HOME
Home » Destination » Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk Dilakukan

Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk Dilakukan

Posted at | Categorised in Destination

Sekiranya anda mengamati aktiviti menarik di Malaysia, maka anda sudah mendarat di tempat yang betul.

Panduan menyeluruh untuk aktiviti menarik di Malaysia, kami telah mengumpulkan senarai 101 tempat yang boleh anda lawati dan aktiviti pengembaraan yang boleh anda nikmati semasa perjalanan di negara ini.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Aktiviti Menarik Di Malaysia

Malaysia adalah negara yang kaya dengan budaya dan sejarah dengan negeri-negeri, bandar-bandar seperti Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Melaka, Kota Kinabalu, Kuching dan Ipoh, yang menjadi saksi kepada tempat-tempat menarik di Malaysia bagi pelancongan dan tempat-tempat asli yang tenang.

Dari melawat Boh Plantations di Cameron Highlands dengan mengambil penerbangan Firefly dari Kuala Lumpur, untuk menempuhi pengalaman yang menarik di Butterfly Farm di Pulau Pinang kemudian melawat dan memahami tentang Projek Besar Orangutan di Kuching, Malaysia mempunyai banyak tempat menarik yang mencabar untuk pelancong terokai.

Malaysia telah berjaya mengekalkan keindahan ekologinya dan negara ini mendapat inspirasi budaya dari pelbagai latar belakang seperti Melayu, India, Cina, Arab, Eropah dan Peranakan.

Negara ini adalah rumah kepada hutan hujan, ladang, muzium dan pantai yang berlimpah dan benar-benar menyeronokkan untuk dikunjungi.

Tempat-tempat cantik yang telah kami teliti, dan aktiviti pengembaraan yang telah disenarai pendek, ini dengan bijak dipilih untuk menggembirakan anda dan memberi anda pengalaman perjalanan yang kaya dan tidak dapat dilupakan di Malaysia.

Dengan pemahaman tentang budaya negara dan kenangan yang akan dihargai untuk tahun-tahun yang akan datang, kami mengesyorkan meneroka tempat-tempat ini dan merancang lawatan dalam Malaysia.

Berikut adalah tempat-tempat menarik di Malaysia untuk dilihat dan masukkan dalam jadual percutian anda seperti hutan hujan dan pantai untuk “menghilangkan diri” di tempat makan dan pasar membeli-belah untuk tawar-menawar.

Tempat-tempat sukan yang mencabar yang direka untuk orang dewasa, anak-anak muda, kanak-kanak dan keluarga, bersedia untuk diteroka dan bersenang-senang dalam keseronokan Malaysia.

Berjalan Di Dasar Laut Di Borneo

Berjalan Di Dasar Laut Di BorneoAktiviti Menarik Di Malaysia – youtube.com

Adakah anda ingin pergi ke dasar laut tetapi bimbang tentang kemahiran berenang atau menyelam anda?

Anda tidak perlu bimbang lagi, kerana sekarang terdapat sukan baru yang diperkenalkan di Malaysia dan banyak tempat lain, yang dikenali sebagai pelayaran laut. Sea Walking adalah salah satu perkara terbaik untuk dilakukan di Malaysia.

Sorotan – Sekarang, anda boleh tetap kering di atas leher anda dengan memakai topi keledar, sambil berjalan di bawah laut, merasa teruja dengan kehidupan laut dan terumbu karang yang terdapat di sini dengan banyak.

Ideal untuk orang-orang dari semua peringkat umur (minimum 10 tahun) dan untuk orang-orang yang sama sekali tidak pandai berenang, snorkeling, menyelam dan sukan air yang berkaitan.

Ia adalah ideal untuk mengambil pakej berjalan kaki laut bersama-sama dengan pakej sukan air yang lain, supaya anda mendapat tawaran yang lebih lengkap.

Lokasi – Pulau Borneo; betul-betul di antara Pulau Manukan & Gaya berhampiran Kota Kinabalu.

