HOME
Home » Destination » Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Posted at | Categorised in Destination

Panduan membeli-belah di Pulau Pinang, simple je kan tajuk kali ini? Tapi inilah keseronokkan yang tak terhingga bila anda berada di Pulau Pinang.

Adakah duit anda berkepul-kepul dalam poket? Lunaskan keinginan anda dan biarkan kami membantu anda membelanjakannya dengan panduan pantas di mana dan apa yang hendak belanjakan, dari cenderahati yang menyejuk mata hingga kepada barangan seharian yang anda perlukan di rumah

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Kali ini kami ceritakan kepada anda panduan komprehensif anda untuk membeli-belah, gaya dan fesyen yang terbaik di Pulau Pinang.

Membeli-belah Di Mall

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Itulah Malaysia, anda tidak boleh lari dari pusat beli-belah besar yang menawarkan segala yang anda perlukan atau inginkan. Yang popular di Pulau Pinang adalah pusat karnival Sunway di Seberang Perai, Gurney Plaza di Gurney Drive, 1st Avenue Mall di sebelah KOMTAR di George Town dan Queensbay Mall yang menghadap ke air di Bayan Lepas.

Apa yang mereka hidangkan adalah rangkaian pakaian, makanan dan minuman yang berhampiran. Anda tidak perlu pergi jauh untuk mendapatkan segalanya. Ia menjadi satu-satunya tempat yang sesuai untuk setiap peringkat umur.

Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak pusat membeli-belah seperti pusat membeli-belah Straits Quay yang masih baru di Tanjung Tokong yang perlahan-lahan memenangi hati pelancong dengan kedai-kedai one-offnya seperti Sugar yang telah siap untuk membuat bahan-bahan yang diukur untuk kuih-kuih dan alat-alat penaik yang menarik dan Bran et Daguet menjual pakaian sehenti untuk wanita yang direka oleh Brandon Tan.

Juga, Desire Fresh yang unik yang mengukir sabun mandi ke dalam bentuk makanan yang sesuai seperti kek cawan dan pastri yang lazat. Sabun diukir ini dalam bentuk makanan adalah sangat nyata, jadi jangan lupa dapatkannya!

Petua berbelanja besar: Apa yang benar-benar manis di sini adalah kedai kecil di tingkat bawah yang dipanggil Sentuhan. Ia menjual sabun buatan tangan, gambar adegan di sekitar Pulau Pinang oleh Howard Tan, beg tenunan, coffee table books dan juga mangkuk kaca yang dihasilkan oleh Fuan Wong. Ia bernilai dan menarik untuk cenderamata berkualiti dan praktikal.

Pecah Tabung Ke Pasar

Tidak ada tabung kecil yang harus dipendamkan di rumah dan risiko kehilangan permata yang boleh ditemui di pasar Pulau Pinang seperti Chowrasta Bazaar di Jalan Penang yang merangkumi hasil segar serta pakaian murah, buku tangan kedua, makanan penjaja dari semua jenis dan baju- knacks.

Satu lagi yang menarik ialah Pasar Sehari setiap petang di hujung (atau permulaan) Jalan Armenia. Barang-barang lama seperti jam tangan dan seterika manual, jenis yang memerlukan arang panas, boleh didapati di sini.

Kemudian ada pasar malam mingguan yang berputar dari satu kejiranan ke tempat lain. Apa yang kebanyakannya dijual di pasaran malam ini adalah makanan tempatan dan menjadikan tempat-tempat ini tempat yang baik untuk mencicipi perisa tempatan dengan harga yang sangat murah.

Selain makanan, ia juga merupakan tempat yang baik untuk membeli hasil segar seperti buah-buahan tempatan dan apabila durian atau raja buah-buahan berada di musim, anda akan dapat mengenalinya dari jauh melalui menghidu aroma tajam, tajam yang tidak boleh diabaikan. Ini satu rasa yang hebat! Bukan setakat itu sahaja, terdapat juga kios yang menjual barangan keperluan rumah praktikal seperti baldi plastik, berus penyental, periuk dan kuali.

Sekarang, terdapat pasar malam yang dibuka setiap hari dan dikenali melalui panjang dan luas kawasan ini dan itulah pasar malam Batu Ferringhi di Jalan Batu Ferringhi yang bermula pada pukul 5 petang dan hanya menutup selepas tengah malam. Ini telah menjadi tempat belanja bagi pelancong untuk membeli pakaian, topi, cermin mata hitam, pakaian knickknacks dan barang-barang pantai seperti float, spades dan sebagainya.

Petua pembesar besar: Pala yang unik ke Pulau Pinang tetapi cukup menyeronokkan, ia tidak seperti mana yang diingini. Beruntungnya, pelbagai jeruk, yang lebih disukai, dijual di pasar Chowrasta di Jalan Penang dalam pek kedap udara yang mudah untuk perjalanan yang panjang.

No comment for Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Tempat Menarik Untuk Dikunjungi Di Shah Alam Selangor

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi

Posted at

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi Shah Alam adalah ibu negeri Selangor dan terletak 20 minit dari Kuala Lumpur. Dengan landskap hijau... Read More

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove –¬†There is no doubt that swimming pools are one of the main attractions for... Read More

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Posted at

Things to do in Malaysia interesting vacation places. These questions often arise each time we plan a vacation. This is because, besides being a... Read More

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Posted at

Tempat paling menarik di Cameron Highlands yang sangat popular – Cameron Highlands adalah dataran tanah tinggi yang indah di negeri Pahang dalam Malaysia yang... Read More

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Posted at

Membawa anak-anak untuk bercuti di tempat menarik di Bandung dengan percutian bajet? Indonesia menyebutnya Tempat Wisata! memang terbaik! Perjalanan dengan keluarga tidak bermakna anda... Read More


0 Shares