HOME
Home » Destination » 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Posted at | Categorised in Destination

Pulau menarik Malaysia yang bertaraf dunia – Pulau-pulau yang masih belum diteroka, tempat menyelam bertaraf dunia dan menikmati keindahan pulau adalah tiga cara untuk menerangkan keseronokkan berada di pulau-pulau di Malaysia.

15 Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf Dunia

Meneroka kebudayaan setempat, makan-makan di kawasan bebas cukai, tempat paling murah untuk belajar menyelam dan bagaimana untuk bercuti taraf ultra-mewah di pulau peribadi Sultan.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Malaysia mempunyai lebih daripada 800 buah pulau di kedua-dua belah semenanjung dan sekitar Borneo. Hampir sejuta penduduk tinggal di beberapa dengan selesa, sementara terdapat juga yang tinggal dalam rumah-rumah kecil yang dibina dari kayu.

Temui pulau-pulau yang paling indah di Malaysia dan apa yang menjadikan mereka begitu menarik untuk dikunjungi.

Private Retreat di Pulau Tenggol

Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf DuniaSalah Satu Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf Dunia

Pertamanya, Pulau Tenggol adalah salah satu pulau paling indah di Malaysia untuk percutian peribadi. Terletak di hujung selatan Negeri Terengganu, ia menawarkan pelbagai aktiviti dari snorkeling ke menyelam dan trekking hutan.

Jika anda melawat, ikuti salah satu lawatan melihat ikan yu paus. Perjalanan ke pulau itu adalah satu cabaran yang melibatkan penerbangan, teksi dan bot. Tetapi kita fikir keeksklusifan itu sangat berbaloi.

Baca bagaimana untuk pergi ke pulau Tenggol

Berihat di bawah pokok kelapa di pantai Pulau Kapas

Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf DuniaPulau Menarik Malaysia – kokitabtravel.com.my

Pulau dan tempat menarik yang sangat terkenal di negeri Terengganu menyediakan pemandangan dan landskap tropika kepada pelancong luar dan dalam negara. Mengelilingi sekitar pantai pulau Kapas dan mengambil sebanyak mungkin gambar menarik  untuk Instagram yang paling luar biasa bagi memenuhi definisi anda tentang syurga tropika.

Kebanyakan pusat peranginan memiliki resort sendiri di sepanjang pantai untuk memenuhi keperluan pelancong yang datang ke sini. Ini adalah antara pulau yang paling indah di Malaysia bagi mereka yang ingin bersantai di sepanjang pantai sepanjang hari.

Baca bagaimana untuk pergi ke pulau Kapas

Laluan Dan Banglo Di Tepi Pantai Di Laut Sulu – Pulau Lankayan

Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf DuniaPulau Menarik Malaysia – amazingborneo.com

Pulau Lankayan Sabah terletak di laut Sulu tempat peminat scuba diving dan pelancong yang mencari percutian yang eksklusif. Chalet kayu menutupi pasir seolah-olah tidak bertepi kerana kaya dengan batu karang yang membentuk habitat bagi kebanyakan ikan. Kami mengesyorkan pulau ini kepada pasangan, keluarga dan penyelam. Pelawat perlu terbang terlebih dahulu ke Lapangan Terbang Sandakan sebelum menaiki feri selama 90 minit.

Baca Pulau Lankayan Sabah Tempat Percutian Menarik Yang Eksklusif
Lankayan Dive Resort

Pulau Pom Pom Sabah

Pulau Menarik MalaysiaPulau menarik di Malaysia – amitravel.my

Gambar pulau kecil tanpa apa-apa tetapi terdapat resort berlapis di pantai putih berkilauan. Ditambah dengan air jernih yang kebiruan, terumbu karang dan beribu-ribu ikan tropika. Gabungkan mereka dengan penyu hawksbill dan penyu hijau sesekali, dan anda sedang berada di Pulau Pom Pom. Syurga ini kepunyaan Kepulauan Semporna di timur Sabah. Walaupun ia mencabar dan memakan masa untuk sampai ke sini, namun persekitaran yang sangat menarik ini amat berbaloi kepada anda.

Baca Tips Percutian Pulau Pom Pom Sebelum Memulakan Perjalanan

Pulau Tiga: Pulau Survivor

Sebahagian daripada anda mungkin mengenali Pulau Tiga sebagai Pulau Survivor yang asal. Kepulauan kecil yang diterjemahkan secara langsung kepada Tiga Kepulauan menjadi tuan rumah siri musim pertama TV terkenal di dunia. Flash ke hadapan dan lawatan pelancong pada hari perjalanan dari Kota Kinabalu. Bersantai di pantai pulau berpasir yang kosong, mandi  lumpur gunung berapi atau bermalam di resort mewah.

Tempat menarik di Indonesia

No comment for 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Tempat Makan Melayu Terbaik di Kuala Lumpur

10 Tempat Makan Melayu Terbaik di Kuala Lumpur Yang Anda Perlu Makan

Posted at

Malaysia bukan negara besar, negara ini juga tidak kecil tetapi bolehkah anda menyebutkan 10 tempat yang baik untuk makanan Melayu di KL? Sudah tentu,... Read More

7 Perkara Yang Perlu Dilakukan Sebelum Meninggalkan Rumah Untuk Percutian Panjang

7 Perkara Yang Perlu Dilakukan Sebelum Meninggalkan Rumah Untuk Percutian Panjang

Posted at

7 Perkara Yang Perlu Dilakukan Sebelum Meninggalkan Rumah untuk Percutian Panjang. Percutian yang menyeronokkan dengan cepat boleh menjadi pudar jika anda harus pulang ke... Read More

Hotels & Resorts With 'Private Pool'

15 Hotel & Resorts With ‘Private Pool’ For Luxury And Top Class Holiday

Posted at

15 Hotels Resorts With ‘Private Pool’ For Luxury And Top Class Holiday Lexis Hibiscus Port Dickson BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE? Isi... Read More

Tempat Menarik Paling Cantek Untuk Dilawati Di New Zealand

15 Tempat Menarik Paling Cantek Untuk Dilawati Di New Zealand

Posted at

Lawatan ke New Zealand akan memperlihatkan kepada anda beberapa pemandangan yang paling indah – dan beragam dari segi geografi – di luar sana. Dari... Read More

Perkara Menarik Mengenai Hagia Sophia Yang Anda Ingin Tahu

5 Perkara Menarik Mengenai Hagia Sophia Yang Anda Ingin Tahu

Posted at

5 Perkara menarik mengenai Hagia Sophia yang anda ingin tahu! ISTANBUL: Mahkamah tinggi Turki akan memutuskan pada hari Khamis mengenai status Hagia Sophia, mercu... Read More


0 Shares