HOME
Home » Destination » 6 Homestay & Vila Yang Terbaik Di Malaysia Untuk Percutian Yang Selesa

6 Homestay & Vila Yang Terbaik Di Malaysia Untuk Percutian Yang Selesa

Posted at | Categorised in Destination

Homestay dan vila yang terbaik di Malaysia – Industri pelancongan sudah pasti merupakan salah satu industri terbesar di dunia. Ini mewujudkan pekerjaan, mendorong eksport, dan menghasilkan kesejahteraan di seluruh dunia.

Menurut statistik dari Majlis Pelancongan & Pelancongan Dunia (WTTC), industri ini menyumbang 10.4% daripada KDNK global dan 313 juta pekerjaan, atau 9.9% daripada jumlah pekerjaan, pada tahun 2017.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Salah satu kenaikan populariti terbesar, dari segi perjalanan, adalah kemunculan inap desa dan homestay.

Ini telah menjadi alternatif yang tepat untuk hotel, terutama bagi mereka yang inginkan keselesaan semasa bercuti.

Sebenarnya, kebanyakan homestay pada masa ini memberikan keselesaan yang sama kepada para tetamu mereka seperti hotel yang terkenal.

Lebih-lebih lagi, perkhidmatan seperti Airbnb dan Homestay.com memudahkan penduduk tempatan mengubah kediaman mereka menjadi homestay. Sekiranya anda belum pernah tinggal sebelumnya, mungkin sudah tiba masanya untuk mempertimbangkan pilihan ini untuk percutian anda yang seterusnya.

1. The Panoramic Seaview Cottage Georgetown, Penang

Homestay & Vila Yang terbaik Di Malaysia

Sekiranya anda mahukan percutian yang hebat, maka Panoramic Seaview Cottage di Georgetown, Penang adalah tempat yang sesuai.

Ruang tamu dikelilingi oleh tingkap kaca setinggi 180 ° yang menghadap ke laut biru kristal. Reka bentuk dalaman premis ini juga cantik dengan siling yang sangat tinggi, dan dapur yang berfungsi sepenuhnya.

Pangsapuri dupleks mewah ini boleh memuatkan sekitar tujuh orang tetamu, dengan kos setiap malam antara RM260 hingga RM330.

Tempahan

Tempat menraik di New Zealand
Tempat menarik di Malaysia
Tempat menarik Cameron Highlands

2. Langkawi Chenang Private Residence (Langkawi)

Langkawi Chenang Private Residence

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, salah satu kelebihan homestay berbanding hotel adalah mereka menawarkan lebih banyak persahabatan ketika anda menginap dalam kumpulan besar.

Kediaman Persendirian Langkawi Chenang dapat memuatkan hingga 16 orang dan bahkan menawarkan akses ke kolam renang seluas 30 kaki dan kolam anak kecil setinggi enam kaki – cara terbaik untuk menghabiskan masa bersama keluarga.

Untuk 16 orang, membayar dalam lingkungan RM1,500 semalam sangat berbaloi.

Homestay bajet Kota Bharu
Hotel terbaik Pulau Pinang
Chalet homestay Bagan Datuk

3. Rumah Persinggahan Ala Jawa Di Sawah Padi Sungai Besar, Selangor

Rumah Persinggahan Ala Jawa Di Sawah Padi Sungai Besar, Selangor

Bagi mereka yang mempunyai anggaran dan ingin tinggal di perkampungan (kampung) yang dikelilingi oleh sawah, ini adalah pilihan yang baik untuk anda.

Sungai Haji Dorani di Sungai Besar berjarak dua jam perjalanan dari Kuala Lumpur dengan penduduk yang kebanyakannya berbangsa Jawa.

Berharap untuk melihat persembahan budaya yang unik di kawasan ini seperti Kuda Kepang, Barongan, Gamelan, dan Wau tradisional. Makanan juga mencerminkan adat dan tradisi orang Jawa.

Harga sekitar RM150 semalam.

Homestay Sungai Besar
Hotel murah Port Dickson
Homestay terbaik Penang
Homestay dengan kolam renang Melaka

4. Agrofarmstay Skill-Tech Durian Tunggal, Melaka

Agrofarmstay Skill-Tech Durian Tunggal

Ini adalah tempat percutian bagi pencinta alam. Ia terletak di sebuah ladang yang dikelilingi oleh kebun getah dan kelapa sawit, teratai berwarna-warni di kolam yang tenang dan kebun dari pelbagai pohon buah-buahan.

