HOME
Home » Destination » Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Posted at | Categorised in Destination

Pulau menarik di Mersing Johor dan yang terbaik! Merancang untuk percutian hujung minggu ke tempat menarik di Mersing Johor?

Di sini kami telah senaraikan 10 pulau terbaik di luar pantai Mersing yang berjarak beberapa batu dari Singapura dengan beberapa minit menaiki feri ke pulau-pulau tersebut.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Mersing, sebuah bandar kecil di pantai timur Johor yang terletak 136 km di selatan dari ibu negara Kuala Lumpur, negeri Johor mempunyai pulau-pulau indah yang indah dan indah yang boleh anda lawati.

Dan selain daripada pulau-pulau, terdapat banyak perkara menarik yang boleh dilakukan di Mersing juga! Pulau-pulau di sini telah menjadi destinasi yang sangat popular.

Mereka mempunyai tarikan pelancong yang menarik, bersama dengan tempat yang bagus untuk menyelam, snorkeling dan percutian pantai.

Apa yang anda tunggu? Jadi, pek baju renang anda, topi, selipar dan jangan lupa losyen sun burn anda, dan LET’S GO!

10 Pulau Menarik Di Mersing Johor Yang Wajib Dilawati!

Pulau Rawa

pulau menarik di mersingPulau Menarik Di Mersing – Booking.com

Sebuah pulau kecil yang cantik, dikelilingi oleh air kebiru-biruan yang jernih seperti kristal, Pulau Rawa terletak kira-kira 16 kilometer dari pantai Mersing. Pulau ini akan menarik anda ke pantai putih bersih yang menakjubkan, manakala di bahagian pedalaman dilitupi hutan tebal yang menyegarkan dan sukar untuk ditembusi.

Memandangkan saiz pulau kecil, tiada pengangkutan tempatan di Pulau Rawa. Dengan berjalan kaki anda akan mengambil masa lebih kurang 15 minit untuk ke pantai barat pulau itu.

Oleh kerana tiada TV dan tiada saluran telefon, sediakan diri anda untuk masa yang sangat santai, jauh dari semua masalah anda. Singkatnya, selamat datang ke syurga dunia.

Apa Yang Menarik Tentang Pulau Rawa

Hanya pembangunan kecil yang dibuat di pulau ini dan dalam banyak keadaaan masih semulajadi.

Pantai dan tebing yang indah dan gua di sebelah timur pulau itu.

Damai dan tenang, jauh dari kesesakan pelancong.

Mempunyai slaid air sendiri untuk keseronokan tanpa henti.

Batu karang dan pelbagai jenis ikan.

Apa Yang Menariknya Di Pulau Rawa

Jelajah laut: Sewa kanu dan dayung di sebelah timur pulau untuk menjelajahi beberapa gua dan tebing.

Berenang ke laut: Pasir putih lembut dan air biru adalah undangan terbuka untuk snorkeling, menyelam, memancing dan berenang, tetapi harus berhati-hati dengan ubur-ubur yang mengambang!

Lawatan bot: Tempah dan arahkan bot untuk membawa anda untuk perjalanan memancing
Santai dan bersantai: Bermandikan cahaya matahari dan menghirup air kelapa semasa anda merasakan angin dari laut.

Kembara Berjalan: Bagi mereka yang meminati pendakian, berjalan kaki sejauh beberapa ratus langkah ke puncak tebing untuk mendapatkan pemandangan panorama pulau-pulau lain dan pantai Johor. Juga, tempat terbaik untuk melihat matahari terbenam dan matahari terbit.

Waterslide: Ciri bonus pulau ini! Pulau ini mempunyai slaid air sendiri dan perkara terbaik tentangnya! Ia adalah permainan percuma dan tanpa had!

Cara Nak Ke Pulau Rawa

Dari Jeti Mersing, Pulau Rawa hanya menaiki bot laju selama 30 minit atau 1 jam dengan feri biasa.

Jangan lupa semak jadual waktu feri terlebih dahulu apabila merancang perjalanan sewajarnya kerana masa feri berbeza-beza mengikut keadaan cuaca.

Beberapa pakej Pulau Rawa termasuk pemindahan bot dari Mersing ke Pulau Rawa.

