HOME
Home » Destination » Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Posted at | Categorised in Destination

Resort Gambang tempat menarik yang paling seronok dilawati- Terletak di dalam hutan seluas 138 ekar dengan 35km sebelum bandar Kuantan adalah Bukit Gambang Safari Park. Resort Gambang berhasrat untuk membawa anda pengalaman yang menarik dan pengalaman yang membolehkan anda memerhatikan hidupan liar di taman ini dengan haiwan mereka di sana.

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati!

Apa yang paling mereka sukai di zon savannah! Perjumpaan eksklusif selama 30 minit semasa anda menaiki trem dilindungi kaca melalui savannah hidupan liar.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Apakah cara untuk bersatu dengan hidupan liar! Jika anda sedang mencari perjalanan yang lebih mendebarkan, layan ATV mereka kerana ini akan membolehkan anda menghampiri dengan lebih dekat ke kebanyakan haiwan di savannah hidupan liar!

Di taman safari ini, Resort Gambang juga mempunyai pelbagai pertunjukan yang menyeronokkan keluarga dan rakan-rakan. Dari pameran Fire Yabara Resort Gambang yang menarik hingga Pameran Burung liar yang cantik dan menarik, anak-anak akan menyukai pengalaman berharga ini apabila mereka dapat mempelajari fakta-fakta yang menyeronokkan tentang haiwan dan kebolehan mereka dari peristiwa-peristiwa ini.

Teruja lagi? Datang bersama keluarga dan kawan anda! Resort Gambang tidak sabar menunggu lawatan anda bersama keluarga. Pengembaraan menanti anda!

Singa Putih Pertama Yang Lahir Di Malaysia

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati – Gambang Resort

Taman Safari Bukit Gambang mempunyai singa putih pertama di Malaysia! Adakah anda juga tahu, singa putih pertama Malaysia dilahirkan di taman ini pada tahun 2014?

Resort Gambang juga menawarkan pengalaman ‘Makan dengan White Lions’ di mana anda boleh membuat tempahan makan malam dan menikmati hidangan anda di restoran bertema Afrika mereka sementara singa putih berkeliaran secara bebas dalam suasana yang dilindungi kaca. Jangan ketinggalan peluang untuk melawat Luna di Village Nursery.

Temui mereka di Simba Hill, Village Nursery, Predator Arena, Wild Savannah.

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati!

Harimau Malaya

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati – Harimau Malaya

Menyaksikan harimau yang menkjubkan dalam aksi mereka di Taman Safari Resort Gambang! Adakah anda tahu, harimau boleh memanjat pokok sehingga lima atau enam meter tinggi? Harimau juga pandai berenang.

Mereka boleh berenang sejauh 6 km hingga 7km. Mereka juga cenderung menyejukkan diri berendam di sungai sehingga mereka tidak kepanasan pada hari-hari yang terik. Lihatlah jadual acara resort ini supaya tidak terlepas melihat aksi harimau yang menakjubkan dalam pertunjukan Predator ‘No Human Contact’!

Cheetah Malaysia

Cheetah Malaysia

Cheetah adalah haiwan darat terpantas di dunia. Mereka boleh mencapai kelajuan tertinggi kira-kira 113km sejam! Fakta yang pelik: cheetah tidak diklasifikasikan sebagai kucing besar. Mereka tergolong dalam keluarga kucing kecil yang dibezakan oleh ketidakupayaan mereka untuk mengaum.

Heyna

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Hyena lebih dekat dengan felines dan viverrids dan tergolong dalam kategori feliform. Mereka serupa dengan anjing kerana mereka bukan-arboreal, pemburu kursorial yang menangkap mangsa dengan gigi mereka dan bukan cakar. Mereka juga melakukan perburuan mereka pada waktu malam.