Masa – Lawatan berjalan kaki dasar laut biasanya mengambil masa kira-kira 15 minit.

Harga – RM250 setiap orang dewasa.

Scuba Doo Di Kota Kinabalu (Underwater Scooter)

Aktiviti Menarik Di MalaysiaAktiviti Menarik Di Malaysia – beritaharian.sg

Salah satu aktiviti sukan air yang menarik yang dinikmati pelancong ketika mereka datang ke sini adalah scuba doo, di mana anda dapat menikmati kejernihan air laut, dengan bantuan skuter bawah laut.

Sorotan – Di sini, anda boleh bernafas seperti semasa anda duduk di dalam kubah di basikal skuba anda. Anda dapat melakukan perjalanan ke kedalaman maksimum 10m di bawah laut dan menikmati kehidupan marin yang kaya di perairan Malaysia, dan anda boleh memberi makan ikan di sini.

Ini adalah salah satu aktiviti terbaru yang dilancarkan oleh banyak pusat peranginan di Malaysia untuk memberikan keseronokan hebat kepada pelancong. Tiada pengalaman scuba diving atau berenang yang diperlukan untuk mengambil skuba doo rides.

Lokasi – Kota Kinabalu, Malaysia.

Masa – Skuter Underwater Underwater kini ditawarkan antara 60 dan 90 minit.

Harga – RM200 hingga RM275

Parasailing Di Langkawi

Aktiviti Menarik Di Malaysia

Malaysia adalah salah satu destinasi percutian yang paling dicari untuk aktiviti pengembaraan sukan air. Walaupun hampir semua resort pantai menyediakan lawatan parasailing untuk tetamu mereka, tetapi ini adalah yang terbaik di Pulau Langkawi.

Sorotan – Adalah lebih baik untuk memilih pengendali pelancongan yang sah untuk parasailing, kerana seseorang mungkin akan mengalami risiko yang tinggi apabila memilih pengendali haram.

Dua hingga tiga orang boleh melakukan perjalanan dalam satu perjalanan dan perjalanan biasanya mengambil masa sepuluh minit. Keseronokan yang anda dapat apabila anda diangkat hampir 500 kaki di atas paras laut dan apabila anda kembali dengan selamat ke bot tidak boleh diterangkan dengan perkataan.

Lokasi – Pulau Langkawi.

Masa – Satu perjalanan parasailing mengambil masa kira-kira 30 minit untuk disiapkan. 2 hingga 3 orang diangkat pada satu masa.

Harga – RM80 seorang di pantai untuk 3km; RM180 seorang di atas bot untuk 8km.

Toro Watersoprts

Aktiviti Menarik Di Malaysia

Pantai :   RM 90 seorang

Bot:
Pusingan kecil – 4 minit RM 150 seorang
Pusingan besar – 8 minit RM 180 setiap orang

VIP
RM 250 seorang
(pusingan besar dengan video)

Maklumat tambahan:

1. Tambahan RM150 untuk GoPro termasuk kad memori.

2. Parasailing pantai, anda mula dan berakhir di pantai. Sama berlaku untuk kapal parasailing, anda akan memulakan dan menamatkan bot di tengah lautan.

3. Untuk pantai parasailing, ia berkeliaran sekitar 3 minit dengan maksimum 2 orang. Adalah disyorkan untuk anda berlayar dengan jurulatih untuk langkah keselamatan.

4. Untuk kapal parasailing, ia berlayar sekitar 8 minit dengan maksimum 3 orang.

5. Kanak-kanak dari umur 5 tahun ke atas mesti disertai oleh ibu bapa atau pengajar mereka.

Tempahan

Jalan Pantai Cenang, Langkawi
Kedah, Malaysia

langkawiadventure@gmail.com

+6019 757 0019
+60111 625 7088

Buka Harian: 9 pagi hingga 7 malam

Pengembaraan Helikopter Kuala Lumpur

aktiviti menarik di malaysiaAktiviti Menarik Di Malaysia – helioutpost.com

Jika anda sedang mencari aktiviti yang merembeskan adrenalin di Kuala Lumpur, anda boleh mencuba lawatan bersiar-siar dengan helikopter.

