HOME
Home » Attraction Places » Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung: 57 Perkara Menarik Untuk Dilakukan Untuk Percutian Luar Biasa

Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung: 57 Perkara Menarik Untuk Dilakukan Untuk Percutian Luar Biasa

Posted at | Categorised in Attraction Places

Panduan lengkap percutian ke Bandung: 57 Perkara menarik untuk dilakukan untuk percutian luar biasa!

Sama ada makanan, membeli-belah, atau pemandangan indah, pengunjung datang dari seluruh tempat untuk mengalami pelbagai perkara yang perlu dilakukan di suasana indah Bandung. Di Bandung, ibukota provinsi Jawa Barat, anda tidak pernah kekurangan perkara-perkara menarik yang harus dilakukan.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung

Terletak di antara tiga gunung, Bandung terkenal dengan cuaca menenangkan yang sejuk, mirip dengan tempat-tempat di ketinggian yang lebih tinggi. Itu juga mungkin sebab mengapa Bandung sering disebut sebagai ‘Paris van Java’ untuk warisan yang kaya dalam seni dan budaya.

Lawati Kota Mini Ala-ala Senibina Eropah

Panduan Lengkap Percutian Ke BandungPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – indonesia.tripcanvas.co

Mengimpikan seni bina Eropah kuno dan persekitaran yang indah untuk membawa anda kembali ke era yang penuh dengan budaya dan tradisi? Kini anda tidak perlu menanggung harga tiket penerbangan ke Eropah kerana Kota Mini telah berada di Bandung!

Terletak di kawasan Grand Hotel of Lembang, Kota Mini adalah tempat yang menyenangkan dan masa yang baik wujud sejak Jun tahun 2017. Sebagai lokasi ketiga dari keluarga “Lembang’s most Instagrammable”, bandar kecil ini berdiri dengan megahnya selepas saudara-saudaranya – Pasar Terapung dan Taman Pelangi.

Kecantikan terpapar di setiap sudut bandar kecil. Bangunan yang mengagumkan akan membawa anda terus ke tempat kejadian sebenar!

Ini adalah tempat yang sempurna untuk anak-anak anda bersedia untuk dunia dewasa juga! (Sekurang-kurangnya, bahagian-bahagian dewasa yang paling menyeronokkan.) Galakkan mereka untuk mengambil bahagian dalam profesion mereka dengan pegawai polis, tukang bomba, tukang masak kecil, penjagaan bayi dan banyak lagi!

Dapatkan pemotretan gambar keluarga dengan anak-anak kecil anda. Berpakaian di Belanda mengilhami pakaian dan berkeliaran di sekitar bandar. Berapa banyak lagi vintaj yang boleh diperolehi?

Kota Mini tempat berkhayal bagi kucing dan teddy bear lovers! Kami tidak akan mengatakan lebih banyak tetapi menjanjikan anda yang terbaik!

Terjamin, lapar dan dahaga juga dijaga. Pergi ke kafe kecil Kota dan nikmati keinginan anda!

Tamatkan hari anda dengan beberapa ketika dengan bermain di Taman Mini Hobbit Kota Mini bersama dengan lawatan kereta api yang tidak dapat dilupakan di seluruh bandar kecil, sebelum menuju ke restoran di luar bandar. Kami fikir ini adalah hari yang menyeronokkan untuk keluarga anda!

Alamat: Jl. Grand Hotel No.33, Lembang, Bandung, Jawa Barat 40222
Hubungi: +62 812 2000 8168
Waktu Pembukaan: Hari Sabtu 9 pagi – 6 petang, Hujung Minggu 8 pagi – 7 petang

Lawati rumah Hobbit di Bandung! – Farm House

B.e.e.lla, Jjeffadrian, Andriadesta

Farm House terletak tepat di Jalan Raya Lembang, dan mengambil masa kira-kira sejam dari pusat bandar untuk sampai ke sana. (Ia berada di pinggir jalan raya, jadi ia juga mudah untuk dijumpai!)

Baru dibuka kepada pelancong dan penduduk di Bandung, Farm House menggabungkan pertanian, filem, dan keserupaan semua di satu tempat.

Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung – tempatwisatadibandung.info

Dengan bangunan bergaya Eropah, dan rumah Hobbit mengingatkan Lord of the Rings – perjalanan di sini akan menjadi pendidikan dan menghiburkan pada masa yang sama.

Farm House adalah tempat yang sesuai untuk seluruh keluarga. Kanak-kanak dapat bersenang-senang menjalankan amok di kawasan taman besar, sementara ibu bapa menikmati udara gunung sejuk yang segar dan pemandangan indah semasa mengambil foto.
Ia benar-benar pantas dan akan membuat latar belakang yang sempurna untuk beberapa cuti percutian kegemaran anda!

Alamat: Jl. Raya Lembang No. 108 Lembang, Bandung
Hubungi: +62 22 8278 2400
Waktu buka: Isnin-Jumaat 8 pagi – 7 malam; Sat-Sun 8am – 8pm
Harga: Rp. 25,000 (Sekitar USD $ 1.72, boleh digunakan untuk menebus makanan dan minuman)

Grafika Wisata Cikole – Sesuai untuk berkemah yang tulen

Panduan Lengkap Percutian Ke BandungPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – wisatabdg.com

Terletak di kaki Gunung Lembang (kira-kira 1,400 meter di atas paras laut), anda akan menikmati syarikat savannah yang berbukit di antara hutan pain.

Kem-kem di sini betul-betul diamankan dengan simen dan dilengkapi dengan elektrik. Anda juga akan diberi beg tidur, kem api dan beberapa tusuk jagung untuk berkemah yang tulen.
Sempurna untuk remaja, kami akan mengatakan!

Kadar: Dari USD $ 34 (Sekitar Rp. 460,000) per malam
Alamat: Jl. Tangkuban Perahu KM.8, Cikole, Lembang, Kabupaten Bandung Barat, Jawa Barat 40391.
Telefon: +62 22 8278 2441

Alami glamping ke tahap super: The Lodge Maribaya

Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung

Satu kepakaran The Maribaya Lodge adalah perkhemahan, dengan pelbagai pilihan aktiviti luaran di persekitaran semula jadi.

Memanggil semua adrenalin-pecandu di luar sana! Pernah mempunyai impian liar untuk melakukan pengembaraan yang menggabungkan trekking, flying fox, platform pokok, basikal zip, dan buaian di angkasa?

Sangat mungkin sekarang di The Lodge Maribaya! Selain khemah berbentuk bawang bomba yang sedia ada, pondok itu juga menawarkan satu siri perjalanan dan aktiviti menarik.

Anda tidak akan mempunyai masa untuk bermain permainan biasa-biasa, jadi bersiaplah untuk pengembaraan yang penuh aksi seumur hidup! Sama ada anda mahu bermula dengan Sky Tree – platform yang tinggi di atas pokok, sangai mengasyikkan untuk pemandangan hutan yang hebat
atau anda lebih suka Zip Biking.

Bahkan Swinging Sky, berayun di taman permainan? Siapa yang berani dengan aksi ini?

Anda boleh memastikan sekurang-kurangnya tiga gambar hebat untuk suapan Instagram anda!
Apa yang anda tunggu? Berangkat ke The Lodge Maribaya dengan skuad anda, turun dan dapatkan pose untuk Insta anda!

Kadar: Dari USD $ 56 semalam (Sekitar Rp 750,000)
Alamat: Jalan Maribaya No.149 / 252 / RT 03 / RW 15 Kp Babakan Gentong – Cibodas Lembang
Hubungi: +62 22 2045 4830; +62 811 226 4808; +62 811 234 8522 (Office Hour)
E-mel: info@thelodgemaribaya.com
Bayaran Masuk: Rp. 20,000 (hari biasa) / Rp. 25,000 (hujung minggu) (Kira-kira USD $ 1.50 / 2.00)
Sky Tree: Rp. 15,000 (Kira-kira USD $ 1.15)
Zip Bike: Rp. 20,000 (Kira-kira USD $ 1.50)
Sky Swing: Rp. 20,000 (Kira-kira USD $ 1.50)
Waktu Pembukaan: Isnin-Ahad 9 pagi hingga 5 petang

Tebing Gunung Hawu

Panduan Lengkap Percutian Ke BandungPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – indonesia.tripcanvas.co

Terawang-awang di langit seperti Spiderman!