Pulau Besar

Pulau Menarik Di Mersing JohorPulau Menarik Di Mersing Johor – libur.com.my

Pulau Besar boleh dikunjungi dengan perjalanan bot selama 30 minit dari Mersing. Sekiranya anda pernah menonton rancangan realiti TV Expedition Robinson, anda mungkin sudah tahu jenis syurga yang sedang menunggu untuk anda!

Pantai murni dan pusat peranginan yang terbaik, bersama dengan terumbu karang yang indah dan hidupan laut untuk masa snorkeling anda ditemui di pulau yang indah ini. Yang terakhir adalah aktiviti yang paling popular di pulau ini, bersama beberapa perjalanan menyelam ke pulau-pulau sekitarnya.

Apa Yang Menarik Mengenai Pulau Besar

Banyak sukan air yang terdapat di pulau ini; snorkeling, berkanu dan berenang.

Diakui sebagai pulau yang indah dari program luar negara.

Percutian sempurna dan tenang kerana tidak begitu dikenali oleh pelancong.

Air kebiru-biruan dan pasir putih serbuk kristal.

Kerajaan telah menyelubungi beberapa bahagian pulau untuk memulihara dan melindungi 60 spesies kehidupan laut.

Tarikan di Pulau Besar

Trekking: Walaupun di tengah-tengah pulau ini berbukit dan curam (titik tertinggi meningkat pada 2000 kaki), terdapat beberapa laluan trekking yang bagus untuk dilayan melalui hutan.

Lawatan Berpandu: Mereka akan membawa anda dari kawasan peranginan ke sebilangan kecil pasir putih di seberang pulau itu. Juru pandu boleh ditempah di hotel jika anda ingin pergi berjalan-jalan ke seluruh pulau.

Pelajari kehidupan penduduk setempat: Luangkan masa dengan penduduk setempat di kelab dan mencuba kaedah memancing dan cara hidup mereka.

Aktiviti pantai: Nikmati aktiviti di pantai seperti bola tampar pantai dan futsal pantai atau mengambil gambar pemandangan yang pantas di Instagram.

Menjelajah pulau ke pulau: Mengembara ke Pulau Harimau yang berhampiran, di mana anda akan menemui sebuah gua yang penuh dengan kolam semula jadi.

Muzium Pulau Besar: Terdapat banyak legenda, mitos dan pemandangan yang menarik di pulau-pulau di mana anda boleh belajar tentangnya dari muzium ini dengan hanya RM5 setiap entri.

Cara Pergi Ke Pulau Besar

Seperti mana-mana pulau lain, ada cara untuk sampai ke Pulau Besar dan Jeti  Mersing adalah pintu masuk ke pulau itu.

Terdapat feri dari Jeti Mersing yang dijadualkan ke Pulau Besar. Naiki feri dan dalam 30 minit anda akan tiba di pulau yang memukau!

Untuk memastikan perjalanan anda ke pulau ini berjalan lancar, Aseania Beach Resort menawarkan tawaran pakej yang terbaik termasuk perkhidmatan feri dan juga membantu membawa bagasi anda ke pintu! Betapa mudahnya!

Penginapan Di Pulau Besar
Secret Island Villa

Penginapan Di Pulau Besar Secret Island VillaPulau Menarik Di Mersing – Booking.com

Secret Island Villa mempunyai restoran, basikal percuma, ruang tamu dan taman berkongsi di Mersing. Dengan bilik keluarga, hotel ini menyediakan tetamu barbeku. Penginapan ini menawarkan meja penyambut tetamu 24-jam, perkhidmatan bilik dan mengatur lawatan untuk tetamu.

Di resort, setiap bilik dilengkapi balkoni. Di Secret Island Villa, setiap bilik mempunyai penyaman udara dan bilik mandi peribadi.

Para tetamu di penginapan boleh menikmati sarapan kontinental.

Secret Island Villa menawarkan teres matahari. Anda boleh bermain biliard dan dart di resort, dan kawasan ini popular untuk hiking dan snorkeling.

Pulau Tioman terletak 45 km dari Secret Island Villa.

Lot 4 Pulau Besar, 86800 Mersing, Malaysia

Selanjutnya… Booking

Pulau Aur

Pulau Menarik Di Mersing JohorPulau Menarik Di Mersing Johor – wikipedia.org

Terbentang sekitar 80 kilometer di timur Mersing, Pulau Aur adalah sebahagian daripada Taman Laut Johor.

