HOME
Home » Destination » Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Posted at | Categorised in Destination

Apartment Homestay Di Cameron Highlands – Sekiranya anda ingin bercuti lebih daripada sekadar dengan pasangan, atau honeymon di Cameron Highlands tinggal di apartment Cameron Highlands akan lebih masuk akal kerana anda boleh menempatkan seluruh keluarga anda dalam sebuah rumah.

Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Di samping itu, tinggal di homestay

seperti sebuah apartmen di Cameron Highlands mempunyai kelebihan tertentu berbanding bilik hotel biasa. Lebih daripada semua ini, anda sebenarnya boleh melakukan memasak sendiri, dan sudah tentu steamboat sentiasa teringat ketika memasak di Cameron Highlands – mesti ada hubungannya dengan cuaca sejuk dan hidangan panas yang baik untuk menghangatkan badan anda .

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah!

Booking.com

Kebanyakan apartment Cameron Highlands tidak diuruskan seperti bilik-bilik hotel; sesetengahnya dibina pada mulanya sebagai rumah. Oleh kerana permintaan yang sangat tinggi untuk pangsapuri di Cameron Highlands membawa kepada minat penduduk tanah tinggi ini untuk menyewakan rumah mereka.

Keluarga besar yang ingin bersenang-senang bersama keluarga seluruhnya tanpa berbelanja besar untuk penginapan.

Kualiti dan keadaan apartmen berbeza-beza walaupun terletak di lokasi yang sama kerana ada pemilik homestay yang menguruskan sendiri dan ada pula yang menyerahkannya kepada agent.

Malah yang bagus seperti Greenhill Apartments yang terletak bersebelahan dengan Heritage Hotel Cameron Highlands mempunyai unit yang diuruskan oleh Berjaya Leisure dan unit persendirian yang disalurkan kepada syarikat pihak ketiga untuk diurus dan diselenggara. Jadi jika anda sanggup untuk membayar lebih sedikit, kemungkinan anda akan mendapat penginapan pangsapuri Cameron Highlands yang lebih bagus.

Terdapat banyak pangsapuri di Cameron Highlands untuk dipilih, namun perlu diperhatikan bahawa sesetengahnya tidak benar-benar pangsapuri, tetapi rumah yang “menyamar” sebagai pangsapuri, dan sesetengah hotel sengaja dibina sebagai penginapan apartmen yang mungkin atau tidak mempunyai kemudahan memasak.

Juga ambil perhatian bahawa keadaan sinki dapur banyak pangsapuri cenderung tersumbat – baik anda tahu sebabnya, kita semua suka “makan”, dan membiarkan lebihan makanan terbuang di sinki – jadi anda harus bertolak ansur dengan beberapa kesulitan. Saya fikir dapur adalah bahagian yang paling disalahgunakan dari mana-mana pangsapuri kerana penyewa dibenarkan memasak dan bahagian dapur memerlukan penyelenggaraan yang paling banyak daripada pemilik atau syarikat yang menguruskan unit ini.

Jika anda memilih homestay murah di Cameron Highlands, yang betul-betul lebih murah daripada yang lain, kemungkinan besar anda tidak boleh mengharapkan terlalu banyak daripada unit yang anda sewa sama ada dengan harapan sekurang-kurangnya seperti kebersihan dan keadaan yang boleh dilaksanakan dan mungkin saluran TV Astro tidak begitu baik.

Jadi di sini adalah senarai ringkas Apartment di Cameron Highlands. Beberapa kenalan yang disenaraikan bukanlah pangsapuri tetapi sebenarnya adalah ejen yang menguruskan pelbagai pangsapuri untuk disewa di Cameron Highlands.

Dan seperti biasa, saya tidak dapat menjamin mana-mana pun walaupun saya tinggal di beberapa buah darinya, kerana pemilik yang berbeza dan agen yang berbeza mengurusnya. Sesetengah homestay Cameron Highlands dikendalikan oleh rangkaian hotel dan dikendalikan oleh mereka sendiri atau pemilik yang berada dalam perniagaan perhotelan juga akan menguruskan tempat itu sendiri juga.

Terdapat juga Muslim Homestay di Cameron Highlands yang khusus disewakan kepada pelancong muslim sahaja kerana ingin menjaga kesucian dan menjamin keselesaan kepada pelancong Islam.

    * Pangsapuri Arabella (best! berada di puncak paling tinggi di Tanah Rata)
    * Perkhidmatan Percutian Cameron + 605-4914945
    * Pangsapuri Casa Della Jarzmin
    * Desa Anthurium Apartments
          o Pangsapuri Anthurium Desa Madam Tang
          o Rumah Inggeris Desa Anthurium Apartment
    * Greenhill Resort
    * Holiday Cameron Apartments + 605-4914208
    * K.R. Highlanders Budget Hotel & Apartments + 605-4914934
    * Pangsapuri Kalai Villa
    * Num Song Sdn Bhd – Desa Anthurium & Taman Carnation + 605-4911250 / 5501
    * Natasya Resort Cameron Highlands
    * Parkland Apartments + 605-4912366
    * Pangsapuri Holiday Shal + 605-4912408
    * SPM Prima Villa Apartments + 6016-202 5800
    * SPM Resort Home Bungalow + 6016-202 5800
    * Star Regency Hotel & Apartments + 605-4915133
    * Villa Dahlia + 605-4915611 / 3288

Baca juga: 79 hotel terbaik di Cameron Highlands

No comment for Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Apartment Homestay Di Cameron Highlands Lebih Selesa

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Tempat Menarik Di Malang Yang Membuat Anda Terpesona

Posted at

Tempat menarik di Malang yang membuat anda terpesona. Pernahkah anda melihat keindahan di Malang? Rasanya belum lagi, betul tak? Ramai di antara kita dengan... Read More

Perkara Menarik Luar Biasa Di Yogyakarta Yang Dapat Anda Lakukan

16 Tempat Menarik Luar Biasa Di Yogyakarta Yang Anda Wajib Lawati!

Posted at

Tempat menarik luar biasa di Yogyakarta yang dapat dilakukan yang tidak pernah anda ketahui inilah Panduan Lengkap Untuk Ke Jogja: Pusat seni dan budaya... Read More

Tempat Menarik Di London

25 Tempat Menarik Di London Yang Anda Harus Lawati

Posted at

Tempat Menarik Di London (England) – Menarik 27 juta pelawat setiap tahun, London adalah bandar paling banyak dikunjungi di Eropah. Tidak menghairankan bahawa London adalah... Read More

Tourist Attractions In Aceh

Tourist Attractions In Aceh What Do You Imagine In Your Mind?

Posted at

Tourist attractions in Aceh – What do you imagine in your mind when you hear the name Aceh? The city of the Veranda of... Read More

Wisata Bandung - 10 Tempat Untuk Dikunjungi Di Bandung

Wisata Bandung – 10 Tempat Untuk Dikunjungi Di Bandung

Posted at

Wisata Bandung – 10 Tempat Untuk Dikunjungi Di Bandung Dikenal karena perkebunan teh dan gunung berapi, Bandung adalah kota spektakuler di Indonesia yang menarik... Read More


0 Shares