HOME
Home » Destination » Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Posted at | Categorised in Destination

Membawa anak-anak untuk bercuti di tempat menarik di Bandung dengan percutian bajet? Indonesia menyebutnya Tempat Wisata! memang terbaik! Perjalanan dengan keluarga tidak bermakna anda tidak boleh bersenang-senang sambil menjaga kanak-kanak yang mencari perhatian.

Sebagai salah satu destinasi percutian keluarga teratas di Indonesia, Bandung mempunyai banyak tempat menarik mesra keluarga yang memenuhi keperluan orang dewasa dan kanak-kanak dari semua peringkat umur.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Di tempat-tempat ini, kami memberi jaminan kepada anda dan anak-anak anda akan terhibur dengan sebaiknya.

Berkumpul di tempat perlindungan burung di Bird & Bromelia Pavilion

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Apabila berpeluang ke Bandung, kami cuba mencari tarikan pelancong yang tidak terlalu ramai. Secara tak sengaja saya ditunjukkan gambar tempat ini di Instagram oleh rakan saya.

“Nampak menarik dan menyeronokkan, seperti Bali Birdpark, jika bawa anak-anak pasti pasti mereka gembira,” itu pendapat saya. Kami pergi ke kawasan Dago Giri, dan bertuah kerana hari sudah petang, perjalanan kami lebih lancar perjalanan menuju ke arah bandar.

Bird & Bromelia Pavilion terletak di kompleks Pramestha Resort Town, Dago Giri, kawasan peranginan bersepadu antarabangsa yang terdiri daripada resort premium, pelancongan alam semulajadi dan tempat makan-makan. Tidak jauh dari pintu masuk kompleks, terdapat pintu kecil di sebelah kiri, melintasi ruang makan-makan, dan paviliun burung di sudut ini.

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Persis seperti yang saya fikir, kanak-kanak itu sangat gembira kerana taman burung mini ini mempunyai 300 spesies burung dari 50 spesies yang berlainan dari seluruh Indonesia.

Kanak-kanak boleh melihat secara live, antaranya, burung kakak tua, burung nuri, burung kenari, merpati dan burung hantu. Pelawat dibenarkan memberi makan burung dengan membeli satu paket kuaci.

Seluruh kawasan taman burung ini dilindungi oleh jaring besar yang dikenali sebagai aviary, sehingga burung masih boleh terbang dengan bebasnya di dalam kawasan ini dan mendapatkan cahaya matahari secukupnya.

Agak bernasib baik, kami masih dapat menonton pertunjukan burung terakhir. Kecerdasan burung kakak tua Macau yang menjadi host pertunjukan itu sangat menghiburkan. Warna bulu yang cantik dan tebal membuatkan ramai yang ingin mengambil gambar selepas pertunjukan.

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Selepas menonton, kami berjalan semula ke kawasan parakeet dan lovebird di bahagian atas. Pemandangan yang cantik dengan sangkar yang berwarna-warni dan sekumpulan burung nuri dengan lincahnya memagut kuaci di tangan.

Di taman ini juga terdapat kolam ikan koi yang besar, kanak-kanak boleh bersuka-ria makan dan bermain dengan sekuka hati mereka. Bosan melihat, ikan boleh bergerak ke kandang kelinci berhampiran galeri Pelikan.

Kelinci bulu tebal juga dibenarkan memberi makan dan boleh untuk mengambil gambar.

Burung dan Bromelia Pavilion
Jalan Akaza Utama No. 9 (Dago Giri) Kompleks Town Pramestha Resort
Kampung Mekar Wangi, Daerah Lembang, Bandung Barat, 40391
Telefon (022) 87791919
Waktu buka: Setiap hari, 09:00 – 17:00

Barusen Hills Ciwidey

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Bagi anda yang ingin menikmati percutian romantis dengan pasangan anda, Barusen Hills di Bandung Selatan merupakan tempat yang tepat. Barusen Hills adalah tarikan pelancong yang kini merupakan tempat menarik paling top di Bandung. Terutama di kalangan orang muda.

Seperti yang kita tahu bahawa trend mengambil gambar instagram di tempat yang indah kini menjadi perkara yang biasa. Baik untuk anda pencinta fotografi maka Barusen Hills juga akan menjadi tempat yang sangat menarik untuk dikunjungi.

Berada di Barusel Hills ini akan dihidangkan dengan pemandangan indah yang sangat menarik. Ia telah ditetapkan sedemikian rupa untuk mewujudkan tempat mencuci mata.

Ia terletak di kawasan pergunungan Gambung, Ciwidey, Kabupaten Bandung Selatan. Yang menjadikan Barusen Hills mempunyai angin sejuk yang bagus. Pengunjung yang datang akan lebih mudah berehat di Barusen Hills.