Mengelilingi ibu negara Malaysia dengan helikopter canggih dan menikmati pemandangan panorama tempat itu.

Minimum 4 orang penumpang diperlukan untuk mengambil perjalanan ini. Ia adalah satu perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan di Kuala Lumpur dan ramai yang telah menikmati keseronokkan ini.

Sorotan – Juruterbang yang akan memandu helikopter Robinson 44 atau EC125 anda sangat mahir dalam bahasa Inggeris dan terlatih untuk tugas ini.

Dia juga berperanan sebagai pemandu pelancong, berkongsi beberapa maklumat penting mengenai mercu tanda Kuala Lumpur.

Ambil gambar yang menakjubkan sambil menikmati pemandangan dari helikopter berhawa dingin anda.

Lokasi – 1500 kaki di atas paras laut dari Kuala Lumpur.

Masa – Dari 10 pagi hingga 5 petang setiap hari, bergantung kepada keadaan cuaca. Perjalanan total mengambil masa sehingga 30 minit.

Harga – Sekitar RM890 seorang (harga yang sama untuk orang dewasa dan anak-anak).

www.helioutpost.com

Kuala Lumpur Tandem Skydiving

Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk DilakukanAktiviti Menarik Di Malaysia – skydivemalaysia.my

Terus melangkah ke langit biru Kuala Lumpur semasa anda merasakan keceriaan. Anda boleh menjadi skydiver advance atau pemula, pelbagai syarikat menawarkan pakej yang sama. Ia adalah salah satu perkara terbaik untuk dilakukan di Malaysia.

Tandem Skydiving adalah untuk memberikan anda pengalaman penerjunan bersendirian, membantu jika anda seorang pemula. Ia adalah antara perkara yang paling mencabar untuk dilakukan di Kuala Lumpur.

Penyedia utama aktiviti ini memberikan anda peralatan dan video penerbangan yang akan mengepam adrenalin anda. Perlu diingatkan bahawa aktiviti ini bermusim dan bergantung kepada keadaan cuaca.

Harga: Harga anggaran adalah dari RM800 hingga RM1500 bergantung pada jumlah lompatan.

www.skydivemalaysia.my

Scuba Diving Di Kota Kinabalu

Scuba Diving Di Kota KinabaluAktiviti Menarik Di Malaysia – scubajunkiekk.com

Jika anda suka keseronokan dan pengembaraan dan bersedia untuk mengambil sebarang cabaran daripada Scuba Diving di Kota Kinabalu adalah pilihan terbaik untuk anda. Menyelam jauh ke dalam air dan meneroka kehidupan laut dan menyelam di antara penyu dan jerung rantau ini. Bahagian yang menyeronokkan ialah anda akan melihat ini secara langsung.

Sorotan: Hubungkan flora dan fauna dalam air dan dapatkan lebih dekat dengan terumbu karang. Menyelam di air biru yang jelas pastinya akan menjadi salah satu pengalaman terbaik untuk seumur hidup anda dan rakan-rakan anda. Jika anda seorang pemula maka akan ada penyelam profesional yang akan membantu anda menyelam dengan lebih baik.

Lokasi: Kota Kinabalu

Harga: Kira-kira 120 – 400 MYR

Paragliding Di Bukit Jugra

Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk DilakukanAktiviti Menarik Di Malaysia – oxbold.com

Jika anda sedang mencari cabaran dan keseronokan yang sangat baik pada masa yang sama, anda mesti mencuba paragliding di Malaysia. Ini boleh dinikmati oleh pemula dan juruterbang terlatih juga. Parasut kaki yang dilancarkan naik sehingga sekurang-kurangnya 6000 meter, menjadikan anda akan menjerit dengan gembira.

Bagi pemula pertama boleh menghadapi semua kekangan mereka kerana mereka selamat terikat dengan payung terjun dan juruterbang terlatih mengendalikan mesin.