Walaupun ia tidak lebih dari satu titik persinggahan untuk nelayan tempatan selama bertahun-tahun, pulau ini kini merupakan tarikan pelancong yang popular, terutamanya kolam luar pesisir, laguna terumbu karang dan pantai murni.

Ramai warga Singapura suka datang ke sini, walaupun penginapan agak asas.

Apa Yang Menarik Mengenai Pulau Aur?

Syurga bagi penyelamdan dan syurga bagi snorkeling.

Dua puluh tempat menyelam.

Kejernihan air yang memberikan penglihatan hidupan bawah air yang lebih jelas dan lebih baik.

Pengalaman pulau asli kerana pulau itu mengekalkan sifat semulajadinya.

Disenarai sebagai Taman Negara kerana banyak paya bakau dan hutan hujan.

Tarikan Di Pulau Aur

Menyelam di semua laman menyelam yang hebat ini adalah syurga bagi penyelam untuk melihat hidupan laut seperti barracuda dan manta ray. Rayners Rock and Pinnacles adalah salah satu tempat menyelam terbaik dengan jarak penglihatan antara 15 hingga 25 meter.

Snorkeling adalah aktiviti berasaskan air yang menyeronokkan. Airnya lebih jernih dibandingkan dengan pulau utama di Tioman dan terdapat lebih banyak karang berwarna-warni dan ikan.

Trekking ke Teluk Berhala dan Teluk Pahanan adalah cara yang terbaik untuk meneroka rasa ‘kampung’ penduduk setempat. Jika trekking bukan kegemaran anda, anda juga boleh mengambil bot ke Teluk Berhala

Pulau Dayang adalah satu lagi pulau yang lebih kecil terutamanya untuk snorkeling dan menyelam skuba yang anda akan rugi jika melepaskannya.

Cara Pergi Ke Pulau Aur

Dari Jeti Mersing, anda boleh menaiki feri ke Pulau Aur yang mengambil masa 4 hingga 6 jam. Ambil perhatian bahawa feri tidak sekerap seperti pergi ke Pulau Tioman.

Kerana ia mengambil masa yang lama untuk sampai ke Pulau Aur, nasihat kami adalah untuk anda tinggal lebih dari sekadar hujung minggu. Terdapat banyak pakej menyelam yang ditawarkan untuk ke pulau ini.

Pulau Tioman

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang TerbaikPulau Menarik Di Mersing Johor – sgmytaxi.com

Pernahkah anda menonton filem “South Pacific” (1958)? Dan mungkin anda masih ingat pantai-pantai yang indah, berwarna-warni dan terang yang mereka sebut “Bali Hai”?

Jika ya, anda boleh mendapatkan idea yang sempurna tentang pantai yang sempurna di Pulau Tioman. Namun itu hanya pada skrin TV anda, sekarang anda mungkin mengidam untuk menikmati sendiri keindahan pantai ini.

Nah, sudah tiba masanya untuk bersiap sedia untuk perjalanan yang paling tidak dapat dilupakan dalam hidup anda!

Terletak kira-kira 56 km dari Mersing, Pulau Tioman adalah pulau terbesar di kepulauan ini dan dikelilingi oleh banyak terumbu karang, menjadikannya tempat menyelam yang popular.

Anda pasti akan menyukai suasana yang indah dan suasana damai tempat menarik yang popular dan indah ini.

Apa Yang Menariknya Di Pulau Tioman?

Hanya beberapa meter dari pantai, anda boleh dengan mudah melihat ikan berwarna-warni, jerung kecil dan kura-kura

Pulau ini juga terkenal dengan berjemur, snorkeling, menyelam dan menjelajah pulau dengan berjalan kaki

Pulau yang paling besar dan paling banyak dikunjungi

Terdiri dari pelbagai kampung yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan dan tarikannya yang tersendiri

Pantai-pantai yang cantik di seluruh pulau

Pusat penyelaman PADI terbaik untuk penyelam di pelbagai peringkat; pemula, pertengahan dan profesional

Koleksi besar resort, chalet dan restoran

Berikut adalah senarai tempat menarik di sekitar Pulau Tioman yang anda mungkin ingin tahu:

Pulau Menarik Di Mersing Johor

Air Batang, atau penduduk tempatan menyebutnya ABC, adalah sebuah kampung yang terbentang luas beberapa kilometer di sepanjang pantai. Pantai ini sangat popular di kalangan backpackers. Menginap satu malam di hotel biasa hanya sekitar RM70.

