HOME
Home » Tempat Menarik » Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Salam sejahtera, anda sedang cari homestay di Sungai Petani?   Teja Homestay menawarkan rumah penginapan yang sangat murah kepada anda. Tapi sebelum itu…

Kami ingin memberi anda sedikit maklumat tentang bandar Sungai Petani. Tahukah anda Sungai Petani adalah bandar terbesar di Negeri Kedah? Mengikut wiki:

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Sungai Petani is a town in the state of Kedah, in the northern part of Peninsular Malaysia. Sungai Petani is the largest town in Kedah followed by the state capital Alor Setar. It was founded in 1915 by Sir George Maxwell, the first British Adviser to Kedah.

Hebatkan bandar Sungai Petani, saya rasa ramai yang tak tahu fakta ini.  Saya tidak ingin menceritakan tempat-tempat menarik di Sungai Petani tetapi saya cuba berikan anda malkumat tentang homestay dan hotel yang terdapat di sini.

Antaranya ialah Swiss-Inn Sungai Petani, sebuah hotel 3 bintang, mempunyai 101 buah bilik yang didekorasi dengn mewahnya. Anda akan disambut dengan ramah oleh penyambut tetamu hotel Swiss-Inn Sungai Petani ini.

Park Avenue Hotel Sungai Petani – Hak milik penuh UG Hotel Property Sdn Bhd yang terletak di  Taman Sejati Indah, Kedah

Hotel Seri Malaysia Sungai Petani – Terletak 45 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Abdul Hamid

Homestay Teja Sungai Petani - Cari Homestay

Homestay Teja Sungai Petani - Cari Homestay

Homestay Teja Sungai Petani - Cari Homestay

Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Tetapi jika anda inginkan kelainan semasa menginap di sini, anda boleh memilih menginap di homestay Teja Sungai Petani yang terletak di No 1072 Lorong Teja 22, Taman Keladi, 08000 Sungai Petani, Kedah milik En. Faizal.

Menawarkan homestay, rumah dua bilik yang salah sebuahnya dilengkapi dengan alat penghawa dingin.  Mempunyai sebuah ruang solat, dilengkapkan dengan Set TV, kemudahan dapur seperti cerek elektrik dan seumpamanya, menyediakan sterika pengosok pakaian, dan sesuatu yang tidak ada ditawarkan oleh mana-mana hotel ialah sebuah mesen basuh untuk anda mencuci pakaian dengan PERCUMA!

Homestay Teja Sungai Petani terletak di hadapan sebuah padang permainan dan berhampiran dengan Gerai Makanan dan Pasar Malam yang jaraknya lebih kurang 800 meter sahaja.

Kemudahan lain yang berhampiran dengan Homestay Teja Sungai Petani ialah Stesen Petronas, Kedai Mesra dan berhampiran dengan Plaza Tol Sungai Petani Selatan lebih kuang 4 kilometer yang memudahkan anda sampai ke homestay Teja Sungai Petani ini.

Ops… hampir saya terlupa Homestay Teja Sungai Petani juga terletak tidak begitu jauh dari hypermarket Tesco dan Parkson.

Untuk kemudahan anda koordinat Homestay Teja Sungai Petani ialah LAT : 5.6134227, LONG: 100.5085737

Kadar sewaan hanya RM120 satu malam.  Jika berminat sila telefon, SMS atau WhatsApp ke 012-4755407

Tidak tahu apa nak bawak semasa bercuti?? klik!  Jangan lupa datang lagi ke Cari-Homestay.com Laman carian Homestay Anda.

No comment for Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Homestay Teja Sungai Petani – Cari Homestay

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


0 Shares