HOME
Home » Tempat Menarik » 15 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Sejuk Bagaikan Berada Di New Zealand

15 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Sejuk Bagaikan Berada Di New Zealand

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Tempat menarik di Kundasang yang sejuk dan pemandangan yang indah bagaikan berada di negara New Zealand, lawatan tempat menarik di Kundasan sangat menyeronokkan. Tempat menarik di Kundasang ini terletak di daerah Ranau, Sabah, Malaysia.

Daerah kecil Kundasang dipenuhi dengan keindahan alam semulajadi yang menarik ribuan pelawat dari seluruh dunia setiap tahun. Lokasinya yang berhampiran dengan Taman Negara Kinabalu adalah satu lagi sebab mengapa tempat menarik di Kundasang ini menjadapat kunjungan pelancong yang hebat sepanjang tahun.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Puncak Gunung Kinabalu dan Sosodikon Hill menjadi syurga flora dan fauna yang unik yang paling banyak diperhatikan di taman botani, antara lain antara lain sebab utama tarikan pelancong ke Kundasang. Saiz yang padat, daerah ini mempunyai tinggalan sejarah penting peringatan perang yang disenaraikan sebagai  perkara-perkara yang harus dilakukan di Kundasang.

Dalam banyak tempat yang harus dikunjungi di Kundasang, ialah pusat penghasilan sayur-sayuran dan buah-buahan segar yang menambah nilai bandar ini. Inilah senarai tempat menarik di Kundasang yang harus dilawati pada setiap perjalanan.

1. Desa Cattle Dairy Farm

Tempat Menarik Di KundasangTempat Menarik Di Kundasang – www.etawau.com

Oleh kerana kaya dengan tumbuh-tumbuhan yang subur, Kundasang dianugerahkan dengan ternakan yang sihat yang juga menghasilkan produk tenusu yang terbaik yang mempelbagaikan  hasil di daerah ini. Dengan lokasinya tepat di kaki Gunung Kinabalu, Desa Cattle Dairy Farm merupakan daya tarikan yang dicari-cari di daerah ini. Di sinilah semua produk tenusu Desa Cattle dihasilkan. Ia adalah satu pengalaman yang sangat unik sambil menikmati produk susu yang sangat lazat seperti gelato dan yogurt di sini juga nada dapat menaikmati pemandangan indah alam semulajadi yang sangat menakjubkan.

Di mana nak menginap?

Selain dari menginap anda juga boleh terus menikmati pemandangan indah terus dari tempat penginapan berikut:

2. H Benjamin Residence

tempat menarik di kundasang

tempat menarik di kundasang

Bukan sahaja H Benjamin Residence salah satu tempat terbaik untuk tinggal di Kundasang, ia juga merupakan satu tempat di mana anda boleh menikmati makanan yang lazat dan pemandangan panorama yang menakjubkan.

Kawasan tempat duduk di luar residen ini sememangnya sangat menjadi idaman setiap pengunjung untuk duduk makan-makan sambil menikmati panorama dalam suasana sejuk dan nyaman.

Barbeque panas berasap yang lazat merupakan hidangan terbaik yang mereka sediakan. Dengan ketinggian 1,700 meter dari aras laut, Kundasang menawarkan cuaca sejuk yang menyegarkan dan pasti ianya memberikan kelain yang luar biasa apabila anda menginap di sini.

3. Nabalu Kundasang

tempat menarik di kundasang

homestay tempat menarik kundasang

Memandangkan populariti Kundasang sebagai destinasi percutian pelik di Malaysia, tidak ada kekurangan apa-apa pun tempat yang baik dan selesa untuk tinggal di sini. Nabalu Kundasang adalah salah satu contoh yang terbaik dalam hal ini dengan bilik-bilik yang bersih dan luas, belum lagi sebuah lokasi yang sangat mudah.

Jika anda melawat bandar ini semata-mata untuk keindahan alam  semulajadi, menginap di sini boleh menjadi idea yang hebat kerana pandangan yang hebat dapat diperoleh dari sini. Berhampiran dengan Taman Kinabalu dan harga yang sangat berpatutan menambah daya tarikan tempat ini.

Booking Hotel Di Sini

 

4. Crystal Hill R

Tempat Menarik Di KundasangPemandangan yang sangat menarik dari Crystal Hill R Kundasang,
tempat menarik di Kundasang memang terbaik!!

tempat menarik di kundasangApa bila anda menginap di Crystal Hill R Kundasang,
anda akan terasa seolah-olah beranda di New Zealand

Anda seorang yang sukakan cabaran? Lawati tempat menarik ini, bukan sekadar melihat kambing biri-biri berkeliaran, tetapi darah anda pasti berderau di sana!

Jika anda mencari tempat terbaik untuk tinggal di Kundasang, anda boleh cuba menginap di Crystal Hill R. Bertaraf tiga bintang, dengan bilik-bilik yang bersih dan luas, kemuncak dari keistimewaan homestay ini adalah bilik mandi yang sangat bersih. Setiap bilik di homestay ini menawarkan pemandangan yang luar biasa hebat. Kakitangan yang ramah menambah pengalaman menarik bagi keseluruhan menginap di Crystal Hill R.

Booking Hotel Di Sini

 

5. Kundasang Greenhill Homestay 2

tempat menarik di kundasang

Salah satu sifat paling menarik yang akan anda alami di Kundasang ialah, Kundasang Greenhill Homestay 2 dicirikan oleh dinding putih yang indah dan bumbung biru yang jelas. Pemandangan Gunung Kinabalu akan mengukuhkan pengalaman anda di sini. Suhu di sini adalah benar-benar menyenangkan dan pasti membuat anda merangkak ke dalam katil untuk membuat anda berasa selesa dan itulah bagaimana cukup selesa bilik-bilik di sini. Tempat yang bagus untuk semua orang dari rakan, keluarga dan pasangan untuk tetap selesa.

AH150, 89300 Kundasang, Sabah
Phone: 011-1957 6164

6. Alpine D’bayu Residence

tempat menarik di kundasang

 

Apabila mencari tempat terbaik untuk tinggal di Kundasang, homestay Alpine D’bayu Residence adalah antara yang sangat terbaik di daerah ini. Mencari  struktur rumah desa, kediaman ini paling popular dengan bilik-bilik yang indah. Ia pasti akan menjadi sejuk menjelang petang dan itulah sebabnya terdapat kemudahan api pemanas di sini. Dengan harga bilik yang sangat berpatutan, tempat ini dicari-cari oleh ramai yang datang melawat Kundasang. Jika anda ingin tempat penginapan yang berbaloi dengan wang anda, tempat ini pasti akan menarik perhatian dan menajdi pilihan anda.

Kg. Mesilou, Kundasang
Phone: 014-672 0324

Tempat Menarik Cameron Highlands
Tempat Menarik Di Selangor
8 Tempat Menarik Palig Best Di Perak

No comment for 15 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Sejuk Bagaikan Berada Di New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 15 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Sejuk Bagaikan Berada Di New Zealand

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


7 Shares