HOME
Home » Destination » 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Posted at | Categorised in Destination

Pulau menarik Malaysia yang bertaraf dunia – Pulau-pulau yang masih belum diteroka, tempat menyelam bertaraf dunia dan menikmati keindahan pulau adalah tiga cara untuk menerangkan keseronokkan berada di pulau-pulau di Malaysia.

15 Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf Dunia

Meneroka kebudayaan setempat, makan-makan di kawasan bebas cukai, tempat paling murah untuk belajar menyelam dan bagaimana untuk bercuti taraf ultra-mewah di pulau peribadi Sultan.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Malaysia mempunyai lebih daripada 800 buah pulau di kedua-dua belah semenanjung dan sekitar Borneo. Hampir sejuta penduduk tinggal di beberapa dengan selesa, sementara terdapat juga yang tinggal dalam rumah-rumah kecil yang dibina dari kayu.

Temui pulau-pulau yang paling indah di Malaysia dan apa yang menjadikan mereka begitu menarik untuk dikunjungi.

Private Retreat di Pulau Tenggol

Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf DuniaSalah Satu Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf Dunia

Pertamanya, Pulau Tenggol adalah salah satu pulau paling indah di Malaysia untuk percutian peribadi. Terletak di hujung selatan Negeri Terengganu, ia menawarkan pelbagai aktiviti dari snorkeling ke menyelam dan trekking hutan.

Jika anda melawat, ikuti salah satu lawatan melihat ikan yu paus. Perjalanan ke pulau itu adalah satu cabaran yang melibatkan penerbangan, teksi dan bot. Tetapi kita fikir keeksklusifan itu sangat berbaloi.

Baca bagaimana untuk pergi ke pulau Tenggol

Berihat di bawah pokok kelapa di pantai Pulau Kapas

Pulau Menarik Malaysia Yang Bertaraf DuniaPulau Menarik Malaysia – kokitabtravel.com.my

Pulau dan tempat menarik yang sangat terkenal di negeri Terengganu menyediakan pemandangan dan landskap tropika kepada pelancong luar dan dalam negara. Mengelilingi sekitar pantai pulau Kapas dan mengambil sebanyak mungkin gambar menarik  untuk Instagram yang paling luar biasa bagi memenuhi definisi anda tentang syurga tropika.

Kebanyakan pusat peranginan memiliki resort sendiri di sepanjang pantai untuk memenuhi keperluan pelancong yang datang ke sini. Ini adalah antara pulau yang paling indah di Malaysia bagi mereka yang ingin bersantai di sepanjang pantai sepanjang hari.

Baca bagaimana untuk pergi ke pulau Kapas

Laluan Dan Banglo Di Tepi Pantai Di Laut Sulu – Pulau Lankayan

Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf DuniaPulau Menarik Malaysia – amazingborneo.com

Pulau Lankayan Sabah terletak di laut Sulu tempat peminat scuba diving dan pelancong yang mencari percutian yang eksklusif. Chalet kayu menutupi pasir seolah-olah tidak bertepi kerana kaya dengan batu karang yang membentuk habitat bagi kebanyakan ikan. Kami mengesyorkan pulau ini kepada pasangan, keluarga dan penyelam. Pelawat perlu terbang terlebih dahulu ke Lapangan Terbang Sandakan sebelum menaiki feri selama 90 minit.

Baca Pulau Lankayan Sabah Tempat Percutian Menarik Yang Eksklusif
Lankayan Dive Resort

Pulau Pom Pom Sabah

Pulau Menarik MalaysiaPulau menarik di Malaysia – amitravel.my

Gambar pulau kecil tanpa apa-apa tetapi terdapat resort berlapis di pantai putih berkilauan. Ditambah dengan air jernih yang kebiruan, terumbu karang dan beribu-ribu ikan tropika. Gabungkan mereka dengan penyu hawksbill dan penyu hijau sesekali, dan anda sedang berada di Pulau Pom Pom. Syurga ini kepunyaan Kepulauan Semporna di timur Sabah. Walaupun ia mencabar dan memakan masa untuk sampai ke sini, namun persekitaran yang sangat menarik ini amat berbaloi kepada anda.

Baca Tips Percutian Pulau Pom Pom Sebelum Memulakan Perjalanan

Pulau Tiga: Pulau Survivor

Sebahagian daripada anda mungkin mengenali Pulau Tiga sebagai Pulau Survivor yang asal. Kepulauan kecil yang diterjemahkan secara langsung kepada Tiga Kepulauan menjadi tuan rumah siri musim pertama TV terkenal di dunia. Flash ke hadapan dan lawatan pelancong pada hari perjalanan dari Kota Kinabalu. Bersantai di pantai pulau berpasir yang kosong, mandi  lumpur gunung berapi atau bermalam di resort mewah.

Tempat menarik di Indonesia

No comment for 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 15 Pulau Menarik Malaysia Yang Terbaik Dan Bertaraf Dunia

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Posted at

Things to do in Malaysia interesting vacation places. These questions often arise each time we plan a vacation. This is because, besides being a... Read More

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Posted at

Tempat paling menarik di Cameron Highlands yang sangat popular – Cameron Highlands adalah dataran tanah tinggi yang indah di negeri Pahang dalam Malaysia yang... Read More

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Posted at

Membawa anak-anak untuk bercuti di tempat menarik di Bandung dengan percutian bajet? Indonesia menyebutnya Tempat Wisata! memang terbaik! Perjalanan dengan keluarga tidak bermakna anda... Read More

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Posted at

Pulau menarik di Mersing Johor dan yang terbaik! Merancang untuk percutian hujung minggu ke tempat menarik di Mersing Johor? Di sini kami telah senaraikan... Read More

Tempat Wisata Di Indonesia Dengan Pemandangan Indah

25 Tempat Wisata Di Indonesia Dengan Pemandangan Indah

Posted at

Tempat wisata di Indonesia dengan pemandangan yang indah sebuah tanah yang dipenuhi dengan pantai-pantai yang masih asli, vila-vila air yang eksotis di pulau-pulau yang... Read More


0 Shares