HOME
Home » Attraction Places » Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Posted at | Categorised in Attraction Places

Chalet terapung di Kukup paling terkenal kerana paya bakaunya – Selain dari Chalet Terapung Segantang Garam Merbok dan Chalet Terapung Seri Idaman Memancing Dari Pintu Bilik, terdapat satu lagi chalet terapung di Kukup Johor yang sangat terkenal kerana paya bakaunya.

Chalet Terapung Mangrove yang paling terkenal di Kukup ini ditubuhkan pada tahun 1997 yang boleh menampung sehingga 400 orang.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya!

Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya BakaunyaChalet Terapung Di Kukup – kukupchalet.com.my

Lokasi sangat baik dan anda dapat melihat laut lepas di depan pintu. Selain aktiviti untuk kumpulan, Chalet Floating Mangrove juga menyediakan suite berganda untuk pasangan untuk menikmati malam yang selesa di hotel mereka.

 

Buatlah lawatan ke Chalet Floating Mangrove untuk bersenang-senang. Anda boleh berhibur dengan karaoke dan memanah. Jika anda lebih suka aktiviti luar, anda akan dialu-alukan untuk membawa joran dan memancing di depan pintu anda!

Selain itu, anda juga boleh mengambil perjalanan bot ke Taman Mangrove atau melawat ladang ikan terapung untuk membeli cenderahati untuk saudara-mara dan rakan-rakan anda. Bagi mereka yang suka nyanyian juga boleh berkaraoke di pentas terbuka.

Hidangan tempatan, adalah apa yang membuat pelancong terus berlari mendapatkannya tanpa meninggalkan! Misalnya, udang, sotong, tiram, Otak-Otak, kepak ayam, bebola ikan dan lain-lain. Bahan-bahan BBQ! Mereka ada menganjurkan jamuan makan malam, reunion keluarga, mesyuarat, perjalanan syarikat, acara kumpulan, makan malam barbeku untuk membuat perjalanan yang tidak dapat dilupakan di Kukup.

Angin laut yang sejuk dan bunyi-ombak lembut akan menjamin cuti yang luar biasa.

Apa Yang Specialnya di Chalet Terapung Di Kukup?

Penginapan

Satu-satunya chalet yang mempunyai sebuah hotel di Kukup! Ia dilengkapi sepenuhnya dan mereka menyediakan persekitaran yang selesa untuk percutian singkat anda di resort mereka dan pasti akan membawa anda suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Makanan

Makanan laut segar seperti hidangan udang dan ikan, sotong, tiram, Otak-Otak, kepak ayam, satay, hidangan sayuran, bebola ikan dan sebagainya. Makan malam BBQ yang lazat akan dihidangkan kepada pengunjung semasa bercuti di sini.

Aktiviti

Pelawat sangat tertarik dengan perkhidmatan yang akan disediakan di sini. Kemudahan termasuk: Karaoke Terbuka, memanah, memancing di depan pintu chalet anda, melawat ladang ikan di kelong dan melawat Hutan Paya Bakau.

PTD 2724, Air Masin, 82300 Kukup,
Pontian Johor Darul Ta’zim, Malaysia.

07- 696 1111 / 012 – 745 2452

07- 696 1097

Emel: ehongshulin@gmail.com

Nota:

Chalet Terapung Segantang Garam Merbok
Chalet terapung Sungai Besar
Chalet Terapung Seri Idaman Memancing Dari Pintu Bilik
Homestay terapung di Pulau Mabul
Chalet terapung di Pulau Pangkor

No comment for Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Chalet Terapung Di Kukup Paling Terkenal Kerana Paya Bakaunya

Pantai Terbaik Di Malaysia Pulau Epik Dan Resort Pantai

20 Pantai Terbaik Di Malaysia Pulau Menarik Dan Resort Pantai

Posted at

Mencari pantai terbaik di Malaysia? Malaysia mempunyai banyak pulau dan resort menarik sebagai destinasi percutian pantai bertaraf dunia dan serba sedikit pasti ada kekurangan... Read More

Tempat Wisata Menarik Di Malang Yang Terbaik

Tempat Wisata Menarik Di Malang Yang Terbaik Untuk Anda

Posted at

Tempat wisata menarik di Malang – Apa yang anda cari pada liburan anda berikutnya? Alam murni untuk petualangan memompa adrenalin? Taman hiburan yang menarik... Read More

Dangau Indah Chalet Ipoh Dengan Kolam

Dangau Indah Chalet Ipoh Dengan Kolam Renang Terbuka

Posted at

Dangau Indah Chalet Ipoh dengan kolam renang dilengkapi dengan rumah kayu dengan reka bentuk rumah Melayu tradisional, sesuai untuk keluarga yang ingin bercuti, menghadiri... Read More

Taman Kupu-Kupu di Curug Cilember

Air Terjun Menarik Curug Cilember Di Puncak Adalah Air Terjun Tujuh Tingkat

Posted at

Air terjun menarik Curug Cilember adalah air terjun tujuh tingkat yang terletak di Kabupaten Bogor. Meskipun kedekatannya dengan Puncak, yang merupakan tujuan liburan keluarga... Read More

Playgrounds Terbaik Untuk Anak-Anak Di Jakarta

16 Playgrounds Terbaik Untuk Anak-Anak Di Jakarta

Posted at

16 Playgrounds terbaik untuk nak-anak Di Jakarta – Di mana Playgrounds terbaik untuk anak-anak di Jakarta? Dengan terbatasnya ketersediaan taman umum di Jakarta, menemukan... Read More


0 Shares