HOME
Home » Tempat Menarik » 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia – Dari pantai yang berpasir halus dan bersih hingga ke kawasan pergunungan yang sejuk atau menginap di hotel-hotel moden destinasi pelancongan di Malaysia ini di senaraikan 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Asia Tenggara dikurniakan dengan terlalu banyak tempat menarik yang menjadi destinasi pelancongan seperti di negara Thailand, Vietnam, Indonesia dan semestinya Malaysia, mempunyai tempat menarik yang menakjubkan untuk percutian anda.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

7. Pantai Dan Pergunungan Sabah Yang menarik Dan Menakjubkan

Apabila melihat imej Sabah sahaja anda akan tahu mengapa ianya mendapat sambutan hangat pelancong . Dengan pantai yang cantik dan menakjubkan dan pergunungan yang kelihatan lurus sepertidalam filem fantasi anda, kami pasti anda tidak akan mahu meninggalkan syurga dunia ini.

6. Tempat Percutian Menarik – Melaka

Jika anda suka sejarah, bangunan lama dan runtuhan purba, tidak rugi anda melawat ke bandar bersejarah Melaka yang terletak di bahagian selatan Malaysia. Hampir semua bangunan dan rumah-rumah di kota ini sekuran lagig-kurangnya berusia satu abad lamanya, ada yang dibina pada abad ke-18. Bangunan-bangunan itu dipelihara dengan baik, dengan bermandikan bermacam-macam warna, memberikan penampilan yang menakjubkan.

Jika anda suka sejarah yang unik dan kaya Melaka, tinggal-lah di salah sebuah hotel terbaik yang terdapat negeri ini

 1. The Majestic Melaka

The Majestic Melaka merupakan sebahagian sejarah yang mewarnai Melaka. Rumah agam asal yang berdiri teguh dengan tenang , sejak tahun 1920-an, masih megah di tengah-tengah industri perhotelan hotel di Melaka, walaupun bangunan baru telah dibina, namun ia tetap mencerminkan seni bina asal, yang menempatkan 54 bilik dan suite yang luas.
28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Tempat MenarikTempat Menarik Di Selangor

Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM490 semalam.

Hotel reservations

The Majestic Malacca
188 Jalan Bunga Raya, 75100 Melaka, Malaysia

Email: travelcentre@ytlhotels.com.my
Group & Event: events@ytlhotels.com.my

Telephone: +60 6 289 8000

majesticmalacca.com

Courtyard @ Heeren

Courtyard @ Heeren mengambil yang gaya tradisional Melaka yang terbaik dan menambah gaya moden yang tersendiri . Mana-mana jenis bilik yang anda pilih, masing-masing menawarkan pengalaman berbeza hidup mewah dengan gaya yang direka untuk menjadi berkarisma. Terdapat empat belas bilik dan suite, semuanya dilengkapi alat penghawa dingin, TV LCD, peti deposit keselamatan, meja tulis, pancuran mandian hujan, bar mini, peti sejuk dan pengering rambut standard.
Tempat Percutian Menarik Paling

Tempat MenarikTempat Menarik Di Selangor

Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM200 semalam.

Unique, Stylish, and Comfortable rooms for an attractive rate.

Call for hotel reservation at
Tel: +606 281 0088
Fax: +606 282 4888
Email: reservation@courtyardatheeren.com

courtyardatheeren.com

1825 Gallery Hotel

1825 Gallery Hotel diilhamkan oleh tema antik, membawa pengalaman dan suasana zaman silam dengan realiti – ia benar-benar diwujudkan hari ini. Memupuk suasana dan rasa masa lalu ke dalam hati setiap tetamunya. Asalnya hanya sebuah gudang menyimpan tepung tetapi telah diolah menjadi sebuah hotel yang terkemuka di negeri ini.

1825 Gallery Hotel melaka

Tempat MenarikTempat Menarik Di Penang

Untuk tempahan dan maklumat lanjut. Bilik-bilik adalah dari RM327 semalam.

Hotel reservations:

A: 27,29&31, Jalan Bunga Raya, Melaka 75100.
T: +606 288 2868
F: +606 288 2869
E: reservation@1825galleryhotel.com

1825galleryhotel.com

5. Tempat Percutian Menarik – Langkawi

Langkawi dikenali sebagai salah satu daripada tempat yang paling dikunjungi di Malaysia dan dengan jalur pantai berpasir, perairan biru-hijau dan dengan pilihan resort yang hebat  mudah untuk melihat mengapa ia adalah satu tempat kegemaran pelancong. Pulau ini juga mempunyai pilihan yang menakjubkan homestay, resort dan hotel untuk dipilih, setiap tempat adalah terbaik untuk menikmati keindahan Langkawi.

