HOME
Home » Destination » Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Posted at | Categorised in Destination

Panduan membeli-belah di Pulau Pinang, simple je kan tajuk kali ini? Tapi inilah keseronokkan yang tak terhingga bila anda berada di Pulau Pinang.

Adakah duit anda berkepul-kepul dalam poket? Lunaskan keinginan anda dan biarkan kami membantu anda membelanjakannya dengan panduan pantas di mana dan apa yang hendak belanjakan, dari cenderahati yang menyejuk mata hingga kepada barangan seharian yang anda perlukan di rumah

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah!

Booking.com

Kali ini kami ceritakan kepada anda panduan komprehensif anda untuk membeli-belah, gaya dan fesyen yang terbaik di Pulau Pinang.

Membeli-belah Di Mall

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Itulah Malaysia, anda tidak boleh lari dari pusat beli-belah besar yang menawarkan segala yang anda perlukan atau inginkan. Yang popular di Pulau Pinang adalah pusat karnival Sunway di Seberang Perai, Gurney Plaza di Gurney Drive, 1st Avenue Mall di sebelah KOMTAR di George Town dan Queensbay Mall yang menghadap ke air di Bayan Lepas.

Apa yang mereka hidangkan adalah rangkaian pakaian, makanan dan minuman yang berhampiran. Anda tidak perlu pergi jauh untuk mendapatkan segalanya. Ia menjadi satu-satunya tempat yang sesuai untuk setiap peringkat umur.

Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak pusat membeli-belah seperti pusat membeli-belah Straits Quay yang masih baru di Tanjung Tokong yang perlahan-lahan memenangi hati pelancong dengan kedai-kedai one-offnya seperti Sugar yang telah siap untuk membuat bahan-bahan yang diukur untuk kuih-kuih dan alat-alat penaik yang menarik dan Bran et Daguet menjual pakaian sehenti untuk wanita yang direka oleh Brandon Tan.

Juga, Desire Fresh yang unik yang mengukir sabun mandi ke dalam bentuk makanan yang sesuai seperti kek cawan dan pastri yang lazat. Sabun diukir ini dalam bentuk makanan adalah sangat nyata, jadi jangan lupa dapatkannya!

Petua berbelanja besar: Apa yang benar-benar manis di sini adalah kedai kecil di tingkat bawah yang dipanggil Sentuhan. Ia menjual sabun buatan tangan, gambar adegan di sekitar Pulau Pinang oleh Howard Tan, beg tenunan, coffee table books dan juga mangkuk kaca yang dihasilkan oleh Fuan Wong. Ia bernilai dan menarik untuk cenderamata berkualiti dan praktikal.

Pecah Tabung Ke Pasar

Tidak ada tabung kecil yang harus dipendamkan di rumah dan risiko kehilangan permata yang boleh ditemui di pasar Pulau Pinang seperti Chowrasta Bazaar di Jalan Penang yang merangkumi hasil segar serta pakaian murah, buku tangan kedua, makanan penjaja dari semua jenis dan baju- knacks.

Satu lagi yang menarik ialah Pasar Sehari setiap petang di hujung (atau permulaan) Jalan Armenia. Barang-barang lama seperti jam tangan dan seterika manual, jenis yang memerlukan arang panas, boleh didapati di sini.

Kemudian ada pasar malam mingguan yang berputar dari satu kejiranan ke tempat lain. Apa yang kebanyakannya dijual di pasaran malam ini adalah makanan tempatan dan menjadikan tempat-tempat ini tempat yang baik untuk mencicipi perisa tempatan dengan harga yang sangat murah.

Selain makanan, ia juga merupakan tempat yang baik untuk membeli hasil segar seperti buah-buahan tempatan dan apabila durian atau raja buah-buahan berada di musim, anda akan dapat mengenalinya dari jauh melalui menghidu aroma tajam, tajam yang tidak boleh diabaikan. Ini satu rasa yang hebat! Bukan setakat itu sahaja, terdapat juga kios yang menjual barangan keperluan rumah praktikal seperti baldi plastik, berus penyental, periuk dan kuali.

Sekarang, terdapat pasar malam yang dibuka setiap hari dan dikenali melalui panjang dan luas kawasan ini dan itulah pasar malam Batu Ferringhi di Jalan Batu Ferringhi yang bermula pada pukul 5 petang dan hanya menutup selepas tengah malam. Ini telah menjadi tempat belanja bagi pelancong untuk membeli pakaian, topi, cermin mata hitam, pakaian knickknacks dan barang-barang pantai seperti float, spades dan sebagainya.

Petua pembesar besar: Pala yang unik ke Pulau Pinang tetapi cukup menyeronokkan, ia tidak seperti mana yang diingini. Beruntungnya, pelbagai jeruk, yang lebih disukai, dijual di pasar Chowrasta di Jalan Penang dalam pek kedap udara yang mudah untuk perjalanan yang panjang.

No comment for Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Tempat Menarik Di Semarang Yang Anda Belum Tahu

15 Tempat Menarik Di Semarang Yang Anda Belum Tahu!

Posted at

Tempat menarik di Semarang yang anda belum tahu! – Apabila saya memberitahu ibu saya bahawa saya menuju Semarang, Indonesia untuk percutian singkat, dia bertanya... Read More

Tempat Menarik Di Malaysia Yang Mesti Anda Lawati

26 Tempat Menarik Di Malaysia Yang Mesti Anda Lawati Musim Cuti Ini

Posted at

Tempat menarik di Malaysia yang mesti anda lawati – Berfikir tentang ke mana hendak pergi dalam Malaysia untuk musim cuti ini? Pilih dari senarai... Read More

Aktiviti Menarik Di Danau Toba Yang Seronok Anda Lakukan

12 Aktiviti Menarik Di Danau Toba Yang Seronok Anda Lakukan

Posted at

12 Aktiviti menarik di Danau Toba yang seronok anda lakukan – Pernah melawat gunung berapi bersaiz super besar? Semak aktiviti menarik di Danau Toba... Read More

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatra Nyaman Lagi Mempersona

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatera Nyaman Lagi Mempersona

Posted at

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatera – Bukittinggi adalah kota bukit kecil Sumatera dengan iklim sejuk yang sejuk. Sebagian besar hal yang dapat dilakukan di Bukittinggi... Read More

Tempat Menarik Bukit Tinggi, Paling Seronok Bila Di sini

Tempat Menarik Bukit Tinggi, Paling Seronok Bila Di sini

Posted at

Tempat menarik Bukit Tinggi – Mungkin anda pernah tertanya-tanya apa yang ingin anda lakukan pada hujung minggu? Bagi kebanyakan kita yang tinggal di bandar-bandar... Read More


0 Shares