HOME
Home » Kubang Kerian » Ena Homestay Kubang Kerian

Ena Homestay Kubang Kerian

Posted at | Categorised in Kubang Kerian

Ena Homestay Kubang Kerian – Ena Homestay Kubang Kerian menyediakan untuk anda sebuah tempat penginapan bertaraf 5 Bintang dengan rumah berkembar 6 bilik tidur.  Ena Homestay Kubang Kerian menyediakan 4 bilik tidur di tingkat atas manakala 2 bilik lagi terletak di tingkat bawah.

Ena Homestay Kubang kerian terletak di Lot 133 Taman Permai, Demit Jalan Raja Perempuan Zainab, Kubang Kerian, Kota Bharu.  Ena Homestay Kubang Kerian juga boleh diketogerikan sebagai Homestay Kota Bharu kerana masih terletak dalam jajahan Kota Bharu.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Bercakap tentang homestay, tentulah anda inginkan sebuah homestay yang selesa dan selamat untuk keluarga.  Jangan bimbang tentang keselesaan, Ena Homestay mengutamakan keselesaan tetamu yang menginap di sini dengan kemudahan sebagaimana sebuah hotel 5 bintang.

Bersesuaian dengan lokasinya yang berhampriran dengan bandar pelangongan paling terkenal di Malaysia, Ena Homestay Kubang Kerian banyak dilanggani oleh pelancong yang berkunjung ke sini.  Malah ianya sering dijadikan tempat bertanggak untuk urusan merisik, meminang lebih-lebih lagi dalam urusan majlis perkahwinan.

Antara tempat-tempat penting yang berhampiran dengan Ena Homestay Kubang Kerian termasuklah Masjid Ismail Putra Kubang Kerian, Hospital Universiti Kubang Kerian (HUSM), Hospital Pakar Perdana, KBMC, Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian (menjadikan homestay ini sesuai untuk menjadi tempat penginapan bagi menghadiri majlis konvokesyen).

Ena Homestay Kubang Kerianena homestay kubang kerian

bilik tidur Ena Homestay Kubang Kerian
Ena Homestay Kubang Kerian bedroom

Ena Homestay Kubang Kerian bedroom 3

Ena Homestay Kubang Kerian bedroom 4
Ena Homestay Kubang Kerian bedroom 5

Ena Homestay Kubang Kerian hall

ena homestay kubang kerian kota bharu toilet
Ena Homestay Kubang Kerian kitchen

Institisi pengajian tinggi lain yang berhampiran dengan Ena Homestay Kubang Kerian termasuklah Universiti Malaysia Kelantan (UMK), MRSM Pengkalan Chepa, MRSM Pasir Tumbuh, Kolej Jururawat HUSM, Institut Pendidikan Guru, Pengkalan Chepa dan banyak lagi.

Maahad Darul Anuar dan rumah mantan Menteri Besar Kelantan, Tok Guru Nik Aziz hanya terletak kira-kira 10 minit perjalanan dari homestay ini.

Apa yang lebih menarik, jika anda berkunjung ke Kota Bharu dengan menaiki kapalterbang, homestay ini terletak hanya beberapa kilometer sahaja dari Lapangan Terbang Pengkalan Chepa.

Tempat-tempat lain yang menarik, Pasar Borong Wakaf Che Yeh, Pasaraya Nirwana, Mydin, Bilal, Billion dan kedai-kedai menjual tudung, kain dan pakaian.

Tempat makan anda boleh kunjungi Restoran Nasi Kerabu Golok dan medan ikan bakar, KFC, Pizza Hut, Radik Fried Chicken (RFC) sebuah fast food milik HPA yang memberikan anda kelainan dalam cita rasa.

Kemudahan-kemudahan lain yang berhampiran seperti Stesen Minyak Petronas, 7 Eleven, Farmasi, Bank Islam Malaysia, CIMB Bank, Bank Rakyat dan Bank Simpanan Nasional.

Kemudahan berhampiran :

Check in: 2.00 p.m dan Check out: 12.00 tengah hari

Untuk penyewa muslim sahaja, hubungi :

Tel No : 09-7655987

H/P No : 0199698711

Rate / Night* : RM 350

Google+ 

No comment for Ena Homestay Kubang Kerian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Ena Homestay Kubang Kerian

Persada Damai Homestay Kubang Kerian Kelantan

Persada Damai Homestay Kubang Kerian Kelantan

Posted at

Persada Damai Homestay Kubang Kerian Kelantan – There are 4 units equipped with 1 double bed, 1 single bed, LCD tv, bathroom, refrigerator, electric kettle,... Read More

Kubang Kerian Homestay Persada Damai Chalet Kota Bharu

Kubang Kerian Homestay Persada Damai Chalet Kota Bharu

Posted at

Kubang Kerian Homestay Persada Damai Chalet Kota Bharu There are 4 units Kubang Kerian Homestay Persada Damai Chalet Kota Bharu, each is equipped with 1... Read More

Homestay Villa Kota Bharu Kerian Valley Resort

Posted at

Homestay Villa Kota Bharu Kerian Valley Resort Homestay Villa Kota Bharu Kerian Valley Resort sentiasa mengalu-alukan para tetamu dari jauh yang datang ke Kota... Read More

Cempedak Manis Homestay Kubang Kerian Kota Bharu

Posted at

Cempedak Manis Homestay Kubang Kerian Kota Bharu Homestay di Kota Bharu dan Kubang Kerian – Welcome to Cempedak Manis Homestay @ CMH! Homestay kami menyediakan penginapan... Read More

Homestay Kota Bharu Dan Kubang Kerian

Homestay Kota Bharu Dan Kubang Kerian

Posted at

Homestay Kota Bharu Dan Kubang Kerian Homestay Kota Bharu Dan Kubang Kerian – Firnas Guesthouse kubang kerian yang terletak berhampiran dengan Hospital Universiti Sains... Read More


0 Shares