HOME
Home » Tempat Menarik » 15 Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati Kerana Kejernihan Air Yang Krystal Clear

15 Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati Kerana Kejernihan Air Yang Krystal Clear

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati – Mengimpikan untuk beberapa pengembaraan pulau yang menakjubkan? Atau hanya ingin mendedahkan apa yang menakjubkan negara Malaysia ini boleh tawarkan. Malaysia dikatakan tanah keajaiban, budaya dan tempat-tempat menarik.

Pakej pelancongan di Malaysia terdiri daripada lawatan ke bangunan pencakar langit yang menjulang tinggi, rumah panjang prasejarah dan tempat menyelam terbaik kepada pantai yang paling indah di dunia. Sesungguhnya, Malaysia adalah campuran yang sempurna seni bina buatan manusia dan keindahan alam semula jadi.

BOSAN DGN BILIK HOTEL YANG BIASE-BIASE JE?

Isi borang di bawah, Pilih Harga Terendah!!

Booking.com

Malaysia adalah salah satu tempat yang terbaik yang pelancong boleh memuaskan rasa dahaga untuk pengembaraan, percintaan atau keseronokan tulen dan hiburan.

Pilih dari pelbagai pilihan pakej pelancongan di bawah dan mintalah harga yang terbaik!

Pulau Menarik Di Malaysia

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Lankayan

tempat menarik pulau langkayan

impressions.my

Sebuah pulau kecil yang terletak di Laut Sulu, Pulau Lankayan adalah syurga pulau yang menarik sesuai untuk pasangan penganti baru berbulan madu, keluarga dengan anak kecil untuk bercuti serta peminat menyelam. Lankayan Island Dive Resort adalah satu-satunya resort di pulau ini, mempunyai 24 unit menghadap pantai, banglo, chalet dengan akses terus ke pantai. Setiap chalet dilengkapi dengan balkoni peribadi yang menghadap ke pantai berpasir putih yang bersih dan air lautan biru.

Resort ini menjalankan pusat menyelam di tapak yang menawarkan perkhidmatan menyelam harian ke beberapa tempat menyelam yang terbaik di sekitar Pulau Lankayan. Bagi mereka yang suka untuk menikmati kedamaian dan ketenangan di pulau ini sama ada mandi di pantai atau menikmati matahari terbenam yang indah di dek khas melihat matahari terbenam.

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Tenggol 

Pulau Menarik Di Malaysia Pulau Tenggol

amitravel.my

Pulau Tenggol adalah sebuah pulau yang indah di luar pantai Terengganu, terletak kira-kira 14 batu nautika dari Kuala Dungun. Ia adalah rentetan terakhir pulau yang berkongsi pantai yang sama dengan Pulau Perhentian dan Pulau Redang.

Pulau ini berbatu-batan saiznya kira-kira 2 kilometer lebar dan 3 kilometer panjang pada titik paling luas. Ia adalah salah sebuah dari pulau-pulau yang paling bersih dan tenang di luar pantai timur Semenanjung Malaysia, dengan tebing berbatu yang mengagumkan yang menawarkan banyak tempat menyelam yang amat luas.

Salah satu daya tarikan utama Pulau Tenggol adalah ia masih tidak dicemari dan kekal dengan keadaan asal. Sebuah pulau dara disokong oleh pantai berpasir putih dan air yang jernih bersih dengan tebing curam, hutan sebagai latar belakang, ia pasti tempat percutian yang menyeronokkan jauh dari bandar yang sibuk.

Aktiviti di Pulau Tenggol terdiri daripada berenang, snorkeling, menyelam skuba, aktiviti berkayak dan meneroka hutan atau hanya bersantai di bawah matahari di pantai berpasir putih bersih. Di Pulau Tenggol, menyelam dan snorkeling bagi pencinta akan menemui formasi terumbu batu karang yang tidak disentuh dan kepelbagaian besar batu di dasar dengan pertumbuhan terumbu karang yang luas.

Pulau Tenggol dan pulau-pulau berhampiran menawarkan penglihatan bawah air yang terbaik yang mana terdapat banyak hidupan laut yang indah dan pelbagai jenis karang lembut dan keras. Penyelam akan menyedari bahawa Pulau Tenggol menawarkan pengalaman menyelam yang sangat menakjubkan dan menyeronokkan, yang terdiri daripada menyelam drift, menyelam dasar laut dalam dan dua selaman kapal karam untuk penyelam yang berpengalaman. Selaman di air cetek biasa sangat sesuai untuk penyelam skuba orang baru.

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Besar

Pulau Menarik Di Malaysia Pulau Besar

Dikelilingi hutan hujan tropika dan laut yang bersih, Pulau Besar di luar pantai Johor terkenal dengan ketenangan dan persekitaran santai. Sama ada anda mencari untuk percutian romantik, percutian keluarga atau bercuti bersama rakan-rakan, Pulau Besar mempunyai segala-galanya untuk semua orang.

Pengunjung boleh menikmati aktiviti-aktiviti lasak seperti merentas hutan, island hopping, sukan memancing, snorkeling, menyelam, berenang dan banyak lagi. Bagi pengunjung yang memilih untuk berehat di pantai, mengirup segelas koktel dan menikmati sinaran matahari di bawah pokok cemara adalah perkara yang terbaik untuk dilakukan pada sebelah petang.

Klik pada pautan di bawah untuk menyemak pakej untuk Pulau Besar. Tempahan awal untuk mengelakkan kekecewaan dan lebih jimat!

