HOME
Home » Accommodation » Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi!

Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi!

Posted at | Categorised in Accommodation

Resort dengan kolam renang peribadi yang romantik Di Malaysia!

Menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang yang anda sayangi sangat penting. Walaupun ramai di antara kita telah memesan penginapan hujung minggu di resort berhampiran, mengapa tidak menaikkan percutian romantis anda dengan tinggal di vila kolam renang peribadi di Malaysia?

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Resort dengan kolam renang peribadi yang indah ini akan menjamin percutian yang tidak akan anda lupakan dan pasangan anda!

Bunga Raya Island Resort, Pulau Gaya

Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi!Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi – havehalalwilltravel.com

Sekiranya anda dan pasangan anda ingin bersusah payah sedikit, anda boleh mendapat hadiah dari permata tersembunyi ini yang terletak di lereng bukit Teluk Poland di Pulau Gaya di pinggir pantai Sabah. Kira-kira 15 minit perjalanan dengan menaiki bot dari dermaga Jesselton Point di Kota Kinabalu, bersiaplah untuk dihanyutkan oleh Bungaraya Island Resort yang terpencil yang masih tersembunyi di antara hutan hujan yang bersih dengan pantai berpasir putih yang indah.

Resort ini hanya mempunyai 48 vila yang terbuat dari kayu yang indah dalam seni bina tradisional Bornean. Pilih Plunge Pool Villa untuk tempat persembunyian yang sempurna dengan orang yang anda sayangi – vila seluas 87 meter persegi ini menghadap ke laut dan mempunyai balkoni peribadi bersama dengan kolam terjun.

Dengan perairan biru yang mempesona di sekitar resort, Anda akan dapat menikmati aktiviti dari segi aktiviti air seperti snorkeling, menyelam atau mendayung. Resort ini juga menawarkan rawatan spa jika anda mencari langkah yang lebih santai.

Dari segi pilihan tempat makan, resort ini mempunyai restoran di luar rumah The Longhouse dan Pantai Restaurant & Bar yang secara kolektif menyajikan campuran hidangan Barat dan tempatan. Kedua-dua syarikat ini menggunakan ramuan dari pembekal yang diperakui halal (walaupun perlu diketahui bahawa minuman beralkohol juga terdapat di menu, oleh itu, kami mengesyorkan agar anda makan di sana mengikut budi bicara anda).

Harga: Vila Plunge Pool bermula dari RM1,077 di Agoda
Alamat: Polish Bay, Pulau Gaya, Taman Tunku Abdul Rahman, Kota Kinabalu, Sabah
Hubungi: +6088 380 390
Laman web

The Datai Langkawi, Langkawi

Resort Romantik Dengan Kolam Renang PeribadiResort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi – havehalalwilltravel.com

Datai Langkawi telah lama terkenal sebagai tempat percutian mewah yang tersembunyi di pulau itu. Resort bertaraf lima bintang ini mempunyai dua jenis vila yang dilengkapi dengan kolam renang peribadi yang sangat sesuai untuk percutian romantis terunggul – Rainforest Villa With Pool dan One-Bedroom Beach Villa.

Vila-vila yang indah masing-masing mempunyai kolam renang 10 meter dan sangat luas (175 meter persegi untuk Rainforest Villa With Pool dan 350 meter persegi untuk Villa Pantai Satu Bilik Tidur). Apa sahaja yang anda pilih, anda akan menikmati keselesaan tertinggi

Memandangkan lokasi resort yang lebih terpencil (45 minit pemanduan ke Pantai Cenang dan 55 minit perjalanan ke bandar Kuah), kami akan benar-benar faham jika anda ingin menghabiskan sebahagian besar masa anda di kawasan peranginan.

Nasib baik, The Datai mempunyai banyak tempat makan, termasuk The Gulai House (yang mengkhususkan diri dalam masakan Melayu) dan The Pavilion (yang mengkhususkan diri dalam masakan Thai), yang menggunakan bahan-bahan yang bersumber dari pembekal yang diperakui halal (walaupun harap maklum bahawa restoran juga mempunyai minuman beralkohol yang tersedia pada menu, oleh itu kami mengesyorkan anda untuk makan di sana mengikut budi bicara anda).

Harga: Vila kolam bermula dari RM4,331 di Agoda
Alamat: Jalan Teluk Datai, Langkawi 07000, Kedah
Hubungi: +604 950 0500
Laman web

 

No comment for Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Resort Romantik Dengan Kolam Renang Peribadi!

Hotel Surabaya Dengan Kolam Renang

Hotel Surabaya Dengan Kolam Renang

Posted at

Hotel Surabaya Dengan Kolam Renang – Jika anda mencari hotel dengan swimming pool di Surabaya, ini adalah tempat yang terbaik buat anda. Pilih Dari... Read More

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Di Surabaya

Hotel Budget Terbaik Surabaya Dengan Kolam Renang

Posted at

Hotel Budget Terbaik Surabaya Dengan Kolam Renang Р(hotel budget terbaik di Surabaya, hotel mid range terbaik di Surabaya dan hotel mewah terbaik di Surabaya).... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Terbaik Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Terbaik Kuala Lumpur

Posted at

Hotel dengan kolam renang terbaik Kuala Lumpur – Sekiranya anda mencari hotel di Kuala Lumpur dengan kolam renang infiniti, anda sememangnya bernasib baik. Terdapat... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Peribadi Yang Romantik

Resort Dengan Kolam Renang Peribadi Yang Romantik

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Peribadi Yang Romantik –¬†Menghabiskan masa berkualiti dengan orang yang anda sayangi sangat penting. Walaupun ramai di antara kita telah memesan... Read More

Tempat Menginap Terbaik Di Langkawi

Tempat Menginap Terbaik Di Langkawi

Posted at

Tempat Menginap Terbaik di Langkawi, tempat penginapan teratas dengan suasana tropika Langkawi adalah salah satu pulau yang terletak di Laut Andaman, sekitar 30 kilometer... Read More


0 Shares