HOME
Home » Destination » 13 Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

13 Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

Posted at | Categorised in Destination

Tempat menarik di Indonesia yang popular di Nusantara, adalah koleksi pulau-pulau yang menyimpan harta karun yang tidak terhingga dalam kepelbagaian budaya, lanskap, dan bandar-bandar. Dengan hampir 13,500 pulau di bawah bidang kuasanya, Indonesia menawarkan pengembaraan untuk semua orang, dari menjelajah kuil kuno dan mendaki gunung berapi aktif atau menyelam di perairan yang tidak tersentuh.

Anda boleh bersiar-siar di jalan-jalan yang sibuk di Jakarta, atau melangkah ke belakang dengan lawatan ke kampung-kampung terpencil Tana Toraja; menikmati kebahagiaan Bali, atau berhadapan dengan Anak Krakatau yang tidak menentu. Apapun yang anda pilih, pengalaman itu pasti menjadi satu penuh dengan rasa kagum dan penghargaan bagi sebuah negara yang penuh dengan sejarah dan keindahan alam semulajadi.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

1. Pantai di Bali

Tempat Menarik Di IndonesiaTempat Menarik Di Indonesia – tempatwisataseru.com

Bagi ramai orang, Bali adalah pantai. Boleh dikatakan tempat bercuti yang paling popular di Indonesia, Bali mempunyai sejumlah landasan dan tradisi budaya yang membuatkan kunjungan di sini berbaloi. Sesiapa yang pergi ke Bali akan menikmati kehangatan pasir pantai dan air biru di fikiran mereka, dan pulau itu tidak mengecewakan.

Kuta adalah pantai yang paling terkenal, dan hebat untuk mereka yang suka menggabungkan matahari, berselancar, dan bersosial. Kerana popularitinya, anda akan mendapati tiada kekurangan restoran dan aktiviti di sini. Jika anda mencari sesuatu yang lebih tenang dan kurang sesak, Nusa Dua masih menjadi keindahan, dan menarik lebih sedikit pelancong. Sanur adalah tempat untuk pergi untuk budaya yang lebih kecil serta sukan air yang hebat.

 

2. Orangutans of Borneo

Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk DilawatiTempat Menarik Di Indonesia – planetware.com

Tiada perjalanan ke Indonesia akan lengkap tanpa melihat orangutan, dan Borneo adalah tempat yang bagus untuk melawat makhluk-makhluk yang indah dan terancam ini. Walaupun orang utan masih hidup di alam liar, beberapa tempat perlindungan menyelamatkan dan melindungi orangutans sebagai pembangunan tanah yang melanggar habitat semula jadi mereka.

Taman Negara Tanjung Puting di Kalimantan, Borneo, adalah rumah kepada populasi orangutan terbesar di dunia, serta primata, burung, dan reptilia yang lain. Sekiranya anda tidak pergi ke Borneo, anda juga boleh melihat orangutan di Pusat Orangutan Bohorok di Bukit Lawang, sebuah kampung pelancongan di hutan Sumatera.

3. Kepulauan Gili Indonesia

Kepulauan Gili IndonesiaTempat Menarik Di Indonesia – planetware.com

Pulau Gili merupakan tarikan utama di Lombok, yang telah menjadi popular di kalangan pelancong sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Pulau-pulau yang indah ini menawarkan pantai yang menyaingi orang-orang Bali dalam keindahan mereka, serta peluang untuk menyelam dan bahkan snorkeling di tempat perlindungan penyu.

Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak penyu, anda boleh memeriksa sebuah tempat perlindungan penyu di mana ratusan makhluk ini dilahirkan setiap tahun. Aktivitas berkayak juga popular di Gilis, dan jika anda mencari tempat untuk mententeramkan semula minda dan badan anda, anda akan mendapati beberapa pilihan untuk kelas yoga. Kepulauan Gili menyediakan lebih santai, ianya sangat merangsangkan, alternatif kepada Bali yang terkenal.

 

4. Komodo National Park

Komodo National ParkTempat Menarik Di Indonesia – heavy.com

Siapa yang tidak pernah bermimpi melihat seekor naga sekurang-kurangnya sekali dalam hidup mereka? Komodos Indonesia bukanlah makhluk mitos, tetapi mereka adalah binatang yang sengit dan mematikan. Taman Negara Komodo, tapak Warisan Dunia UNESCO, merangkumi lima pulau utama dan beberapa kawasan yang lebih kecil, serta kawasan marin sekitarnya.

Perairan pulau-pulau ini adalah antara yang terkaya dan paling pelbagai di dunia. The komodo dragons adalah bintang-bintang pertunjukan di mana-mana lawatan ke taman, tetapi pengunjung juga boleh mendaki, snorkel, pergi berkano, atau melawat kampung-kampung kecil di pulau-pulau. Pengunjung harus tiba dengan bot, dan terdapat bayaran masuk ditambah kos tambahan untuk pengangkutan, perkhidmatan pemandu, dan aktiviti lain.

Laman rasmi: www.komodo-park.com

 

Hotel Menarik Dan Tempat Percutian Yang Hebat!
Tempat menarik di Cameron Highlands

No comment for 13 Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 13 Tempat Menarik Di Indonesia Yang Popular Untuk Dilawati

Hotel Terbaik Untuk Percutian Bajet Di Malang

Hotel Terbaik Untuk Percutian Bajet Di Malang

Posted at

Hotel terbaik untuk percutian bajet di Malang – Paris of East Java menjadi destinasi popular bagi orang Eropah. Malang masih menarik pelancong dari seluruh... Read More

Tip Percutian Murah Seluruh Di Dunia

50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

Posted at

Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia? Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia? Inilah soalan yang sangat popular, kerana... Read More

pulau pangkor

25 Perkara Terbaik Untuk Dilakukan Di Tempat Menarik Di Perak

Posted at

25 Perkara terbaik untuk dilakukan di tempat menarik di Perak. Tebing batu kapur mendominasi sebahagian besar Perak sehingga menimbulkan pemandangan lasak dan kuil gua... Read More

Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Posted at

16 Tempat menarik termurah yang boleh dilawati di dunia – Sekiranya anda kekurangan wang tunai dan anda ingin melancong, atau mungkin anda ingin berpindah... Read More

Bandar Terindah Di Eropah

15 Tempat Menarik Di Eropah Yang Buat Rasa Anda Ingin Ke Sana

Posted at

15 Tempat Menarik Di Eropah – Apa bandar paling menarik dan indah di Eropah untuk percutian dengan kapal terbang? Ini adalah 15 teratas dengan... Read More


0 Shares