HOME
Home » Bagan Datuk » Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Posted at | Categorised in Bagan Datuk

Homestay Bagan Datoh Hilir Perak adalah satu bentuk kemudahan tempat tinggal di mana pelancong akan dapat tinggal bersama keluarga tuan rumah yang dipilih dan berpeluang untuk berinteraksi serta mengalami cara hidup seharian keluarga dan kebudayaan secara langsung.

Bagan Datoh mula diterokai di sekitar tahun 1900. Dikenali sebagai ‘Coconut Paradise’, Bagan Datoh dikenali sebagai pembekal produk-produk minyak kelapa dan yang berasaskan minyak kelapa yang berkualiti tinggi dan tebesar di Malaysia.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Terletak di muara Sungai Perak ke laut menghala Selat Melaka di barat negeri Perak Semenanjung Malaysia.

Untuk menginap di Homestay Bagan Datoh Hilir Perak, hidup bersama-sama dengan penduduk tempatan untuk merasa dan mengalami gaya hidup dan aktiviti-aktiviti pertanian dan perikanan masyarakat di kampung tradisional yang unik.

Terdiri daripada tiga kaum Melayu, Cina dan India. Mereka hidup dalam kumpulan aman walaupun mempunyai budaya yang berbeza.

Penduduk di sini masih mengekalkan budaya tradisional dan ini membuat Bagan Datoh sangat terkenal. Rasai keseronokan dan alami pemandangan yang indah. Sebagai cenderahati anda di Bagan Datoh, anda berpeluang melihat sendiri pelbagai tanaman, di mana anda boleh mengalami apabila mereka melawat dan memetik buah-buahan di sini.

Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Anda tidak akan lupa pengalaman semasa tinggal bersama keluarga angkat dengan hospitaliti, melihat dan melakukan pelbagai aktiviti harian penduduk kampung.

Homestay Bagan Datoh Perak ditubuhkan oleh Datuk Seri Dr. Hj. Ahmad Zahid Hamidi – Ahli Parlimen Bagan Datoh dan dirasmikan oleh YB. Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak – Timbalan Perdana Menteri pada 26 Januari, 2006.

Terdiri daripada 13 buah kampung yang mengambil bahagian yang terletak di Daerah Hilir Perak, Homestay Bagan Datoh Perak adalah yang terbesar di Malaysia. Terdapat 100 rumah dan keluarga yang mengambil bahagian menyediakan pelbagai kemudahan seperti penginapan, makanan, aktiviti dan lawatan kampung.

Info Homestay Bagan Datoh Hilir Perak : 0195499777

Comment Closed: Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Homestay Bagan Datoh Hilir Perak

Homestay D'Damai Sore Bagan Datuk Perak

Homestay D’Damai Sore Bagan Datuk Perak

Posted at

Lokasi Homestay D’Damai Sore terletak lebih kurang 15 Kilometer dari Pelabuhan Feri Antarabangsa Hutan Melintang, Perak.   Kemudahan di Homestay D’Damai Sore – 3 bilik tidur –... Read More

Tempat Menarik Dan Makan-makan Bagan Datuk

Tempat Menarik Dan Makan-makan Bagan Datuk

Posted at

Tempat Menarik Dan Makan-makan Bagan Datuk – Bagan Datuk telah dinaik taraf menjadi satu daerah yang tersendiri. Banyak Tempat menarik dan makan-makan Bagan Datuk... Read More

Chalet Villa Desa Muara Bagan Datuk

Chalet Villa Desa Muara Bagan Datuk Yang Murah Dan Selesa

Posted at

Chalet Villa Desa Muara Bagan Datuk –  Bagan Datuk telah diistiharkan sebagai sebuah daerah yang baru di negeri Perak. Bagan Datuk tidak lagi terletak... Read More

homestay selekoh

Homestay Selekoh Titian Damai Perak

Posted at

Homestay Selekoh Titian Damai Perak untuk Disewa. Homestay Selekoh Titian Damai Perak – 3 Bilik Tidur BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE? Isi... Read More

Damai Impian Homestay Bagan Datoh Perak

Posted at

Damai Impian Homestay Bagan Datoh Perak untuk disewa.  Sebelum itu, Bagan Datoh merupakan daerah yang terletak di kuala Sungai Perak yang sangat luas. Terdapat sebuah... Read More


0 Shares