HOME
Home » Kuala Kangsar » Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Posted at | Categorised in Kuala Kangsar

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Harisya Homestay Kuala Kangsar terletak di No 1768 Persiaran Puteri 3/27, Taman Chandan Puteri 3, 33000 Kuala Kangsar, Perak dan bokeh di hubungi melalui nombor  016-560 3774.

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Harisya Homestay Kuala Kangsar menyediakan kemudahan penginapan sebuah rumah teres tiga bilik. Bilik tidur utama yang luas menempatkan sebuah katil queen siza. Sangat selesa untuk dua orang.

Di bilik ini disediakan juga sebuah almari pakaian untuk kemudahan menyimpan pakaian dan barang-barang peribadi yang berharga.

sebuah akmari solek juga disediakan, lengkap seperti bilik di rumah kita sendiri.

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Manakala bilik tidur kedua pula disediakan dengan dua buah katil bujang. Dihias dengan kain cadar yang cantik. Tentu saja anda selesa bila tidur di bilik ini.

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Bilik tidur ketiga juga dilengkapi dengan dua buah katil bujang. Katil-katil ini dihias dengan kain cadar berwarna lembut yang menambahkan lagi keselesaan semasa berada di bilik ini.

Sebuah almari pakaian bersaiz sederhana terletak di antara dua katil.

Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Ruangan dapur dan ruang makan yang berasingan cukup luas. Sebuah peti sejuk bersaiz sederhana sedia untuk digunakan. Peralatan memasak yang sederhana disediakan untuk anda memasak jika mahu.

Meja makan bulat beserta empat buah kerusi plastik, nampak unik.

harisya homestay kuala kangsar

Ini pula pandangan dari luar Harisya Homestay Kuala Kangsar. Sebuah rumah teres yang baru siap mempunyai laman yang kemas. Boleh saja meletakkan kereta di ruang posh yng berbumbung ini.

Bilik utama Harisya Homestay Kuala Kangsar dilengkapi dengan sebuah alat penyaman udara, jadi anda tidak perlu bimbang kepanasan ketika tidur.

Melawat Tempat Menarik Di Kuala Kangsar

Terdapat banyak tempat menarik di Kuala Kangsar. Daya terikan utama di sini ialah Masjid Ubuduah yang sangat cantik seni binanya. Dibina oleh Sultan Perak yang ke 28, Sultan Idris merupakan lambang kegemilangan Islam di negeri Perak.

Berhampiran dengan Masjis Ubudiah terletak istana lama, Istana Kuning atau Istana Kenangan yang diperbuat dari kayu tanpa menggunakan sebarang paku besi. Berada dalam istana ini boleh merasai suasana sebenar berada dalam istana raja zaman dulu-dulu, best sangat-sangat.

Bandar yang hampirdengan Kuala Kangsar yang boleh anda lawati ialah Taiping, cari homestay Taiping di sini.

 

Comment Closed: Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Harisya Homestay Kuala Kangsar Sangat Menarik

Senarai Homestay Menarik Kuala Kangsar

Senarai Homestay Menarik Kuala Kangsar

Posted at

Senarai Homestay Menarik Kuala Kangsar memudahkan anda untuk memilih homestay yang terbaik semasa percutian anda di Kuala Kangsar. Senarai Homestay Menarik Kuala Kangsar Homestay... Read More

Ezi Homestay Kuala Kangsar

Posted at

Selamat datang ke Ezi Homestay Kuala Kangsar. Penginapan yang selesa dan antara yang termurah di Kuala Kangsar untuk keluarga besar anda. Untuk Tempahan Hubungi: Samsul 012... Read More

Kampung Homestay Al-Ghazali Kuala Kangsar

Kampung Homestay Al-Ghazali Kuala Kangsar

Posted at

Kampung Homestay Al-Ghazali Kuala Kangsar Assalamualaikum & Salam Sejahtera BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE? Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!! Booking.com... Read More

AL RAUDHAH HOMESTAY KUALA KANGSAR

Posted at

AL RAUDHAH HOMESTAY KUALA KANGSAR menyediakan kemudahan penginapan untuk percutian keluarga, seminar, kursus, kerja luar, rombongan perkahwinan. **FOR MUSLIM ONLY** AL RAUDHAH HOMESTAY KUALA... Read More

AUSILA HOMESTAY KUALA KANGSAR PERAK

Posted at

AUSILA HOMESTAY KUALA KANGSAR PERAK     Sekiranya anda berkunjung ke Kuala Kangsar Perak, menginaplah di Ausila Homestay yang terletak di Taman Chandan Putri Kuala... Read More


0 Shares