HOME
Home » Tempat Menarik » Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos Untuk Bulan Madu

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos Untuk Bulan Madu

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos – Selain dari bercuti di dalam negeri, ramai rakyat Malaysia yang memilih melancong ke negara Vietnam kerana perbelanjaan yang murah tetapi memberikan keseronokan yang berganda-ganda.

Jika anda sukakan membeli-belah inilah tempatnya untuk anda pilih. Namun tidak ramai yang tahu di manakah tempat terbaik untuk menginap. Jadi kita review dari seorang pengembara yang berpengalaman luas ini.

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos

Membuat Tempahan ke Riverside Boutique Resort Vang Vieng

Terletak di tebing sungai Nam Song, Riverside Boutique Resort adalah sebuah hotel yang indah dengan beberapa pemandangan yang paling epik dari Vang Vieng (dan Laos secara umum) yang pernah kita lihat. Bilik-bilik terletak di sekitar kolam renang yang mengundang, dan menawarkan pemandangan menakjubkan pemandangan lanskap dan gunung batu kapur yang bersalutkan hutan hijau.

Ia adalah salah satu destinasi pelancongan menarik yang anda perlukan ambil sedikit masa untuk meninjaunya dan menikmati pemandangan di hadapan anda, ianya dengan mudah boleh dapatkan terus dari majalah pelancongan.

Bilik

Bergantung pada musim apa yang anda lawati, bilik pada umumnya akan berharga pada sekitar $200 bagi 1 malam. Bagi pelancong Australia ini adalah tawaran yang sangat menarik tetapi untuk Laos, ini jauh lebih hampir kepada penginapan mewah. Sudah tentu pandangan menghala kolam renang adalah apa yang anda bayar kerana itu adalah mengecewakan harga bilik tidak sepadan dengan harga.

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos

Booking.com

Bilik ini luas dengan linen mencerminkan kemewahan tetamu dengan kesempurnaan katil bersaiz king. TV kabel dan WiFi pantas adalah keselesaan yang kami ucapkan terima kasih dan bilik mandi termasuk bilik mandi besar dengan sabun semulajadi dan syampu.

Bilik ini bagus dan kami sangat mengesyorkan mengesyorkan kepada anda.

Jika anda sedang merancang untuk bercuti ... Saya mengesyorkan anda membuat tempahan di Booking.com untuk Malaysia, Singapura atau di mana sahaja!

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos

Pemandangan Indah Dari Kolam

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos

Baca juga:

Tempat Menarik Destinasi Bulan Madu Paling Romantik Di Dunia

Tempat Menarik Bulan Madu Yang Lebih Murah Buat Pengantin Baru

Pangkor Laut Destinasi Menarik Untuk Bulan Madu Hanya Sekali Dalam Hidup Sanggupkah Anda Lepaskannya?

Jadi mari kita berbual tentang pemandangan di sini, yang saya masih bercakap tentangnya hingga ke hari ini. Kami bukanlah pelancong yang cenderung berendam di kolam sepanjang hari, tetapi kami tidak dapat menyalahkan sesiapa kerana melakukannya di sini. Lereng gunung yang subur terletak betul-betul di hadapan anda dengan suara penduduk tempatan menggunakan sungai yang mengisi udara segar.

Apa yang perlu dilakukan di Vang Vieng

Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos

Belon Panas : Vang Vieng dikenali kerana “rahang” yang menjatuhkan matahari terbenam, dan cara terbaik untuk menyaksikan keindahan alam semual jadi ini ialah dengan menaiki belon panas.

Lawati Blue Lagoon & Jelajahi Gua: The Blue Lagoon adalah tempat yang indah untuk menyejukkan diri dari cuaca panas di Laos. Air mengalir dari tebing-tebing di sepanjang sungai yang mencipta lagun biru yang menyegarkan. Pastikan anda juga ingin meneroka gua di gunung yang berhampiran. Emmm… lampu suluh boleh disewa!

Bar & Kehidupan Malam: Vang Vieng dikenali sebagai bandar parti untuk backpackers. Jika anda suka hujung minggu yang baik banyak bar dan kelab yang boleh dipilih.

Pergi tiub melalui gua air: Juga dikenali sebagai Tham Nam, ini adalah salah satu gua yang paling popular untuk dikunjungi kerana anda dapat menelusuri melaluinya!

Kayak dan Kenu Tours: Oleh kerana Vang Vieng terletak di Sungai Nam Song, mudah mencari kegiatan yang melibatkan penerokaan. Satu cara yang hebat untuk melihat lebih banyak sungai adalah dengan kayak atau kanu!

Share This Post:

No comment for Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos Untuk Bulan Madu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Inilah Riverside Boutique Resort Terbaik Di Laos Untuk Bulan Madu

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Posted at

Cari homestay dan tempat menarik seolahnya tidak puas jika tidak menceritakan tempat menarik aneh yang berbentuk alat kelamin lelaki ini yang menjadi tumpuan pelancong... Read More

Muzium Islam Kelantan Keindahan Seni Bina Yang Memukau

Muzium Islam Kelantan Keindahan Seni Bina Yang Memukau

Posted at

Muzium Islam Kelantan, Kota Bharu Muzium Islam Kelantan juga dikenali sebagai Syura Hall atau Balai Syura atau Muzium Islam ditempatkan di sebuah bangunan kayu yang... Read More

Tempat Menarik Kota Bharu Kelantan Tempat Wajib Lawati

Tempat Menarik Kota Bharu Kelantan Tempat Wajib Lawati

Posted at

Tempat menarik Kota Bharu Kelantan tempat wajib lawati Tempat menarik Kota Bharu Kelantan mempunyai banyak istana, muzium, pasar dan bangunan bersejarah yang menarik minat... Read More

Tempat Menarik Di Kelantan Yang Wajib Anda Kunjungi

Tempat Menarik Negeri Kelantan Yang Wajib Anda Kunjungi

Posted at

Apakah tarikan Kelantan teratas? Tempat menarik negeri Kelantan terlalu banyak sekali. Populasi penduduk Kelantan didominasi oleh orang Melayu yang kadang-kadang dikenali sebagai ‘Cradle of Malay... Read More

8 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan

7 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan

Posted at

7 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan 3. Mencabar diri anda di Gopeng dengan Pengembaraan Nomad Booking.com Jika... Read More