HOME
Home » Destination » Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Posted at | Categorised in Destination

Apartment Homestay Di Cameron Highlands – Sekiranya anda ingin bercuti lebih daripada sekadar dengan pasangan, atau honeymon di Cameron Highlands tinggal di apartment Cameron Highlands akan lebih masuk akal kerana anda boleh menempatkan seluruh keluarga anda dalam sebuah rumah.

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Di samping itu, tinggal di homestay

seperti sebuah apartmen di Cameron Highlands mempunyai kelebihan tertentu berbanding bilik hotel biasa. Lebih daripada semua ini, anda sebenarnya boleh melakukan memasak sendiri, dan sudah tentu steamboat sentiasa teringat ketika memasak di Cameron Highlands – mesti ada hubungannya dengan cuaca sejuk dan hidangan panas yang baik untuk menghangatkan badan anda .

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah!

Booking.com

Kebanyakan apartment Cameron Highlands tidak diuruskan seperti bilik-bilik hotel; sesetengahnya dibina pada mulanya sebagai rumah. Oleh kerana permintaan yang sangat tinggi untuk pangsapuri di Cameron Highlands membawa kepada minat penduduk tanah tinggi ini untuk menyewakan rumah mereka.

Keluarga besar yang ingin bersenang-senang bersama keluarga seluruhnya tanpa berbelanja besar untuk penginapan.

Kualiti dan keadaan apartmen berbeza-beza walaupun terletak di lokasi yang sama kerana ada pemilik homestay yang menguruskan sendiri dan ada pula yang menyerahkannya kepada agent.

Malah yang bagus seperti Greenhill Apartments yang terletak bersebelahan dengan Heritage Hotel Cameron Highlands mempunyai unit yang diuruskan oleh Berjaya Leisure dan unit persendirian yang disalurkan kepada syarikat pihak ketiga untuk diurus dan diselenggara. Jadi jika anda sanggup untuk membayar lebih sedikit, kemungkinan anda akan mendapat penginapan pangsapuri Cameron Highlands yang lebih bagus.

Terdapat banyak pangsapuri di Cameron Highlands untuk dipilih, namun perlu diperhatikan bahawa sesetengahnya tidak benar-benar pangsapuri, tetapi rumah yang “menyamar” sebagai pangsapuri, dan sesetengah hotel sengaja dibina sebagai penginapan apartmen yang mungkin atau tidak mempunyai kemudahan memasak.

Juga ambil perhatian bahawa keadaan sinki dapur banyak pangsapuri cenderung tersumbat – baik anda tahu sebabnya, kita semua suka “makan”, dan membiarkan lebihan makanan terbuang di sinki – jadi anda harus bertolak ansur dengan beberapa kesulitan. Saya fikir dapur adalah bahagian yang paling disalahgunakan dari mana-mana pangsapuri kerana penyewa dibenarkan memasak dan bahagian dapur memerlukan penyelenggaraan yang paling banyak daripada pemilik atau syarikat yang menguruskan unit ini.

Jika anda memilih homestay murah di Cameron Highlands, yang betul-betul lebih murah daripada yang lain, kemungkinan besar anda tidak boleh mengharapkan terlalu banyak daripada unit yang anda sewa sama ada dengan harapan sekurang-kurangnya seperti kebersihan dan keadaan yang boleh dilaksanakan dan mungkin saluran TV Astro tidak begitu baik.

Jadi di sini adalah senarai ringkas Apartment di Cameron Highlands. Beberapa kenalan yang disenaraikan bukanlah pangsapuri tetapi sebenarnya adalah ejen yang menguruskan pelbagai pangsapuri untuk disewa di Cameron Highlands.

Dan seperti biasa, saya tidak dapat menjamin mana-mana pun walaupun saya tinggal di beberapa buah darinya, kerana pemilik yang berbeza dan agen yang berbeza mengurusnya. Sesetengah homestay Cameron Highlands dikendalikan oleh rangkaian hotel dan dikendalikan oleh mereka sendiri atau pemilik yang berada dalam perniagaan perhotelan juga akan menguruskan tempat itu sendiri juga.

Terdapat juga Muslim Homestay di Cameron Highlands yang khusus disewakan kepada pelancong muslim sahaja kerana ingin menjaga kesucian dan menjamin keselesaan kepada pelancong Islam.

    * Pangsapuri Arabella (best! berada di puncak paling tinggi di Tanah Rata)
    * Perkhidmatan Percutian Cameron + 605-4914945
    * Pangsapuri Casa Della Jarzmin
    * Desa Anthurium Apartments
          o Pangsapuri Anthurium Desa Madam Tang
          o Rumah Inggeris Desa Anthurium Apartment
    * Greenhill Resort
    * Holiday Cameron Apartments + 605-4914208
    * K.R. Highlanders Budget Hotel & Apartments + 605-4914934
    * Pangsapuri Kalai Villa
    * Num Song Sdn Bhd – Desa Anthurium & Taman Carnation + 605-4911250 / 5501
    * Natasya Resort Cameron Highlands
    * Parkland Apartments + 605-4912366
    * Pangsapuri Holiday Shal + 605-4912408
    * SPM Prima Villa Apartments + 6016-202 5800
    * SPM Resort Home Bungalow + 6016-202 5800
    * Star Regency Hotel & Apartments + 605-4915133
    * Villa Dahlia + 605-4915611 / 3288

Baca juga: 79 hotel terbaik di Cameron Highlands

No comment for Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Tempat Menarik Di Semarang Yang Anda Belum Tahu

15 Tempat Menarik Di Semarang Yang Anda Belum Tahu!

Posted at

Tempat menarik di Semarang yang anda belum tahu! – Apabila saya memberitahu ibu saya bahawa saya menuju Semarang, Indonesia untuk percutian singkat, dia bertanya... Read More

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Panduan Membeli-belah Di Pulau Pinang

Posted at

Panduan membeli-belah di Pulau Pinang, simple je kan tajuk kali ini? Tapi inilah keseronokkan yang tak terhingga bila anda berada di Pulau Pinang. Adakah... Read More

Tempat Menarik Di Malaysia Yang Mesti Anda Lawati

26 Tempat Menarik Di Malaysia Yang Mesti Anda Lawati Musim Cuti Ini

Posted at

Tempat menarik di Malaysia yang mesti anda lawati – Berfikir tentang ke mana hendak pergi dalam Malaysia untuk musim cuti ini? Pilih dari senarai... Read More

Aktiviti Menarik Di Danau Toba Yang Seronok Anda Lakukan

12 Aktiviti Menarik Di Danau Toba Yang Seronok Anda Lakukan

Posted at

12 Aktiviti menarik di Danau Toba yang seronok anda lakukan – Pernah melawat gunung berapi bersaiz super besar? Semak aktiviti menarik di Danau Toba... Read More

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatra Nyaman Lagi Mempersona

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatera Nyaman Lagi Mempersona

Posted at

Tempat Menarik Bukittinggi Sumatera – Bukittinggi adalah kota bukit kecil Sumatera dengan iklim sejuk yang sejuk. Sebagian besar hal yang dapat dilakukan di Bukittinggi... Read More


0 Shares