Juara adalah sebuah kampung setempat yang indah dan mempunyai pantai yang tenang di pantai timur pulau itu. Jika anda suka berjalan kaki, laluan hutan menghubungkan ke kampung Tekek, di seberang pulau itu. Perjalanan mengambil masa kira-kira 2 jam setengah dan agak curam! Semasa musim tengkujuh, Juara juga merupakan tempat yang baik untuk bersiar-siar.

Kampung Genting menawarkan pasir keemasan, batu-batu granit kelabu gelap dan bukit-bukit yang ditutup dengan hutan hujan yang subur. Penginapan kebanyakannya boleh didapati dalam chalet dengan harga yang berpatutan. Genting adalah tempat yang sangat popular bagi warga Singapura dan pelancong Malaysia.

Kampung Paya, dinamakan sempena pokok paya bakau yang banyak terdapat di sini, adalah tempat tumpuan bagi pelancong untuk aktiviti snorkeling. Pencinta alam dapat mendaki jejak hutan menuju Rock Falls untuk berenang di kolam kecil.

Kampung Salang adalah lubuk pemyelam kerana ia adalah tempat yang paling dekat dengan semua tempat menyelam dan bangkai kapal yang hebat. Kampung ini popular di kalangan backpacker dengan kemudahan pelancongan yang seimbang dan terbaik.

Pusat Penetasan Penyu di Desa Juara adalah cara yang terbaik untuk mempelajari tentang pemuliharaan penyu dan ekosistem mereka.

Hiking adalah cara yang bagus untuk mendekati alam semulajadi apabila anda menelusuri jejak ke Air Terjun Asah.

Bagaimana Cara Nak Ke Pulau Tioman

Dari jeti Mersing atau Tanjung Gemok, anda boleh menaiki feri dari Pulau Tioman selama 1.5 hingga 2 jam.

Semak jika anda terbang dari lokasi lain ke Lapangan Terbang Senai dan dari Lapangan Terbang Senai ke Jeti Tanjung Gemok atau Jeti Mersing ke Pulau Tioman.

Jika anda sedang mencari jadual feri Tioman yang dikemas kini sama ada dari Jeti Mersing atau Jeti Tanjung Gemok, klik sgmytaxi.com di sini

Pulau Pemanggil

Pulau Menarik Di Mersing JohorPulau Menarik Di Mersing Johor- 1step1footprint.com

Pulau Pemanggil terletak 45 kilometer jauhnya dari jeti Mersing, yang memerlukan perjalanan bot 4 hingga 5 jam untuk sampai ke pantainya.

Bersama dengan kejernihan air dan pasir pantai yang keemasan, Pulau Pemanggil akan menawarkan kepada anda cerita tradisional kampungnya, sesi memancing yang tidak dapat dilupakan dan durian yang lazat dan mangga langsung dari pokok itu.

Apa Yang Menarik Mengenai Pulau Pemanggil

Terkenal di kalangan nelayan sebagai tempat terbaik untuk memancing di dalam laut.

Memancing di laut dalam dibuka kepada semua pelancong.

Ikan Layaran dan Makarel boleh didapati semasa musim panas (musim panas).

Batu besar yang misterius di tengah-tengah pulau itu.

Terumbu karang yang menakjubkan yang sangat baik untuk snorkeling.

Tarikan di Pulau Pemanggil

Perjalanan memancing: Pakar dalam tangkapan besar seperti marlins hitam, dorado, yu, ikan pari dan ikan tuna yang menggunakan kaedah yang menarik; memancing tanpa umpan.

Aktiviti berasaskan air: Menyewa beberapa kanu atau jet ski dari resort untuk meneroka pantai dengan kemampuan anda sendiri.

Kembara Berjalan Kaki: Jenis petualang boleh naik ke puncak bukit Batu Buau untuk mendapatkan pemandangan mata helang di pulau itu.

