HOME
Home » Cameron Highlands » Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda

Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda

Posted at | Categorised in Cameron Highlands

Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda – Tanpa memerlukan perbelanjaan yang tinggi untuk keluar negara, di Cameron Highlands adalah terbaik untuk anda! Serius

Sebelum memulakan perjalan, sebaiknya anda rancang dulu perjalanan dan tempat penginapan, samada memilih cameron highlands hotels, cameron highlands resort, atau Cameron Highlands homestay.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Sepanjang perjalanan dari Tapah ke Renglet ada beberapa tempat yang boleh anda singgah untuk menikmati keindahan alam dan mandi di air terjun seperti Kuala Woh dan Lata Iskandar.

Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik

Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda

Pemandangan berkabus seperti ini biasa anda temui pada bulan Disember atau di musim hujan yang lain. Suasana sejuk dan nyaman mengamit hati untuk ke sini lagi.

yellow house apartment cameron highlands

Ini adalah salah sebuah apartment in cameron highland yang menarik juga untuk dijadikan tempat penginapan. terletak di Taman Ringlet. 

Address: Taman Ringlet, 39000 Ringlet, Pahang, Malaysia
Phone: +60 5-495 6388
Bukan hanya melalui pekan Tapah sahaja anda boleh sampai ke Cameron Highlands. Selain dari melalui jalan Simpang Pulai, kini anda boleh ke Cameron Highlands melalui Gua Musang dan melalui Lipis dan Raub melalui Sungai Koyan di negeri Pahang dan akan sampai ke pekan Ringlet.
jalan masuk ke cameron highlands melalui lipis dan raub
Inilah yang akan anda jumpa jika anda berada di pekan Ringlet kerana Ringlet merupakan pusat pertanian di Cameron Highlands selain dari Brichang dan Kampung Raja.
Gambar yang unik tempat menarik Cameron Highlands destinasi pelancongan terbaik anda.
Pacuan 4 roda jenis Land Rover ini sangat banyak digunakan oleh petani-petani di sini kerana kuasanya yang kuat meredah jalan yang curam. Berhati-hati semasa memandu, mereka adalah pemandu yang “expert” di Cameron Highlands.
Menginap di tempat menarik di Ringlet Cameron Highlands-
Dari pekan Ringlet teruskan perjalanan ke Habu, sebuah lagi kawasan pertanian yang menghasilkan sayuran dan bunga-bungaan.
Jangan lupa membawa bersama kamera anda, pastikan bateri anda sentiasa penuh keran di sini terdapat banyak tempat dan pemandangan menarik yang perlu dirakamkan. Rugi jika anda terlepas peluang ini.
Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda
Persis di luar negeri, di negara sejuk, lumut-lumut yang tebal hidup subur di atas bumbung yang menjadikan tempat ini unik dan menarik.
Memang seronok mengambil gambar di Cameron Highlands ni, bunga-bunga di sini sangat cantik walaupun terbiar di tepi jalan ianya tetap boleh dijadikan hasil seni fotografi bagi pencinta alam.
 tempat menarik cameron highlands menjadi tumpuan
Ttempat menarik Cameron Highlands menjadi tumpuan setiap hujung minggu, terutama musim cuti sekolah. Jalan yang sempit, berliku dan ada kalanya bersebelahan dengan tebing curam, memerlukan anda berhati-hati semasa memandu di sini.
tempat menarik cameron highlands menjadi tumpuan
 Buah yang anda wajib petik, rasa dan ambil gambar. Di mana-mana pun anda pergi di Cameron Highlands buah strawberry pasti anda temui terutama di musim-musim yang tertentu. Jika anda rasa gambar ini cantik jangan segan-segan share ye…

Comment Closed: Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Tempat Menarik Cameron Highlands Destinasi Pelancongan Terbaik Anda

Homestay Terbaik Cameron Highlands

10 Homestay Cameron Highlands Yang Terbaik Untuk Percutian Keluarga

Posted at

Cari penginapan di Cameron Highlands? Inilah 10 homestay Cameron Highlands yang terbaik yang anda harus teliti sebelum memulakan perjalanan.   DreamScape Apartment Homestay Terbaik Cameron... Read More

Hotel Murah Di Cameron Highlands

55 Hotel Murah Di Cameron Highlands Pilihan Terbaik

Posted at

Hotel Murah Di Cameron Highlands pilihan terbaik untuk anda. Sebelum memulakan perjalanan, baca dulu senarai hotel murah danselesa di Cameron highlands ini untuk mengelakkan... Read More

Homestay Brinchang Cameron Highlands

Homestay Brinchang Cameron Highlands Terbaik Untuk Percutian Anda

Posted at

Homestay Brinchang Cameron Highlands yang terbaik untuk percutian anda. Ramai yang tersalah pilih homestay di Cameron Highlands di saat akhir. Jalan terbaik ialah hubungi dahulu pemilik homestay sebelum... Read More

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Posted at

Senarai homestay terbaik Cameron Highlands untuk memudahkan percutian anda, tidak risau tidak dapat tempat penginapan kerana kehabisan ditempah terutama di musim cuti sekolah. Jom... Read More

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Posted at

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands paling polular disenaraikan untuk pilihan anda dengan segala kelengkapan yang memudahkan anda sepanjang berada di Cameron Highlands. Vacation... Read More


0 Shares