HOME
Home » Cameron Highlands » Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

Posted at | Categorised in Cameron Highlands

 Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands – Cameron Highlands telah terkenal sebagai Pusat Peranginan Tanah Tinggi di Malaysia.  Terletak di Banjaran Titiwangsa dalam negeri Pahang yang berada pada paras 1524 meter dari aras laut.

Cameron Highlands menjadi tempat pelancongan yang sangat penting dan unik serta diminati sebagai tumpuan pelancongan utama oleh pelancong dari dalam dan luar negeri.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Keunikan Cameron Highlands ialah keran cuacanya yang sentiasa lebih sejuk dari tempat-tempat lain di Malaysia, juga merupakan pusat pengeluaran teh terbesar di rantau ini.

Selain dari ladang teh yang terbuka untuk dilawati, Cameron Highlands juga merupakan pusat pengeluaran sayur-sayuran, buah-buahan strawberry dan seumpamanya dan juga pusat pengeluaran bunga-bungaan yang sangat menarik.

bagi yang sukakan aktiviti lasak seperti berkhemah, perkhidmatan menyediakan tempat perkhemahan juga banyak terdapat di sana.  Anda boleh berhkemah di tempat paling tinggi iaitu berada di paras 1,070 hingga 1,830 meter dari aras laut iaitu di puncak Gunung Brinchang.

Suhu purata di Cameron Highlands adalah di antara  18°C hingga 28°C  Sebelum jajahan British terdapat bilangan besar barisan tumbuhan hutan hujan tropika di merata-rata tempat di Cameron Highlands, terutama di kawasan berbukit dan gunung-ganang. Kebanyakan hutan ini telah ditebang dan diteroka untuk penempatan dan juga kebun-kebun bunga dan buah-buahan.

Kini, kesan-kesan tebangan ini telah menjadi laluan yang begitu mudah dan selamat bagi pelancong untuk mendaki ke kawasan-kawasan tinggi seperti Gunung Brinchang dan Gunung Irau yang mana terletak lebih kurang 6,666 kaki dari aras laut.

Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

 Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands terletak di Tanah Rata, Cameron Highlands.  Homestay ini terbuka hanya untuk pengunjung muslim sahaja.

Ini bertujuan bagi menyediakan family accomodation yang selesa dan terjamin kesuciannya.

Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 2 bilik air dan dapur tempat memasak. kelengkapan lain yang disediakan termasuklah cerek air, periuk nasi dan sebagainya.

Manakalan bilik air pula dilengkapi dengan alat pemanas air atau water heater.  Kemudahan lain yang yang disediakan termasuklah set TV dengan saluran Astro, sofa, streka, peti sejuk dan sebagainya.

Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands terletak di tingkat 1apartment Puncak Arabella, Tanah rata, Cameron Highlands. Berhampiran dengan pekan Tanah Rata yang mempunyai kemudahan seperti maybank, CIMB Bank, Public Bank, Mini Market, Kedai Dobi, Kadai makan dan restoran dan sebagainya.

Dari atas Puncak Arabella anda dapat menyaksikan pemandangan yang amat menarik terutama pasa sebelah pagi waktu matahari naik.  Bawa bersama sebuah kamera untuk anda rakamkan saat-saat menarik ini.

Kadar sewaan Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands ialah RM270 bagi satu malam.  Masa untuk check in ialah pada jam 2 petang manakala masa check out pada jam 12 tebgah hari.

fauzihomestay.blogspot.com

Sebarang pertanyaan dan tempahan hubungi: 017-9883208

 

Comment Closed: Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to Apartment Puncak Arabella Homestay Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

10 Homestay Cameron Highlands Yang Terbaik Untuk Percutian Keluarga

Posted at

Cari penginapan di Cameron Highlands? Inilah 10 homestay Cameron Highlands yang terbaik yang anda harus teliti sebelum memulakan perjalanan.   DreamScape Apartment Homestay Terbaik Cameron... Read More

Hotel Murah Di Cameron Highlands

55 Hotel Murah Di Cameron Highlands Pilihan Terbaik

Posted at

Hotel Murah Di Cameron Highlands pilihan terbaik untuk anda. Sebelum memulakan perjalanan, baca dulu senarai hotel murah danselesa di Cameron highlands ini untuk mengelakkan... Read More

Homestay Brinchang Cameron Highlands

Homestay Brinchang Cameron Highlands Terbaik Untuk Percutian Anda

Posted at

Homestay Brinchang Cameron Highlands yang terbaik untuk percutian anda. Ramai yang tersalah pilih homestay di Cameron Highlands di saat akhir. Jalan terbaik ialah hubungi dahulu pemilik homestay sebelum... Read More

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Homestay Terbaik Cameron Highlands

Posted at

Senarai homestay terbaik Cameron Highlands untuk memudahkan percutian anda, tidak risau tidak dapat tempat penginapan kerana kehabisan ditempah terutama di musim cuti sekolah. Jom... Read More

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands

Posted at

Tempat Penginapan Menarik Di Cameron Highlands paling polular disenaraikan untuk pilihan anda dengan segala kelengkapan yang memudahkan anda sepanjang berada di Cameron Highlands. Vacation... Read More


0 Shares