Tempat Photo Romantik di Barusen Hills

Terdapat banyak tempat menarik yang dapat kami temukan di Bukit Barusen ini. Beberapa tempat berfoto di sini sangat sesuai untuk pasangan yang suka mengambil gambar.

Beberapa tempat foto bertema cinta yang ada di Barusen Hills adalah jawatan yang bertindak cinta buluh berbentuk. Kita juga boleh melihat pemandangan Barusen Hills secara meluas dari ketinggian teratas.

Terdapat kawasan atau tempat fotografi lain di Barusen Hills yang betul. Untuk merakam cerita cinta (anda masih belum ada cinta? Nah! baca ini “pikat lelaki” idaman anda!) anda seperti taman cinta, cinta masuk ke kolam renang dan juga taman bunga.

Taman bunga di Barusen Hills sendiri menyajikan pelbagai warna yang indah. Tempat ini sering digunakan sebagai lokasi foto pra-perkahwinan.

Tempat ini juga dipanggil Barusen Ciwidey Hills. Anda juga boleh mencari tempat fotografi menarik yang tipikal dari kincir angin Belanda.

Jangan lupa juga foto Barusen Lake atau Lake Barusen. Anda boleh menaiki bot yang akan menghasilkan foto sejuk dan instagramable.

Perjalanan ke Barusen Hills tidak akan membuat anda bimbang tentang kemudahan itu. Kerana kemudahan sokongan di sini cukup lengkap.

Bukan sahaja kemudahan awam, di tempat-tempat pelancongan seperti tempat letak kereta, kawasan rehat, masjid dan tandas, tetapi di sini anda juga boleh mencari kemudahan lain seperti kantin, taman permainan dan taman air.

Dengan taman permainan dan taman air maka anda yang datang dengan anak-anak juga akan dapat menikmati lawatan yang sama.

Taman air di Barusen Hills sendiri sangat layak untuk dijadikan tempat seru kerana terdapat banyak permainan tunggangan yang boleh diperolehi.

Beberapa tunggangan permainan di taman air adalah gelongsor air, baldi tertumpah dan sebagainya. Satu lagi kemudahan lain yang boleh anda nikmati di Barusen Hills adalah sebuah vila untuk penginapan semalaman.

Harga Kemasukan dan Waktu Operasi

Untuk menikmati pelancongan Barusen Hills ini anda hanya perlu membayar yuran masuk sebanyak Rp 20.000 / orang pada hari kerja. Sementara pada hujung minggu bayaran masuk naik menjadi Rp 25.000 / orang. Tiket ini termasuk tiket untuk menikmati keseronokkan berenang di kolam renang.

Alamat: Gambung, Ciwidey, Cisondari, Pasirjambu, Bandung, Jawa Barat 40972
Telefon: 085247185444
Waktu Pembukaan: 8 pagi – 5 petang
Bayaran Masuk: Rp. 20,000 pada hari kerja, Rp. 25,000 pada hujung minggu (kira-kira USD 1.50 dan USD 1.90)

Makan Bunga Di Rainbow Garden Lembang

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Ya, tidak silap baca! Anda sebenarnya boleh makan beberapa bunga di Rainbow Garden Lembang.

Terletak di Pasar Terapung yang terkenal Lembang, kompleks taman ini menawarkan koleksi lebih dari seratus jenis bunga, 80 peratus daripadanya boleh dimakan! Pemiliknya mahu keluarga anda dan kanak-kanak berasa selamat semasa berkeliaran di tempat yang wangi ini, sekiranya bunga-bunga itu sampai di mulut si kecil anda.

Rainbow Garden yang sempurna terawat juga berwarna diselaraskan untuk menyerupai pelangi, semperna itulah nama tempat ini diberi. Selain melihat bunga-bungaan, terdapat juga pembibitan bunga di mana anda boleh membeli pelbagai jenis bunga organik dan tumbuh-tumbuhan kaktus juga.

Tempat ini juga merupakan syurga yang disukai Instagramer dengan hiasan yang unik, seperti buaian vintage, piano pedesaan lama, dan sangkar  burung dalam warna-warna pastel.

Anda juga boleh berpakaian dalam kimono dan hanboks di Pasar Terapung, dengan aksesori rambut untuk dipadankan!