Menikmati keindahan sebenar Langkawi dari salah satu resort yang menakjubkan

Tempat Percutian Menarik – The Andaman, A Luxury Collection Resort

The Andaman, a Luxury Collection Resort terletak di dalam suasana tropika yang indah di Pulau Langkawi Malaysia, adalah dgn nikmat terletak di antara hutan hujan berusia 10 juta tahun dan tenang Datai Bay dan terumbu karang pinggiran berusia 8,000 tahun. Resort ini telah mewujudkan satu Coral Nursery, dipercayai yang pertama seumpamanya di Asia Tenggara, dengan anugerah bagi mengiktiraf komitmen kepada amalan alam sekitar.
theandaman.com
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM1456 semalam.

Tempat Percutian Menarik – The Andaman, A Luxury Collection Resort

The Andaman, a Luxury Collection Resort terletak di dalam suasana tropika yang indah di Pulau Langkawi Malaysia, merupakan nikmat yang terletak di antara hutan hujan tropika berusia 10 juta tahun yang tenang dan pinggiran terumbu karang berusia 8,000 tahun. Resort ini telah mewujudkan satu Coral Nursery, dipercayai yang pertama seumpamanya di Asia Tenggara iaitu anugerah bagi mengiktiraf komitmen kepada amalan alam sekitar.
Tempat Percutian Menarik The Andaman, A Luxury Collection Resort Tempat Percutian Menarik The Andaman, A Luxury Collection Resort
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM1456 semalam.

Hotel Reservations
Jalan Teluk Datai, Langkawi, 07000, Malaysia Phone: (60)(4) 959 1088 • In Malaysia, call: 1-800-80-1343

theandaman.com

Tempat Percutian Menarik – The Datai Langkawi

The Datai Langkawi menawarkan percutian yang sempurna dan membolehkan anda untuk memupuk sepenuhnya kesejahteraan minda anda, tubuh dan semangat. National Geographic telah memberi nilai Datai Bay sebagai salah satu daripada 10 pantai terbaik di dunia, manakala hutan di sekeliling resort memainkan peranan sebagai  “tuan rumah” kepada pelbagai hidupan liar, ada yang “endemic” kepada kawasan itu. Berjemur dalam ketenangan dan berhubungan dengan alam semula jadi. Akan mungkin melihat monyet daun berwarna hitam, cicak Tokay atau Sunda lemur terbang sepanjang penginapan anda.
28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, bilik-bilik adalah dari RM1500 + semalam.

Hotel reservations

THE DATAI LANGKAWI
Jalan Teluk Datai,
07000 Langkawi,
Kedah, Malaysia.GPS: latitude: N 06 25.411 longitude: E 99 40.216

T: +60 4 9500 500
F: +60 4 9500 600
E: reservations@dataihotels.com

thedatai.com

1. Tempat Percutian Menarik – Vivanta by Taj

Sarang resort di Pulau Rebak, yang dinamakan sempena pokok Rebak, di salah satu daripada 99 pulau-pulau yang membentuk legenda Langkawi. Mengambil masa 20 minit perjalanan ke Port Cenang dari lapanganterbang Langkawi. Bayangkan melangkah masuk ke dalam sebuah bot laju yang merentasi air mewujudkan gelombang keseronokan dan dialu-alukan oleh kapal layar dari seluruh dunia yang berlabuh di Marina hanya serba lengkap di Malaysia. Ya, ia satu-satunya resort yang menawarkan perkhidmatan ini.
28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Tempat Percutian Menarik Langkawi
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM697 semalam.

Hotel reservation:
Address: 07000 Langkawi, Kedah, Malaysia
Phone: +60 4-966 5566

vivantabytaj.com

4.  Tempat Percutian Menarik – Cameron Highlands

Cameron Highlands merupakan tempat percutian pergunungan menarik yang terbesar di Malaysia. Cameron Highlands syatu tempat percutian paling indah yang ditinggalkan oleh penjajahan Inggeris. Brits dibuat yang terbaik daripada stesen bukit yang sangat sedikit bahawa negara tropika kita mempunyai dengan mengubah kepada idea mereka dataran Inggeris itu. Dengan keharuman udara gunung, ladang teh dan bunga-bungaan yang berwarna-warni, ladang strawberi yang meleleh, Cameron Highlands adalah destinasi pelancongan yang sangat menarik.

