HOME
Home » Destination » Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Posted at | Categorised in Destination

Resort Gambang tempat menarik yang paling seronok dilawati- Terletak di dalam hutan seluas 138 ekar dengan 35km sebelum bandar Kuantan adalah Bukit Gambang Safari Park. Resort Gambang berhasrat untuk membawa anda pengalaman yang menarik dan pengalaman yang membolehkan anda memerhatikan hidupan liar di taman ini dengan haiwan mereka di sana.

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati!

Apa yang paling mereka sukai di zon savannah! Perjumpaan eksklusif selama 30 minit semasa anda menaiki trem dilindungi kaca melalui savannah hidupan liar.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Apakah cara untuk bersatu dengan hidupan liar! Jika anda sedang mencari perjalanan yang lebih mendebarkan, layan ATV mereka kerana ini akan membolehkan anda menghampiri dengan lebih dekat ke kebanyakan haiwan di savannah hidupan liar!

Di taman safari ini, Resort Gambang juga mempunyai pelbagai pertunjukan yang menyeronokkan keluarga dan rakan-rakan. Dari pameran Fire Yabara Resort Gambang yang menarik hingga Pameran Burung liar yang cantik dan menarik, anak-anak akan menyukai pengalaman berharga ini apabila mereka dapat mempelajari fakta-fakta yang menyeronokkan tentang haiwan dan kebolehan mereka dari peristiwa-peristiwa ini.

Teruja lagi? Datang bersama keluarga dan kawan anda! Resort Gambang tidak sabar menunggu lawatan anda bersama keluarga. Pengembaraan menanti anda!

Singa Putih Pertama Yang Lahir Di Malaysia

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati – Gambang Resort

Taman Safari Bukit Gambang mempunyai singa putih pertama di Malaysia! Adakah anda juga tahu, singa putih pertama Malaysia dilahirkan di taman ini pada tahun 2014?

Resort Gambang juga menawarkan pengalaman ‘Makan dengan White Lions’ di mana anda boleh membuat tempahan makan malam dan menikmati hidangan anda di restoran bertema Afrika mereka sementara singa putih berkeliaran secara bebas dalam suasana yang dilindungi kaca. Jangan ketinggalan peluang untuk melawat Luna di Village Nursery.

Temui mereka di Simba Hill, Village Nursery, Predator Arena, Wild Savannah.

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati!

Harimau Malaya

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati – Harimau Malaya

Menyaksikan harimau yang menkjubkan dalam aksi mereka di Taman Safari Resort Gambang! Adakah anda tahu, harimau boleh memanjat pokok sehingga lima atau enam meter tinggi? Harimau juga pandai berenang.

Mereka boleh berenang sejauh 6 km hingga 7km. Mereka juga cenderung menyejukkan diri berendam di sungai sehingga mereka tidak kepanasan pada hari-hari yang terik. Lihatlah jadual acara resort ini supaya tidak terlepas melihat aksi harimau yang menakjubkan dalam pertunjukan Predator ‘No Human Contact’!

Cheetah Malaysia

Cheetah Malaysia

Cheetah adalah haiwan darat terpantas di dunia. Mereka boleh mencapai kelajuan tertinggi kira-kira 113km sejam! Fakta yang pelik: cheetah tidak diklasifikasikan sebagai kucing besar. Mereka tergolong dalam keluarga kucing kecil yang dibezakan oleh ketidakupayaan mereka untuk mengaum.

Heyna

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Hyena lebih dekat dengan felines dan viverrids dan tergolong dalam kategori feliform. Mereka serupa dengan anjing kerana mereka bukan-arboreal, pemburu kursorial yang menangkap mangsa dengan gigi mereka dan bukan cakar. Mereka juga melakukan perburuan mereka pada waktu malam.

Unta, Guanaco Dan Llama

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Spesies camelid ini ditemui di Land of Predators dan di sini ada beberapa fakta yang menyeronokkan mengenai haiwan ini:

1. Unta dan Guanacos mempunyai tiga set kelopak mata dan dua baris bulu mata untuk menghilangkan pasir dari mata mereka.

2. Seperti unta, guanakos dapat mengekalkan dan menyimpan kelembapan dari tumbuh-tumbuhan, membolehkan mereka bertahan walaupun di iklim yang panas dan kering.

3. Llamas diketahui meludah ketika mereka marah dengan seseorang.

Beruang

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok DilawatiResort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Adakah anda tahu bahawa terdapat hanya 8 spesies beruang di dunia? Dan 4 darinya berada di Gambang Resort! Adakah anda tahu bahawa ibu beruang coklat mempunyai bayi semasa musim sejuk semasa mereka sedang tidur?

Pada musim bunga, ibu beruang bangun untuk bertemu dengan anaknya yang baru. Beruang sloth adalah satu-satunya spesies beruang yang mengendong anak-anak di belakang mereka.

Beruang Matahari adalah salah satu daripada beruang yang paling kecil tetapi mereka mempunyai lidah yang paling panjang! Semasa memberi makan, beruang matahari boleh menjelirkan lidahnya hingga 20-25cm untuk memakankan serangga dan madu.

Keluarga dan anak-anak juga akan menikmati zon makan beruang Gambang Resort juga!

The Aviary

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Datang dan nikmati zon makan burung Gambang Resort kerana haiwan-haiwan comel ini makan dari tangan anda di aviari mereka yang merupakan kandang tertinggi di Malaysia!

Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Jangan lupa untuk menonton rancangan burung di mana salah satu persembahannya adalah perarakan flamingo. Anda pasti akan menikmati keseronokkan ini. Bukan itu sahaja, anda boleh mengambil gambar dengan helang emas yang menakjubkan.

Adakah anda tahu, helang mempunyai tulang berongga yang membuat badan mereka lebih ringan untuk terbang seperti yang mereka lakukan?

Tempah Sekarang! bgrc.com.my untuk berada di tempat menarik paling menyeronokkan ini

13 Tempat menarik di Indonesia
17 Tempat menarik di Auckland
19 Tempat menarik yang romantik
15 Tempat menarik di Kundasang
Tempat menarik yang pelik di dunia
Tempat menarik negeri Kelantan
Tempat menarik di Melaka

No comment for Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Resort Gambang Tempat Menarik Yang Paling Seronok Dilawati

Best Places To Eat In Kuala Terengganu

Best Places To Eat In Kuala Terengganu | Best Destination For Foodie

Posted at

The state of Terengganu is not only rich in culture, but also with its own variety of dishes. From keropok lekor, nasi dagang, ikan... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur Tempat Percutian Yang Ideal

Posted at

Hotel dengan kolam renang di Kuala Lumpur adalah tempat percutian yang ideal bagi pelancong yang ingin bersantai setelah seharian meneroka banyak peluang bersiar-siar dan... Read More

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Posted at

Looking for Great Malaysian Dishes and the best place to eat in KL? The city of Kuala Lumpur and the Klang Valley is certainly... Read More

Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

Posted at

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100 – Kuala Lumpur adalah sebuah metropolis yang luas – ibu kota Malaysia dan dengan itu, pelancongan... Read More

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Posted at

10 Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap – Sudah tentu, Malaysia adalah gedung bagi makanan Melayu terbaik di dunia. Walaupun hidangan popular seperti nasi lemak... Read More


0 Shares