Sorotan – Anda boleh meminta flips & flaps, tunggakan lintas negara, teknik penerbangan dan menjadi sebahagian daripada analisis penerbangan jika anda mempunyai minat dan pengalaman yang sama, semasa menyertai paragliding di Malaysia.

Lokasi – Tapak paragliding terkenal di Malaysia ialah Bukit Jagra, Bukit Sendayan, Bukit Bahau dan Kuala Kubu Baru.

Masa – Mengambil masa sekitar 20 minit setiap perjalanan. Minimum 4 dan maksimum 10 penumpang dibenarkan. Umur minimum penumpang mestilah 10 tahun. Paragliding boleh dilakukan pada hujung minggu.

Harga – Kira-kira RM300 bagi setiap penumpang dan tempahan terakhir RM50 bagi setiap orang yang dibenarkan.

www.oxbold.com

Water Rafting Di Selangor Dan Perak

Aktiviti Menarik Di MalaysiaAktiviti Menarik Di Malaysia – waterraftingmalaysia.com

Water Rafting adalah salah satu aktiviti sukan air yang paling popular di Malaysia. Sungai-sungai di Malaysia digredkan mengikut laluan air dan cabaran-cabaran yang dihadapi oleh rakit yang berhanyut di sini.

Sesetengahnya mudah dan sesuai untuk pemula, manakala sesetengahnya sesuai untuk orang yang berpengalaman  sahaja.

Sorotan – Pemandangan menarik di sungai-sungai ini harus anda nikmati apabila anda membuat rafting .

Terletak di atas bukit-bukit megah, dengan arung jeram ini, anda boleh mengalami beberapa saat yang tidak dapat dilupakan dalam hidup anda. Pilih pakej pelancongan, kerana anda boleh menikmati beberapa aktiviti lain juga dengan ini.

Lokasi – Kampar (selamat untuk pemula), Ulu Slim (baik untuk pemasa pertama), Selangor (cabaran sederhana dan paling terkenal) dan Singoh (sangat mencabar).

Masa – Kebanyakan lawatan rafting ini boleh diselesaikan dalam masa 1 hingga 3 hari berdasarkan tahap kerumitan.

Harga – bermula dari RM150 setiap orang dan naik sehingga RM1500 seorang.

Water Rafting Malaysia

Tahap Cabaran

Santai dan Mudah (sesuai untuk kanak-kanak berusia 6 tahun ke atas)

Rafting sungai adalah tertakluk kepada paras air dan keadaan cuaca. Jika rafting tidak mungkin dilakukan pada tarikh yang ditetapkan, tarikh alternatif boleh dicadangkan.

Ambil Perhatian, Disebabkan sifat pelancongan, keadaan cuaca, keadaan jalan raya, keadaan tempatan, faktor keselamatan yang berlaku, laluan & jadual perjalanan mungkin berbeza-beza kepada yang diterbitkan tetapi kandungan pelancongan akan tetap sama. Keputusan akhir jadual sebenar akan dibuat oleh pihak Water Rafting Malaysia pada hari lawatan.

PERKARA YANG PATUT DILAKUKAN DAN TIDAK PATUT DILAKUKAN

  • Jangan membuang sampah merata-rata
  • Bawa semua sampah keluar dari rakit
  • Jangan merosakkan sebarang tumbuhan atau pokok
  • Jangan membuat bunyi berlebihan
  • Kekal sihat
  • Jangan ambil risiko yang tidak perlu seperti Mendaki batu
  • Sentiasa mendengar nasihat yang diberikan oleh panduan anda
  • Jangan tinggal jauh dari kumpulan, anda boleh tersesat dengan mudah

Maklumat lanjut: waterraftingmalaysia.com

Snorkeling DI Kota Kinabalu

Meregangkan kaki anda dan bersiap sedia untuk meneroka pantai tropika dengan snorkeling di air jernih Kota Kinabalu. Bukan sahaja di Kota Kinabalu, malah anda boleh snorkeling di tempat lain seperti Pulau Pangkor, Langkawi, Pulau Tioman dan banyak tempat lagi.