Satu malam di kawasan English Cottage yang indah mungkin membawa anda kembali ke masa silam gemilang Inggeris

Tempat Percutian Menarik  – Copthorne Hotel Cameron Highlands

Terletak di tempat percutian tanah tinggi yang terkenal di Malaysia dan bertenggek di 1,628 meter di atas paras laut dengan pemandangan panorama pergunungan tenang dan lembah yang subur. Copthorne Hotel Cameron Highlands adalah hotel 4 bintang untuk pelancong dan menawarkan perkhidmatan penginapan  percutian  penuh bergaya dengan pilihan bilik-bilik hotel atau pangsapuri.

Tempat Percutian Menarik Copthorne Hotel Cameron Highlands
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, bilik-bilik adalah dari RM167 semalam.

Hotel Reservation
Address: Kea Farm, Cameron Highland, 39000 Brinchang, Pahang, Malaysia
Phone: +60 5-496 1777

Tempat Percutian Menarik – The Lakehouse

Bersedia untuk terpesona oleh resort gaya butik Tudor ini, The Lakehouse Cameron Highlands, satu percutian yang eksklusif dalam keindahan semulajadi Cameron Highlands. Terletak di kawasan yang digelar “The Valley of Eternal Spring”, rumah desa yang indah ini terletak di atas bukit yang menghadap ke bukit-bukau dan hutan menghijau. Menyegarkan dan menarik dengan 19 bilik yang mempunyai pemandangan ladang teh laut luas yang menakjubkan.
Tempat Percutian Menarik - Tempat Percutian Menarik -
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM630 semalam.

Hotel reservations

30th Mile Ringlet,
39200 Cameron Highlands,
Pahang, Malaysia

Tel: +605 495 6152
Fax: +605 495 6213
Email: info@lakehouse-cameron.com

lakehouse-cameron.com

Tempat Percutian Menarik – Smokehouse Hotel Cameron Highlands

Smokehouse Hotel ini gaya butik hotel Inggeris Tudor, yang dibina pada tahun 1939, terletak bersebelahan dengan padang golf yang indah. Para tetamu akan menikmati lokasi yang utama di atas bukit menghijau yang hanya tiga jam perjalanan dari Kuala Lumpur dan terletak di atas sempadan yang memisahkan kemodenan dan hutan liar. Para tetamu akan mendapati hotel yang sempurna terletak untuk diterokai kedua-duanya. The Smokehouse Hotel adalah tempat yang sesuai untuk tetamu yang mahu salah satu hotel butik gaya Inggeris di Cameron Highlands yang terbaik.
Tempat Percutian Menarik Smokehouse Hotel Cameron Highlands Tempat Percutian Menarik Smokehouse Hotel Cameron Highlands
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM370 satu malam)

Hotel resevations:

The Smokehouse Hotel & Restaurant By The Golf Course,
P. O. Box 77, Tanah Rata 39007 Cameron Highlands,
Pahang darul Makmur, Malaysia.
Tel : 605-491 1215     Fax : 605-491 1214

Electronic mail address
cameron@thesmokehouse.com.my

www.thesmokehouse.com.my

3. Bandaraya Ipoh

Lawatan ke Ipoh akan cukup banyak merasakan perjalanan kembali ke masa silam tahun 1950-an di Malaysia dengan bangunan-bangunan lama yang menawan, jalan-jalan desa dan kehidupan santai hidup di sana. Terletak di antara destinasi pelancongan yang popular, Pulau Pinang dan Kuala Lumpur, bandaraya biasanya tidak mendapat banyak tumpuan daripada pelancong. Ipoh menjadikannya tempat yang sempurna untuk berkunjung jika anda sedang mencari tempat menarik pada waktu-waktu tenang, penduduk tempatan yang mesra dan masakan tempatan sangat sedap.

