HOME
Home » Tempat Menarik » 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations – Dari pesona kosmopolitan Pulau Pinang ke percutian Pulau Perhentian, pelbagai pulau menawarkan pelbagai pilihan untuk percutian Malaysia. Di sini, kami senaraikan 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia.

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

 

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Perhentian

Mereka mungkin tidak begitu mudah untuk ke sana, tetapi Pulau Perhentian di pantai timur laut Semenanjung Malaysia telah mencapai status ikonik bagi laluan backpacker.

Dan untuk alasan yang baik, airnya sangat jernih sehingga anda boleh melakukan snorkling di tepi pantai dan masih boleh melihat pelbagai kehidupan akuatik. Nelayan yang menjadi pemandu pelancong juga akan membawa anda keluar dengan bot kecil mereka untuk perjalanan seharian untuk berenang dengan ikan jerung dan penyu.

 

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

tunabay.com.my

Baca.. Hotel Reservations Di Tempat Menarik Dalam Malaysia

Pada waktu petang, di pantai deretan kerusi di atas pasir melakar aktiviti bebas untuk berehat dan beriadah.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

abdulchalet.com

Baca.. 49 Homestay Cameron Highlands Murah Selesa Dan Menarik

Hotel Reservations: Untuk penginapan percutian mewah Malaysia, semak Tuna Bay Island Resort. Jika inginkan penginapan bajet,  boleh hubungi Chalet Abdul.

Untuk ke Pulau Perhentian: Bas express dari stesen bas Hentian Putra di Kuala Lumpur, mengambil masa sembilan jam. Secara alternatif, terbang dari lapangan terbang LCCT Kuala Lumpur ke Kota Bharu, dan kemudian menaiki teksi ke bandar pelabuhan Kuala Besut.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Tioman

Walaupun terletak di sebahagian dari negeri Pahang, tetapi pintu masuk ke Pulau Tioman ialah melalui Mersing, Johor. Terdapat juga feri langsung dari Singapura.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia Pulau Tioman

japamalaresorts.com

Baca.. Penang Hotel Reservations Get Latest Promotion And Deals

Pulau percutian Malysia yang popular ini mempunyai dua faktor yang terkenal yang dipuji oleh media dan agen pelancongan. Pertama, topografi dramatik pulau berbentuk titisan air mata di Laut China Selatan  dan pernah digunakan sebagai latar belakang untuk filem “South Pacific” pada tahun 1958, manakala majalah Time menyebutnya sebagai salah satu pulau paling indah di dunia pada tahun 1970-an.

Walaupun tempat-tempat menarik pelancong yang telah kehilangan sedikit mistik  eksotisnya, tetapi Pulau Tioman masih mengekalkannya. Persekitaran semula jadi dan hidupan liar yang menjadikannya terkenal.

Haiwan eksotik yang boleh anda lihat adalah cicak raksasa yang berkeliaran di antara kampung-kampung mencari makanan. Jangan risau, haiwan ini biasanya menjauhkan diri dari manusia.

Hotel Reservations: Untuk pengalaman butik, lihat JapaMala.

Bagaimana untuk ke Pulau Tioman: Terdapat perkhidmatan bas dari seluruh Malaysia ke Mersing; dari sini anda menaiki bot selama dua jam ke jeti pertama di pulau itu. Tioman juga mempunyai lapangan terbang kecil, Berjaya Airways menyediakan pengangkutan dari Kuala Lumpur dan Singapura.

No comment for 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Tempat Percutian Menarik Di Malaysia Yang Mesti Dilawati

7 Tempat Percutian Menarik Di Malaysia Yang Mesti Dilawati

Posted at

Tempat Percutian Menarik Di Malaysia Yang Mesti Dilawati – Nama ibu negara dan bandar terbesar di Malaysia diambil dari perkataan “pertemuan lumpur”, iaitu pertemuan... Read More

Sumayya Homestay Kuantan

Sumayya Homestay Kuantan

Posted at

Tercari-cari Homestay di Kuantan? Sumayya Homestay Kuantan ada penyelesaiannya. Hanya Rm 150 untuk 1 malam –  Check in 1 tengahari – Check out 12... Read More

Hotel Murah Seluruh Malaysia Pilihan Terbaik Anda Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Hotel Murah Seluruh Malaysia Pilihan Terbaik Anda

Posted at

Hotel murah seluruh Malaysia pilihan terbaik anda, tidak kira anda ingin pergi, tempat penginapan adalah penting. Jadi kami paparkan hotel murah seluruh Malaysia pilihan... Read More

Ez-Zehra Homestay Batu Kurau

Ez-Zehra Homestay Batu Kurau Murah Dan Selesa

Posted at

Ez-Zehra Homestay Batu Kurau Murah Dan Selesa – Sebuah rumah penginapan seisi keluarga yang selesa dan paling murah di kawasan Batu Kurau serta mementingkan... Read More

Mutiara Guest House Beserah

Mutiara Guest House Beserah Murah Dan Selesa

Posted at

Mutiara Guest House Beserah Murah Dan Selesa Mutiara Homestay Beserah 200 meter dari Pantai beserah (Belakang Balai Polis Beserah)  Mutiara Guest House Beserah Murah... Read More