Pulau-pulau yang menakjubkan di sini dikelilingi oleh terumbu karang dan banyak kehidupan aqautik, menemui kehidupan marin yang menakjubkan dengan snorkeling di Kota Kinabalu.

Lautan yang luas mempunyai begitu banyak tersembunyi di pangkuannya dan yang terbaik ialah anda merasakan kegembiraan utama ketika menyelam di bawah air.

Sorotan: Kehidupan di bawah air adalah sesuatu yang sama sekali berbeza dengan apa yang sebenarnya kita lihat. Tumbuhan hijau dan kehidupan marin akan menarik anda ketika anda menyelam jauh ke dalam air.

Rasakan perbezaan kerana anda terapung dengan kejelasan menakjubkan air dan warna-warna yang memukau dalam kehidupan air.

Lokasi: Kota Kinabalu

Harga: Kira-kira 120-135 MYR

Pakej Scuba Diving & Snorkeling di Gaya Island Resort

Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk DilakukanAktiviti Menarik Di Malaysia – borneodream.com

Selamat datang ke pakej penginapan yang paling menakjubkan – menginap di Gaya Island Resort yang indah oleh YTL Hotels di luar pantai Kota Kinabalu di Sabah, Malaysia dan menikmati meneroka terumbu karang tropika Taman Laut Tunku Abdul Rahman sepanjang penginapan anda.

Dengan Gaya Island Resort yang menawarkan 5 bintang penginapan di lokasi pulau yang indah dan tenang yang digabungkan dengan pengalaman snorkeling dan menyelam yang berkualiti tinggi dengan Borneo Dream pakej 5D4N ini adalah pilihan yang sempurna untuk percutian hujung minggu yang panjang, atau berakhirnya percutian yang panjang di Borneo .

Pilih dari pelbagai pakej malam 5 hari di Gaya Island Resort dengan aktiviti untuk semua orang:

Untuk penyelam yang tidak disahkan memilih Pengalaman Scuba Diving Scuba PADI untuk hari pertama anda diikuti oleh Snorkeling Berpandu pada hari kedua anda. Hari terakhir anda akan dihabiskan berehat di Gaya Island Resort.

Pelajaran mewah untuk menyelam? Pilih Kursus PADI Open Water Diver yang merupakan cara yang paling terkenal untuk belajar menyelam. Anda juga boleh memilih untuk mengambil versi eLearning pakej ini yang membolehkan anda belajar sebelum anda datang.

Adakah anda penyelam PADI Open Water yang disahkan mahu menyelam anda lebih lanjut? Pilih PADI Advanced Open Water Diver Course selama 2 hari dan 1 hari Leisure Diving (3 menyelam). Pakej ini juga boleh diubah menjadi versi eLearning.

Bagi penyelam yang disahkan mahu menyertai penyelaman berpandu santai pergi Menyelam Nyawa selama 3 hari menyelesaikan 9 selaman di taman marin tempatan di tempat yang berbeza.

Sebagai Borneo Dream adalah penyedia rasmi PADI Dive Centre untuk Gaya Island Resort semua aktiviti menyelam dan snorkeling kami termasuk pemindahan pulang dari jeti Gaya Island Resort, kumpulan kecil setiap PADI Professional, menggunakan snorkel penyewaan kami yang diselenggara dengan baik atau menyelam dan pemindahan pada menyelam yang selesa bot.

Pakej Akhir Tamat ke Akhir. Pemindahan Lapangan Terbang & Kapal Terbang | Gaya Island Resort

Adakah anda bersedia untuk membeli pakej selam skuba anda di Gaya Island Resort? Kemudian ikuti langkah-langkah mudah di bawah untuk membeli pakej yang sesuai untuk anda (semak ketersediaan dengan kami terlebih dahulu): –

Pertama memilih jenis villa yang anda ingin tinggal di Gaya Island Resort. Harga yang dipaparkan adalah untuk vila dan untuk 4 malam dengan dua orang berkongsi.

