HOME
Home » Changlun » Homest Ayah Changlun UUM

Homest Ayah Changlun UUM

Posted at | Categorised in Changlun

Homest Ayah Changlun UUM

Memperkenalkan HomestAyah @ changlun uum untuk muslim

Menjadi pilihan strategik untuk didiami individu, keluarga atau berkumpulan untuk urusan pendaftaran pelajar di kolej dan  universiti(uum,unimap,kolej matrikulasi kedah, konvokesyen, kenduri-kendara), mesyuarat, seminar atau tujuan melancong di sekitar Kedah, Perlis dan selatan Thai.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Homest Ayah Changlun Foto

Homest Ayah Changlun UUM

Semak photo album kami untuk pilihan bilik yang bersesuaian dengan kehendak anda.

Hubungi kami untuk tempahan.

 

Haji Yusof Ibrahim / Pak Njang (013-4383902)

Hjh Azizah Matt / Mak Njang (016-4492181)

 

Untuk makluman, daftar masuk/keluar:

Masuk: 2.00 petang

Keluar: 12.00 tengahari

Tempat Menarik Negeri Kedah

Mezium Padi KedahTempat yang menarik dan unik di negeri Kedah, baru sahaja dibina pada tahun 2014.  Muzium terletak lebih kurang 10 kilometer dari bandar Alor Star, mengumpulkan segala bahan, alat serta informasi tentang industri penanaman padi dari zaman dahulu hingga yang terkini.

Yang menariknya di atas kompleks ini terletak sebuah deck yang berputar 360 darjah yang menjadikan mural di dinding seolah-olah hidup.

Muzium Negeri Kedah adalah sebuah istana lama yang dibina pada tahun 1735 yang menjadi kediaman beberapa orang sukltan negeri Kedah.  Muzium Negeri Kedah juga di kenali sebagai Istana Kota Star, Istana Mak Wan Besar, Istana Pelamin dan Rumah Pelamin.

Memorial Tuanku Abdul Rahman – Juga merupakan tempat menarik yang harus dilawati apabila berkunjung ke negeri Kedah.  Merupakan sebuah rumah seorang pengurus Standard Chartered Bank yang diubah suai dijadikan memorial untuk memperingati dan menjadi bahan sejarah ketokohan Tuanku Abdul Rahman, Perdana Menteri pertama Malaysia.

Rumah Kelahiran Tun Dr Mahathir Mohamad – Merupakan tempat kelahiran bekas Perdana Menteri Malaysia ke empat, Tun Dr Mahathir Mohamad yang mentadbir negara Malaysia selama 22 tahun.

Di sini pengunjung dapat mengetahui sejarah perjuangan Tun Dr Mahathir yang sangat menarik.

Balai Seni Negeri – merupakan sebuah bangunan Mahkamah Besar yang dibina pada tahun 1912 kini dijadikan Balai Seni yang mengumpulkan hasil kreatif anak-anak Kedah yang tersohor. Antara hasil seni yang menarik yang dikumpulkan di sini antaranya seni lukis, seni ukiran kayu dan seni khat.

Makam Mahsuri – Wanita lagenda Pulau Langkawi mempunyai sejarah yang menarik, diinaya dan sumpahannya membuatkan Langkawi tidak membangun selama 7 keturunan.

Comment Closed: Homest Ayah Changlun UUM

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Homest Ayah Changlun UUM

Senarai Homestay Changlun Yang Terbaik Murah Dan Selesa

Homestay Changlun Yang Terbaik Murah Dan Selesa

Posted at

Homestay Changlun Yang Terbaik Murah Dan Selesa Changlun homestays. Great accessibility and awesome rates for homestays in Changlun Kedah. Read surveys and pick the... Read More

Changlun Zaida Homestay Penginapan Terbaik Di Bandar Changlun

Posted at

Changlun Zaida Homestay,  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua…. Ingin mencari penginapan murah di tengah-tengah Pekan Changlun Kedah…!!! Homestay Bajet Premium dengan Pakej sarapan ringkas dengan... Read More

Zaida Homestay Changlun Sediakan Pakej Sarapan Ringkas

Posted at

Bismillahirrahmanirrahim, Assalammualaikum dan Salam Sejahtera semua. Zaida Homestay Changlun Sediakan Pakej Sarapan. Anda ingin mencari penginapan murah di tengah-tengah Pekan Changlun Kedah…? Homestay Bajet Premium... Read More

Homestay Changlun Ismafizam

Posted at

Homestay Changlun Ismafizam Homestay kami terletak di Changlun,Kedah Darul Aman.. Lokasi Taman Seri Meranti. NO 119, JALAN SRI MERANTI 4 LORONG 5 TAMAN SERI... Read More

Kadeena Homestay Changlun

Posted at

Kadeena Homestay Changlun merupakan penginapan sekeluarga di rumah bersaiz Semi-D berhampiran dengan Pekan Changlun, Kedah. Kadeena Homestay juga berdekatan dengan pusat-pusat pengajian tinggi seperti Universiti... Read More


0 Shares