HOME
Home » Tempat Menarik » 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations – Dari pesona kosmopolitan Pulau Pinang ke percutian Pulau Perhentian, pelbagai pulau menawarkan pelbagai pilihan untuk percutian Malaysia. Di sini, kami senaraikan 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia.

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

 

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Perhentian

Mereka mungkin tidak begitu mudah untuk ke sana, tetapi Pulau Perhentian di pantai timur laut Semenanjung Malaysia telah mencapai status ikonik bagi laluan backpacker.

Dan untuk alasan yang baik, airnya sangat jernih sehingga anda boleh melakukan snorkling di tepi pantai dan masih boleh melihat pelbagai kehidupan akuatik. Nelayan yang menjadi pemandu pelancong juga akan membawa anda keluar dengan bot kecil mereka untuk perjalanan seharian untuk berenang dengan ikan jerung dan penyu.

 

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

tunabay.com.my

Baca.. Hotel Reservations Di Tempat Menarik Dalam Malaysia

Pada waktu petang, di pantai deretan kerusi di atas pasir melakar aktiviti bebas untuk berehat dan beriadah.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

abdulchalet.com

Baca.. 49 Homestay Cameron Highlands Murah Selesa Dan Menarik

Hotel Reservations: Untuk penginapan percutian mewah Malaysia, semak Tuna Bay Island Resort. Jika inginkan penginapan bajet,  boleh hubungi Chalet Abdul.

Untuk ke Pulau Perhentian: Bas express dari stesen bas Hentian Putra di Kuala Lumpur, mengambil masa sembilan jam. Secara alternatif, terbang dari lapangan terbang LCCT Kuala Lumpur ke Kota Bharu, dan kemudian menaiki teksi ke bandar pelabuhan Kuala Besut.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Tioman

Walaupun terletak di sebahagian dari negeri Pahang, tetapi pintu masuk ke Pulau Tioman ialah melalui Mersing, Johor. Terdapat juga feri langsung dari Singapura.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia Pulau Tioman

japamalaresorts.com

Baca.. Penang Hotel Reservations Get Latest Promotion And Deals

Pulau percutian Malysia yang popular ini mempunyai dua faktor yang terkenal yang dipuji oleh media dan agen pelancongan. Pertama, topografi dramatik pulau berbentuk titisan air mata di Laut China Selatan  dan pernah digunakan sebagai latar belakang untuk filem “South Pacific” pada tahun 1958, manakala majalah Time menyebutnya sebagai salah satu pulau paling indah di dunia pada tahun 1970-an.

Walaupun tempat-tempat menarik pelancong yang telah kehilangan sedikit mistik  eksotisnya, tetapi Pulau Tioman masih mengekalkannya. Persekitaran semula jadi dan hidupan liar yang menjadikannya terkenal.

Haiwan eksotik yang boleh anda lihat adalah cicak raksasa yang berkeliaran di antara kampung-kampung mencari makanan. Jangan risau, haiwan ini biasanya menjauhkan diri dari manusia.

Hotel Reservations: Untuk pengalaman butik, lihat JapaMala.

Bagaimana untuk ke Pulau Tioman: Terdapat perkhidmatan bas dari seluruh Malaysia ke Mersing; dari sini anda menaiki bot selama dua jam ke jeti pertama di pulau itu. Tioman juga mempunyai lapangan terbang kecil, Berjaya Airways menyediakan pengangkutan dari Kuala Lumpur dan Singapura.

No comment for 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Tempat Percutian Menarik Di Malaysia

Tempat Percutian Menarik Di Malaysia Paling Terbaik

Posted at

Tempat Percutian Menarik Di Malaysia bagi setiap orang adalah berbeza-beza, ada yang suka suasana pantai dan laut, mengembara ke dalam hutan, memanjat gunung dan... Read More

online hotel reservations

Online Hotel Reservations Smart Way To Spend Your Vacations

Posted at

Online Hotel Reservations Smart Way To Spend Your Vacations – Online hotel reservations have ended up being common in these development days, if you are... Read More

Hotel Terapung Malaysia Yang Menarik Dan Nikmati Keseronokan Tidur Atas Air

Hotel Terapung Malaysia Yang Menarik Dan Nikmati Keseronokan Tidur Atas Air

Posted at

Hotel Terapung Malaysia Yang Menarik Nikmati Keseronokan Tidur Atas Air Menyebut hotel di atas air sering menimbulkan imej vila-vila bulan madu ultra-mewah di Maladewa... Read More

Panduan Percutian Di Tempat Menarik Cameron Highlands

Panduan Percutian Di Tempat Menarik Cameron Highlands

Posted at

Panduan Percutian Di Tempat Menarik Cameron Highlands – Cameron Highlands adalah 200 km utara Kuala Lumpur, dan merupakan kawasan tertinggi di tanah besar Malaysia.... Read More

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia

Posted at

Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia – Tempat Menarik New Zealand Boleh Terokai Projek Eden Di Christchurch. Tempat Menarik Yang Pelik Di Seluruh Dunia... Read More