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Tioman

tempat menarik pulau tioman

waikikidive.com

Pulau Tioman merupakan salah satu daripada pulau-pulau di Malaysia yang anda tidak harus melepaskannya. Pulau yang sangat cantik adalah tempat terbaik untuk percutian yang santai di pantai yang memutih disinari cahaya matahari yang mengagumkan menghadap ke air laut yang biru jernih.

Pulau Tioman adalah hebat untuk berbulan madu dan juga untuk mereka menikmati keindahan alam semulajadi dasar laut dengan pelbagai spesies hidupan marin. Menghadap Laut China Selatan, pulau ini dikurniakan dengan pantai yang indah di sekitar pulau dan merupakan syurga bagi pencinta pantai, menyelam dan snorkeling.

Mencari pakej Tioman yang terbaik yang sesuai dengan minat anda untuk sebuah pulau percutian yang menyeronokkan. Klik pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

Tempat menarik Malaysia:

Tempat Menarik Di Kelantan Paling Best Yang Mempersonakan Hati

Tempat Menarik Di Negeri Johor Paling Best Untuk Percutian

Tempat Menarik Cameron Highlands Keseronokan Yang Tak Terkata Bila Berada Di Sini!

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Lang tengah

Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati

redangisland.co

Pulau Lang Tengah sangat terkenal dengan pasir pantainya putih, air laut yang jernih bagaikan kristaldan pelbagai hidupan laut di dasar laut yang sangat cantik dan menarik. Sama ada anda mencari tempat menarik untuk bermandi siraman cahaya matahari yang santai di tepi pantai atau untuk meneroka dunia dasar laut yang banyak spesies hidupan marin yang berwarna-warni.

Pulau Lang Tengah akan pasti menambat hati anda dengan menyediakan anda sebuah pulau bercuti yang menarik untuk bersantai. Bukan sahaja bagi mereka yang menikmati aktiviti pantai atau kejernihan air laut, Pulau Lang Tengah juga merupakan tempat yang baik untuk berbulan madu.

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Redang

Pulau Menarik Di Malaysia Pulau Redang

malaysia.travel

Pulau Menarik Di Malaysia Pulau Redang, bukan sahaja terkenal dengan pantai yang berpasir putih, pulau ini juga merupakan tempat yang baik untuk penemuan air. Sama ada anda mencari untuk pulau percutian yang santai atau yang ingin menghabiskan masa yang berkualiti dengan kawan-kawan anda atau keluarga, Pulau Redang adalah tempat yang sesuai untuk bercuti.

Cari pakej menarik dan terbaik Pulau Redang yang menyeronokkan untuk diisi di pulau percutian menarik ini, sebahagian besar daripada pakej yang ditawarkan oleh resort di Redang termasuklah pengangkutan, penginapan, makanan dan aktiviti. Pakej menarik ini bukan sahaja baik untuk percutian yang menyeronokkan malah ianya sangat menjimatkan wang anda kerana keperluan harian disediakan.

Pulau Menarik Di Malaysia – Pulau Perhentian

Pulau Menarik Di Malaysia Pulau Perhentian

perhentianislandresort.net

Sama ada anda mencari tempat menarik terbaik untuk bercuti santai di sebuah pulau tropika dengan pantai yang menakjubkan atau untuk menghabiskan masa bulan madu dengan tersayang dalam sebuah  resort terbaik di pantai dengan segala keseronokan.

Pulau Perhentian di luar pantai Terengganu adalah salah satu destinasi pulau yang terbaik di Malaysia untuk anda. Pencinta alam dasar laut perlu pergi sekarang juga ke Pulau Perhentian yang menawarkan beberapa peluang yang terbaik untuk menyelam dan snorkeling di pulau ini. Sama ada anda sedang mencari sebuah ketenangan ketenangan yang telah lama hilang dari bandar yang sibuk, pantai berpasir putih di Pulau Perhentian mempunyai segala-galanya untuk anda berseronok.

Comment Closed: 15 Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati Kerana Kejernihan Air Yang Krystal Clear

Sorry, comment are closed for this post.

Related Post to 15 Pulau Menarik Di Malaysia Yang Menyentuh Hati Kerana Kejernihan Air Yang Krystal Clear

Restoran Terbaik Di Langkawi

7 Restoran Terbaik Di Langkawi Dengan Masakan Tempatan

Posted at

Restoran Terbaik Di Langkawi – Bersiar-siar di sekitar pulau Langkawi terikat untuk bekerja selera makan – di sini adalah tempat kegemaran kami untuk “merebut”... Read More

Pulau Yang Menarik Di Sabah

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! 

Posted at

10 Pulau Yang Menarik Di Sabah. Sangat Cantik, Best Giler! Tiada siapa yang boleh tahan melihat laut yang tenang dan pantai berpasir putih di... Read More

Pantai Remis Tempat Perkelahan Menarik Di Selangor

Posted at

Pantai Remis – Berebut-rebut orang datang ke Pantai Remis. Apa yang ada di Pantai Remis, mesti ada sesuatu yang istimewa. Ramai yang tahu Pantai... Read More

Tempat Menarik Di Kuantan

Tempat Menarik Di Kuantan Untuk Percutian Bajet

Posted at

Tempat menarik di Kuantan tidak hanya tertumpu di tengah-tengah bandar Kuantan sahaja. Namun sebagai ibu negeri Pahang pasti banyak keistimewaan yang boleh di terokai.... Read More

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu

Tempat Menarik Di Sabah Yang Korang Belum Tahu!

Posted at

Senarai TERKINI tempat menarik di Sabah untuk dikunjungi dalam senarai percutian anda. Pilihan destinasi pelancongan menarik di Sabah memang SERONOK dan banyak sekali untuk dijelajah. Tempat Menarik Di Sabah Yang... Read More


1 Shares