HOME
Home » Cameron Highlands » Homestay Cameron Highland | Lily Homestay Tanah Rata

Homestay Cameron Highland | Lily Homestay Tanah Rata

Posted at | Categorised in Cameron Highlands

Homestay Cameron Highland | Lily Homestay Tanah Rata

Pengalaman berada di Cameron Highlands dan menginap di homestay di sana memang menyeronokkan kerana suasana yang ternyata berbeza.  Berada di kawasan pergunungan yang dingin tak perlukan kemudahan air cond.

Lily homestay terletak di Tanah Rata merupakan suatu tempat penginapan yang sederhana tetapi menarik. Kami tidak pasti samada telah membuat review tentang homestay Cameron highlands yang terletak di Tanah Rata ini.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

homestay murah di cameron highland

Pokok-pokok strawberry yang ditanam di sekeliling tempat penginapan ini menjadi tumpuan terutama ketika musim buah yang masak ranum dengan warna merah ketika masak ranum.  Tidak terdapat pengalaman ini di tempat percutian lain di Malaysia.

Kemudahan Homestay Cameron Highlands cukup lengkap dengan dua buah rumah dan setiap rumah mempunyai dua bilik. Tidak perlu berkongsi bilik air kerana setiap satu disediakan selengkapnya.

Keperluan lain di homestay cameron highland ini ialah menyediakan ruang tamu yang yang lengkap dengan set TV beserta Astro serta  Wifi7 percuma.

Bilik pula terdapat katil bersaiz kelamin dan untuk kumpulan yang agak ramai bolehlah menggunakan tilam tambahan.

Suatu keperluan yang mesti ada di setiap homestay cameron highlands ialah alat pemanas air atau water heater shower.  Kita tidak akan mampu mandi pagi jika tidak ada alat ini.

homestay murah di cameron highlands

Price : 

1. RM200 per house a night (normal rate)
2. Harga Istimewa Untuk Penginapan Melebihi Dua Hari.

stra

Cantik sekali gambar buah strawberry di atas warna merah berkilat menandakan strawberry telah cukup masak untuk dipetik. Ramai yang tidak melepaskan pengalaman ini walaupun terpaksa membayar jauh lebih mahal berbanding jika kita membelinya saja di pasar malam di sana.

Hubungi : Nur Aisyahtul El-Zahrah Bt. Ashrul El-Fendy 012-555 2822 

ladang tea boh cameron highlandTempat yang tidak harus di lepaskan dari berada di sana ialah Ladang Tea Boh Sungai Palas.  Jika anda yang suka mengambil gambar pemandangan, di sinilah tempatnya mendapatkan gambar matahari terbit di waktu selepas subuh. Cabarannya ialah anda perlu berada di sini diawal pagi yang dingin….

No comment for Homestay Cameron Highland | Lily Homestay Tanah Rata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Homestay Cameron Highland | Lily Homestay Tanah Rata

Homestay Terbaik Cameron Highlands

10 Homestay Cameron Highlands Yang Terbaik Untuk Percutian Keluarga

Posted at

Cari penginapan di Cameron Highlands? Inilah 10 homestay Cameron Highlands yang terbaik yang anda harus teliti sebelum memulakan perjalanan.   DreamScape Apartment Homestay Terbaik Cameron... Read More

Hotel Murah Di Cameron Highlands

55 Hotel Murah Di Cameron Highlands Pilihan Terbaik

Posted at

Hotel Murah Di Cameron Highlands pilihan terbaik untuk anda. Sebelum memulakan perjalanan, baca dulu senarai hotel murah danselesa di Cameron highlands ini untuk mengelakkan... Read More

Homestay Brinchang Cameron Highlands

Homestay Brinchang Cameron Highlands Terbaik Untuk Percutian Anda

Posted at

Homestay Brinchang Cameron Highlands yang terbaik untuk percutian anda. Ramai yang tersalah pilih homestay di Cameron Highlands di saat akhir. Jalan terbaik ialah hubungi dahulu pemilik homestay sebelum... Read More

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Posted at

Senarai homestay terbaik Cameron Highlands untuk memudahkan percutian anda, tidak risau tidak dapat tempat penginapan kerana kehabisan ditempah terutama di musim cuti sekolah. Jom... Read More

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Posted at

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands paling polular disenaraikan untuk pilihan anda dengan segala kelengkapan yang memudahkan anda sepanjang berada di Cameron Highlands. Vacation... Read More


1 Shares