Alamat: Jl. Grand Hotel no. 33E – Lembang, Kabupaten Bandung Barat
Telefon: +62 22 278 7766 / +62 822 1922 8881
Waktu Pembukaan: Hari 9: 00-19: 00; Hujung minggu 8 pagi – 8 malam
Bayaran masuk Pasar Terapung: Rp. 20,000 (kira-kira USD $ 1.50)
Rainbow Garden Lembang bayaran masuk (tambahan): Rp. 10,000 (kira-kira USD $ 0.80)
Sewa Kimono dan hanbok: Rp. 75,000 (kira-kira USD $ 5.61)

Orchid Forest Cikole

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet  – kompasiana.com

Rumpai bunga berwarna oren dan semulajadi segar

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menemui mekar orkid yang indah di Lembang?

Di Orchid Forest Cikole, 157 spesis orkid dari seluruh dunia berkembang dan berkembang pesat dalam iklim sejuk di Lembang, dalam landskap yang indah, bersih dan eksklusif.

Sebagai konservatori orkid, Orchid Forest Lembang dibina untuk pelbagai fungsi, dari florikultur orkid hingga pengembaraan luar (ya ada kawasan luar) dan pendidikan ekologi.

Walaupun hutan yang menakjubkan ini masih menjalani beberapa fasa pembangunan, anda kini boleh menikmati banyak kemudahan yang menarik seperti sudut kopi, pintu masuk artistik, kawasan luar, kawasan piknik, taman permainan, ruang membaca untuk kanak-kanak dan banyak lagi.

Instagrammers, anda akan menyukai hutan orkid ini – ia juga dihiasi dengan banyak platform fotogenik yang anda boleh selfie sambil menikmati pemandangan panorama kehijauan. Hanya ubat jiwa yang menenangkan dan menyegarkan yang anda perlukan pada bila-bila masa!

Alamat: Jl. Tangkuban Perahu Raya KM 8, Cikole, Lembang – Bandung, Jawa Barat
Mendapat ke sana: Kepala ke kawasan Tangkuban Perahu dan anda akan segera masuk ke Hutan Orchid

Nikmatilah keindahan luar biasa Tafso Barn

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – rutemu.com

Bagaimana anda ingin menikmati hari keluarga di kafe yang indah dengan tempat-tempat vintaj yang aneh dan makanan yang hebat?

Di kawasan Ciumbuleuit, Tafso Barn menjadi tajuk utama sebagai tempat kulinari yang mesti dikunjungi. Dengan pemandangan indah di Bandung, kafe cantik ini menempatkan padang golf mini, sangkar burung putih yang dihiasi manusia, ayunan vintage dan khemah mini yang selesa.

Kawasan besar ini juga dibahagikan kepada bahagian kafe berasingan dengan konsep yang berbeza. Pilih dari meja yang berlorek di taman atau persekitaran desa dengan tong lama sebagai alat peraga.

Dengan menu yang luas dari bahasa Indonesia, masakan Barat hingga masakan Jepun, pastikan bateri telefon bimbit anda dicaj penuh supaya anda tidak terlepas merakam gambar-gambar kenangan yang sangat indah.

Alamat: Jl. Baru Laksana No.75, Pagerwangi, Lembang, Bandung Barat, Jawa Barat 40391
Telefon: +62 811 877 1687
Waktu Pembukaan: Hari bekerja: 9 pagi – 9 malam; Hujung minggu: 8 pagi – 10 malam
Bayaran Masuk: Rp. 20,000 (kira-kira USD $ 1.37, boleh digunakan untuk menebus makanan dan minuman) Kredit: tripcanvas.co

Lereng Anteng

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Berseronok dan bersenang-senang dengan keluarga makan tengah hari dengan pemandangan luar biasa.

Bagi ibu bapa yang mencari tempat yang mesra kanak-kanak untuk makan malam dengan pemandangan panoramik yang menakjubkan di Bandung, udara gunung segar, dan kopi yang bagus – ke Lereng Anteng.

Duduk santai di kerusi-kerusi beanbag yang berwarna-warni, dan nikmati cuaca yang sejuk dan pemandangan gunung berkabuns. Bergantung kepada menu, pilih makanan kegemaran tempatan dari Indonesia ke tambang Sunda. Bagi peminat kopi, anda mungkin gembira mendengar kopi Vietnam Drip juga boleh didapati di sini!

Selain daripada pandangan, kasut dan keseronokan yang selesa dan makanan, jangan lupa untuk membawa barang mainan anda untuk bergembira bersama keluarga yang menyeronokkan!