Lawatan bot: Menjelajah pulau boleh ditambah ke jadual perjalanan anda jika anda ingin meneroka ke pulau-pulau yang berdekatan; Pulau Dayang, Pulau Aur atau Pulau Lang.

Kampung setempat: Ingatlah untuk merancang lawatan ke kampung utama, Kampung Buau di pulau itu untuk belajar dan memahami budaya tempatan.

Menyelam: Menyelam dan snorkeling adalah suatu kemestian di pulau yang indah ini! Jadi, sewa peralatan dari resort dan “tenggelam” dalam daya tarikan kehidupan marin.

Juga baca: 15 Resort Pantai Terbaik di Johor Anda Akan Suka

Cara Nak Ke Pulau Pemanggil

Untuk sampai ke Pulau Pemanggil, seseorang perlu mengambil bot dari Jeti Mersing yang memerlukan 4 hingga 5 jam perjalanan. Jadual ini bergantung kepada keadaan pasang surut dan kadang-kadang resort akan mengatur perkhidmatan bot untuk anda sama ada perkhidmatan bot laju atau bot biasa.

Pulau Tinggi

pulau menarik di mersingPulau menarik di Mersing Johor – thevocket.com

Digelar “General’s Hat Island” oleh pelaut Cina beratus-ratus tahun yang lalu, Pulau Tinggi adalah 32 km tenggara dari pantai Mersing. Ia adalah sebuah pulau yang damai dengan pantai berpasir putih dan lautan yang menakjubkan!

Pusat Taman Laut menyediakan maklumat yang berguna mengenai pulau itu dan harus dilawati untuk mengetahui peranan yang dimainkan oleh pulau ini dalam pembenihan penyu dan pembiakan kerang raksasa.

Ini akan memberi anda pengalaman dan kenangan yang banyak yang anda akan selamanya!

Apa Yang Menarik Mengenai Pulau Tinggi

Digunakan untuk menjadi perhentian untuk para nelayan dan peniaga rempah yang balik hari.
Pantai pasir putih mutiara dan kaya dengan tumbuh-tumbuhan.
Pemuliharaan pulau ini oleh kerajaan sebagai Pusat Taman Laut.
Banyaknya kehidupan marin dan karang yang indah.

Perkara Menarik di Pulau Tinggi

Watersports: Nikmati aktiviti luar dengan snorkeling, selaman skuba, berkanu dan memancing.

Pengembaraan hutan: Selain dari sukan air, anda masih boleh mendaki hutan belukar untuk menikmati air terjun yang indah di tengah-tengah hutan dengan lagun kecil yang hanya memerlukan 35 hingga 40 minit berjalan kaki. Lebih baik berjalan mengikut kumpulan kerana jalan tidak ditandakan dengan jelas.

Penetasan Penyu: Anda boleh melawat pusat penetasan penyu di mana penyu kecil sering dilihat di pulau itu.
Santai: Kadang-kadang perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah untuk bermalas-malasan di bawah matahari, membaca buku dan berehat.

Cara Nak Ke Pulau Tinggi

Jika anda merasakan untuk mendapatkan pengangkutan awam itu menyusahkan, maka mengapa tidak menyewa kereta persendirian yang boleh dipercayai dari SGMYTAXI yang boleh menjemput anda dari lokasi yang anda inginkan ke Jeti Tanjung Leman?

Juga baca: Bagaimana Untuk Dapatkan Jeti Tanjung Leman Dari Lapangan Terbang Senai (Cara Paling Mudah!)

Pilihan lain adalah dengan mengambil bas ke Jeti Tanjung Leman melalui Larkin Sentral Johor Bahru. Bas akan turun di Terminal Bas Kota Tinggi dan anda boleh menyewa teksi atau menaiki bas tempatan ke Jeti Tanjung Leman.

Pulau Tinggi boleh dicapai dari Jeti Tanjung Leman dengan perjalanan bot laju 45 minit dan biasanya resort akan mengaturkan perkhidmatan pengangkutan untuk keselesaan anda.

Penginapan di Pulau Tinggi

Shaz Resort Pulau Tinggi

tempat menarik di mersingPulau Menarik Di Mersing Johor – Booking.com

Terletak di Pulau Tinggi, 34 km dari Mersing, Shaz Resort Pulau Tinggi menampilkan kolam renang luaran, kawasan pantai peribadi seluas 850 meter dan restoran dengan pemandangan laut. Dikelilingi dengan kehijauan tropika, resort ini hanya boleh diakses melalui perjalanan dengan bot selama 30 minit dari Jeti Tanjung Leman.

