di luarnya.

Alasannya anda pergi ke pantai adalah fenomena semulajadi yang jarang terdapat di pantai. Pertama, bersiaplah untuk terkejut oleh “kawah” istimewa ini dengan lubang di tengah, yang memberi gambaran tentang pembukaan karang gergasi ke laut.

Tempat Menarik Di MalangTempat Menarik Di Malang – pinterest.com/lludiana

Semasa gelombang yang lebih besar, air naik melalui lubang dengan bunyi menderu naga yang mengamuk, dan tontonan air yang menakjubkan.

Kedua, tidak jauh dari kawah, seseorang dapat menemui “Gulf of Angels” – dalam batu yang membentuk kolam semulajadi cetek. Tempat yang hebat untuk menghayati keindahan alam, dengan latar belakang Lautan Hindi yang hebat dan pemandangan yang memukau.

Ini adalah alasan yang cukup untuk sesiapa sahaja bagi memulakan perjalanan untuk mengunjungi pantai ini, walaupun sudah tentu ia bukan perjalanan yang mudah.

Serius, apakah yang lebih epik dari permukaan bumi Pantai Mbehi?

Alamat: Bandungrejo, Bantur, Malang, Jawa Timur 65179, Indonesia
Di sana: Dari pusat Malang, menuju selatan menuju Pantai Kondang Merak. Pantai Mbehi terletak kira-kira 3km dari Pantai Kondang Merak. Jangan risau dengan penduduk setempat untuk mendapatkan arahan di sana.

Di Mana Ombak Melanda tebing Dengan Semburan Menyegarkan – Pantai Jonggring Saloko Malang

Pantai Jonggring Saloko MalangTempat Menarik Di Malang – pantaimalang.com

Siapa kata anda perlu pergi berenang untuk berendam di air laut? Di Pantai Jonggring Saloko, air laut datang kepada anda!

Mengalami percikan semburan air laut yang menyegarkan di pantai yang semulajadi!

Apabila ombak melanda tebing-tebing laut, air disembur ke pantai dengan kemuliaannya yang berbuih dan menyenangkan! Dengar lautan memanggil anda, dengan bunyi “brooosh”.

Sudah tentu bukan sesuatu yang anda boleh jumpa di setiap pantai yang lain.

Jika anda naik ke tebing yang lebih tinggi – anda boleh menikmati pemandangan air yang membentuk buih “payung putih” setiap kali ia mencapai tebing.

Anda mesti mengatasi jalan batu yang tersebar untuk sampai ke sini – tetapi anda akan mendapat ganjaran yang besar untuk itu dan mempunyai seluruh pantai untuk diri anda lengkap dengan pemandangan yang menakjubkan dan perairan yang jernih.

Alamat: Desa Mentaraman, Donomulyo, Malang, Jawa Timur 65167, Indonesia
Di sana: Ikut arah ke Kepang Pagak Pantai dan kemudian ke Donomulyo, belok kiri dari T-Junction.

Jakuzi Pantai Semulajadi – Pantai Batu Bengkung

Pantai Batu BengkungTempat Menarik Di Malang – malangchannel.com

Dapatkan sedikit lebih intim dengan alam semula jadi dengan jakuzi peribadi anda sendiri di pantai. Tidak! ia bukan sejenis jakuzi yang mungkin anda bayangkan sekarang!

Sebaliknya, pantai berbatu yang indah di pantai selatan Malang ini berubah menjadi kawasan kolam air masin semulajadi yang kecil di arus air pasang.

Walaupun seseorang itu mungkin diperlakukan dengan gelombang terhempas yang hebat di lautan Hindi ini – pantai yang luar biasa amat menarik apabila air laut mengalir ke atas batu karang dan mengisi lembangan menjadikannya kolam semula jadi.

Ini juga merupakan masa yang baik untuk berenang di kolam ini, kerana laut boleh menjadi sangat ganas dan tidak sesuai untuk berenang ketika air pasang.

Pantai ini juga mempunyai pemandangan matahari terbenam yang paling menakjubkan yang boleh diharapkan.

Pantai yang menghadap barat akan tenggelam dalam sinar keemasan matahari pada waktu matahari terbenam – dan cahaya batu hitam yang disiram menjadi pemandangan yang tidak dapat dilupakan kepada semua pengunjung yang berkhemah di pantai untuk menangkap pemandangan.

Cara Pergi ke sana: Pantai Batu Bengkung adalah sekitar 2-3 jam perjalanan dari Malang. Ikut arahan ke pantai Sendangbiru tetapi beralih ke arah pantai Goa Cina dan pantai Bajulmati. Pantai Batu Bengkung terletak kira-kira 2km dari pantai Bajulmati.
Bayaran masuk: Rp.5000 / USD $ 0.30 setiap orang

Kolam Semula Jadi Yang Paling Sejuk – Pantai Banyu Anjlok Malang

Pantai Banyu Anjlok MalangTempat Menarik Di Malang – dolandolen.com

Pindah ke kolam infiniti – ini adalah kolam semulajadi di bahagian atas air terjun, di mana anda boleh mengambil gambar Instagram yang paling bermakna! (Ya, ia pasti boleh mengalahkan kolam 5-bintang yang anda akhirnya menghabiskan masa di sini dan ianya semua semulajadi.)