Alamat: Pageurmaneuh, Punclut, Ciumbuleuit, Bandung
Hubungi: +62 858 4547 0841
Waktu buka: Sun – Jumaat 8 pagi – 10 malam; Sabtu 8 pagi – 11 malam
Harga: Rp. 8,000 – Rp. 30,000 (kira-kira USD $ 0.55 – $ 2.06) Kredit: tripcanvas.co

Restoran mesra keluarga dengan pemandangan yang menakjubkan

Makan di atas kapal lanun – Pinisi Resto

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – tripcanvas.co

Pernah mendengar Pinisi Resto Legok Kondang? Penemuan baru yang kami dapati, Pinisi Resto berada di sebuah kapal gergasi berlabuh di tepi tasik dan dikelilingi dengan pemandangan gunung yang cantik.

Kanak-kanak akan gembira untuk naik kapal dan mempunyai pengalaman bersantap yang paling tidak dapat dilupakan. Menghidangkan pesta BBQ, Pinisi Resto adalah tempat yang bagus untuk mengikat keluarga ketika sedang berpesta dan bermain bertindak sebagai lanun!

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – tripcanvas.co

PS: Pinisi Resto terletak di tapak pelepasan keluarga Legok Kondang, Hubungi Pinisi Resto untuk membuat tempahan awal jika anda ingin makan di sini!

Alamat: Jalan Situ Patengan, Patengan Rancabali, Ciwidey, Bandung
Hubungi: +62 822 1903 8152
Waktu buka: Mon-Sun 8 pagi – 8 malam
Harga Tiket: Rp. 25,000 – Rp. 110,000

Catatan Menarik:
Wisata Bandung untuk dilawati
Tempat paling menarik di Indonesia
Tempat wisata menarik di Malang
Tempat menarik di Kawah Ijen

Terbang ke ‘syurga fotogenik’ di Dago Dream Park

Dago Dream Park bukanlah hanya sebuah taman keluarga, tetapi ia digambarkan dengan gaya Bali yang berbeza yang akan memberikan anda suasana santai.

Pokok-pokok di sekitar dihiasi dengan kain berkulit berwarna hitam dan putih, sementara pintu masuk jambatan besar di atas sungai berjalan tegak dan bangga.

Terletak di Lembang yang berbukit dan sejuk, Dago Dream Park mengalu-alukan anda dengan tarikan keluarga ini, anda tidak boleh ketinggalan:

Alami dunia baru dari permaidani terbang Aladdin

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – ilhamfudholi20

Dengan hutan pain yang tidak berkesudahan sebagai latar belakang, adrenalin anda akan berderau apabila permaidani Aladdin yang membawa anda terbang dari satu hujung ke yang lain. Anda akan berhenti seketika di tengah-tengah perjalanan untuk anda posing dan berselfie.

Jika anda membeli foto yang dicetak secara profesional, kabel tersebut akan diedit untuk kesan tambahan “terapung di udara”, tetapi tentu saja, jika anda seorang Instagrammer berpengalaman, anda mungkin akan dapat melakukannya sendiri!

Selfie dengan awan semasa Skybike

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – rentalmobil.biz.id

Berbasikal dengan Skybike di udara membawa anda melintasi landskap indah Lembang. Tidakkah hutan hijau zamrud panoramik dan gunung dalam jarak kelihatan begitu nyata dalam kabus?

Homestay terbaik di Bandung
Tempat romantik yang menarik di Bandung
Tempat menarik di Lombok
Tempat wisata di Indonesia
Tempat menarik di Medan
Tempat menarik di Semarang

‘Hilang di Syurga’ dengan keluarga anda

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – dakatour.com

Meletakkan putaran baru pada permainan ular dan tangga klasik, Lost in Paradise adalah labirin di mana anda boleh mengarahkan langkah-langkah dan meneruskan slaid yang mencabar.

Dikelilingi oleh taman-taman mekar di labirin, kami yakin ia adalah jenis syurga yang anda sukai.

Alamat: Jl. Dago Giri KM 2.2, Mekarwangi, Lembang, Pagerwangi, Lembang, Jawa Barat 40135
Telefon: +62 812 2223 8696
Waktu Pembukaan: Hari bekerja: 9 pagi – 5 petang; Hujung minggu: 8 pagi – 8 malam
Bayaran Masuk: Rp. 20,000 (kurang lebih USD $ 1.50), yuran parkir kereta Rp. 10,000 (kira-kira USD $ 0.75).
Harga tiket untuk perjalanan yang berbeza mungkin berbeza dari Rp. 20,000 – Rp. 40,000 (kira-kira USD $ 1.50 – USD $ 3) Kredit: tripcanvas.co

Berkhemah Dengan Keluarga

Glamping (dikenali sebagai perkhemahan glamor) adalah satu trend setiap keluarga perlu mencubanya. Bukan sahaja anda boleh memperkenalkan hutan belantara yang luar biasa kepada anak-anak anda, tetapi anda akan menikmati sifat yang indah dan menjaga kesihatan anak-anak melalui kebersihan juga!