Pilih tarikh yang sesuai dengan anda. Tarikh anda mesti termasuk dalam pilihan yang dinyatakan. Jika ini tidak mungkin sila hubungi kami dan kami akan memetik anda secara berasingan.

Sekarang sudah tiba masanya untuk anda memilih aktiviti anda – Kedua-dua orang mesti melakukan aktiviti yang sama. Sila pastikan anda memenuhi prasyarat untuk aktiviti PADI.

Pilih sebarang pilihan pada pilihan yang anda berminat mis. menaiki Coral Flyer.

Kemudian tambahkan ke troli anda dan ikut arahan untuk pergi ke Checkout dan beli pakej Scuba Diving anda di Gaya Island Resort.

Contoh Jadual Perjalanan – 5D4N PADI Pakej Pembuka Air Terbuka Air | Gaya Island Resort

Anda akan menginap 4 malam di resort Gaya Island Resort di Villa pilihan anda. 3 hari dengan kami akan dibelanjakan untuk belajar menyelam melalui Kursus PADI Open Water Diver. Aktiviti ini dibuka kepada semua yang berusia 10 tahun ke atas, sesuai dan sihat dan dapat berenang.

Hari 1 (Makanan: N / A)
Dikumpulkan dari Lapangan Terbang BKI Kota Kinabalu dan dipindahkan ke Jesselton Point Jetty di tengah Kota Kinabalu. Pergi ke Bilik Masuk Masuk Pulau Gaya di Jeti dan sertai pemindahan bot yang dijadualkan ke Resort. Masuk ke Villa anda (masa daftar masuk ialah 1500 jam). Hari rehat adalah percuma & mudah di Gaya Island Resort.

Hari 2 (Makanan: B & L)

Hari pertama belajar untuk menyelam, nikmati. Anda akan dikutip dari jeti Resort. Sertai krew kami dan ambil bahagian dalam Kursus PADI Open Water Diver. Pindahkan kembali ke Resort. Bermalam di Gaya Island Resort.

Hari 3 (Makanan: B & L) Anda hampir di sana. Sertai krew kami dan ambil bahagian dalam Kursus PADI Open Water Diver. Bermalam di Gaya Island Resort.

Hari 4 (Makanan: B & L)
Hari terakhir anda di Kursus PADI Open Water Diver. Selepas menamatkan kursus hari ini anda menjadi penyelam PADI Open Water yang disahkan! Bermalam di Gaya Island Resort.

Hari 5 (Makanan: B)

Masa untuk mengucapkan selamat tinggal kepada Gaya Island Resort (waktu daftar keluar dari vila anda ialah 1100 jam). Sertai perpindahan bot yang dijadualkan dari Resort ke Jesselton Point Jetty. Anda kemudian akan dipindahkan oleh minivan swasta kepada BKI.

Tempah Hari Ini | Selam Scuba / Snorkeling @ Gaya Island Resort.
Kemasukan pakej – Pakej Scuba Diving & Snorkeling di Gaya Island Resort

Penginapan empat (4) malam di Gaya Island Resort termasuk berdasarkan kepada 2 orang yang berkongsi vila (di dalam jenis villa yang dibeli melalui Kedai on-line kami).

Sarapan pagi untuk 2 orang semasa penginapan anda di Gaya Island Resort (di Feast Village).

Pemindahan lapangan terbang dari BKI pada hari cuti anda dan pada hari pemeriksaan anda. Pemindahan adalah dalam minivan 8 tempat duduk peribadi dengan Pemandu (maksimum 6 orang, tidak termasuk Panduan Pemindahan).

Pemindahan laju bot laju dari / ke Jesselton Point Jetty pada hari daftar masuk dan daftar keluar anda pada pemindahan bot yang dijadualkan (seperti jadual pemindahan bot Resort) – satu pemindahan bagi setiap orang, dengan cara semasa mendaftar masuk ke Resort Gaya Pulau dan semak keluar dari Resort.

