HOME
Home » Destination » Club Med Cherating Dibuka Semula

Club Med Cherating Dibuka Semula

Posted at | Categorised in Destination

Percutian bajet – Club Med Cherating dibuka semula untuk tetamu tidak lama lagi

Berita baik untuk pelancong yang bercuti di Malaysia, tempat peranginan menarik Club Med di Asia yang terletak di Cherating, Pahang akan beroperasi semula pada 28 Julai dengan pelancaran program Safe Together.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Dibangunkan oleh Ecolab, pemimpin global dalam penyelesaian dan perkhidmatan pencegahan air, kebersihan dan jangkitan, program jaminan tetamu akan meyakinkan para tetamu persekitaran yang bersih dan selamat yang membolehkan mereka mengunjungi dengan yakin.

Percutian Bajet – Club Med Cherating Dibuka Semula

Percutian Bajet - Club Med Cherating Dibuka Semula

Di bawah program Safe Together, serangkaian protokol keselamatan dan kebersihan yang lebih tinggi yang diselaraskan dengan garis panduan dari pihak berkuasa kesihatan global dan tempatan akan dilaksanakan di semua pusat peranginan.

Langkah-langkah kebersihan yang ditingkatkan program Safe Together akan dikomunikasikan di seluruh resort – dari kedatangan dan penerimaan, kawasan umum dan bilik, aktiviti makan dan resort, hingga kemudahan anak-anak, hiburan, dan operasi kakitangan.

Club Med Cherating Dibuka Semula

Tetamu resort boleh menikmati percutian mereka dengan mudah kerana semua aktiviti dan kemudahan telah disesuaikan untuk menyesuaikan dengan iklim semasa dan masih mematuhi piawaian keselamatan seperti pembersihan yang kerap menggunakan ejen dan prosedur pembasmian kuman Ecolab, jarak sosial dan amalan pencegahan termasuk mengisi borang pengisytiharan kesihatan dan pemeriksaan suhu.

Tetamu akan dapat menikmati persembahan menyeluruh Club Med dan pengalaman ‘Must Try’ dari perkhidmatan yang disesuaikan hingga sentuhan kecil yang menjadikan Club Med unik.

Pelancong yang mencari keseronokan cabarn di bawah terik matahari akan teruja karena berbagai aktiviti di resort seperti yoga luaran, sukan air, berjalan kaki di alam semulajadi, panjat tebing, memanah, dan Kids ‘Club khasnya, serta aktiviti luar yang lain dibuat terdapat di Club Med Cherating.

Selanjutnya, pekerja resort, juga dikenal sebagai Gentil Organizer (G.Os) dan Gentil Employees (G.Es), akan memakai topeng sepanjang masa bertugas mereka untuk mendapatkan tahap perlindungan tambahan.

Dengan mengikuti garis panduan WHO dan di bawah bimbingan Ecolab, semua kakitangan resort juga dilatih dengan teliti mengenai langkah berjaga-jaga dan pembersihan.

Pembersih tangan akan disediakan di seluruh resort dan topeng pelindung Club Med yang direka khas bersama dengan topeng N95 disediakan untuk para tetamu membelinya di butik.

Club Med Cherating Dibuka Semula

Pengurus Besar Club Med SEA, Vijay Sharma mengatakan bahawa kerjasama dengan Ecolab akan melengkapkan semua pusat peranginan untuk mewujudkan satu siri inisiatif yang dipertingkatkan yang akan menetapkan standard emas untuk kebersihan resort.

“Dengan perkongsian ini, kami berharap dapat memperkuat proses kebersihan yang lebih baik untuk mewujudkan ketenangan bagi para tetamu kami yang kembali ke Club Med,” katanya.

Sebagai tambahan kepada Club Med Cherating, protokol di bawah program Safe Together akan dilaksanakan di semua resort Club Med di Asia juga sementara pusat peranginannya di China, setelah menjalani keselamatan makanan profesional, pemeriksaan air dan audit kebersihan awam juga disahkan oleh Pensijilan dan Pemeriksaan China (CCIC).

Dengan pengalaman perkhidmatan penginapan selama 70 tahun, Club Med tidak hanya menyesuaikan diri dengan yang baru dengan ketangkasan dan langkah-langkah yang lebih baik, tetapi juga telah meningkatkan kepakaran mereka dalam mengendalikan resort berkepadatan rendah yang sesuai untuk jarak yang selamat dengan kemudahan resort yang mencukupi yang membolehkan para tetamu tinggal di dalam ‘Club Med Cocoon’, tempat selamat bagi keluarga yang ingin kembali ke kebahagiaan.

Dikelilingi oleh hutan hujan tropika yang subur seluas 85 hektar, dan dengan permukaan binaan resort yang meliputi kurang dari 10 persen dari jumlah keseluruhan lokasi, para tamu Club Med akan dapat membenamkan diri dalam kemungkinan dan pengalaman tanpa henti sambil tetap selamat sama ada mereka memasuki liar, bersantai di pantai terpencil, bahkan mempelajari kemahiran baru di laut, kerana terdapat banyak kawasan dan aktiviti luaran yang luas untuk menikmati.

Di samping itu, akses terhad kepada orang ramai membolehkan para tetamu dan kakitangan tetap dapat dikesan dan dapat dihubungi sekiranya diperlukan.

Lankayan Dive Resort
Perkara Terbaik Untuk Dilakukan Di Tempat Menarik Di Perak
Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands 
Resort Dengan Kolam Renang Cameron Highlands

 

No comment for Club Med Cherating Dibuka Semula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Club Med Cherating Dibuka Semula

Best Places To Eat In Kuala Terengganu

Best Places To Eat In Kuala Terengganu | Best Destination For Foodie

Posted at

The state of Terengganu is not only rich in culture, but also with its own variety of dishes. From keropok lekor, nasi dagang, ikan... Read More

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur

Hotel Dengan Kolam Renang Di Kuala Lumpur Tempat Percutian Yang Ideal

Posted at

Hotel dengan kolam renang di Kuala Lumpur adalah tempat percutian yang ideal bagi pelancong yang ingin bersantai setelah seharian meneroka banyak peluang bersiar-siar dan... Read More

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Great Malaysian Dishes And Where To Find Them

Posted at

Looking for Great Malaysian Dishes and the best place to eat in KL? The city of Kuala Lumpur and the Klang Valley is certainly... Read More

Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100

Posted at

10 Hotel Murah Di Kuala Lumpur Bawah RM100 – Kuala Lumpur adalah sebuah metropolis yang luas – ibu kota Malaysia dan dengan itu, pelancongan... Read More

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap Di Kuala Lumpur

Posted at

10 Restoran Melayu Tempat Makan Paling Sedap – Sudah tentu, Malaysia adalah gedung bagi makanan Melayu terbaik di dunia. Walaupun hidangan popular seperti nasi lemak... Read More


0 Shares