Semak pilihan pelepasan hebat berikut:

Tempat melepak yang Instagenik – The Lodge Maribaya

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – unsplash.com

Sebagai salah satu tempat paling lasak di Bandung, mengharapkan pandangan sejuta dolar yang termasuk hutan pain hijau di atas tebing Mariba pada 2,080 meter di atas paras laut.

Dengan khemah individu dalam bentuk yang paling unik, nikmati kem barbeque, trekking, menunggang kuda dan pilihan masakan hebat yang berdekatan.

Anda juga tidak mahu terlepas Instafamous “Swing Sky” untuk selfie dengan hutan pain yang cantik sebagai latar belakang. Lebih banyak selfies yang hebat menanti juga di Zip Bike dan platform lain bertemakan di atas!

Ciwidey Valley Waterpark Resort

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian BajetTempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – dederahmathidayat

Memiliki pemandangan air panas yang unik di tengah-tengah pemandangan gunung yang indah.

Berpikir melawat Ciwidey Valley Waterpark Resort? Datang dengan tenaga maksimum, kerana anda memerlukannya di sini dengan banyak perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan – dijamin membuat anda merasa seperti anak sekali lagi.

Taman air panas yang baru dibina ini bukan sahaja mempunyai beberapa slaid air yang benar-benar menyeronokkan, tetapi terdapat juga struktur yang unik di sekitar resort yang anda akan berseronok meneroka di tengah-tengah pemandangan gunung yang cantik. (Pikirkan sangkar burung gergasi untuk meneroka!)

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – booking.com

Jika anda tidak berenang besar, ibu bapa boleh bermalas-malasan di kolam renang – dengan air mata air semula jadi yang mengalir dari patung-patung ke dalam kolam untuk meringankan kesakitan anda!

Dan jika anak-anak anda hiperaktif, jangan risau. Biarkan anak-anak anda berjalan-jalan dan bersenang-senang, sambil berehat di lounge dengan teh ais yang menyegarkan.

Selepas berjalan sepanjang hari, anak-anak anda akan lelah, dan itu hanya bermakna tidur malam yang baik untuk ibu bapa!

Untuk pengalaman luaran yang asli, resort ini juga menyediakan khemah perkhemahan India untuk disewa, di kawasan perkhemahan mereka.

Akhir sekali, selain menatap langit malam berbintang, salah satu perkara yang paling menyedihkan untuk dilakukan di sini pada waktu malam – akan mempunyai api api tua yang penuh dengan marshmallow.

Anak-anak anda (dan sendiri, tentu saja) akan menghargai kenangan yang dibuat di sini untuk hidup!

Tempat menarik di Pulau Bunyu
Tempat menarik di Kalimantan
Tempat menarik di Melaka
Tempat menarik di Cameron Highlands

Cikole Travel Graphic

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet – tripcanvas.co

Sesuai untuk perkhemahan yang otentik. Terletak di kaki Gunung Lembang (kira-kira 1,400 meter di atas paras laut), anda akan menikmati keindahan hutan savannah yang berbukit di antara hutan pain.

Kem-kem di sini betul-betul diamankan dengan simen dan dilengkapi dengan elektrik. Anda juga akan diberi beg tidur, kem api dan beberapa tusuk jagung untuk perkhemahan yang tulen.

Kadar: Dari Rp. 460,000 (lebih kurang USD 34) setiap malam

Alamat: Jl. Tangkuban Perahu KM.8, Cikole, Lembang, Kabupaten Bandung Barat, Jawa Barat 40391.
Telefon: (022) 82782441

No comment for Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Posted at

25 Tempat Menarik Di Kuala Terengganu dan perkara terbaik yang boleh anda lakukan apabila berada di Terengganu. Kuala Terengganu adalah ibu negeri negeri Terengganu... Read More

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Posted at

Tempat menarik terbaik di Malaysia yang tidak boleh diabaikan… Ke mana mesti pergi di Malaysia – 30 tempat menarik terbaik untuk dikunjungi di Malaysia,... Read More

Ciputra World Hotel Surabaya, Jawa Timur

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia

Posted at

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia – Rekomendasi 8 hotel Bintang 5 di Surabaya yang mewah dengan fasilitas kolam renang dan pelayanan terbaik, jika anda... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan – Tok Aman Bali Beach Resort terletak di Pantai Bisikan Bayu di daerah Pasir Puteh kira-kira 50... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan – Apabila anda merasa sudah waktunya untuk melarikan diri, berehat dan berhubung dengan alam semula jadi, pilihlah resort... Read More


0 Shares