Tidur di salah satu hotel bergaya dan direka dengan unik dan kembali bertenaga berjalan di jalan-jalan desa Ipoh:

Tempat Percutian Menarik – M Boutique Hotel

Teruja dengan bilik kecil? M Boutique Hotel Ipoh memberi penghormatan kepada Straits Eclectic Architecture sinonim dengan rumah-rumah Pre War Shop yang boleh didapati di seluruh Ipoh, kedua-dua dalam ke luar. Mengesan bilik kecil yang selesa yang menyelubungi dalam tafsiran vintage bandar, M Boutique Hotel Ipoh adalah satu pengalaman seni yang unik di Ipoh.
Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia
Untuk tempahan dan maklumat lanju bilik-bilik adalah dari RM151 semalam.

Hotel reservations

2 Hala Datuk 5
31650 Ipoh, Perak Malaysia

24 Hour General Line : +6 05 255 5566
General Fax: +6 05 255 1666
https://ipoh.mboutiquehotels.com

Tempat Percutian Menarik – Sekeping Kong Heng

Sekeping Kong Heng, di bandar lama yang menarik di Ipoh, adalah tambahan terbaru kepada keluarga Sekeping daripada tempat bersantai. Ia terletak di sebuah bangunan neo-klasik 3 tingkat yang turut menempatkan kedai kopi terkenal dengan nama yang sama di tingkat bawah yang menghidangkan kopi besar dan hidangan tempatan terbaik di bandar. semua usaha telah dibuat untuk mengekalkan sebanyak watak bangunan sedia ada yang mungkin berbeza dengan sekitar campur tangan seni bina yang baru.
Tempat Percutian Menarik Sekeping Kong Heng
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM220 semalam.

Hotel reservations

Tel*: +6012-2272745/+605-2418977 (Ms Lau)
Email: kongheng@sekeping.com

*Call hours from 8am-7pm (Mon-Sat). After 7pm or Sunday, please email us.

sekeping.com

Tempat Percutian Menarik – Ipoh Bali Hotel

Ipoh Bali Hotel terletak di tengah-tengah Ipoh dengan Baliness penginapan pengalaman ini.
Sangkar buluh tradisional, antik hutan asli desa dengan perabot mewah digunakan secara meluas dalam hiasan di lobi mewujudkan reka bentuk kontemporari yang canggih dilahirkan dari seni bina Baliness dan reka bentuk dalaman.
Tempat Percutian Menarik Ipoh Bali Hotel
Untuk tempahan dan maklumat lanjut, klik di sini. Bilik-bilik adalah dari RM200 semalam.

Hotel reservations

+6 05 242 0222
+6 010 566 0222
12A, Lorong Cheah Cheang Lim, Off Jalan Tambun,
30350 Ipoh, Perak, Malaysia.

ipohbalihotel.com

Tempat Percutian Menarik Sarawak

2. Gua Dan Hutan Hujan Sarawak

Jika idea anda untuk bercuti adalah untuk hanya bermalam dan memanjakan diri dengan dalam alam semula jadi, maka Sarawak menawarkan segala-galanya untuk anda. Rumah kepada pelbagai flora dan fauna hutan hujan di dunia dan sebahagian daripada pulau ketiga terbesar di dunia, Sarawak mempunyai pilihan yang tempat menarik yang unik bagi hidupan liar dan tumbuh-tumbuhan. Sama ada jungll trekking melalui taman negara, melihat Orang Utan, atau hanya menjauhkan diri dari keadaan huru-hara hutan batu di bandar, Sarawak benar-benar salah satu permata tersembunyi terbesar Malaysia.

Tempat menarik: 30 Tempat Menarik Kuching Sarawak Yang Harus Dikunjungi

1. Batang Ai Longhouse Resort

Terletak di pinggir hutan hujan tropika yang sangat besar Malaysia, Batang Ai Longhouse Resort diuruskan oleh Hilton. Pulau Borneo adalah lokasi yang sempurna untuk percutian yang santai. Resort ini terletak hanya dua jam dengan menaiki bot perjalanan dari Taman Negara Batang Ai, dan dikelilingi oleh hamparan hutan yang menghijau. Anda boleh berenang di kolam renang di bahagian luar atau menikmati permainan persahabatan pada gelanggang tenis asfalt yang disediakan.

Batang Ai Longhouse ResortBatang Ai Longhouse Resort

Hotel reservations

BATANG AI, LUBOK ANTU,
95900, MALAYSIA
TEL: +60-83-584-388
FAX: +60-83-584-399

TOLL-FREE (+60) 1300-88-9908

EMAIL:
reservations@aimanbatangai.com

aimanbatangai.com

2. The Ranee

The Ranee merupakan hotel butik eksklusif 24 bilik di lokasi yang strategik di tengah-tengah bandar lama Kuching yang indah. Dibina semula dari dua buah rumah kedai tradisional abad ke-19 disesuaikan dengan piawaian moden dan keselesaan mewah.

