HOME
Home » Kuantan » Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga

Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga

Posted at | Categorised in Kuantan

Cari Homestay Kuantan yang selesa untuk penginapan keluarga, lihat Permai Homestay Kuantan, sebuah rumah teres setengkat end lot yang sangat cantik dan kemas luar dan dalam.  Terletak di No 27 Lorong 4, Taman Kampung Padang Permai, Kuantan Pahang.

Untuk memudahkan sampai ke Permai Homestay Kuantan, pemilik homestay ini menyertakan GPS koodinatnya sekali  E 3.85792° N103.25317° Insyallah pasti anda akan sampai ke sana tanpa sesat.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga

Jika dibandingkan kesempurnaan homestay ini yang cantik, kemas, selesa dan dilengkapi dengan perabut berkualiti, RM170 satu malam tidaklah terlalu mahal, malah masih murah jika dibandingkan dengan di tempat-tempat lain.

Lihat pada gambar-gambar di bawah anda tentu saja rasa berpuas hati.  4 bilik tidur dan 4 katil dengan bilik utama berhawa dingin, manakala bilik lain menggunakan kipas angin.

Tilam dan bantal tambahan disediakan untuk keselesaan tetamu yang lebih ramai, juga menyediakan 2 buah bilik air bagi tujuan tersebut. Lain-lain peralatan untuk anda gunakan seperti, dapur untuk memasak dan peralatan memasak, peti ais,  rice cooker dan pemanas air. Pinggan mangkuk juga disediakan.

Cari Homestay Kuantan Yang Selesa

Cari Homestay Kuantan Yang Selesa
Cari Homestay Kuantan Yang Selesa
  Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga
Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga
Hubungi 014-8052020(zul) atau 012-9845244(yati) serta email mdzulll@gmail.com

Blog – homestay-kuantan.blogspot.com

Pantai

Daya tarikan utama di Kuantan adalah pantai di Teluk Cempedak. Terdapat pantai-pantai indah yang popular di kalangan pelancong di kawasan bandar seperti Batu Hitam, Balok, Chenor, Pantai Sepat, Beserah dan Cherating. Berhampiran Cherating (Club Med terletak di sini) terdapat tempat perlindungan penyu. Beberapa kilometer dari Cherating ialah Pulau Ular (Pulau Ular). Terdapat legenda yang dihubungkan dengan pulau ini.

Air terjun dan taman

Kuantan dikenali sebagai pelancong untuk air terjunnya. Yang paling terkenal adalah Air Terjun Sungai Pandan. Dua lagi ialah Air Terjun Sungai Berkelah dan Air Terjun Jerangkang.

Terdapat empat buah taman di bandar ini, Gelora Park, Zoo Mini Teruntum, Taman Safari Gambang dan Taman Pertanian di Indera Mahkota. Taman kecil di seberang jalan utama (dan di sebelah sungai) di hadapan Hospital ini dinamakan Esplanade Park atau Pusat Bandar Kuantan. Di sini, ada kemungkinan pelayaran sungai dari jeti kecil. Kawasan Kuantan juga menghasilkan kraf tangan dan batik. Tempat-tempat pelancongan lain termasuk Masjid Negeri (Masjid Negeri).

Sungai Lembing

Sungai Lembing terletak kira-kira 26 km barat laut Kuantan. Ia digunakan untuk merangkumi lombong bijih bawah tanah di dunia. Terdapat Muzium Tin yang menarik di bandar bekas Sungai Perlombongan. Di sebelah utara Muzium Tin adalah “jambatan gantung” (jambatan bergantung).

Akses adalah melalui jalan sempit, berliku di dasar pintu masuk ke Muzium Tin. Terdapat satu lagi jambatan gantung di pinggir bandar Sungai Lembing (kelihatan dari jalan utama, di sebelah kanan).

Terdapat Bukit Panorama yang menyediakan pemandangan pra-fajar yang mengagumkan. Di jalan Kuantan-Sungai Lembing di dusun Pancing, terdapat gunung batu kapur yang menempatkan Buddha yang berbaring besar di salah satu gua, Gua Charah. Puncak tertinggi, Gunung Tapis, juga boleh diakses dari sini.

No comment for Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cari Homestay Kuantan Yang Selesa Untuk Penginapan Keluarga

Erney Guest House Kuantan Pahang Perumahan Balok Perdana

Homestay Erney Guest House Balok Perdana Kuantan

Posted at

Erney Guest House Balok Perdana Kuantan, Pahang dekat dengan: -Gebeng Industrial Estate (3-5 minit)-BASF/ Petronas/ILP/MTBE/MIECO/Polyplastics/ Kaneka/NIOSH/LYNAS dll -Pelabuhan Kuantan (5 minit) -Pantai Peranginan Balok... Read More

Homestay Fayyadhah Indera Mahkota 8 Kuantan

Homestay Fayyadhah Indera Mahkota 8 Kuantan

Posted at

Homestay Fayyadhah Indera Mahkota 8 Kuantan sebuah rumah teres dua tingkat meberikan anda keselesaan dan sangat seronok bila menginap di sini. Berhampiran dengan beberapa... Read More

Kuantan Dnur Homestay

Posted at

Kuantan Dnur Homestay – Assalamualaikm w.b.t. bagi mereka yang ingin bercuti ke Pantai Timur umumnya dan ke Kuantan khususnya, kami menyediakan homestay yang amat... Read More

D’SEMPURNA HOMESTAY KUANTAN

D’SEMPURNA HOMESTAY KUANTAN

Posted at

D’SEMPURNA HOMESTAY KUANTAN – INGIN BERCUTI KE KUANTAN PAHANG!! Selamat Datang ke homestay kami D’ SEMPURNA KUANTAN GUEST HOUSE HOMESTAY D’SEMPURNA KUANTAN. D’SEMPURNA HOMESTAY KUANTAN Lokasi : BOSAN... Read More

d’Nur Homestay Kuantan Pahang

Posted at

d’Nur Homestay Kuantan Pahang Assalamualaikum w.b.t BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE? Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!! Booking.com Hanya RM160 semalam,... Read More


0 Shares