HOME
Home » Destination » Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Posted at | Categorised in Destination

Apartment Homestay Di Cameron Highlands – Sekiranya anda ingin bercuti lebih daripada sekadar dengan pasangan, atau honeymon di Cameron Highlands tinggal di apartment Cameron Highlands akan lebih masuk akal kerana anda boleh menempatkan seluruh keluarga anda dalam sebuah rumah.

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Di samping itu, tinggal di homestay seperti sebuah apartmen di Cameron Highlands mempunyai kelebihan tertentu berbanding bilik hotel biasa. Lebih daripada semua ini, anda sebenarnya boleh melakukan memasak sendiri, dan sudah tentu steamboat sentiasa teringat ketika memasak di Cameron Highlands – mesti ada hubungannya dengan cuaca sejuk dan hidangan panas yang baik untuk menghangatkan badan anda .

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Kebanyakan apartment Cameron Highlands tidak diuruskan seperti bilik-bilik hotel; sesetengahnya dibina pada mulanya sebagai rumah. Oleh kerana permintaan yang sangat tinggi untuk pangsapuri di Cameron Highlands membawa kepada minat penduduk tanah tinggi ini untuk menyewakan rumah mereka.

Keluarga besar yang ingin bersenang-senang bersama keluarga seluruhnya tanpa berbelanja besar untuk penginapan.

Kualiti dan keadaan apartmen berbeza-beza walaupun terletak di lokasi yang sama kerana ada pemilik homestay yang menguruskan sendiri dan ada pula yang menyerahkannya kepada agent.

Malah yang bagus seperti Greenhill Apartments yang terletak bersebelahan dengan Heritage Hotel Cameron Highlands mempunyai unit yang diuruskan oleh Berjaya Leisure dan unit persendirian yang disalurkan kepada syarikat pihak ketiga untuk diurus dan diselenggara. Jadi jika anda sanggup untuk membayar lebih sedikit, kemungkinan anda akan mendapat penginapan pangsapuri Cameron Highlands yang lebih bagus.

Terdapat banyak pangsapuri di Cameron Highlands untuk dipilih, namun perlu diperhatikan bahawa sesetengahnya tidak benar-benar pangsapuri, tetapi rumah yang “menyamar” sebagai pangsapuri, dan sesetengah hotel sengaja dibina sebagai penginapan apartmen yang mungkin atau tidak mempunyai kemudahan memasak.

Juga ambil perhatian bahawa keadaan sinki dapur banyak pangsapuri cenderung tersumbat – baik anda tahu sebabnya, kita semua suka “makan”, dan membiarkan lebihan makanan terbuang di sinki – jadi anda harus bertolak ansur dengan beberapa kesulitan. Saya fikir dapur adalah bahagian yang paling disalahgunakan dari mana-mana pangsapuri kerana penyewa dibenarkan memasak dan bahagian dapur memerlukan penyelenggaraan yang paling banyak daripada pemilik atau syarikat yang menguruskan unit ini.

Jika anda memilih homestay murah di Cameron Highlands, yang betul-betul lebih murah daripada yang lain, kemungkinan besar anda tidak boleh mengharapkan terlalu banyak daripada unit yang anda sewa sama ada dengan harapan sekurang-kurangnya seperti kebersihan dan keadaan yang boleh dilaksanakan dan mungkin saluran TV Astro tidak begitu baik.

Jadi di sini adalah senarai ringkas Apartment di Cameron Highlands. Beberapa kenalan yang disenaraikan bukanlah pangsapuri tetapi sebenarnya adalah ejen yang menguruskan pelbagai pangsapuri untuk disewa di Cameron Highlands.

Dan seperti biasa, saya tidak dapat menjamin mana-mana pun walaupun saya tinggal di beberapa buah darinya, kerana pemilik yang berbeza dan agen yang berbeza mengurusnya. Sesetengah homestay Cameron Highlands dikendalikan oleh rangkaian hotel dan dikendalikan oleh mereka sendiri atau pemilik yang berada dalam perniagaan perhotelan juga akan menguruskan tempat itu sendiri juga.

Terdapat juga Muslim Homestay di Cameron Highlands yang khusus disewakan kepada pelancong muslim sahaja kerana ingin menjaga kesucian dan menjamin keselesaan kepada pelancong Islam.

    * Pangsapuri Arabella (best! berada di puncak paling tinggi di Tanah Rata)
    * Perkhidmatan Percutian Cameron + 605-4914945
    * Pangsapuri Casa Della Jarzmin
    * Desa Anthurium Apartments
          o Pangsapuri Anthurium Desa Madam Tang
          o Rumah Inggeris Desa Anthurium Apartment
    * Greenhill Resort
    * Holiday Cameron Apartments + 605-4914208
    * K.R. Highlanders Budget Hotel & Apartments + 605-4914934
    * Pangsapuri Kalai Villa
    * Num Song Sdn Bhd – Desa Anthurium & Taman Carnation + 605-4911250 / 5501
    * Natasya Resort Cameron Highlands
    * Parkland Apartments + 605-4912366
    * Pangsapuri Holiday Shal + 605-4912408
    * SPM Prima Villa Apartments + 6016-202 5800
    * SPM Resort Home Bungalow + 6016-202 5800
    * Star Regency Hotel & Apartments + 605-4915133
    * Villa Dahlia + 605-4915611 / 3288

Baca juga: 79 hotel terbaik di Cameron Highlands

No comment for Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Posted at

Things to do in Malaysia interesting vacation places. These questions often arise each time we plan a vacation. This is because, besides being a... Read More

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Tempat Paling Menarik Di Cameron Highlands Yang Sangat Popular

Posted at

Tempat paling menarik di Cameron Highlands yang sangat popular – Cameron Highlands adalah dataran tanah tinggi yang indah di negeri Pahang dalam Malaysia yang... Read More

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Tempat Menarik Di Bandung Dengan Percutian Bajet

Posted at

Membawa anak-anak untuk bercuti di tempat menarik di Bandung dengan percutian bajet? Indonesia menyebutnya Tempat Wisata! memang terbaik! Perjalanan dengan keluarga tidak bermakna anda... Read More

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Pulau Menarik Di Mersing Johor Dan Yang Terbaik

Posted at

Pulau menarik di Mersing Johor dan yang terbaik! Merancang untuk percutian hujung minggu ke tempat menarik di Mersing Johor? Di sini kami telah senaraikan... Read More

Tempat Wisata Di Indonesia Dengan Pemandangan Indah

25 Tempat Wisata Di Indonesia Dengan Pemandangan Indah

Posted at

Tempat wisata di Indonesia dengan pemandangan yang indah sebuah tanah yang dipenuhi dengan pantai-pantai yang masih asli, vila-vila air yang eksotis di pulau-pulau yang... Read More


0 Shares