Menikmati hembusan angin nyaman tinggi di udara. Di sinilah impian superhero anda menjadi kenyataan, dan “melepak” mengambil menikmati makna keseronokkan yang sama sekali berbeza.

Untuk peminat matahari terbit, Tebing Gunung Hawu mempunyai pandangan yang hebat untuk menyaksikan matahari terbit untuk tugas pagi. Lebih menarik lagi, anda boleh menikmati sinaran matahari terbit dari hamparan anda di tempat tidur buaian, tergantung di antara dua tebing yang menjulang tinggi. Dapatkah anda bayangkan bagaimana adrenalin anda?

Hammocking dipopularkan oleh sekumpulan penduduk tempatan dalam usaha untuk meningkatkan aktiviti pelancongan di kawasan itu – dan dengan itu mencegah pelombong batu kapur dari terus memusnahkan persekitaran Gunung Hawu. Alam semulajadi bergembira gembira dengan anda.

Gunung ini juga terkenal dengan “lubang besar” yang dapat anda lihat di tengah-tengah gunung. Ini juga sebab mengapa gunung itu dibaptis “Hawu”, yang bermaksud “perapian” dalam bahasa Sunda.

Oleh kerana anda berada di sini, bagaimana anda boleh melepaskan peluang bergambar dengan pemandangan yang sangat unik ini? Sekiranya anda bernasib baik, anda mungkin dapat menangkap penapisan cahaya matahari melalui lubang, mewujudkan pemandangan yang sangat halus.

Harga: Tiada bayaran masuk. Rp. 150,000 (Kira-kira USD $ 10.33) untuk tempat tidur gantung dan Rp. 100,000 (Kira-kira USD $ 6.88) untuk memanjat batu
Di sana: Tebing Gunung Hawu terletak di belakang Tebing Citatah, gunung batu kapur Singgalang, dan memerlukan perjalanan sejauh 30 minit dari tempat itu. Ia juga boleh diakses melalui kenderaan beroda empat.

Kamojang Green Hotel & Resort – Terlibat Dalam Budaya Tempatan

Panduan Lengkap Percutian Ke BandungPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – booking.com

Syurga yang tersembunyi di Garut, Kamojang Green Hotel & Resort menawarkan anda satu pengalaman yang tiada bandingannya.

Terdapat sesuatu yang sangat tidak dapat dijelaskan mengenai tempat ini – mungkin ia adalah aura meremajakan atau bau udara segar yang sangat memikat.

Kakitangan di Kamojang Green Hotel & Resort bersemangat tentang apa yang mereka lakukan dan yakin dalam menyediakan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti.

Mesra dan penuh perhatian, mereka sentiasa bersedia untuk melakukan lebih banyak lagi untuk anda.

Di sini, anda boleh melibatkan diri dalam gaya tradisional kampung Sudanese, dengan pandangan pegunungan sebagai latar belakang yang sempurna anda. Terdapat juga pelbagai aktiviti rekreasi seperti memancing dan sukan air yang boleh anda nikmati.

(Dari USD $ 66, Terletak di Garut, 2 jam perjalanan dari Bandung)

Harga dari USD $ 41.15 (Sekitar Rp 590,000) untuk bilik studio
Lokasi: Jl. Raya Kamojang KM. 3, Samarang, Garut, Jawa Barat, Indonesia
Hubungi: +62 262 4892888 / +62 821 2323 2337 (Whatsapp)

GH Universal Hotel – Dibawa ke Renaissance Itali

Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung: 57 Perkara Menarik Untuk Dilakukan Untuk Percutian Luar BiasaPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – booking.com

Terletak di tengah-tengah Bandung, hotel klasik gaya Eropah ini akan membuatkan anda merasa seperti di Eropah sendiri! Dengan lantai berjubin marmar dan kafe di aras bumbung bernama Belle Vue, perjalanan anda ke Bandung menjadi lebih menarik.

Sekarang inilah cadangan terbaik kami – kenapa anda tidak menjimatkan tiket pesawat ke Eropah, dan pergi ke Bandung?