Nikmatilah alam semulajadi di perairan yang menenangkan. Menyelam masuk dan keluar dari air terjun, dan puaskan mata anda menyaksikan matahari terbenam yang memukau.

Pantai ini sangat luar biasa dan eksklusif, ia mungkin menjadi salah satu penemuan terbaik yang pernah anda buat sepanjang hayat anda. Mempunyai momen Columbus anda sendiri apabila anda meletakkan kaki di sini, dan biarkan media sosial anda bergegar!

Seperti yang mereka katakan, “perkara terbaik datang kepada mereka yang berusaha keras”, jalan menuju ke sini agak sedikit rumit bergantung pada laluan mana yang anda pilih untuk ke sana.

Cara ke sana: Dari pantai Lenggoksono, perjalanan 2-3 jam ke Pantai Banyu Anjlok. Sebagai alternatif, terdapat perkhidmatan bot melalui jalan pintas ke pantai.

Bina istana pasir di mutiara hitam Malang – Pantai Licin Malang

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona Tempat Menarik Di Malang – sinyoureh.blogspot.com

Ya, anda tidak boleh salah anggap dengan warna hitam! Terutamanya apabila kita bercakap mengenai pasir halus bersinar hitam berbanding perairan mutiara putih di laut.

Cukup tepat disebut “mutiara hitam Malang”, Pantai Licin adalah pantai pasir hitam yang dihasilkan dari aktivitas gunung berapi Gunung Semeru.

Berhati-hatilah dengan langkah anda meniti batu-batu di sini kerana pantai itu dinamakan “Licin” atau “Slick” kerana lumut yang tumbuh di sekelilingnya, menjadikannya licin untuk berjalan. Namun kita harus bersyukur kerana licin tidak akan menyakitkan kaki anda, malah boleh menambah suasana pantai yang menyenangkan – cuma pastikan anda berhati-hati!

Jalan berliku panjang akan membawa anda ke pantai melalui perjalanan sebuah motosikal. Perjalanan agak sukar dan memenatkan, namun perjalan menggunakan motosikal yang sukar inilah yang terbaik.

Berita baiknya adalah, jalan-jalan mungkin akan dibangunkan lebih baik dalam masa terdekat, menjadikan pantai lebih mudah diakses.

Alamat: Lebakharjo, Ampelgading, Malang, Jawa Timur 65183, Indonesia
Pergi ke sana: Ikut jalan ke Malang ke Dampit. Kepala ke Ampel Gading, belok di Sumerejo dan terus menuju Lebakharjo.

Rasakan sentuhan pasir putih lembut di kaki anda: Pantai Ngliyep Malang

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda TerpesonaTempat Menarik Di Malang – malangtimes.com

Pantai Ngliyep dinamakan kerana pasir putih lembut.

Terdapat sebuah pulau kecil, Gunung Kombang, yang boleh diakses melalui jambatan kayu. Ia juga merupakan tempat yang menarik di mana anda boleh menyaksikan  matahari terbit dan matahari terbenam.

Anda juga boleh menuju ke Bukit Cinta Kasih, disebutkan sebagai “Bukit Cinta”. Terdapat mitos bahawa orang muda yang datang ke tempat ini akan mendapat pasangan.

Dari pantai, anda juga boleh berjalan kaki ke bukit kecil untuk sampai ke Teluk Putri, disebutkan sebagai Princess Bay. Namanya diilhamkan oleh kulit lembut halus sang puteri.

Alamat: Kedungsalam, Donomulyo, Malang, Jawa Timur 65167, Indonesia
Cara ke sana: Terletak 62 km ke arah selatan kota Malang. Anda boleh melakukan perjalanan melalui Donomulyo, atau melalui Sumbermaning Kulon.
Hubungi: +62 813-3318-3380
Bayaran Masuk: Harga Tiket: IDR 15.000 (lebih kurang USD $ 1), Parkir: IDR 5000 (lebih kurang USD $ 0.33)
Sumber: indonesia.tripcanvas.co

Tempat percutian Menarik Di Malaysia
Tempat menarik di Kelantan
Tempat menarik di Johor
Tempat menarik di Sabah

No comment for Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Posted at

Tempat menarik terbaik di Malaysia yang tidak boleh diabaikan… Ke mana mesti pergi di Malaysia – 30 tempat menarik terbaik untuk dikunjungi di Malaysia,... Read More

Ciputra World Hotel Surabaya, Jawa Timur

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia

Posted at

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia – Rekomendasi 8 hotel Bintang 5 di Surabaya yang mewah dengan fasilitas kolam renang dan pelayanan terbaik, jika anda... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan – Tok Aman Bali Beach Resort terletak di Pantai Bisikan Bayu di daerah Pasir Puteh kira-kira 50... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan – Apabila anda merasa sudah waktunya untuk melarikan diri, berehat dan berhubung dengan alam semula jadi, pilihlah resort... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Tumpat Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Tumpat Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Tumpat Kelantan – Morak Villa Resort mempunyai kolam renang luaran dan bilik dengan pemandangan kolam renang atau taman. Berjarak 10... Read More


0 Shares