The Ranee adalah unik kerana setiap bilik dan suite mempunyai keluasan yang berbeza – direka untuk meluahkan keperibadian sendiri, daya tarikan dan watak. Masuklah ke The Ranee dan anda akan terpesona dengan keajaiban lama dan baru – gaya fusion diilhamkan oleh warisan dan budaya etnik penjajah Sarawak yang penuh misteri.

Tempat Percutian Menarik

Untuk tempahan dan maklumat lanjut. Bilik-bilik adalah dari RM285 semalam.

Hotel reservations

The Ranee Boutique Suites
6 & 7 Main Bazaar,
93000 Kuching,
Sarawak,
Malaysia
T:   +60 82 258833
F:   +60 82 255322
E:   reservations@theranee.com
FB: www.facebook.com/TheRanee

Laman web: theranee.com

Sematan Palm Beach Resort

Hanya satu dan setengah jam (120 km) memandu dari Kuching, Sematan Palm Beach Resort merupakan destinasi yang sempurna untuk percutian yang singkat bagi yang sukakan cabaran. Sematan merupakan sebuah perkampungan nelayan kecil yang terletak di hujung barat jauh Sarawak.

Menghadapi Laut China Selatan dan tidak jauh dari sempadan Sarawak-Kalimantan (Indonesia). Dibuka pada tahun 2004, resort ini terkenal dengan regangan panjang pantai berpasir bersih. Pemandangan pantainya sahaja sudah menakjubkan. Sebaik sahaja anda telah menjejakkan kaki di resort ini, anda akan tahu ia adalah masa untuk berehat dan meninggalkan kebimbangan anda di belakang.

Tempat Percutian Menarik
Untuk tempahan dan maklumat lanjut. Bilik-bilik adalah dari RM168 semalam.

Hotel reservations

Sematan Palm Beach Resort Sdn Bhd
Lot 295, Kpg Sungai Kilong,
Jalan Seacom
94100 Sematan, Sarawak
Tel :+6082-711809 & +6082-711808
Fax : 6082-711788
Email : enquiry@spbresort.com

spbresort.com

Tempat percutian menarik paling disukai di Malaysia – Pullman Miri Waterfront

Bertempat di Miri yang indah, Pullman Miri Waterfront menawarkan penginapan dengan kolam renang, Wi-Fi percuma, pusat spa dan kemudahan sauna. Para tetamu boleh menikmati juadah di restoran di lokasi, atau bersantai dengan minuman di bar tepi kolam.

Semua bilik di hotel tersebut adalah berhawa dingin dan dilengkapi dengan TV, cerek elektrik dan peti keselamatan deposit. Bilik mandi adalah en suite dan dilengkapi dengan tab mandi, kemudahan pancuran mandi, jubah mandi, pengering rambut dan kelengkapan peribadi percuma. Kemudahan menggosok pakaian disediakan.

Anda akan mendapati kaunter penerimaan tetamu 24-jam, simpanan bagasi dan perkhidmatan concierge di hotel tersebut. Turut disediakan ialah pasar mini, kemudahan mesyuarat / jamuan dan perkhidmatan dobi. Mesra orang kurang upaya.

Tempat letak kenderaan percuma disediakan di lokasi. Lapangan Terbang Miri adalah 8 km dari hotel ini.

Ini adalah sebahagian tempat percutian menarik paling disukai di Malaysia kegemaran tetamu kami Miri. Hotel ini juga merupakan salah satu lokasi top-rated di Miri! Pengunjung lebih sukakannya berbanding hotel-hotel lain di kawasan itu.

Bagi pasangan-pasangan yang menginap di sini memberikan rating 9/10 tempat percutian menarik paling disukai di Malaysia ini.

Hotel ini juga memberi nilai yang terbaik di Miri! Tetamu mendapat lebih nilai untuk wang mereka berbanding hotel lain di bandar ini.