Menawarkan beranda peribadi dengan ruang tempat duduk, bilik-bilik ini dilengkapi dengan alat penyaman udara, TV dan cerek elektrik. Beberapa bilik mempunyai peti sejuk kecil. Setiap bilik dilengkapi dengan kemudahan pancuran mandian peribadi yang menawarkan dan bidet tangan.

Terdapat juga kaunter penerimaan tetamu 24 jam, perkhidmatan bilik dan kedai cenderamata di tempat penginapan ini.

Pelbagai aktiviti-aktiviti seperti lawatan dari pulau ke pulau, snorkeling dan menyelam ditawarkan di kawasan ini untuk dinikmati oleh tetamu.

Lot 44, Kampung Penaga, Pulau Tinggi, 86800 Kampung Penaga

Selanjutnya… Booking

Pulau Sibu

Dikenal sebagai Pulau Sibu, Pulau Sibu terdiri dari beberapa pulau; yaitu Pulau Sibu Hujung, Pulau Sibu Besar, Pulau Sibu Kukus dan Pulau Sibu Tengah. Beberapa pulau-pulau ini juga merupakan dekorasi dari beberapa musim acara TV Expedition Robinson.

Sibu Besar, ditutupi oleh vegetasi lebat, adalah pulau utama. Sisi timur pulau ini memiliki empat pantai utama, yang akan menawarkan anda pasir putih, air jernih, dan tidak ada keramaian.

Apa yang Menarik tentang Pulau Sibu

Pulau ini tidak lebih dari 1 kilometer lebar dan sebagian besar datar, mudah untuk menyeberang dari satu sisi ke sisi lain untuk menikmati semua pantai dan sudut pandang yang berbeda.

Tidak ada jalan, sehingga anda tidak akan terganggu oleh lalu lintas.

Di pantai selatan, pulau ini terlindung dari angin, membuat laut sangat tenang seperti danau dan merupakan surga untuk berenang.

Anda juga dapat melihat beberapa pohon bakau tumbuh di pantai.

Dinominasikan sebagai Taman Laut pada tahun 1993.

Menawarkan area terpencil yang tidak terbatas bagi pasangan untuk memiliki privasi mereka sendiri.

Tempat Wisata Di Pulau Sibu

Pulau Sibu

Dikenali sebagai Kepulauan Sibu, Pulau Sibu terdiri daripada beberapa pulau; iaitu Pulau Sibu Hujung, Pulau Sibu Besar, Pulau Sibu Kukus dan Pulau Sibu Tengah. Beberapa pulau ini juga merupakan hiasan beberapa siri ekspedisi TV Robinson.

Sibu Besar, yang diliputi oleh tumbuhan tebal, adalah pulau utama. Bahagian timur pulau itu mempunyai empat pantai utama, yang akan menawarkan pasir putih, air yang jernih dan tidak ada orang ramai.

Aktiviti Menaraik Di Pulau Sibu

Pulau ini tidak lebih daripada 1 kilometer lebar dan kebanyakannya rata, mudah untuk menyeberang dari satu sisi ke sisi lain untuk menikmati semua pantai yang berbeza dan titik pandangan.

Tiada jalan raya, jadi anda tidak akan terganggu oleh lalu lintas.

Di pantai selatan, pulau ini dilindungi dari angin, menjadikan laut jadi tenang kelihatan seperti tasik dan merupakan tempat untuk berenang.
Anda juga boleh melihat pokok-pokok bakau yang tumbuh di pantai.

Diwartakan sebagai Taman Laut pada tahun 1993.
Menawarkan kawasan terpencil yang tidak terbatas untuk pasangan pengantin baru  untuk bulan madu dan inginkan privasi.

Aktiviti Menaraik di Pulau Sibu

Aktiviti sukan air: Snorkeling dan menyelam adalah rekreasi utama di pulau ini. Menyelam air dangkal adalah sukan yang menyeronokkan kerana rantau ini tersebar dengan karang yang indah. Pelayaran dan papan luncur juga boleh dilakukan dengan mudah.

