HOME
Home » Cameron Highlands » Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

Posted at | Categorised in Cameron Highlands

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang terletak di kawasan Cameron Highlands Apartments Royal Lily Tanah Rata.

Cameron Highlands Apartment Tanah Rata ini memang telah terkenal mempunyai banyak homestay untuk kemudahan penginapan pelancong tempatan dan luar negara.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Berlainan dengan kawasan banglo Cameron highland yang biasanya terletak jauh di kawasan terpencil kerana menjaga privasi tetamu yang inginkan ketenangan, Homestay Cameron highlands Pahang ini terletak di kawasan yang berhampiran dengan pekan Tanah Rata.

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang menawarkan penginapan kepada pengunjung muslim sahaja terletak di Royal Lily Apartment Tanah Rata.

Sangat berhampiran dengan Tanah rata iaitu kira-kira hanya 3 minit sahaja dengan memandu kereta, manakala untuk sampai ke pekan Brinchang memerlukan anda memandu kira-kira 10 minit dengan melalui jalan yang berbelok-belok.

Namun anda pasti seronok bila memandu di sini kerana selain dari keadaan jalan yang mempunyai selekoh yang tajam, anda juga terpaksa meningkah dan menuruni gunung yang memerlukan cara pemanduan yang lebih berhati-hati.

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang dilengkapi dengan dapur untuk memasak serta lengkap dengan peralatan memasak.  Tips semasa berada di tanah tinggi Cameron Highlands, anda boleh ke pasar sayur-sayuren di Brinchang untuk membeli pelbagai jenis sayuran segar dengan harga yang murah dan memasak terus di homestay tempat anda menginap.

Kelengkapan lain uyang disediakan oleh Farid Homestay Cameron Highlands Pahang adalah 2 buah katil queen dan sebuah katil single.  Sebuah televisyen dengan saluran Astro Njoi.  Manakala kelengkapan untuk mandi dan membersihkan diri tersedia water heater shawer yang merupakan peralatan penting homestay cameron Highlands Pahang.

Sejadah untuk solat juga disediakan.

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang terletak berhampiran dengan  kedai makan mamak, kedai makan Kelantan dan kedai makan nasi kukus.  Mini market dan kedai dobi juga tidak jauh dari sini.

Tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati ialah Stesen Penyelidikan MARDI Tanah rata, Cameron Highland BOH Tea dan banyak lagi tempat menarik di sepanjang jalan Renglet hingga ke Kampung Raja.

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

Farid Homestay Cameron Highlands Pahang Farid Homestay Cameron Highlands Pahang Farid Homestay Cameron Highlands Pahang Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

HARGA:

RM 180/MLM (HARI BIASA)
RM 200/MLM (WEEKEND)
RM 250/MLM (CUTI SEK & CUTI AM)
Diskaun untuk pelanggan yang menginap lebih dari 1 malam akan diberikan.

Booking fees RM50 akan dikenakan untuk 1 malam dan RM100 untuk lebih dari satu malam.

CHECK OUT: 12 tengah hari
CHECK IN. :  2 petang
HUBUNGI : FARID  0122988602 atau FIDA 0132079602

Comment Closed: Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Farid Homestay Cameron Highlands Pahang

Homestay Terbaik Cameron Highlands

10 Homestay Cameron Highlands Yang Terbaik Untuk Percutian Keluarga

Posted at

Cari penginapan di Cameron Highlands? Inilah 10 homestay Cameron Highlands yang terbaik yang anda harus teliti sebelum memulakan perjalanan.   DreamScape Apartment Homestay Terbaik Cameron... Read More

Hotel Murah Di Cameron Highlands

55 Hotel Murah Di Cameron Highlands Pilihan Terbaik

Posted at

Hotel Murah Di Cameron Highlands pilihan terbaik untuk anda. Sebelum memulakan perjalanan, baca dulu senarai hotel murah danselesa di Cameron highlands ini untuk mengelakkan... Read More

Homestay Brinchang Cameron Highlands

Homestay Brinchang Cameron Highlands Terbaik Untuk Percutian Anda

Posted at

Homestay Brinchang Cameron Highlands yang terbaik untuk percutian anda. Ramai yang tersalah pilih homestay di Cameron Highlands di saat akhir. Jalan terbaik ialah hubungi dahulu pemilik homestay sebelum... Read More

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Posted at

Senarai homestay terbaik Cameron Highlands untuk memudahkan percutian anda, tidak risau tidak dapat tempat penginapan kerana kehabisan ditempah terutama di musim cuti sekolah. Jom... Read More

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Posted at

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands paling polular disenaraikan untuk pilihan anda dengan segala kelengkapan yang memudahkan anda sepanjang berada di Cameron Highlands. Vacation... Read More


0 Shares