Baca tempat-tempat menarik di Malaysia:

tempat percutian menarik paling disukai di Malaysia

Hotel reservations

Lot 1347 Miri Waterfront
Commercial Centre
Sarawak
98000 MIRI
MALAYSIA

Telephone: (+60)85/323888
Fax: (+60)85/323999
Email: H9731-FO1@ACCOR.COM

Laman web: www.pullmanhotels.com

Tempat Percutian Menarik Pulau Pinang

1. Pulau Pinang

Ia tidak menghairankan mengapa Pulau Pinang dirujuk sebagai Pearl of Orient di Malaysia, dengan campuran eklektik di pulau ini antara lama dan baru. Pulau Pinang kekal sebagai salah satu daripada beberapa tempat menarik di Malaysia yang telah mengekalkan semua sejarah, seni bina dan keindahan masa lalu tanpa meningalkan kemodenan. Jika anda belum pernah menjejakkan kaki di pulau mutiara ini, kami mencadangkan bercuti sambil santai hanya berjalan di sekitar bandar ini dan “menyerap” segala-galanya di sini..

Tempat menarikSenarai Tempat Menarik Penang Paling Best 2017

Macalister Mansion Penang

Macalister Mansion direka di berasaskan idea rumah agam Inggeris lama. Setiap ruang direka untuk menyediakan hospitaliy rumah sebenar – makanan yang terbaik, minuman yang terbaik, melibatkan perbualan, muzik yang menenangkan, tidur yang nyenyak atau hanya berehat di tepi kolam renang.

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Macalister Mansion Penang
Bilik-bilik adalah dari RM450 semalam.

Hotel reservations

228 Macalister Road,
10400 George Town,
Penang, Malaysia.

M: (6011) 3742 0098
T: (604) 2283 888
F: (604) 2283 883

contactus@macalistermansion.com

macalistermansion.com

 Malihom Pulau Pinang

Homestay ini terdiri daripada kelompok bangsal beras Thai tradisional yang telah ditukar dengan sempurna untuk menikmati keselesaan moden dengan menghormati nilai-nilai tradisi. Dinamakan bangsal beras kerana ia membentuk anjung, Malihom bermaksud ‘kampung beras wangi. Malihom menawarkan 8 bilik untuk disewa, setiap bilik mempunyai nama yang tersendiri. Masing-masing mempunyai ciri-ciri individu dengan suite dan bilik mandi di bahagian dek.

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Bilik-bilik adalah dari RM670 semalam.

Hotel reservations

Untuk tempahan dan maklumat lanjut:
Alamat: Kiri N/T 168, Bukit Penara, Mukim 6 Balik Pulau, 11000 Penang, Malaysia
Phone: +60 4-261 0190

malihom.com

Shangri-La Rasa Sayang Resort & Spa, Penang

Rasa Sayang Resort and Spa mempunyai nilai sejarah, tempat dan tradisi. Seni bina Minangkabau yang tersendiri menempatkan artifak budaya Malaysia. Anda boleh mencuci mata dengan melihat barang kemas tradisional yang diatur secar berseni, acuan percetakan batik, ukiran karang dan barangan istimewa dari dapur Malaysia.

Bilik-bilik adalah dari RM656 semalam. Untuk tempahan dan maklumat lanjut, lihat di bawah.

Address Batu Feringgi Beach, Penang, 11100, Malaysia
Tel (60 4) 888 8888
Fax (60 4) 881 1800

shangri-la.com

Cari Tempat Menarik:

Senarai Tempat Menarik Selangor
Adni Suite Homestay Seri Manjung Lumut Perak Penginapan Yang Selesa
79 Hotel Terbaik Di Cameron Highlands Untuk Percutian Anda
72 Homestay Kampung Sungai Palas Cameron Highlands

Malaysian resort with private swimming pool:
7 Resort in Negeri Sembilan with swimming pool vacation drove
7 Resort In Johor With Swimming Pool Vacation Drove
79 Best Cameron Highlands Hotels In Malaysia Grab The Limited Offer
Resort in Langkawi with swimming pool vacation drove
Resort in Melaka with swimming pool vacation drove
Resort in Perak with swimming pool vacation drove
7 Resort in Selangor with swimming pool vacation droves
7 Resort in Pahang with swimming pool vacation drove

7 Accommodations With Private Waterfall You MUST Enjoy
Best Bali Homestay In Indonesia Best Hotel Deal For Your Stay

49 Best Kuala Lumpur Homestay Gateway Features Accommodation
Best Homestay In Cameron Highlands Offering Quality Accommodations
49 Homestay Cameron Highlands

Comment Closed: 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to 28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


3 Shares