HOME
Home » Tempat Menarik » 9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Ketahui 9 Restoran Halal Di Beijing yang harus anda tahu sebelum anda ke sana. Anda tentu sangat teruja untuk melancong ke Beijing.

Negara China telah membuka seluas-luasnya pintu pelancongan mereka terutama pelancongan perniagaan. Melancong sambil membeli belah barang murah di sana dan menjualnya di Malaysia.

Namun sesuatu yang sangat perlu anda ambil tahu ialah, untuk mencari makanan halal di Beijing bukanlah mudah terutama jika anda pergi bersendirian, tidak mengikut rombongan ajen pelancongan. Walaupun anda menggunakan trevwl giude di Beijing, ramai yang tertipu kerana dibawak ke restoran yang tidak halal yang berharga mahal kerana pemandu pelancong inginkan komisen yang banyak.

Dari itu kami berusaha mencari maklumat yang terbaik untuk anda sebagai panduan mencari restoran halal di Beijing yang mungkin akan memudahkan anda di sana.

Dalam bahasa Mandrin “halal” disebut Qingzhen Cai atau 清真菜. Jika anda tak percaya, boleh saja buat semakan di Google Translate. Jika anda ingin bertanyakan makanan halal di sana anda boleh tunjukkan tulisan ini 犹太食品.

Jika anda ingin mencari restoran halan di Beijing boleh saja tunjukkan tulisan ini 我发现犹太餐馆 yang bermaksud saya mencari restoran halal.

Namun jika masih ragu-ragu anda boleh sahaja memilih 9 Restoran Halal Di Beijing yang kami senaraikan di bawah ini.

Sebenarnya ada banyak restoran halal di Beijing yang boleh anda temui, namun untuk entri kali ini kami senaraikan dulu 9 Restoran Halal Di Beijing yang terbaik. Restoran ini kebiasaannya diusahakan oleh orang-orang muslim di China.

9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

3. Restoran Youyishun

Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu

objekwisata.com

Restoran Youyizhun adalah satu lagi restoran Islam di Beijing, yang ditubuhkan pada tahun 1948, adalah popular dengan .himpunan daging kambing seluruh dunia dunia, Master Panchen Lama di Tibet telah membuat lawatan khas ke restoran Youyishun, Bekas Presiden Amerika Syarikat Richard Nixon datang ke Youyishun semasa beliau melawat di China pada tahun 1973.

Perkhidmatan yang mesra dan banyak jenis hidangan memberikan anda pelbagai pilihan. Ekor lembu tumis hanya 70 yuan, segar dan penuh dengan jus, setiap keping daging adalah rasa yang asli. Kek sejuk dengan bijan berharga 10 yuan, setiap kek penuh dengan bijan dan hawthorn tablet, dengan paste kacang merah, setiap gigitan memberikan anda rasa sejuk di mulut. Panggang kaki kambing: 50 yuan, segar di luar dan lembut di dalam, dan daging telah dicincang menjadi kepingan yang terbaik untuk anda.

Hidangan pilihan: tumis ekor lembu, Cake Cold Dengan Sesame, Cashew Udang, tumis perut lembu dengan ketumbar.

Lokasi: No.28, Huangsi Dajie, Daerah Xicheng
Tel: 010-82022934 / 62005848
Purata Kos setiap Orang: CNY 50
Waktu operasi: Setiap hari 9:00-21:00

2. Restauran Kaorou Wan

Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu

Jika anda melancong ke Beijing dan ingin menikmati daging kambing pangang yang lazat, jangan lepaskan peluang berkunjung ke restoran Kaorou Wan. restoran halal di beijing yang kedua ini telah memulakan pernaigaan sejak tahun 1686 lagi. Bayangkan Islam telah maju di negara China lebih lama dari apa yang kita sangkakan. Kaorou Wan adalah restoral halal di beijing yang mempunyai reputasi yang tinggi melalui resepi-resepi masakan dagingnya.

Masakan istimewa yang menjadi kegemaran di sini ialah daging lembu panggang, kambing dan biri-biri panggang.

Harga : 60 yuan/pax

Waktu perniagaan : Jam 11 pagi hingga 11 malam

Alamat : No. 58, South Inverness Road, Xicheng District, Beijing

Phone : 68028180

1. Restoran Hong Bin Lau

9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

objekwisata.com

9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

Restoran halal di Beijing Hong Bin Lau telah wujud sejak dari tahun 1853 lagi. Anda terkejut bukan? Mlanya restoran ini terletak di Tianjin, tetapi sekarang restoran halal ini merupakan salah satu restoran halal di Beijing yang paling mewah. memulakan perniagaannya di Beijing pada tahun 1955 dan merupakan restoran halal Beijing yang terbaik.

Masakan istimewa yang menjadi kegemaran pelanggan-pelanggan mereka ialah itek dan kambing panggang.

Harga makanan: 70 yuen

Waktu perniagaan : 11 pagi hingga 11 malam

Alamat : No. 8, Hongkang Road, Xihongmen Town, Daxing District, Beijing

Tekefon : 68994566

Share This Post:

No comment for 9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 9 Restoran Halal Di Beijing Yang harus Anda Tahu Sebelum Ke Sana

Homestay Zone Teluk Air Tawar Butterworth

Homestay Zone Teluk Air Tawar Butterworth

Posted at

Alamat Homestay: No. 3891 Bagan Belat 13050 Teluk Air Tawar Seberang Perai Bworth. Tel: 0194151254/0184746236/0105411099 Syed Jaafar, DIILHAM 1 3 bilik ,... Read More

Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Malaysia

101 Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Malaysia

Posted at

Jika anda ingin menyelami kepelbagaian budaya, anda akan dapati terlalu banyak tempat menarik untuk dilawati di Malaysia yang menyeronokkan. Di bahagian utara Semenanjung, anda boleh... Read More

Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk

9 Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk

Posted at

Dah jemu nak pergi bercuti ditempat percutian menarik kerana cuaca panas? Mari kita tinjau 9 Tempat Percutian Menarik Asia Tenggara Dengan Cuaca Sejuk. 9 Tempat... Read More

Tempat Menarik Di Kuala Selangor Bukan Sekadar Monyet Dan Kelip-kelip

Tempat Menarik Di Kuala Selangor Bukan Sekadar Monyet Dan Kelip-kelip

Posted at

Tempat menarik di Kuala Selangor – Jika anda sangka hanya kelip-kelip dan monyet sahaja daya tarikan Kuala Selangor, anda silap! Tempat menarik di Selangor... Read More

Kolam Air Panas Selayang Tempat Mandi-manda Dan Bersantai

Kolam Air Panas Selayang Tempat Mandi-manda Dan Bersantai

Posted at

Kolam Air Panas Selayang terletak tidak begitu jauh dari Batu Cave, boleh dikatakan berhampiran dengan Pasar besar Selayang di antara Selayang dan Rawang. Tempat... Read More