HOME
Home » Tempat Menarik » Homestay Murah Hutan Melintang

Homestay Murah Hutan Melintang

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Homestay Murah Hutan Melintang – Nak cari homestay murah di Hutan Melintang? boleh layan entri ini.

Homestay murah Hutan melintang ini terletak di Rumah Awam Simpang Empat Hutan Melintang, jalan yang menghala ke Bagan Datok.

Homestay Murah Hutan Melintang

Homestay Murah Hutan Melintang

Homestay yang telah diubahsuai menjadikan ruang tamunya sangat luas dan selesa. Terdapat tempat letak kereta berbumbung di seberang jalan homestay ini. Homestay ini terletak berhampirandengan Pejabat Pos Hutan Melintang, Balai Polis, dan yang paling best hanya beberapa puluh meter dari medan ikan bakar Persatuan Nelayan.

Terdapat banyak juga tempat makan dan restoran yang menghidangkan makanan yang sedap.

Sepanjang anda di Hutan Melintang, boleh ambil kesempatan melawat pelantar mendaratkan ikan laut dalam di muara Sungai Bernam. Kebiasaanya pendaratan ikan dilakukan pada sebelah pagi.

Suatu pengalaman yang sangat menarik bagaimana ikan dipindahkan dari bot ke pelantar menggunakan peralatan khas. Anda juag berpeluang melihat bagaimana peraih berebut ikan-ikan segar untuk jualan mereka di pasar-pasar sekitar Hutan Melintang dan Teluk intan.

Jika mahu, anda juga boleh membeli ikan-ikan segar di sini dengan harga yang lebih murah untuk dijadikan ikan bakar bersama keluarga anda. Atau anda boleh saja mengupah mana-mana kedai makan memasak untuk anda.

Homestay Murah Hutan Melintang

Ruang tamu yang luas lengkap dengan perabot dan set TV. Ruang ini juga boleh dijadikan sebagai tempat tidur jika ahli rombongan anda ramai.

Jika anda sedang merancang untuk bercuti ... Saya mengesyorkan anda membuat tempahan di Booking.com untuk Malaysia, Singapura atau di mana sahaja!

Homestay Murah Hutan Melintang

Terdapat dua bilik tidur yang dilengkapi dengan aircond. Jadi anda tidak perlu risau akan kepanasan semasa menginap di homestay murah Hutan Melintang ini.

Senarai Homestay Dan Tempat Menarik Malaysia:

179 Homestay Menarik Negeri Perak Pilihan Terbaik Untuk Percutian

39 Homestay Seri Iskandar Yang Menarik Bersih Dan Selesa

Pangkor Laut Destinasi Menarik Untuk Bulan Madu Hanya Sekali Dalam Hidup Sanggupkah Anda Lepaskannya?

Tempat Menarik Di Kuala Lumpur Yang Jarang Orang Tahu

Homestay Murah Hutan Melintang

Ruang dapur yang luas juga dilengkapi dengan peralatan dapur. Juga disediakan denagn sebuah microwave. Untuk mendapatkan air minuman bersih, sebuah penapis air disediakan.

Kadar untuk satu malam RM180 sahaja.

Hubungi En. Abdul Rahim – 019-513 6795

Tempat menarik yang boleh anda lawatai di sekitar Hutan Melintang seperti pelantar pendaratan ikan laut dalam, Kuala Sungai Perak di Bagan Datok dan kawasan kampung di sekitar daerah ini.

Bagan Datok telah menjadi sebuah daerah yang tersendiri, banyak lagi program pembangunan yang akan dilaksanakan di sini.

 

Share This Post:

No comment for Homestay Murah Hutan Melintang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Homestay Murah Hutan Melintang

Panduan Lengkap Tentang Tempat Menarik Pulau Kapas

Panduan Lengkap Tentang Tempat Menarik Pulau Kapas

Posted at

Panduan lengkap tentang tempat menarik Pulau Kapas – Siapa yang tak suka lepak-lepak di pantai yang pasir putih gebu dengan air laut yang sejernih... Read More

Homestay Zone Teluk Air Tawar Butterworth

Homestay Zone Teluk Air Tawar Butterworth

Posted at

Alamat Homestay: No. 3891 Bagan Belat 13050 Teluk Air Tawar Seberang Perai Bworth. Tel: 0194151254/0184746236/0105411099 Syed Jaafar, DIILHAM 1 3 bilik ,... Read More

Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Malaysia

101 Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Malaysia

Posted at

Jika anda ingin menyelami kepelbagaian budaya, anda akan dapati terlalu banyak tempat menarik untuk dilawati di Malaysia yang menyeronokkan. Di bahagian utara Semenanjung, anda boleh... Read More

Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk

9 Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk

Posted at

Dah jemu nak pergi bercuti ditempat percutian menarik kerana cuaca panas? Mari kita tinjau 9 Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk. 9 Tempat... Read More

Tempat Menarik Di Kuala Selangor Bukan Sekadar Monyet Dan Kelip-kelip

Tempat Menarik Di Kuala Selangor Bukan Sekadar Monyet Dan Kelip-kelip

Posted at

Tempat menarik di Kuala Selangor – Jika anda sangka hanya kelip-kelip dan monyet sahaja daya tarikan Kuala Selangor, anda silap! Tempat menarik di Selangor... Read More