HOME
Home » Tempat Menarik » 25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati – Untuk berseronok dan bercuti sambil melihat tempat menarik dan cantik di dunia, tidak hanya tertumpu di bandaraya-bandaraya besar sahaja. Lihatlah keindahan 25 pekan kecil di Eropah yang anda mesti lawati.

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

1. Cesky Krumlov, Republik Czech

Cesky Krumlov

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Tiada bandar lain di dunia yang saya lebih gemar daripada bandar Cesky Krumlov di Bohemia selatan. Ia seolah-olah anda telah melangkah ke satu masa yang putarkan ke belakang – jalan batu besar kecil, jambatan setiap cara anda melihat, dan tidak, tidak ada McDonalds! Ia adalah perjalanan singkat sepanjang hari dari Prague jika anda mendapati diri anda di sana tetapi untuk pengalaman yang terbaik, melawat Krumlov pada musim panas untuk rakit ke Sungai Vltavy yang menyeronokkan.

2. Colmar, Perancis

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

 

Terletak di Alsace, Colmar adalah gabungan unik senibina, budaya dan semangat Perancis dan Jerman. Ia berwarna-warni dalam kehidupan sebenar kerana ia kelihatan dalam gambar dan merupakan salah satu permata tersembunyi yang sebenar di Perancis.

3. Marsaxlokk, Malta

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Bandar ini di Malta adalah kampung nelayan utama untuk seluruh negara. Ia berwarna-warni, sangat menyeronokkan bersantai di sini, dan penuh dengan semangat Malta.

4. Hallstatt, Austria

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

 

Bandar pinggir bandar Hallstatt adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO dan bahkan telah dijuluki kampung tepi tasik yang paling indah di seluruh dunia. Sama ada anda melawat pada waktu musim panas atau musim sejuk, anda pasti akan jatuh cinta dengan apa yang akan anda nikmati, bandar ini menjadi salah satu bandar kecil yang paling menarik di Eropah.

 

5. Bruges, Belgium

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

 

Bruges telah menjadi sangat popular untuk pelancong yang ingin memotret rumah-rumah seperti lego di pusat bandar (gambar di atas). Ia masih kekal sebagai salah satu bandar kecil yang paling cantik di Eropah, tetapi kini lebih popular daripada sebelumnya.

6. Bled, Slovenia

Bled, Slovenia

Banyak yang dapat dilihat dan dilakukan di Bled, namun tarikan terbesar adalah Lake Bled – salah satu daripada tasik yang paling menakjubkan di dunia dan kegemaran bagi pelawat ke Slovenia.

7. Bibury, England

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

World Founder Lust

Bandar ini semestinya menjadi jalan yang paling digemari oleh juru foto di Bibury, England. Pekan kecil ini dipenuhi dengan pesona dunia lama dan boleh menjadi bandar paling menarik di England!

8. Albarracin, Sepanyol

Albarracin Sepanyol

Ada yang mengatakan Albarracin adalah kampung paling menarik di seluruh Sepanyol. Ia hanya dua jam perjalanan dari Valencia dan 30 minit perjalanan menaiki kereta api dari Teruel.

SenaraiTempat Menarik Menarik Malaysia

Senarai Tempat Menarik Di Malaysia Percutian Yang Menyeronokkan

28 Tempat Percutian Menarik Paling Disukai Di Malaysia

79 Hotel Terbaik Di Cameron Highlands Untuk Percutian Anda

9. Pucisca, Croatia

Pucisca Croatia

Croatia telah dan benar-benar membuka diri untuk pelancongan dalam beberapa tahun kebelakangan ini jadi ia mungkin tidak begitu banyak rahsia seperti yang pernah ada, bagaimanapun lawatan ke pantai Dalmation sekali dalam hidup anda adalah mutlak mesti. Permata kecil seperti Pucisca yang menjelaskan mengapa!

10. Eze, Perancis

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Tidak jauh dari Nice adalah bandar Tenggara Eze, Perancis – percutian kecil yang hebat!

11. Annecy, Perancis

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Annecy dibina di sekitar Chateau abad ke-14 dan boleh dikatakan lebih menarik dari mana-mana bandar Perancis lain yang anda akan dapati. Pekan ini juga dikelilingi oleh Alps Perancis, menjadikannya lebih indah!

12. Manarola, Itali

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Gambar di atas ini mengatakan semuanya – Manarola perlu menjadi salah satu bandar kecil Itali yang paling menawan di pantai. Tetapi ada banyak lagi! Itali dipenuhi permata tersembunyi untuk ditemui – pastikan anda mengambil masa anda di negara yang indah ini!

13. Ittoqqortoormiit, Greenland

Fikirkan sukar untuk mengat

Ittoqqortoormiit Greenland

akan? Sama seperti sukar untuk ke sini. Pekan kecil di Greenland ini hanya dapat tiba ke sini dengan penerbangan hanya seminggu sekali dari Iceland, kemudian naik helikopter ke bandar kecil kecil ini di Greenland. Tetapi sudah tentu, ia kelihatan terlalu berharga!

14. Reine, Norway

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Perkampungan nelayan kecil di Norway adalah sangat indah – jika gambar menceritakan seribu perkataan, kini ia memberitahu lebih bergandqa-ganda. Menakjubkan!

15. Mostar, Bosnia & Herzegovina

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Pekan kecil Mostar di Bosnia & Herzegovina terpaksa menjadi salah satu destinasi paling teruk di Eropah walaupun ianya sangat menarik. Jika anda mendapati diri anda di sini, pastikan untuk melawat Blagaj berdekatan!

16. Odense, Denmark

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Walaupun ia adalah bandar ketiga terbesar di Denmark, Odense mempunyai pesona bandar kecil yang tidak dapat ditemui di tempat lain di Denmark – harta karun yang sebenar!

17. Freiburg, Jerman

25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Freiburg adalah rumah kepada sekitar 230,000 orang dan terletak di Barat Daya Jerman – gambar di atas mengeritakan segala-galanya.

18. Goreme, Turki

Pekan Kecil Di Eropah yang menarik

Bandar ini mula-mula dibina oleh orang Rom dan diukir menjadi batu keras – sangat luar biasa!

No comment for 25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 25 Pekan Kecil Di Eropah Yang Anda Mesti Lawati

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


0 Shares