HOME
Home » Tempat Menarik » 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Posted at | Categorised in Tempat Menarik

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations – Dari pesona kosmopolitan Pulau Pinang ke percutian Pulau Perhentian, pelbagai pulau menawarkan pelbagai pilihan untuk percutian Malaysia. Di sini, kami senaraikan 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia.

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

 

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Perhentian

Mereka mungkin tidak begitu mudah untuk ke sana, tetapi Pulau Perhentian di pantai timur laut Semenanjung Malaysia telah mencapai status ikonik bagi laluan backpacker.

Dan untuk alasan yang baik, airnya sangat jernih sehingga anda boleh melakukan snorkling di tepi pantai dan masih boleh melihat pelbagai kehidupan akuatik. Nelayan yang menjadi pemandu pelancong juga akan membawa anda keluar dengan bot kecil mereka untuk perjalanan seharian untuk berenang dengan ikan jerung dan penyu.

 

10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Booking.com
tunabay.com.my

Baca.. Hotel Reservations Di Tempat Menarik Dalam Malaysia

Pada waktu petang, di pantai deretan kerusi di atas pasir melakar aktiviti bebas untuk berehat dan beriadah.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

abdulchalet.com

Baca.. 49 Homestay Cameron Highlands Murah Selesa Dan Menarik

Jika anda sedang merancang untuk bercuti ... Saya mengesyorkan anda membuat tempahan di Booking.com untuk Malaysia, Singapura atau di mana sahaja!

Hotel Reservations: Untuk penginapan percutian mewah Malaysia, semak Tuna Bay Island Resort. Jika inginkan penginapan bajet,  boleh hubungi Chalet Abdul.

Untuk ke Pulau Perhentian: Bas express dari stesen bas Hentian Putra di Kuala Lumpur, mengambil masa sembilan jam. Secara alternatif, terbang dari lapangan terbang LCCT Kuala Lumpur ke Kota Bharu, dan kemudian menaiki teksi ke bandar pelabuhan Kuala Besut.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia – Pulau Tioman

Walaupun terletak di sebahagian dari negeri Pahang, tetapi pintu masuk ke Pulau Tioman ialah melalui Mersing, Johor. Terdapat juga feri langsung dari Singapura.

Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia Pulau Tioman

japamalaresorts.com

Baca.. Penang Hotel Reservations Get Latest Promotion And Deals

Pulau percutian Malysia yang popular ini mempunyai dua faktor yang terkenal yang dipuji oleh media dan agen pelancongan. Pertama, topografi dramatik pulau berbentuk titisan air mata di Laut China Selatan  dan pernah digunakan sebagai latar belakang untuk filem “South Pacific” pada tahun 1958, manakala majalah Time menyebutnya sebagai salah satu pulau paling indah di dunia pada tahun 1970-an.

Walaupun tempat-tempat menarik pelancong yang telah kehilangan sedikit mistik  eksotisnya, tetapi Pulau Tioman masih mengekalkannya. Persekitaran semula jadi dan hidupan liar yang menjadikannya terkenal.

Haiwan eksotik yang boleh anda lihat adalah cicak raksasa yang berkeliaran di antara kampung-kampung mencari makanan. Jangan risau, haiwan ini biasanya menjauhkan diri dari manusia.

Hotel Reservations: Untuk pengalaman butik, lihat JapaMala.

Bagaimana untuk ke Pulau Tioman: Terdapat perkhidmatan bas dari seluruh Malaysia ke Mersing; dari sini anda menaiki bot selama dua jam ke jeti pertama di pulau itu. Tioman juga mempunyai lapangan terbang kecil, Berjaya Airways menyediakan pengangkutan dari Kuala Lumpur dan Singapura.

Share This Post:

No comment for 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to 10 Pulau Terbaik Untuk Percutian Malaysia & Hotel Reservations

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Tempat Menarik Aneh Bentuk Alat Kelamin Lelaki Jadi Tumpuan Pelancong

Posted at

Cari homestay dan tempat menarik seolahnya tidak puas jika tidak menceritakan tempat menarik aneh yang berbentuk alat kelamin lelaki ini yang menjadi tumpuan pelancong... Read More

Muzium Islam Kelantan Keindahan Seni Bina Yang Memukau

Muzium Islam Kelantan Keindahan Seni Bina Yang Memukau

Posted at

Muzium Islam Kelantan, Kota Bharu Muzium Islam Kelantan juga dikenali sebagai Syura Hall atau Balai Syura atau Muzium Islam ditempatkan di sebuah bangunan kayu yang... Read More

Tempat Menarik Kota Bharu Kelantan Tempat Wajib Lawati

Tempat Menarik Kota Bharu Kelantan Tempat Wajib Lawati

Posted at

Tempat menarik Kota Bharu Kelantan tempat wajib lawati Tempat menarik Kota Bharu Kelantan mempunyai banyak istana, muzium, pasar dan bangunan bersejarah yang menarik minat... Read More

Tempat Menarik Di Kelantan Yang Wajib Anda Kunjungi

Tempat Menarik Negeri Kelantan Yang Wajib Anda Kunjungi

Posted at

Apakah tarikan Kelantan teratas? Tempat menarik negeri Kelantan terlalu banyak sekali. Populasi penduduk Kelantan didominasi oleh orang Melayu yang kadang-kadang dikenali sebagai ‘Cradle of Malay... Read More

8 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan

7 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan

Posted at

7 Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan Tempat Menarik Di Perak Yang Menyeronokkan 3. Mencabar diri anda di Gopeng dengan Pengembaraan Nomad Booking.com Jika... Read More