Pulangan pemindahan dari jeti Gaya Island Resort untuk setiap hari anda menyertai aktiviti menyelam atau snorkeling PADI.

Snorkeling PADI dan / atau produk menyelam skuba yang dibeli sebagai sebahagian daripada pakej anda. Semua aktiviti snorkeling dan menyelam kami termasuk peralatan lengkap yang diperlukan untuk kursus, perjalanan atau aktiviti. Kami juga termasuk makan tengah hari di hari menyelam atau snorkeling anda serta air minuman.

BorneoDream.com

Cruising Di Port Klang

Aktiviti Menarik Di MalaysiaAktiviti Menarik Di Malaysia –

Lawatan pelayaran adalah yang terbaik apabila ia datang untuk menikmati tempat-tempat yang indah dengan cara yang santai. Semasa anda berlayar sepanjang perairan yang indah ke destinasi yang anda inginkan, anda dapat menikmati rasa ketenangan yang hanya dapat dirasakan. Ia adalah salah satu perkara yang perlu dilakukan di Malaysia bahawa anda tidak boleh terlepas perjalanan anda.

Sorotan – Disarankan untuk menempah lawatan pelayaran anda agak awal kerana kerusi dipenuhi dengan cepat. Apabila anda menempah suite, anda boleh menikmati kemewahan hotel 5-bintang dalam pelayaran anda. Tiket Pemandangan Laut memberikan anda panorama bandar yang anda mahu bepergian.

Lokasi – Terdapat lima pelabuhan utama dari mana anda boleh membawa pelayaran ke dan dari Malaysia. Mereka adalah Kuala Lumpur, Langkawi, Melaka, Pulau Pinang dan Johar.

Masa – pakej Cruise tersedia selama 3 malam, 4 malam malam atau lebih dari Singapura secara kerap.

Harga – Dekat dengan RM1980 seorang untuk lawatan pelayaran 3 malam di Singapura – Pulau Pinang – Pelabuhan Klang – laluan Singapura.

www.starcruisepackagesmalaysia.com

Island Hopping

Sesuatu yang menarik di Malaysia ialah pulau-pulaunya yang indah, pastikan anda membuat lawatan ke pulau-pulau di Malaysia. Ini adalah cara terbaik untuk meneroka pulau-pulau yang terbaik dengan satu harga. Terdapat banyak pulau di Malaysia dan pelancong menjadi pilihan untuk memilih lokasi ideal mereka. Sekumpulan pulau boleh digabungkan untuk lawatan ini.

Highlights – Melompat di pulau sangat disarankan oleh pakar perjalanan, kerana dengan cara ini, anda akan dapat melihat banyak pulau yang berbeza dan memahami budaya mereka, sehingga memperkaya pengalaman anda.

Lokasi – Pulau Pinang dan Pulau Perhentian, Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Pulau Tioman, adalah dua pilihan yang paling disukai oleh pelancong.

Masa – Apabila anda bermula dari Pulau Pinang, anda boleh meneroka tempat seperti Pualu Aman, Pulau Gedung, Pulau Jerejak dan Pulau Payar, Apabila anda bermula dari Pulau Perhentian, anda boleh melangkah antara Lang Tengah dan ini. Feri digunakan untuk pengangkutan ini dan terdapat pakej 3 hingga 5 malam.

Harga – Untuk perjalanan 5 malam, ia boleh dikenakan biaya sekitar RM335 seorang.

Microlight Di Kuala Lumpur

Aktiviti Menarik Di MalaysiaAktiviti Menarik Di Malaysia – thrillophilia.com

Mahu terbang dengan bebas seperti burung di langit Kuala Lumpur sekurang-kurangnya satu jam? Cubalah Quick Silver MX2 Microlight apabila anda datang ke Malaysia seterusnya. Ia adalah pesawat yang berkuasa tinggi yang bergerak pada kelajuan 110km sejam.

