Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam

Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam adalah sebahagian dari komuniti tradisional Melayu atau kampung Melayu dikelilingi oleh sawah padi, hutan paya bakau, kebun kelapa dan kelapa sawit.

Dengan keramahan penduduk di sini anda dengan mudah dapat merasai diri anda sebahagian dari komuniti masyarakat kampung di sini.

Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam ini juga dikenali sebagai Homestay Wayang Kulit Jawa yang diiringi oleh kumpulan muzik gemelan.

Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam

Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam

Pengunjung juga akan dimeriahkan dengan persembahan marhaban, pencak silat dari kumpulan Silat Renceng Acheh. Manakala di kilang SME anda akan belajar bagaimana membuat keropok lekor dengan pakej lawatan sehari untuk melihat bagaimana operasi pengeluaran keropok lekor dijalankan.

10 Tempat Percutian Paling Menarik Malaysia Anda Jangan Lepaskannya

Tempat Menarik Di Gombak Pasti Anda Terkejut Membacanya!

Manakala pakej 2 hari 1 malam pula anda akan bermalam bersama-sama tuan rumah dan menikmati keseronokan kehidupan rutin harian masyarakat di sini yang berasaskan pertanian. Tempat tinggal dan makanan disediakan.

Pakej 3 hari 2 malam pula, anda akan tinggal bersama-sama tuan rumah dan akan dihiburkan oleh kumpulan kebudayaan tempatan. Aktiviti-aktiviti sosial dan rekreasi akan diatur termasuk lawatan ke kilang SME dan industri berasaskan pertanian yang lain. Tempat tinggal dan makanan juga disediakan.

Untuk sampai ke Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam dengan memandu dari Kuala Lumpur akan mengambil masa lebih kurang 2 jam. Anda juga boleh di sini dengan menaiki teksi atau bas ke Sungai Besar.

Disarankan anda membuat pengaturan terlebih dahulu dengan wakil homestay. Anda boleh hubungi Haji Yusof Haji Sirat di alamat Homestay Batu 23 Sungai Nibong Sabak Bernam, nombor telefon +6016-676 8671