Unta, Guanaco Dan Llama

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Spesies camelid ini ditemui di Land of Predators dan di sini ada beberapa fakta yang menyeronokkan mengenai haiwan ini:

1. Unta dan Guanacos mempunyai tiga set kelopak mata dan dua baris bulu mata untuk menghilangkan pasir dari mata mereka.

2. Seperti unta, guanakos dapat mengekalkan dan menyimpan kelembapan dari tumbuh-tumbuhan, membolehkan mereka bertahan walaupun di iklim yang panas dan kering.

3. Llamas diketahui meludah ketika mereka marah dengan seseorang.

Beruang

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Adakah anda tahu bahawa terdapat hanya 8 spesies beruang di dunia? Dan 4 darinya berada di Gambang Resort! Adakah anda tahu bahawa ibu beruang coklat mempunyai bayi semasa musim sejuk semasa mereka sedang tidur?

Pada musim bunga, ibu beruang bangun untuk bertemu dengan anaknya yang baru. Beruang sloth adalah satu-satunya spesies beruang yang mengendong anak-anak di belakang mereka.

Beruang Matahari adalah salah satu daripada beruang yang paling kecil tetapi mereka mempunyai lidah yang paling panjang! Semasa memberi makan, beruang matahari boleh menjelirkan lidahnya hingga 20-25cm untuk memakankan serangga dan madu.

Keluarga dan anak-anak juga akan menikmati zon makan beruang Gambang Resort juga!

The Aviary

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Datang dan nikmati zon makan burung Gambang Resort kerana haiwan-haiwan comel ini makan dari tangan anda di aviari mereka yang merupakan kandang tertinggi di Malaysia!

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Jangan lupa untuk menonton rancangan burung di mana salah satu persembahannya adalah perarakan flamingo. Anda pasti akan menikmati keseronokkan ini. Bukan itu sahaja, anda boleh mengambil gambar dengan helang emas yang menakjubkan.

Adakah anda tahu, helang mempunyai tulang berongga yang membuat badan mereka lebih ringan untuk terbang seperti yang mereka lakukan?

Tempah Sekarang! bgrc.com.my untuk berada di tempat menarik paling menyeronokkan ini

13 Tempat menarik di Indonesia
17 Tempat menarik di Auckland
19 Tempat menarik yang romantik
15 Tempat menarik di Kundasang
Tempat menarik yang pelik di dunia
Tempat menarik negeri Kelantan
Tempat menarik di Melaka

No comment for Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Hotel Terbaik Untuk Percutian Bajet Di Malang

Hotel Terbaik Untuk Percutian Bajet Di Malang

Posted at

Hotel terbaik untuk percutian bajet di Malang – Paris of East Java menjadi destinasi popular bagi orang Eropah. Malang masih menarik pelancong dari seluruh... Read More

Tip Percutian Murah Seluruh Di Dunia

50 Tip Percutian Bajet Ke Seluruh Dunia Yang Anda Harus Tahu

Posted at

Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia? Bagaimana untuk dapatkan tip percutian bajet ke serata dunia? Inilah soalan yang sangat popular, kerana... Read More

pulau pangkor

25 Perkara Terbaik Untuk Dilakukan Di Tempat Menarik Di Perak

Posted at

25 Perkara terbaik untuk dilakukan di tempat menarik di Perak. Tebing batu kapur mendominasi sebahagian besar Perak sehingga menimbulkan pemandangan lasak dan kuil gua... Read More

Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

16 Tempat Menarik Termurah Yang Boleh Dilawati Di Dunia

Posted at

16 Tempat menarik termurah yang boleh dilawati di dunia – Sekiranya anda kekurangan wang tunai dan anda ingin melancong, atau mungkin anda ingin berpindah... Read More

Bandar Terindah Di Eropah

15 Tempat Menarik Di Eropah Yang Buat Rasa Anda Ingin Ke Sana

Posted at

15 Tempat Menarik Di Eropah – Apa bandar paling menarik dan indah di Eropah untuk percutian dengan kapal terbang? Ini adalah 15 teratas dengan... Read More


0 Shares