HOME
Home » Klebang Besar » QASEH HOMESTAY MELAKA

QASEH HOMESTAY MELAKA

Posted at | Categorised in Klebang Besar

QASEH HOMESTAY MELAKA .. Berhampiran Pantai Dataran 1Malaysia Klebang, Muzium Kapal Selam, Pantai Puteri. 20 minit ke bandar hilir Melaka. 3 bilik katil queen, aircond di bilik utama, set sofa leather & LCD TV (astro njoi), set marble meja makan & set dapur memasak (dapur gas, periuk nasi & mini bar). Amat sesuai utk penginapan seisi keluarga..  RM 180/weekdays, RM200/weekend, public & school holidays. Call @ whatsup: Pn Lynn 0129038012 @ hairul 0126993935..

QASEH HOMESTAY MELAKA

QASEH HOMESTAY MELAKA QASEH HOMESTAY MELAKA

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Klebang merupakan sebuah pantai yang terkenal di negeri Melaka, Malaysia. Ia terletak berhampiran Tanjung Kling. Klebang dibahagikan kepada dua bahagian, Klebang Besar dan Klebang Kecil.

Klebang merupakan bahagian Melaka Tengah yang kedudukan di tengah antara Bandar Melaka dan juga Sungai Udang. Klebang terbahagi kepada 2 bahagian iaitu, Klebang Besar dan juga Klebang Kecil. Klebang Besar merupakan kawasan klebang yang mempunyai Pantai Klebang, mengunjur sehingga ke kawasan Balik Buloh, Klebang Kecil pula bermula dari kawasan Pokok Mangga sehingga ke Masjid Klebang Besar.

Klebang besar mempunyai beberapa kawasan kampung antaranya Pulau Gadong, Kampung Permatang, Balik Buloh yang menganjur sehingga ke arah Bertam Perdana, Cheng.Jalan Pulau Gadong merupakan laluan utama kenderaan dari sungai Udang untuk ke Bandarraya Melaka melalui Lebuh AMJ (Alorgajah- Melaka- Jasin).

Di kawasan Pantai Klebang, kerajaan Negeri Ali Rustam telah pun menambak kawasan pantai tersebut untuk dijadikan kawasan rekreasi untuk penduduk melaka, kawasan tambak ini mengunjur sehingga ke pantai Kundor, Tanjung Kling (dikenali juga sebagai Pantai Puteri).

Pantai Klebang
Muzium Kapal Selam

Comment Closed: QASEH HOMESTAY MELAKA

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to QASEH HOMESTAY MELAKA


0 Shares