Menyelam: Pusat menyelam boleh ditemui di resort Sea Gypsy Village, di mana kursus PADI boleh ditempah.

Lawati kampung setempat: Fakta menarik pulau ini ialah kampung Kampung Duku di Pulau Sibu Besar sepenuhnya berkuasa solar. Kekasih tenaga boleh diperbaharui, anda akan diberkati!

Aktiviti-aktiviti ini bervariasi dari pilihan snorkeling dan menyelam yang terbaik di hujung minggu yang menakjubkan di pantai dengan orang tersayang.

Cara Untuk Ke Pulau Sibu

Pulau Sibu adalah percutian singkat yang popular dari Singapura, kerana hanya 3 jam memandu dari Singapura.

Setakat ini, tiada pengangkutan awam yang membawa anda ke Jeti Tanjung Leman secara langsung kerana bas itu hanya akan menghantar anda ke Kota Tinggi, di mana kemudian anda perlu mendapatkan teksi ke jeti.

Jadi, untuk menjadikan perjalanan anda menyeronokkan dan selesa, SGMYTAXI boleh melakukan semua itu untuk anda dan banyak lagi! Pengangkutan yang boleh dipercayai dan langsung dari Singapura ke Jeti Tanjung Leman tanpa sebarang masalah untuk mengubah pengangkutan.

Jeti Tanjong Leman berfungsi sebagai pintu masuk dengan hanya menaiki bot selama  20 hingga 45 minit. Sebagai alternatif, anda boleh menempah perkhidmatan pemindahan bot dengan resort untuk mengelakkan kekecewaan.

Penginapan Di Pulau Sibu

Rimba Resort

tempat menarik di mersingPulau Menarik Di Mersing Johor – Booking.com

Menawarkan pemandangan Laut China Selatan, Rimba Resort terletak di Pulau Sibu, hanya 3 jam dari Singapore dan 2 jam dari Johor. Hanya boleh diakses dengan bot laju, resort ini menawarkan restoran di hotel yang menyajikan hidangan 3 kali sehari. WiFi percuma turut disediakan di kawasan awam.

Chalet-chalet dilengkapi dengan kipas angin dengan balkoni peribadi. Bilik mandi en suite menyediakan kemudahan pancuran mandian.

Tetamu boleh mendekati kaunter penerimaan tetamu 24 jam untuk simpanan bagasi.

Pusat menyelam disediakan di lokasi. Selain itu, tetamu boleh memanjakan diri dengan rawatan urutan di spa. Terdapat pelbagai aktiviti ditawarkan di kawasan ini seperti berkayak dan snorkeling.

Lapangan Terbang Antarabangsa Senai berjarak 79 km jauhnya. Perkhidmatan shuttle dan pemindahan lapangan terbang boleh diaturkan dengan bayaran tambahan atas permintaan.

Pulau Sibu Besar Near Tanjung Leman, Johor Bahru, 81100 Pulau Sibu

Selanjutnya… Booking

Note:

Tempat menarik Pulau Tenggol
Tempat menarik di Melaka
Tempat menarik di Pulau Ketam

Homestay murah di Langkawi
Homestay di Kubang Kerian
Homestay di Lumut
Hotel di Langkawi

Tempat menarik di Medan
Aktiviti menarik di DAnau Toba
Tempat menarik di Malang

No comment for Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Tempat Menarik Untuk Dikunjungi Di Shah Alam Selangor

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi

Posted at

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi Shah Alam adalah ibu negeri Selangor dan terletak 20 minit dari Kuala Lumpur. Dengan landskap hijau... Read More

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove – There is no doubt that swimming pools are one of the main attractions for... Read More

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Posted at

Things to do in Malaysia interesting vacation places. These questions often arise each time we plan a vacation. This is because, besides being a... Read More

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Posted at

Tempat paling menarik di Cameron Highlands yang sangat popular – Cameron Highlands adalah dataran tanah tinggi yang indah di negeri Pahang dalam Malaysia yang... Read More

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Posted at

Membawa anak-anak untuk bercuti di tempat menarik di Bandung dengan percutian bajet? Indonesia menyebutnya Tempat Wisata! memang terbaik! Perjalanan dengan keluarga tidak bermakna anda... Read More


0 Shares