Terdapat banyak aktiviti yang boleh anda pilih di sini seperti berenang, berjoging, berkayak, barbeku, berkaraoke, memancing, membelai haiwan dan banyak lagi.

Harga bermula dari RM88 semalam (bilik tidur berkembar) hingga RM1,090 semalam (vila sembilan bilik).

Tempahan

5. Masbro Village Boutique Homestay Malaka

Masbro Village Boutique Homestay Malaka

Masbro Village Boutique Homestay terletak sekitar tujuh kilometer dari Air Keroh, Melaka, menawarkan tempat tinggal dengan seni bina yang unik.

Setiap rumah segi tiga di sini dilengkapi dengan dapur berfungsi sepenuhnya dan kolam renang luaran untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Homestay ini mampu memuatkan sehingga enam orang tetamu setiap rumah, dengan harga bermula dari RM280 semalam.

Terletak di pinggir bandar Melaka, rumah tumpangan yang diilhamkan oleh Inggeris ini adalah yang pertama di Malaysia.

Rumah segi tiga yang unik, dipenuhi dengan luaran berwarna-warni dan kolam renang luaran untuk orang dewasa dan kanak-kanak, sesuai untuk percutian keluarga.

Dari tempat tidur yang selesa yang dapat memuatkan 6 orang tetamu ke dapur yang dilengkapi dengan peralatan memasak, keselesaan terletak di setiap sudut.

Walaupun penginapan singkat di rumah segitiga MasBro Village dapat mengubah perspektif anda setelah anda berendam di kolam renang kami dan menikmati kawasan taman yang indah, anda pasti akan meninggalkan tempat ini.

Pengalaman homestay Unik Masbro Village Boutique Homestay akan meninggalkan kesan kekal pada anda, dengan kemudahan segitiga kami, kolam renang luaran dan lokasi yang damai, hati anda akan merindui pengalaman itu untuk masa yang akan datang.

Tempahan

Hotel Cameron Highlands
Homestay Kuala Lumpur
Tempat menarik Selangor

6. Rumah Kebun Hulu Langat Selangor

Terletak dekat Sungai Semungkis hanya beberapa kilometer dari Kuala Lumpur, RumaKebun adalah tempat percutian yang ideal untuk keluarga dan rakan-rakan terdekat.

Dengan empat bilik tidur dan 11 tempat tidur, ia boleh memuatkan sehingga 16 orang. Terdapat juga kolam terjun yang diberi makan oleh mata air semula jadi.

Harga bermula dari RM1,500 semalam.

No comment for 6 Homestay & Vila Yang Terbaik Di Malaysia Untuk Percutian Yang Selesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 6 Homestay & Vila Yang Terbaik Di Malaysia Untuk Percutian Yang Selesa

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu Perkara Terbaik Yang Boleh Anda Lakukan

Posted at

25 Tempat Menarik Di Kuala Terengganu dan perkara terbaik yang boleh anda lakukan apabila berada di Terengganu. Kuala Terengganu adalah ibu negeri negeri Terengganu... Read More

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Tempat Menarik Terbaik Di Malaysia Yang Tidak Boleh Diabaikan

Posted at

Tempat menarik terbaik di Malaysia yang tidak boleh diabaikan… Ke mana mesti pergi di Malaysia – 30 tempat menarik terbaik untuk dikunjungi di Malaysia,... Read More

Ciputra World Hotel Surabaya, Jawa Timur

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia

Posted at

Hotel Terbaik Dengan Kolam Renang Surabaya Indonesia – Rekomendasi 8 hotel Bintang 5 di Surabaya yang mewah dengan fasilitas kolam renang dan pelayanan terbaik, jika anda... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Tok Bali Kelantan – Tok Aman Bali Beach Resort terletak di Pantai Bisikan Bayu di daerah Pasir Puteh kira-kira 50... Read More

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan

Posted at

Resort Dengan Kolam Renang Bachok Kelantan – Apabila anda merasa sudah waktunya untuk melarikan diri, berehat dan berhubung dengan alam semula jadi, pilihlah resort... Read More


0 Shares