HOME
Home » Cameron Highlands » Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain

Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain

Posted at | Categorised in Cameron Highlands

Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain – Cameron Highlands merupakan pusat peranginan yang unik berbanding dengan kawasan peranginan yang lain.  Bentuk muka buminya yang terletak di paras 5,200 kaki dari aras laut, menjanjikan suasana sejuk dan nyaman ketika berada di sini.

Oleh kerana keunikannya, Cameron Highlands menjadi tumpuan pelancomg dari dalam dan luar negara.  Ini menjadikan perusahaan penginapan seperti hotel dan homestay sangat diperlukan.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah!

Booking.com

Cameron Highlands Apartments Homestay banyak ditawarkan di sini.  Ianya berbeza dengan hotel yang hanya menawarkan sebuah bilik kecil, tetapi sebaliknya, homestay apartment menawarkan tempat penginapan sebuah rumah yang lengkap seperti rumah sendiri.

Mungkin agak pelik jika kita menyebut bungalow stay, konsep ini memang banyak terdapat di Cameron Highlands terutamanya di kawasan-kawasan terpencil di lereng-lereng gunung.  Ianya lebih privasi dan anda dapat menikmati ketenangan yang asli.

Suatu kelinan semasa menginap di homestay Cameron highlands ialah, anda tidak akan dibekalkan dengan alat penghawa dingin.  Namun cuaca dan iklim di sini sudah cukup sejuk terutama di waktu malam.

Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain. Bunga-bungan di sini tumbuh subur dengan kelopak yang lebih besar dan segar.  Anda mungkin terkejut melihat sekuntum bunga raya yang sangat besar

Bunga ros yang berwarna warni, memberikan keseronokan kepada peminat bunga-bungaan. Sebutlah apa jenis bungapun, ianya akan tumbuh subur di sini.

Strawberry Cameron Highlands adalah suatu keistimewaan yang tidak terdapat di tempat peranginan lain di negara ini.  Anda berpeluang memetik sendiri buah berwarna merah ini dengan sedikit bayaran.

Homestay Cameron Highlands Murah – kadar sewah sebuah homestay jauh lebih murah jika dibandingkan dengan bilik hotel dan kemudahan-kemudahan yang ditawarkan.

Inginkan suasana kampung? menginaplah di homestay cameron highland taman sedia.  Terdapat banyak homestay di sini yang menyediakan keperluan penginapan anda.

Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain

Kampung Taman Sedia merupakan kawasan tanaman strawberry yang mengelilingi homestay-homestay milik penduduk tempatan.  Inaya merupakan sebuah kawasan penempatan Melaya yang sangat unik.

Berkunjunglah ke Cameron Highlands dan nikmati keindahan alam semula jadi kawasan pergunungan yang mendamaikan.

Comment Closed: Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Tanah Tinggi Cameron Highlands menjanjikan keseronokan yang berbeza dari tempat lain

Homestay Terbaik Cameron Highlands

10 Homestay Cameron Highlands Yang Terbaik Untuk Percutian Keluarga

Posted at

Cari penginapan di Cameron Highlands? Inilah 10 homestay Cameron Highlands yang terbaik yang anda harus teliti sebelum memulakan perjalanan.   DreamScape Apartment Homestay Terbaik Cameron... Read More

Hotel Murah Di Cameron Highlands

55 Hotel Murah Di Cameron Highlands Pilihan Terbaik

Posted at

Hotel Murah Di Cameron Highlands pilihan terbaik untuk anda. Sebelum memulakan perjalanan, baca dulu senarai hotel murah danselesa di Cameron highlands ini untuk mengelakkan... Read More

Homestay Brinchang Cameron Highlands

Homestay Brinchang Cameron Highlands Terbaik Untuk Percutian Anda

Posted at

Homestay Brinchang Cameron Highlands yang terbaik untuk percutian anda. Ramai yang tersalah pilih homestay di Cameron Highlands di saat akhir. Jalan terbaik ialah hubungi dahulu pemilik homestay sebelum... Read More

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Posted at

Senarai homestay terbaik Cameron Highlands untuk memudahkan percutian anda, tidak risau tidak dapat tempat penginapan kerana kehabisan ditempah terutama di musim cuti sekolah. Jom... Read More

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Posted at

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands paling polular disenaraikan untuk pilihan anda dengan segala kelengkapan yang memudahkan anda sepanjang berada di Cameron Highlands. Vacation... Read More


0 Shares