Sorotan – Berlari melintas di langit luas Kuala Lumpur dan dapatkan pemandangan panoramik ibu kota. Jangan lupa untuk menangkap gambar dan video seperti yang anda ketahui oleh keturunan anda. Microlights didorong oleh juruterbang yang berpengalaman dan mesin secara automatik diservis apabila mencapai 100 jam penerbangan. Peserta mendapat sijil dan cenderahati apabila menamatkan perjalanan.

Lokasi – Kuala Lumpur

Masa – Kini Microlights tersedia untuk hujung minggu hanya dari 10 pagi hingga 5 petang, dengan syarat cuaca bekerjasama. Pesawat boleh membawa maksimum 6 orang.

Harga – RM1500 seorang untuk satu jam perjalanan.

Mengenai Kegiatan:

Enthrall dalam pengembaraan terbang mikro menarik ini bersama keluarga dan rakan-rakan untuk pengalaman yang tiada tandingannya di Sepang Gold Coat.

Anda akan terbang serendah kira-kira 500 kaki di atas tanah atau jauh dari bangunan.

Ambil beberapa klik menakjubkan dari resort pantai Avani Sepang Gold sambil memikat dalam aktiviti menarik ini.

Tamatkan aktiviti menarik ini selepas 4 jam.

Tempahan: www.thrillophilia.com

Sumber: thrillophilia.com

Nota

Tempat menarik di Malaysia yang mesti anda lawati!
Tempat menarik di Johor
Tempat menarik di Sabah yang korang belum tahu
Senarai tempat menarik di Selangor
Tempat menarik di Kuantan yang anda tak boleh lepaskan!
Pantai Remis tempat perkelahan menarik di Selangor
Rabung Klang Gate RARE!
Tempat menarik di Pantai Cenang
Tempat percutian menarik di Malaysia
Pulau yang menarik di Sabah
Resort dengan kolam renang di Kuala Lumpur
Homestay Kuala Lumpur
Homestay Sungai Buluh
Homestay Kubang Kerian
Homestay terapung Pulau Mabul
Homestay terbaik Pulau Pinang
Hotel murah Cameron Highlands

Tempat peling menarik di Indonesia
Tempat menarik di Indonesia yang romantis
Tempat wisata menarik di Jawa Barat
Tempat menarik di Lombok
Tempat menarik di Semarang
Aktiviti menarik di Danau Toba
Tempat menarik di Yogyakarta
Tempat menarik di Medan
Tempat menarik di Kalimantan
Pantai menarik di Banyuwangi
Tempat menarik di Malang

Tempat menarik di London
Tempat menarik di Auckland

No comment for Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk Dilakukan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Aktiviti Menarik Di Malaysia Perkara Yang Terbaik Untuk Dilakukan

Bandar Terindah Di Eropah

15 Tempat Menarik Di Eropah Yang Buat Rasa Anda Ingin Ke Sana

Posted at

15 Tempat Menarik Di Eropah – Apa bandar paling menarik dan indah di Eropah untuk percutian dengan kapal terbang? Ini adalah 15 teratas dengan... Read More

12 Kedai Bundle Jimat Di Lembah Klang

Posted at

12 Kedai jimat di Lembah Klang di mana anda boleh dapatkan pakaian murah dengan harga serendah RM3. Ini adalah kebenaran yang diakui secara universal... Read More

Tempat Menarik Untuk Dikunjungi Di Shah Alam Selangor

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi

Posted at

10 Tempat Menarik Di Shah Alam Untuk Dikunjungi Shah Alam adalah ibu negeri Selangor dan terletak 20 minit dari Kuala Lumpur. Dengan landskap hijau... Read More

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove

Posted at

Resort & Hotel In Penang With Swimming Pool Vacation Drove – There is no doubt that swimming pools are one of the main attractions for... Read More

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Things To Do In Malaysia Interesting Vacation Places

Posted at

Things to do in Malaysia interesting vacation places. These questions often arise each time we plan a vacation. This is because, besides being a... Read More


0 Shares