Anda boleh tenggelam dalam suasana yang sama di GH Universal Hotel Bandung.

Terdapat juga penginapan haiwan kesayangan, di mana anda boleh bermain dengan 60 anjing di kawasan itu. Tebak apa, anjing juga mendapat kolam khas mereka sendiri untuk berenang!

Tidur dikelilingi pokok dan tasik – Sapulidi Sawah Cafe, Resort & Gallery

Panduan Lengkap Percutian Ke BandungPanduan Lengkap Percutian Ke Bandung – booking.com

Dikelilingi oleh lereng-lereng hijau dan tasik yang cantik, Sapulidi adalah tempat terapeutik terbaik untuk anda mengisi semula dan mendapatkan kedamaian dan tenang dari bandar.

Di mana lagi boleh menjadi lebih sempurna untuk yang berminat untuk percutian dengan orang yang anda sayangi?

Bilik-bilik kebanyakannya diperbuat daripada kayu, dan setiap bilik mempunyai nama yang unik – Putri No’ong, Kembang Desa, Congklak, dan banyak lagi – semuanya berasal dari budaya Sunda dan cerita rakyat.

Harga dari USD $ 36.26 (Sekitar Rp.520,000) untuk bilik suite
Alamat: Jl. Sersan Bajuri, Kompleks Graha Puspa, Lembang, Bandung, Indonesia
Hubungi: +62 222 786915

Sapulidi Sawah Cafe, Resort & Gallery

13 Penginapan Unik Di Bandung Yang Murah Untuk Percutian Dengan Rakan-rakan
79 Tempat Menarik Di Lombok Anda Boleh Lawati Tahun Ini
Homestay Terbaik Di Seremban Untuk Percutian Anda Bersama Keluarga Atau Berbulan Madu
101 Tempat menarik di Malaysia
37 Hotel murah di Cameron Highlands
Tempat menarik di Sabah
Homestay murah Langkawi
Pantai Remis tempat perkelahan menarik di Selangor

Sumber: indonesia.tripcanvas.co

No comment for Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung: 57 Perkara Menarik Untuk Dilakukan Untuk Percutian Luar Biasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Panduan Lengkap Percutian Ke Bandung: 57 Perkara Menarik Untuk Dilakukan Untuk Percutian Luar Biasa

Pantai Terbaik Di Malaysia Pulau Epik Dan Resort Pantai

20 Pantai Terbaik Di Malaysia Pulau Menarik Dan Resort Pantai

Posted at

Mencari pantai terbaik di Malaysia? Malaysia mempunyai banyak pulau dan resort menarik sebagai destinasi percutian pantai bertaraf dunia dan serba sedikit pasti ada kekurangan... Read More

Tempat Wisata Menarik Di Malang Yang Terbaik

Tempat Wisata Menarik Di Malang Yang Terbaik Untuk Anda

Posted at

Tempat wisata menarik di Malang – Apa yang anda cari pada liburan anda berikutnya? Alam murni untuk petualangan memompa adrenalin? Taman hiburan yang menarik... Read More

Dangau Indah Chalet Ipoh Dengan Kolam

Dangau Indah Chalet Ipoh Dengan Kolam Renang Terbuka

Posted at

Dangau Indah Chalet Ipoh dengan kolam renang dilengkapi dengan rumah kayu dengan reka bentuk rumah Melayu tradisional, sesuai untuk keluarga yang ingin bercuti, menghadiri... Read More

Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Posted at

Chalet terapung di Kukup paling terkenal kerana paya bakaunya – Selain dari Chalet Terapung Segantang Garam Merbok dan Chalet Terapung Seri Idaman Memancing Dari Pintu Bilik,... Read More

Taman Kupu-Kupu di Curug Cilember

Air Terjun Menarik Curug Cilember Di Puncak Adalah Air Terjun Tujuh Tingkat

Posted at

Air terjun menarik Curug Cilember adalah air terjun tujuh tingkat yang terletak di Kabupaten Bogor. Meskipun kedekatannya dengan Puncak, yang merupakan tujuan liburan keluarga... Read More


0 Shares